Hirdetés
- IFA 2025: Ott üti az S25 Edge-et a Tecno Slim, ahol fáj neki
- IFA 2025: 300 wattos mobilakkut villantott a Sharge
- IFA 2025: Csúcskategóriás funkciókat kínál az EarFun új fül- és fejhallgatója
- Műholdas kapcsolatra is képes a Huawei MatePad Mini
- IFA 2025: NXTPaper kijelzős Ultra telefon és gyerekóra a TCL-nél
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Google Pixel 10 Pro XL – tíz kicsi Pixel
- IFA 2025: Ott üti az S25 Edge-et a Tecno Slim, ahol fáj neki
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Longeye
tag
6-7 éve történt (még nagyon tapasztalatlan voltam, első Linux telepítéseim egyike), hogy egy teszt-szerveren nem tudtam pénteken befejezni a munkát, így létrehoztam egy joe felhasználót, joe jelszóval. Ugyan ki próbálkozna feltörni, pláne egy eldugott IPÜ címen lévőt.
Úgy alakult, hogy hétvégén nem jutottam hozzá, így rá se néztem.
Hétfőn már bent is volt valaki. Megváltoztatta a jelszót és tele írta a 2GB-os /home partíciót. Ennyit tudott csinálni, mert be volt kapcsolva a noexec. Hasonló okokból érdemes persze a /tmp-re és /var/tmp-re is bekapcsolni, de otthoni környezetben szerintem nincs akkora jelentősége.Akkor leírom a másik történetet is. Ez is régen történt.
Egyik felhasználó folyton átmozgatta a közös megosztásban lévő mappákat. Össze-vissza cserélgette. Szerettük volna kideríteni, ki volt. Bekapcsoltam Samba-ra az összes logot. Még azt is feljegyezte, mikor melyik mappába lépett be valaki és mit nyitott meg. Nos, közel 800 felhasználónál nem volt túl jó ötlet. 2 nap alatt megtelt a /var/log partíció. A rendszer reklamált ugyan miatta, de nem állt le. Ha minden egy partíción van, az kicsit kellemetlenebb lett volna.DE, otthoni környezetben mindez nem túl valószínű, hogy megtörténik.
Jah! És persze ez mind az én hülyeségem miatt volt.
Új hozzászólás Aktív témák
- Villanyszerelés
- Elektromos autók - motorok
- E-roller topik
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Bibliai bőség a Tesla negyedik mestertervében
- Megreformálja az otthoni AI-t a Framework Desktop
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Autós topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- 139 - Lenovo Yoga Pro 7 (14IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060 (ELKELT)
- Eladó szép állapotban levő Apple iPhone SE2020 64GB / 12 hó jótállás
- Huawei MatePad Pro / Wi-fi/ 12 RAM 512GB / 12Hó Garancia
- BESZÁMÍTÁS! Asus B550M R9 5900X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 4070 SUPER 12GB Be Quiet! Silent Base 601 850W
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3070/ Hp EliteDesk 800 G4-G5 mini, micro PC-Számla/garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest