Hirdetés
- iPhone topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco F7
- One mobilszolgáltatások
- Poco F7 Pro - jó, de az amatőr sem rossz
- Visszahozhatja a hátlapi kijelzőt a Xiaomi 16 sorozat
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
janos666
nagyúr
Véletlenül észrevettem, hogy egy ideje már van KSMB (kernel mód SMB szerver).
- Amin elsőre megakadt a szemem, hogy ez támogatja az RDMA-t (lassan 10 éve nézegetem, hogy áll vele a Samba, mert a hálókártyáim azóta támogatnák).
- Ami ránézésre negatívum, hogy nem látom miként lehetne beállítani alias-okat (Samba-ban az smbusers file), pl. hogy a Linux oldali janos felhasználó az a janos@hotmail.com Windows fiókkal tudjon operálni (ha a Linux-os fiókkal lépek be Windows-ból, akkor a Windows Administrator/TrustedInstaller/stb nem fér hozzá a hálózati meghajtóhoz, így pl. nem lehet olyan telepítőket futtatni róla, amiket adminként kell futtatni Windows-on. Bár erre lehet, hogy van valami más megoldás is...).
Illetve az, hogy alig találok róla bármit a neten (pl. disztrók oldalán wiki cikkek, stb).Egyelőre összefésültem a régi smb.conf file-t a ksmbd.conf.example-el (lényegében csak kitöröltem 5-6 sort, amit nem ismer a KSMB és átírtam 2-3 sort, amit csak másképp hív, mert alapvetően hasonlók). Ebben egyelőre csak a Linux user nevek vannak, hogy ki mihez fér hozzá (guest access nincs).
Aztán kipróbáltam, és a ksmbd.adduser elfogad email címeket, mint username. De egyelőre hozzáadtam egy Linux felhasználónevet is (tesztelésre a root-ot, mert az tuti hozzáfér bármihoz akkor is, ha a Linux oldalon xattr-be eltárolt ACL nem lesz kompatibilis Samba-ról KSMB-re váltva, mivel azok a Linux user never alatt futnak).Mikor elindítom a ksmbd.mount-ot verbose módban, akkor ezt dobálja:
[ksmbd-worker/4409]: ERROR: treecon: User is not on valid users list
akkor is, mikor automatikusan a Windows fiókkal próbál hozzáférni, és akkor is, ha feldobja a Windows a login ablakot és beírom, hogy root és password1234
(Illetve kipróbáltam a janos névvel is, hátha a root-ot direkt tiltja, de azzal sem lép be.)Mi lehet ezekre a megoldás, vagy hol találhatok rá?
Új hozzászólás Aktív témák
- Battlefield 6 - Digitális játékkulcs
- Keresem az alábbi PC játékokat! (Teljes lista a leírásban!)
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- Samsung Galaxy S22 Ultra 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple Watch Series 9 45mm GPS+Cellular, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Playstation 4 Pro 1 TB + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3402
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest