Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• janos666

nagyúr

Véletlenül észrevettem, hogy egy ideje már van KSMB (kernel mód SMB szerver).

- Amin elsőre megakadt a szemem, hogy ez támogatja az RDMA-t (lassan 10 éve nézegetem, hogy áll vele a Samba, mert a hálókártyáim azóta támogatnák).
    - Ami ránézésre negatívum, hogy nem látom miként lehetne beállítani alias-okat (Samba-ban az smbusers file), pl. hogy a Linux oldali janos felhasználó az a janos@hotmail.com Windows fiókkal tudjon operálni (ha a Linux-os fiókkal lépek be Windows-ból, akkor a Windows Administrator/TrustedInstaller/stb nem fér hozzá a hálózati meghajtóhoz, így pl. nem lehet olyan telepítőket futtatni róla, amiket adminként kell futtatni Windows-on. Bár erre lehet, hogy van valami más megoldás is...).
    Illetve az, hogy alig találok róla bármit a neten (pl. disztrók oldalán wiki cikkek, stb).

Egyelőre összefésültem a régi smb.conf file-t a ksmbd.conf.example-el (lényegében csak kitöröltem 5-6 sort, amit nem ismer a KSMB és átírtam 2-3 sort, amit csak másképp hív, mert alapvetően hasonlók). Ebben egyelőre csak a Linux user nevek vannak, hogy ki mihez fér hozzá (guest access nincs).
    Aztán kipróbáltam, és a ksmbd.adduser elfogad email címeket, mint username. De egyelőre hozzáadtam egy Linux felhasználónevet is (tesztelésre a root-ot, mert az tuti hozzáfér bármihoz akkor is, ha a Linux oldalon xattr-be eltárolt ACL nem lesz kompatibilis Samba-ról KSMB-re váltva, mivel azok a Linux user never alatt futnak).

Mikor elindítom a ksmbd.mount-ot verbose módban, akkor ezt dobálja:
    [ksmbd-worker/4409]: ERROR: treecon: User is not on valid users list
    akkor is, mikor automatikusan a Windows fiókkal próbál hozzáférni, és akkor is, ha feldobja a Windows a login ablakot és beírom, hogy root és password1234
    (Illetve kipróbáltam a janos névvel is, hátha a root-ot direkt tiltja, de azzal sem lép be.)

Mi lehet ezekre a megoldás, vagy hol találhatok rá?

Új hozzászólás Aktív témák