- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Android szakmai topik
- Google Pixel topik
- IFA 2025: Nem is látszik, hogy strapatelefon
- IFA 2025: Telepcsere kikapcsolás nélkül
-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
urandom0
senior tag
Sziasztok, van egy téma amivel nem tudok mit kezdeni. Manjaro alatt a billentyűzetismétlés sebessége mindig átállítódik valami nagyon nagyra.
Alapvetően így használom:xset r rate 200 35
Ezt beállítottam a Manjaro beállításokban és a KDE saját billentyűzetbeállításainál is, de egy idő múlva így is elállítódik.
Beírtam egy script fájlba is, ami indításnál fut le.
Beállítottam az /etc/sddm.conf-ban, hogy adja át az X-nek argumentumnként:ServerArguments=-nolisten tcp -ardelay 200 -arinterval 35
Csináltam rá egy systemd servicet, ami kbdrate-tel állítja be, a lényeges része ez:
ExecStart=/usr/bin/kbdrate --silent --delay 200 --rate 35
Csináltam a /etc/X11/xorg.conf.d-be egy .conf file, ennyi:
Section "InputClass"
Identifier "system-keyboard"
MatchIsKeyboard "on"
Option "ardelay" "200"
Option "arinterval" "35"
EndSectionMindezzel annyit értem el, hogy bootolás után jó (merthogy azelőtt boot után is el volt állítódva), és most már nem állítódik el random időközönként, de lockolás, wake up után megintcsak nem jó.
Nem tudok mire gondolni, esetleg arra, hogy a Falkon állítja el, de nem találtam vele kapcsolatban ilyen bugjelentést.
Új hozzászólás Aktív témák
- Mégis mi értelme az Xbox PC-nek, ha limitálja a hardverválasztékot?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen okostelefont vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- World of Tanks - MMO
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Lexus, Toyota topik
- sh4d0w: Én és a számítógép
- NBA és kosárlabda topic
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Game Pass Ultimate előfizetések 4 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával - Nint.hu
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD (ELKELT)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Plus 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3354
- AKCIÓ! DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2680v4 (28c/56t, 2.4/3.3GHz), 128GB RAM, 1G, áfás
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest