Hirdetés
- Mit várunk 2026-ban a mobilpiacon?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Google Pixel topik
- Magisk
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- Ultrák küzdelme várható Európában 2026-ban
- Fotók, videók mobillal
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
gaben
aktív tag
Sziasztok!
Olyan shell scriptet kellene írnom,ami megvizsgálja a gépen ,hogy van-e index.htm fájl,és kiiírja,hogy van weblap ,ha nincs akkor pedig nincs weblap.
Kérlek segítsetek,mert ezt csak kiadták feladatnak,de jóformán el se magyarázták
Szinte nem mondanak semmit,csak csináld...
azért én megpróbáltam,örülnék,ha valaki a működő verziót leírná,mert ez ne mműködik
#!/bin/bash
ldapsearch -x -LLL uiod=''index.htm|grep''ˇhomeDirectory:\home\2006\/.*''
if index. htm
then echo ''van weblap''
else echo ''nincs weblap''
fi
Órai cuccból kínlódnék,de azt se mondták el,hogy mi a -x és -LLL kapcsolo...Mi ez?
Man-t sajnos angol nehézségeim miatt nem igazán tudom használni...
Segítséget előre is köszönöm!
Gabo
Új hozzászólás Aktív témák
- MS SQL Server 2016, 2017, 2019
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával
- Humble szökevények 500-2500Ft
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Felsőkategóriás Gamer PC-Számítógép! Beszámítás! X870 /R9 9950X / RX 9070XT / 32GB DDR5 / 2TB SSD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L480 - i5-8G I 16GB I 256SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- Apple Magic Mouse A3204 (USB-C)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest