- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Bluetooth-headsetekről általában
- Jolla és SailfishOS tapasztalatcsere
- iPhone topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Brutális összegeket fektet a Samsung az AI fejlesztésekbe
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Klónozott már valaki pendrive-ról pendrive-ra Debiant?

Van egy ilyenem, hogy az USB-ről futó Debian-omból kéne még egy példány. Dd -vel kéne egy másik pendrive-ra áthúzni. Vagy végülis midegy, mivel
Az egyik pendrive 8Gb-os, a másik 16.A 8GB-osról, ha dd if=8gigás of=16gigás bs=512 count=partícióvége+1 , akkor read-only filesystem-mel kernelpánikol.Ha nem adok count-ot, hanem csak végigmegy, akkor teljesen jó.
Mountolni lehet a klónozott drive-ot, stb., normálisan.Kérdés, hogyan kéne paraméterezni a dd-t? MBR van a pendrive-on, és próbáltam már úgy is, hogy a fdisk -l által kiadott partíció végét, meg a szektorok számát is adtam meg neki count-nak (+1 persze), de nem akar bootolni. A forrás pendrive vígan bootol.
Köszi minden ötlet
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy Tab A8 / 32GB /Kártyafüggetlen / 12 Hó Garancia
- HP 255 G10 Ryzen 5 7520U 8 GB DDR5 256 GB SSD FHD Új 2 ciklus Gari 2028.
- Xiaomi Mi Note 10 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Plus 128GB Blue-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4642
- Beszámítás! Acer Aspire 3 15 A315 FHD notebook - R3 7320U 8GB DDR5 512GB SSD AMD Radeon IGP W11
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest