Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• TAKÍÍ

tag

Adva van egy ősrégi gép (AMD 2500 Barton) Erre szeretnék egy Linuxot. Sokan ajánlották a Linux Mintet vagy a Cinnamont. Hát rágugliztam: [link] majd innen letöltöttem a Cinnamont DVD (Main Edition) 32 bitest. Miután meg van az ISO azt pedig kiírtam képfájlként a Win 7 saját sima DVD írójával vagy a Cd burner Xp ben (ott is képfájlként). A lényeg egyik se vezetett sikerre. Egyszer már mintha megjelent volna valami kép, de aztán minden fekete ééés boot failiure.
    Ja nem tudom számít e de újraírható DVD re írtam.
    Más: letöltöttem a LILi USB creatort, ami nagyon tetszett. Szépen minden lépést végig csináltam, de Usb ről se boot ol. Szerintem túl régi a gép nem fog ez onnan menni. Természetesen a Boot sorrendet mindig állítottam a BIOS ban is.

Keresek egy olyan programot, mint a LILI csak ne USB re csinálja hanem DVD re csináljon valami bootolható Linuxot. Elsősorban valami egyszerűbb könnyebb Linuxra gondoltam, de ha nem menne fel akkor jó az Ubuntu is.
    Igazándiból a win 7 nek is van ilyen ( Microsoft honlapjáról letölthető) Windows 7 USB/DVD download tool néven. Ez képes az ISO ból egy Bootolható lemezt kreálni. Nekem ez anno nagyon bejött. Nem hiszem el, hogy Linuxra nem lenne ilyen....

Új hozzászólás Aktív témák