Hirdetés
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Akciófigyelő: Jelentősen olcsóbban megvehető a Honor Magic8 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Nemzetközi vizekre evezett a Realme GT 7 és GT 7T
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Jolla és SailfishOS tapasztalatcsere
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Megoldottam, ne törjétek magatokat.

Kiderült, hogy a partíciós tábla MS-DOS volt, és ezt képtelen volt az installer megváltoztatni magának, illetve a Sabayon LiveDVD partíciónáló sz*rjával hiába hoztam létre és formáztam meg a partíciókat, még csak nem is lehetett vele megnézni, hogy milyen típusú a partíciós tábla, nemhogy megváltoztatni.
Persze ott nem szólt, hogy install esetén ez nem lesz megfelelő.
Kissé gagyinak érzem ezt a működést, vagy csak én vagyok a kényelemhez szokva? Eddig is volt fent Sabayon, de azt zsírúj winyóra raktam. Windows mellett / után régebben inkább OpenSuse meg Lubuntu volt.
Viszont, a systemrescuecd-n volt gparted, amivel megoldottam.

Másik, amit nem értek, hogy miért kellett neki feltétlenül /boot/efi partíció. Régebben erre nem volt szükség. Ez az UEFI-s alaplapom miatt van? Hol tudok erről bővebben olvasni? Nem találtam ról ainfót, csak azt, hogy ide rakja a rendszer a bootloadert. Azt, hogy ennek mekkorának kell lennie, és hogy miért van rá szükség "újabban" arról nem találtam semmit. Én 555Mb-ot adtam neki.
Új hozzászólás Aktív témák
- Antivírus szoftverek, VPN
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - 15% AKCIÓ
- Humble szökevények 500-2500Ft
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- SK Hynix vagy Samsung 32GB DDR4 2666MHz PC4-21300 laptop RAM
- Thermal Grizzly Aeronaut paszta 3,9g /BONTATLAN/Több darab/Számlával/
- darkFlash CF8 Pro
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
- HIBÁTLAN iPhone 13 Mini 256GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4428
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs