- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- iPhone Ultra néven jöhet az Apple első foldja, nem lesz olcsó mulatság
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Xiaomi 13 Pro - szerencsés szám
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Akciófigyelő: 25 000 forintos ajándék jár a Xiaomi Pad 8 tabletek mellé
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
vadcoca
tag
tar --one-file-system --numeric-owner cvzpf ....
A one-file-system miatt az adott file-rendszeren belül marad: lementi a proc, sys, dev stb könyvtárakat, de a tartalmukat nem, mert ezek tartalma nem a gyökér partíción (tehát nem a hdd-n) van, csak oda van felcsatolva. Ha pl. egy liveCD-ről bootolsz, akkor látod is, hogy van a partíción egy proc könyvtár, de üres. (További előny, hogy a /media-ban felcsatolva hagyott több terányi külső cuccot sem mentem le "véletlenül"
)
A numeric-owner azért ajánlott, mert nem lesz keveredés a visszaállításra használt rendszer usernév/uid csoportnév/gid esetleg eltérő párosai miatt. Akkor lehet benézni, ha nem használod a numeric-owner -t, és a visszaállító rendszerben létezik ugyanolyan név ésvagy csoport, mint a backupolt rendszerben, de a névhez vagy csoporthoz tartozó uid/gid nem ugyanaz mindkettőben.Kérdés, hogy közben mi történik azzal a hdd-vel. Ha pl. leformázod a / partíciót, akkor kap új uuid-t, a grub nem fog menni és az fstab sem lesz jó. Ha viszont pl. mkfs.ext4 -U xxxx-xxxx-xxxx-... /dev/valami , ahol xxxx-xxxx-xxxx-..... a régi uuid, akkor jónak kellene lennie.
Partícionálásnál elvileg nem sérülhetne a grub, mert csak a partíciós tábla bejegyzéseit módosítod. De eddig mindig nyomtam ilyenkor grub-install-t, szóval ezt nem teszteltem.
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z690 i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD RX 6750XT 12GB ASUS A31 PLUS TG ARGB Seasonic750W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Lenovo L14 Ryzen 5 4500U Refurbished - Garancia!
- Nvidia Quadro P400/ P620/ P1000/ T400/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- Samsung Galaxy Book 3 Amoled 360 i5 13.gen, 16GB RAM, 512GB SSD, érintőkijelzős kedvező áron!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

)