-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ngabor2
nagyúr
válasz
rokefeller #1223 üzenetére
1 kis mese következik: mikor elkezdtem linuxszal foglalkozni, akkor még a legfrissebb kernel a 2.0.35 volt, nem volt internetem, cd-mellékletről olvastam linux archívumokat, és kevés angoltudással lőttem be a suse 6.3-t (asszem az volt akkor). akkor még a kérdések is egyszerűbbek voltak, a válaszok is egyértelműbbek. aztán elkezdődött a begyorsulás, a kavarodás. suse után jött nálam a mandrake, egy darabig ismét suse, majd debian néhány apró kitekintéssel egyéb disztók felé. tavaly váltottam egy öreg, félig-meddig karban tartott sid-ről kubuntura. azóta is ezt gyűröm, és már nem érzem igényét a ''frissítésnek''. az újabb progik szerintem nem adnak annyi plusszt, ami nekem megéri. aztán lehet, hogy 2 nap múlva mondok egy apt-get dist-upgrade-et, de lehet, hogy még fél évig ez fog futni (aki ismer, tudja, hogy miért
).
az ismeretem nagy részét debian alatt szereztem, mert abba a lelke mélyéig belenyúltam (ezért omlott majdnem össze párszor).
nyáron, ha lesz időm, lehet, hogy megnézem a gentoo-t, de arra sok időt kell szakítani, ahogy hallottam.
azóta az újoncok is türelmetlenebbek lettek, mindent már azonnal tudni akarnak, mert máshol megszokták, megszokatták ezt velük. pedig a türelem nagy erény, különösen egy új rendszernél. de akinek van türelme, azt érdemes segíteni, akkor is, ha az elején hülyeségeket kérdez.
Új hozzászólás Aktív témák
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Antivírus szoftverek, VPN
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Game Pass Ultimate előfizetések 4 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- LG 38WN95C - 38" Ívelt NANO IPS - 3840x1600 - 144hz 1ms - Nvidia G-Sync - AMD FreeSync - ThunderBolt
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3395, 94% Akkumulátor
- Apple iPhone 13 Pro Max / 256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Bomba ár! HP Elitebook 840 G1 - i5-4GEN I 8GB I 180GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest