Hirdetés
-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
The DJ
addikt
Na nekem is lenne egy gondom, amire nem találok értelmes megoldást jelenleg.
Adott egy céges Debian szerver, saját és társcégek weboldalai futnak rajta plusz levelezőrendszer meg egy két apróság. Valami kedves úriembernek (hogy száradna le a keze) nagyon csípi a szemét a gép és folyamatosan DDoS-olja a 80-as portot, aminek következtében ugye megugrik a terhelés, szépen elkezd megtelni a conntrack tábla és rövidesen ezeket kapom szép sorban a logban:
nf_conntrack: table full, dropping packet.
Aztán ez ismétlődik szépen sorban, a csomagokat szépen eldobálja, egy idő után már én magam sem tudom elérni a gépet, sem SSH-n, sem weben keresztül. A megoldás az volt, hogy sacc per kb. két óra leforgása alatt addig kattintgattam Webminen keresztül a "Stop Apache" gombra, hogy egyszer véletlenül sikerült jó időben klikkelni, aminek hatására a webszerver megállt és a gép rögtön fel is lélegzett, azonnal helyre is állt minden. No de ez nem állapot, a webszerver miatt van benn a teremben gép. Ha újra elindítom, akkor jónak tűnik a dolog, de egy idő után megint kezdődik elölről az egész.
Amiket próbáltam:
- conntrack tábla limitjének megemelése (segít egy darabig, de úgyis megtelik előbb-utóbb)
- tcp_syncookies engedélyezése
- sysctl.conf finomhangolása netes leírások alapján
- Apache konfig finomhangolása, biztonsági modulok használata: mod_evasive, mod_security, mod_qosAmi nem megoldás:
- restart
- minden olyan művelet, ami megszakítja a gép folyamatos szolgáltatásátVan valami módszer ennek kivédésére az általam próbáltakon kívül?
Új hozzászólás Aktív témák
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Nem tetszik pár profi eSport játékosnak, hogy Intel CPU-val kell játszaniuk
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Spórolós topik
- Sík panel és szupervékony káva a Vivo X300-ban
- Béta iOS-t használók topikja
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro Max 256GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2116, 100% Akkumulátor
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 14400F / RX 6900XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 docking station (5TW13AA) (DisplayLink)
- Dell 14 Latitude 9410 FHD IPS 2in1 Touch i7-10610U 4.9Ghz 16GB 512GB SSD Intel UHD W11 Pro Garancia
- Lejárt a gyártói garancia? Mi tovább támogatjuk az IT infrádat!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest