- Mobil flották
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- A Suzuki SX4 S-Cross fedélzeti rendszere
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Apple iPhone 17e – mágnesek ereje
- Íme, a Samsung válasza a hajlítható iPhone-ra
- Visszatérhet a csepp notch és a 90 Hz
- Készül a 200 megapixeles iPhone
-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sziasztok!
Van nekem egy ilyen gépem:
proc: i5 650
alap: MSI h55-gd65
Táv: iMON UltrabayGondoltam csinálok egy HTPC-t Ubuntu 10.10+XBMC párossal. Már az iMON-t se volt egyszerű beüzemelni, mert a 2.6.35-ös kerneltől már nem működik a lirc és az lcdproc megfelelően, ahhoz majd 0.9-es verzió lesz jó, ha megjelenik. Cserébe az intel vaapi-hoz meg minimum a 2.6.35 kernel kell. Fel is raktam az intellinuxgraphics.org-on leírt függőségeit ami kell hozzá:
2D driver: xf86-video-intel 2.12.0 release
3D driver: mesa 7.8.2 release
Libdrm: libdrm-2.4.21 release
Kernel: 2.6.35-rc1 or later
Cairo: cairo-1.9.8
Libva: libva-1.0.4Ezek simán fel is mentek. Ezután jött az XBMC forrásból(ha valaki tud ppa tárolót, vagy csomagot vaapi támogatással, ne tartsa magába
). Sajnos, ha bekapcsolom a vaapi-t az xbmc-ben, akkor olyan, mintha csak a keyframe-ek jelennének meg, és addig ott remeg kép amíg nem jön a következő. A hang megy rendesen. Vaapi nélkül szép a kép, és a hang is klafa, csak 20-30-50% a prociterheltség. Felraktam a vlc-t avval, ha bekapcsolom a hardveres gpu gyorsítást, akkor minden rendben van, a proci terheltsége pár %.A xbmc logba ezeket találtam:
WARNING: CDVDMessageQueue(player)::Put MSGQ_NOT_INITIALIZED
WARNING: Decode - avcodec_decode_video didn't consume the full packet. size: 40795, consumed: 0
WARNING: Failed to find previously selected audio sink
WARNING: CRenderManager::Configure - timeout waiting for previous frameA másik problémám:
IMON Ultrabay front panel gombjait próbálom működésre bírni, lirc progival. Sikerült már valakinek? Esetleg, hogy lehet megnézni, hogy milyen kódot küld a gomb megnyomásakor? Az irw csak a távirányító kódjait írja ki.
Új hozzászólás Aktív témák
- Még a saját szövetségeseivel szemben is fegyverként használná az AI-t az USA
- Villanyszerelés
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Mobil flották
- PlayStation 5
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Háztartási gépek
- Véleményes teszt bizonygatja mennyit ér a Macbook Neo 8 GB RAM-ja
- Spórolós topik
- További aktív témák...
- Fallout 4 Pip-Boy Edition eladó
- The Elder Scrolls Online Imperial Collector s Edition
- Xbox / Microsoft Store feltöltőkártya kód (digitális, HU) több címlet, több db, azonnal, olcsón
- Játékkulcsok ! : PC Steam, EA App, Ubisoft, Windows és egyéb játékok
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 128GB Black Titanium-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4660
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon Gen 10 - 27% ÁFÁS (0332)
- 27% - LG 75NANO756QA 190CM NANOLED 4K UHD 100HZ SMART TV ! BeszámítOK !
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

). Sajnos, ha bekapcsolom a vaapi-t az xbmc-ben, akkor olyan, mintha csak a keyframe-ek jelennének meg, és addig ott remeg kép amíg nem jön a következő. A hang megy rendesen. Vaapi nélkül szép a kép, és a hang is klafa, csak 20-30-50% a prociterheltség. Felraktam a vlc-t avval, ha bekapcsolom a hardveres gpu gyorsítást, akkor minden rendben van, a proci terheltsége pár %.