Hirdetés
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Milyen okostelefont vegyek?
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Visszakerül a Realme az Oppo alá
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Yettel topik
- 2026-ban nem lesz új Asus telefon, de nem zárják be a boltot
-
Mobilarena
Fórumtársak szimulátor komponenseinek/hardvereinek/játék preferenciájának táblázata és annak 2023-as konklúziója majd 2024-as konklúziója GalaHU tollából, illetve itt található a fórumtársak cockpitjeinek galériája.
Itt egy nagyon hasznos setup guide, mindenre kiterjedően, angol nyelven.
Új hozzászólás Aktív témák
-
GalaHU
addikt
Úgy néz ki ebből 16:00-ás ACE-start lesz..,
Vagy járt már valaki VPN-expresszel ma a távolkeleten?

-
wolf033
senior tag
Üdv!
Moza R3-at használ valaki? -
Marci112233
addikt
Üdvözletem!
Ma estére sikerült összerakni a Fana kormányt. 5,2nm is érződik a különbség a T300-al szemben főleg rázókövön. Viszont volna pár kérdésem. Lehetséges a saját control paneljában beállítani hogy középre álljon vagy sem, mert a T300-nál lehetett, és azt marhára megszoktam ETS2-vel, és anélkül picit fura. A másik a P1V2-es kormány kijelzőjére csak a beállításokat lehet kirakni vagy az adott játékban azt hogy mennyivel is megyek? Mert ha jól tudom tudja utóbbit is, de nem jövök rá hogyan lehet előhozni.
-
bardi
senior tag
Lehet tudni, hogy itthon az új simagic hub mennyibe fog kerülni?
-
Neck
veterán
válasz
Bandit21
üzenetére
A linkelt bolti cucc abban segit, hogy függőlegesen is flexi, ide-oda mozog egy kicsit a base+kormány trapéz alakú állványa. Ezt ha hozzáfogatod a pedálhoz, akkor már "egy egységet alkot", így gondolom ez csökken.
A két "gerinctámogató" párhuzamos profil viszont 100%, hogy kell rá, fel kell fúrni.
Annyira nem hiszem, hogy gond lenne, mivel csak egy fő fogja használni. De ha sima L profil, és nagyon át akarja állítani (pl pedál csere miatt), fúr egy másik lyukat.
@JulesTS: Kalibrál, gombok működnek, nem lötyög, nem darál.
A flexi miatt visszavettem a FFB-et 4nm-re, ne verje szét a tákolmányt.
Amíg eljut a rokonhoz / az én komolyabb szettem összerakódik, addig én tolom vele
Meg megcsinálom, hogy rokonnak már jó legyen. -
Marci112233
addikt
Ma megjött a P1V2.
-
JulesTS
addikt
válasz
zsozsa74
üzenetére

Lac-coo nagyot nőttél a szememben!
A miénk úgy került hozzánk, hogy teljesen lefogyva pár hónaposan benyávogott az ablakunkon, kapott egy kis gulyás levest és azóta nem megy el a kertünkből se. Az előző verziója sajnos pár hónappal azelőtt egyszercsak nem jött haza. Szóval érzehette, hogy nálunk macska hiány van... -
bence1885
aktív tag
[link] New Simagic EVO Base, Zeus and NEW QR
-
András12345
aktív tag
válasz
zsozsa74
üzenetére
Úgy látom nem csak nálunk használják ágynak a macskák a riget

Nálunk hárman vannak, egy vörös, egy fekete, meg egy cirmos is
A rig mellett van egy macskaágy, meg egy szék ahová szoktak feküdni ha versenyzek, plusz az egyikőjük az integrált egérpadon szokott ücsörögni, és nézni ahogy kűzdök

-
Lac-coo
őstag
Megnyernem a macskaversenyt 7 utcáról mentett cicaval !

-
Ez a linkelt két kar nem változtat azon, hogy az ülés amiben ülsz, és amiből nyomod a pedalt és tekered a kormányt az 1 középső gerincen van velük összekötve. A csavarodas pedig ebből jön, igy a gerinc mellé kéne inkább még két oldalára 1-1.
De akkor az ülés távolsága a gerincen nem lesz állítható. (Persze ha sínes az ülés akkor ez megmarad vagy ha állítható a két új segéd gerinc akkor is).Nálam kb ugyanez a helyzet a korábbi kiadású (bázis és pedál tartó külön van a gerincen) Atesz riggel.
Igazán nagy fék esetén érzek pár fok elfordulast.
A gerinc és az egész cucc el is van kicsit már hajolva (az egész hosszon szerintem max 1 cm tehát nem vészes.)
De ahogy fékezés közben nagy erőt kap az LC miatt bal oldalon, a gáz alatt pedig jobb oldalt sose, ezért érthető hogy kifli alakban hajlik.
Korábban kb havonta megfordítottam a gerincet.
Amúgy nálam a gyenge pont (pár fordítás után rájöttem hogy nem segít) az ülés konzol aminek két kereszt irányú egymásba csúszó profillal állítható a szélessége hogy mindenféle ülés sin távolsággal passzoljon.
Na azon fogjak csavarok a szélesség állítást és gyakorlatilag a fékezés alatt az mászik el (a hátsó tolódik jobbra).
Így mivel az ülés nem egyenes, ez eltolja az egész gerinc tengelyt is kicsit és máris nem arra van pont a pedál és a bázis amerre az ülésben ülve nézek.
Mint írtam pár fok de nekem ez a világ vége... talán itt az adhd/ocd topicban elmegy. -
Neck
veterán
válasz
ateszm
üzenetére
Ez a Raceroom cucc a középső "gerinc" körül csavarodik. Próbáltam a pedálsort a falnak támasztani, jobb lett a helyzet, de még mindig csavarodik fékezés alatt, illetve a kormány is csavarja valamennyire, amikor pl "úszik" a feneke, és van egy peak force feedback.
Azon gondolkodom, hogy L profilokból felfúrok rá kettőt a gerincével párhuzamosan, egyet jobb, egyet bal szélre, és felcsavarozom menetes szárral meg szárnyas anyával, alátéttel.
Illetve, lehet ilyet kapni hozzá: [link] ezzel a pedált a kormányhoz lehet rögzíteni, egymás "segítik". Mivel lealkudtam 20 eurót az árból, lehet ezt még megrendelem hozzá.
-
Laby
őstag
válasz
zsalesz
üzenetére
Én aliexpress-es nano szalaggal rögzítettem az ülés aljára és a hátoldalára és tökéletesen tart azóta is.
Talán Zsozsa ajánlotta (?), hogy szinten így használja.
Én sem akartam szétfúrni a szép ülést, úgyhogy szerintem egy próbát nyugodtan tehetsz vele, sokat nem vesztesz.
-
Pista0001
addikt
válasz
bnorci71
üzenetére
Németországból Franciaországba próbáltam több megoldást...
DHL: van Franciaországban is DHL, de a német DHL a francia posta csomagos cégének, a Chronopostnak adja át a határon. A Chronopost futár első nap meg se próbálja kézbesíteni, nem hagy értesítőt, amivel tudnék rendelkezni, hogy tegye le postaponton. Második nap se próbálja meg kézbesíteni, de hagy értesítőt, amire ráírja, hogy 2. alkalommal nem tudta kihozni. Ekkor már tudok rendelkezni a postapontról, de azért harmadik nap is megsétáltatja, hagy értesítőt, hogy másnap leteszi a postapontra...
GLS: na erre nem emlékszek, mi volt pontosan, egyszer próbáltam, nem ment simán, az tuti
DPD: van Franciaországban is DPD, ők végighozták, a Geopost csoport tagja, akárcsak a Chronopost. Na jó, a "végig" határeset. El kellett mennem a központjukba (kb 15 km) pár nap után, ismeretlen okból nem hozták címre. Voltunk még páran csomagot átvenni...
UPS: szintén vannak Franciaországban, végig is hozzák. Majdnem. Meg se próbálják címre kézbesíteni, leteszik átvevőhelyen. Van egy optika kb 10 percre gyalog, az a legközelebbi, de ott szar megállni, a második legközelebbi egy benzinkút, ott sima ügy a megállás, csak épp kétszer olyan messze van nekem...
Összességében talán a UPS a legjobb még így is itt, a többi csak rosszabb...
-
f3rdzs0
senior tag
Ma gondoltam verseny és vezetés előtt újrakalibrálom a CSL Elite V2-t, mert a féknek kicsit túl sok holtteret adtam, a gáznak meg akartam egy kicsit többet.
Az egyetlen probléma az, hogy valamelyik driverben az elmúlt másfél évből ezt nagyon jól megjegyezte a cucc, úgyhogy akármit csináltam, akármliyen driverrel, egy CSL DD restart után mindig viszajött az eredeti holttér beállításom

Szerencsére csak az egész féket kellett lekapnom a setupomról, meg a széket, hogy hozzáférjek, meg a pedal decket, hogy le tudjam kapni, de utána már csak a fék dobozát kellett előkotornom a sufni mélyéről, abból valahogy az USB kábelt megtalálni, és mehetett is rá a firmware reset, ami megoldotta a problémámat. Meg az egészet visszacsinálni, de az már semmiség

-
Találtgyerek
veterán
Én most a simracingbay-ről rendeltem. Rendelés után másnap már átadták a DHL-nek és ők küldték az e-mailt, hogy csomagom jön és megírtak a várható érkezését 3-4 órás intervallumban már akkor. 2 nap múlva a megadott időben jött a csomag. Előtte fél órával hívott a futár is.
Piros pont a boltnak és a futárcégnek is. -
aktív tag
válasz
Beantech
üzenetére
Múltkor hozzám a GLS futár esett úgy be, hogy egyszer csak csengetett. Se hívás, se SMS, se a szokásos GLS rendszerüzenet, semmi. Pedig rájuk nem nagyon tudok amúgy rosszat mondani, szerintem több száz csomagot hoztak már. Viszont a UPS-szel csak kétszer volt dolgom, mindkétszer időben csörögtek előtte.
-
Marci112233
addikt
Köszönöm a biztatást!
Én azért már most írtam egy levelet nekik megint, csak most kicsit haragosabban mint elsőnek. (Nem az első kérdésem hogy hol a csomag.) -
Az a baj az UPS-el hogy ők b*sznak telefonon csörgetni, a GT omega és a Logi egerem is UPS-től jött és csak a szerencsén múlt hogy itthon voltam mert csöngetett egyet mire kiértem már majdnem menni készült... E-mailt nem írtak hogy aznap érkezik se sms-t és nem is hívtak előtte. A munkám során is a cégnél ahol vagyok küldözgetnek a logisztikus srácok mindenfelé csomagokat de ilyen tróger bandát még mint az UPS nem nagyon láttam.
-
bnorci71
addikt
válasz
ateszm
üzenetére
csomag dec.18 Németországból elindult Írországba, ha jan.6 nem kezdek a GLS-nél érdeklődni hol a csomag lehet még ma sincs kiszállítva 2 e-mail váltás után 9-én végre kivitték addig nem tudom miért állt Írországba a raktár sarkába.
Az érdekes volt hogy fotót is kértek volna a csomagról a kereséshez. Nem akartam írni nekik nem arra készültem hogy elhagyják.
Meg írták adjam meg a csomag jellemzőit mert lehet a címke leesett vagy megsérült. Lófüttyöt kutya baja nem volt. -
aktív tag
válasz
Marci112233
üzenetére
Nincs megoldás. tome0001-nek van igaza, Fanatecnél/ UPS-nél ez ilyen. Drága is, lassú is, globálisan is forrong érte mindenki, mégis évek óta így csinálják és tudtommal nem is terveznek változtatni rajta.
Fanatec rendelést le kell adni aztán elfelejteni addig, ameddig nem csörög a futár, hogy 10 perc múlva ott lesz. Nem 2025, mi is tudjuk, de úgy tűnik ettől nem csődöl be egyik cég sem.
-
Marci112233
addikt
Üdv mindenkinek!
Mivel 18.01-kor emailt kaptam hogy ezzel a szöveggel mint a képen lesz, nem várok csütörtökig még ma írni akarok nekik. Mi volna az a megoldás avagy mivel fenyegethetem őket hogy az ezért nem így megy ahogy ők gondolják? Gondolok itt hogy feljebb lépek náluk, de nem tudom létezik-e olyan szerv erre, amire hivatkozhatok. ha ez ide nem fér jöhet PM-ben, és ezt is OFF-ba teszem.

-
Marci112233
addikt
válasz
ateszm
üzenetére
Holnap olyan dolgom van hogy nem lesz időm velük foglalkozni. Itthon leszek ugyan így ha mégis hoznák át tudom venni, de nem leszek PC közelben, és a telefont se lesz időm nyomkodni, de ha jön arra szakítok időt. De csütörtök reggel 8 után menni fog az email, mint írtam elég szúrós lesz, tekintve hogy amennyit elkértek a szállításért nem ezt várnám. Komolyan az Annke kamera, és az összes onnan ugyanúgy németből érkező csomagom mind időben amikor kiírták itt volt ami átlagban 4-5 munkanap ráadás ingyenes szállítással. Sőt a PC-ben lévő 360-as AIO hűtőt is a gyártótól vettem és az is ingyen küldet házhoz, de az 1 napot késett, de annak oka hogy úton volt már, de lerobbant a postakocsi, de másnap kihozta másik autóval.
#73542 tome0001
Ez jönne meg. Másra nem lesz szükségem egy jó darabig. Már bánom hogy amikor itt volt fent egy P1V2 50-ért, nem csaptam le rá.
-
zsalesz
aktív tag
Bass shakereket szeretnék rögzíteni az ülésre. Kettőt oldalra, egyet az ülés aljára, egyet pedig hátra. Egy Bimarco Futura lenne az alany, és őszintén szólva nem szeretném szétfurkálni, mivel a shakereken a rögzítési pontok furatok.
Két oldalas ragasztóra gondoltam, de nem tudom ez mennyire lehet alternatíva?!
Van valakinek tapasztalata, vagy olyan megoldása amely tartós rögzítést tesz lehetővé?
Köszönöm szépen!
-
tome0001
Topikgazda
válasz
Marci112233
üzenetére
Majd a 3. Fanateces rendelésed után hozzászoksz, hogy nincs ráhatásod mikor érkezik meg (ahogy sokan belenyugodtunk ebbe a ténybe az elmúlt években).
-
válasz
Marci112233
üzenetére
Olvashattad korábban a jupíeszes kommentemet, de linkelem. Szóval nyugodtan írj k.nyátok emailt, tuti megsiettetik. A válaszuk szerint megnövekedett a forgalom, szerintem szimplán gyenge a cég Mo-on. Szóval nekem email után másnap jött a rig 10 nap vecsési tartózkodása után.
Tomeee +1
-
Marci112233
addikt
Üdvözletem!
Ez azt jelentené hogy addig tartják vissza a csomagomat amíg nekik tetszik? Mert ha igen, komolyan mondom ha holnap nem érkezik meg egy elég szúrós email fog menni nekik csütörtökön. Egy P1V2-es kormány ami jönne, és anélkül hiába van meg a bázis.

-
Géjza
őstag
válasz
JoolsNOS
üzenetére
Nem tudom. Igazából most lenne egy, ami megfelelne utódnak minden szempontból, csak deréktámasz nincs benne. Emiatt hezitálok. Bár utólag is beépíthető lenne ez, azaz még egy projekt lenne, ha unatkoznék, csak ehhez lehet vennem kell egy másik ülést, amiben van és arról átrakni (szólóban nem láttam hírdetve deréktámaszt). 1-2 napon belül utánajárok, aztán ha úgy van megrendelem és 1-2 héten belül biztos meg is jönne (lengyelektől gyorsan ideérnek a cumók).
-
aktív tag
Ha már Atesz rig, valaki tudja, hogy ez az alkatrész mire való? [kép]
100%, hogy anno elmagyarázta, de azóta a szekrényben pihent, most pedig nem jövök rá.
-
Géjza
őstag
válasz
JoolsNOS
üzenetére
30-ért már lehet jót is leakasztani. A gond azzal szokott lenni, hogy ritkán dobnak fel szóló ülést (mert nagyrészt szettben szeretnék eladni, ami érthető is, mert mit csináljanak egy darab első üléssel meg a hátsó üléssel meg az ajtókárpitokkal) és az feleljen meg a te igényeidnek (nálam pl. szövet ülés legyen, szakadásmentes, szép huzat, nem kiült szivaccsal, manuálisan lehessen állítani fel-le, előre-hátra, támla dőlészszög előre-hátra, legyen benne állítható deréktámasz, egy mozdulattal dönthető és előre/visszatolható legyen -> kupé/kabrió ülés, stb.).
Meg lehet nehezíteni a dolgot, de nem lehetetlen a sztori. Ha sikerül szereznem megfelelő utódot (kihúzhatós combtámasz picit hiányzik nekem), akkor az enyém lehet eladó lesz hamarosan (cockpit galériában találsz róla képeket, VW EOS ülés).
-
tome0001
Topikgazda
Én is tudom, hogy ezek a tápok valójában ellátják funkciójukat.
Azért a passzív hűtési megoldásokra kíváncsi lennék, mivel ez egy zárt műszerdoboz valójában így kép alapján.
Azért meg kéne mérni, hogy valóban 24V-ot ad le, tartósan le tudja-e adni, mennyire melegszik, és mennyire lesz tartós.
Ha 180W-os tápegység van benne, akkor az játék közben 100%-on megy, én pl 220-250W teljesítményű tápokból csinálom a DIY tápokat, így max teljesítményen is csak 70-80% körül kell a tápnak leadnia (és ezt minden szakkönyv meg is írja hogy túl kell méretezni).
Ezáltal nem melegszik annyira, nem lesz túlterhelve, és tartós lesz ha nem hajtjuk folyamatosan 100%-on.Természetesen ettől még lehet jó, mert nem ismerem, csak én vásárlás előtt ezeket a kérdéseket tenném fel magamban.
-
Årpi
őstag
válasz
Czimby
üzenetére
Igen, 13 napos hozzászólás volt. Elég aktív simracinges tagról van szó, szóval talán nem kamuzott, illetve képeket is csatolt. Azt írta, hogy sok passzív hűtési megoldás van rajta, illetve védelmek terén sem panaszkodhat.
-
Årpi
őstag
Lassan összeáll a kis kompakt, TV előtti setupom:-CSL DD QR2 (a 8Nm kit lassan ideér Aliról, pofátlanul jó áron sikerült megrendelni a téli sale alatt, Redditen szétkapták az elmúlt hetekben, minden rendben vele)
-CSL P1 V2 Steering Wheel
-ClubSport Steering Wheel F1® Esports V2
-CSL Pedals
-GT Omega Apex Stand
A fénykép kicsit csalóka, a valóságban a TV (48 inch OLED) sokkal jobban kitölti a látóteremet, kb. tökéletesnek érzem, de később a VR felé is kacsintgatnék. A napokban még egy kis kábelmenedzsment, meg a környezet rendbetétele, aztán tényleg gondtalan lehet a vezetés
-
f3rdzs0
senior tag
válasz
Gomez86
üzenetére
Valahol azt olvastam, hogy Early Access alatt olcsóbb, mint megjelenéskor.
Igazából én valszeg már csak emiatt megveszem, mert akkor nem kell discountokra várni, plusz van még beragadva nem kevés Steam creditem miután minden Dota meg CSGO cuccomat eladtam, és Kunos még nagyon nem lőtt eddig mellé (bár anno Cyberpunknál is ezt mondtam
)Csak abban reménykedem, hogy legalább olyan jól fog futni mint ACC, és nem rosszabb

-
Steve1207
veterán
Frissítették az Evo oldalát szokásos bemutató promó anyagokkal [link] . Érdekességképp van fent wheel setup guide is a bázisokhoz.
-
aktív tag
válasz
JoolsNOS
üzenetére
Autóbontót érdemes megpróbálni. A mennyiért része rajtad múlik, Motorsport Marketen pl. néha felbukkan egy-egy gyári, utcai Recaro egy nem rossz használtautó árában.
De ahol én voltam, ott két opció volt. Az értéktelen üléseket ki sem veszik, időjárás nagyrészüket már megkezdte, foglalkozni sem volt érdemes velük. Amit pedig el lehet még adni, azokat egyből kivették, címkézték, rendes árat kértek értük.
-
JoolsNOS
veterán
Ki honnan szerzett bontott ülést? Menniyért érdemes venni ami vállalható állapotban van?
-
Neck
veterán
válasz
shteer
üzenetére
A fenébe

A fekete Elite V1-es pedállal rendelkező szettben van a (szerintem) jobb ülés (Raceroom Game Seat)
Nem tudom, hogy PS4-PS5 kompatibilis-e. Képek alapján számodra kiderül esetleg?
A CSL pedálos szett meg Playseat Challenge-el van.
Ez utóbbinál írja a hirdetés a PS4/PS5-öt is.Szerintem mind a kettő baromi jó vétel ennyi pénzért...
Új hozzászólás Aktív témák
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Gumi és felni topik
- Milyen videókártyát?
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Apple MacBook
- Projektor topic
- Ford topik
- Végre 120 Hz-es lesz az Apple következő monitora
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- További aktív témák...
- ERŐS GAMER PC Ryzen 5 5500 + RTX 3070 Ti OC
- Apple iPad A16 128GB, 1 Év Garanciával
- Thinkpad E16 Gen1 16" FHD+ IPS i7-1355U MX550 16GB 512GB NVMe IR kam gar
- X1 Carbon Gen12 14" FHD+ IPS Ultra 7 165U 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- ThinkPad T490 14" FHD IPS i5-8365U 16GB 512GB magyar vilbill ujjlolv új akku gar
- Ezviz BC1 1 kamerás kamera szett / 12 hó jótállás
- Új könyv: Grandpierre Attila: Az élő világegyetem könyve
- GYÖNYÖRŰ iPhone XR 128GB Red-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3984, 100% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- 146 - 147 - 166 - 167 - 168 - 169 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

működött, elhoztam 400 euroért. A pedál deck eléggé flexibilis még LC pedál nélkül is, erre majd kitalálunk valamit.

tome0001