Hirdetés
- Mobil flották
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Yettel topik
- Luna Ring 2.0 - így van értelme
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi 17 - még mindig tart
-
Mobilarena
Fórumtársak szimulátor komponenseinek/hardvereinek/játék preferenciájának táblázata és annak 2023-as konklúziója majd 2024-as konklúziója majd 2025-ös konklúziója GalaHU tollából, illetve itt található a fórumtársak cockpitjeinek galériája.
Itt egy nagyon hasznos setup guide, mindenre kiterjedően, angol nyelven.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Üdv,
Ha jól értem 290 ezret szansz bázisra és kormányra, 80 körül t-lcm -re. És vennél váltót is (th nem tudom mi de gondolom a th8s vagy a th8a)És szeretnél rig-et 200 alatt.
Ez ha a váltót 50 el vesszük (fel út a kettő közt) kb 600-650 ezer Ft.
Ennyier szijas szettet egyáltalán nem ajánlott venni.
Nemrég írtam le, igaz ott Xbox volt a cél de valid ide is.
A lényeg röviden. Most epp nem elérhető a csl dd 5 de ott a 8 nm 299 eur ért.
Veszel hozzá egy csl pedál + lc-t (199 eur) de akár egy V2 pedál is bele fer 299 ért.
Veszel egy McLaren kormányt QR1 el 250 ért.
Ez eddig 750 euró a kisebb és 850 a nagyobb pedállal.
A posta kb 50 tehat 8-900 eurónal járunk.
Ez 320-360 ezer Ft. (Elnézést de le kell írjam, t-lcm ide 6 nm oda 360 ért thrustmaster szettet adni vicc...)
Kell egy table clamp ami használtan 8-10 ezer Ft.
Mivel 650 körul szansz rá ezért veszel egy szép ssh váltót is. Ez 110 euró, postával kb elment újabb 50 ezer.
380-420 ezer ft nal járunk.
Veszel hozzá egy AliExpress kézi féket 20 ért.És még mindig maradt 250-200 ezred cockpitra.
Vadászol egy jó kis vag (Skoda vw Seat) kényelmes bontott ülést és veszel talán egy track racer tr80-at.
Vagy 100 körül egy jó Atesz rig-et asszem épp most is árulnak egyet.
V2 pedál helyett ha csl Lc pedállal veszed még egy kerek perec bele fér a McLaren mellé.
-
Találtgyerek
veterán
Ha csak PC-n játszol, akkor felesleges a DD Pro-t venned. A sima CSL DD is ugyanaz, csak nem kompatibilis a PS-el és sokkal olcsóbb.
[link] Mondjuk ez és ehhez már csak ezt [link] az LC féket kell még bedobnod és kész a szett. Ami alapból olcsóbb, mint a T-GTII-nél csak a bázis és a kormány.
A TG-t körülbelül 6Nm-et tud, így még az 5Nm-es Fanatec szettel se lősz mellé, de a 8-assal meg még erősebbet is kapsz. A T-lcm árából esetleg még nézhetsz egy komolyabb Clubsport kormányt a CSL P1 helyett. Szerintem jönnek majd nemsokára a nagy Fana tudósok és összedobnak neked a TG-T és a T-lcm árából egy nagyon jó szettet.
-
Feck
tag
válasz
Találtgyerek
üzenetére
-
Feck
tag
Sziasztok!
Korábban jártam itt, akkor sajnos meghiúsult a vásár. Most amit kinéztem, egy Thrustmaster T-GT II [link] + hozzá egy T-LCM pedálszett, majd valamikor egy szintén TH váltó. Külön bázison nem gondolkodom (még). Ezzel a szettel túl nagy kockázatot nem vállalok, igaz? Persze szívesen veszem, ha ebben az árfekvésben valaki bedob egy másik versenyzőt.
Külsőre jobban tetszik a kissé olcsóbb Thrustmaster TS-XW Sparco P310, viszont olvastam több portálon, hogy igencsak meglátszik néhány hét múlva, ahol fogod a kormányt. ill. nem tudom mennyire hátráltatna az, hogy nem kerek az alakja. Nincs konkrét játék, amire kizárólag venném. Volna itt F1, rally, Wreckfest, NFS, GTR, Forza 5, stb., minden, ami jön.Egyelőre asztalra fogatva használnám, nem tudom, hogy ez mennyire "gagyi" megoldás, később lenne cockpit is, viszont ez az a téma, ahol rendesen elvagyok veszve. Kézenfekvő lett volna az Atesz által gyártott szerkezet, viszont számomra gondot okozott volna a megfelelő ülés/szék beszerzése, így egy 'egyben rendszeren' gondolkozom, amihez monitortartó állvány is jár. A Next Level Racing szettjeit kezdtem el leginkább bogarászni, bízom benne, hogy 200k alatt sikerülhet megfelelőt találni...
-
JulesTS
addikt
-
JulesTS
addikt
Pirosat a piroshoz, kéket a kékhez, Pepe tudja...

-
JulesTS
addikt
Mert ahány szimulátor annyi féle megvalósítás. A Raceroom a kedvencem, driverben Auto-ra állítom, akkor a szimulátorban az adott autóhoz beállított kormámyszögnél lesz a végállás (és ha a vezető kezének megjelenítését kikapcsolod, akkor a virtuális kormánykerék is szinkronban lesz. A legutálatosabb az ACC. Annak a beállításáról itt írtam:
https://prohardver.hu/tema/a_nagy_kormanyos_topik/hsz_52519-52519.html -
camaro79
aktív tag
válasz
Találtgyerek
üzenetére
Nincs
-
Lac-coo
addikt
Mert az új játékok nagy része már kezelik ezt a dolgot.... régiek még nem. De pl CMF1 -sem, sőt náma ACC is csak akkor van szinkronban ha driverben 900 fok van beállítva, egyébként káosz az egész ...
És ugye ha kevesebbre van állítva mint az adott autó igaából akkor az nem valós élmény .... -
Win-T
őstag
Nekem ezt még mindig nem tudta senki érthetően elmagyarázni: beállítom a driverben a kormányelfordulást 1080-ra, 900-ra, 540-re, akármennyire. A képernyőn minden esetben ugyanúgy fordul a virtuális kormány ahogy én tekerem a valódit... akkor miért van bármilyen jelentősége, hogy hány fokra van állítva?
-
fatal`
titán
válasz
Skeleton01
üzenetére
Autófüggő.
Rally 1080 és soft lock, a modernebb autók 540-et fordulnak, a régiek között 1-2 1080-at, de a legtöbb 900-at.
Pályaautózásnál általában 540, de ott is van 720-at forduló.
-
Steve1207
veterán
válasz
JulesTS
üzenetére
Nem feltétlen, játéktól is függ, hogy mennyi gombot enged használni konzolon az adott cím. Vannak, ahol az alap kontroller kiosztásnyi engedélyezett gombokból és kész, hiába dobsz rá olyan kormányt, amin van még 25 gomb/állás pluszba. Csak szimplán "kényelmesebben" tudod kiosztani, de lehet ugyanúgy csak az alapokat, amennyit eddig a kontroller is engedett.
Legalábbis anno ezer éve ez probléma volt mindkét konzol oldalon, ahogy pl hiába kötsz egy fps-re bill-t, ahol támogatja, de ha a játékban meg van kurtítva "kontrollerre", akkor ugyanazokat a kontrolleres funkciókat tudod bill-en is csak kiosztani és használni.De utána kell olvasni és tesztelni, alapvetően az adott játéktól függ.
-
JulesTS
addikt
válasz
Bandit21
üzenetére
PS-hez nem megoldás a buttonbox, (csak kontroller emulátorral működhet).
A GT pereccel valószínűleg működik, azon rengeteg programozható gomb van és direkt PS-hez gyártották. 35..40eFt-ért van használt (most is van kettő a hardver aprón, mondjuk az egyik jegelt...)
Meg ott van még a Formula/limitált F1 perecek. Az én F1 perecem is PS gombokkal jött, a PS kompatibilis DD1 miatt. Azon is rengeteg gomb van és tuti ismerik a PS-es szimulátorok. -
válasz
dhcodoki
üzenetére
Erre megoldás egy másik kormány...
Sajnos anno ezzel kezdtem hogy ahhoz amit építesz a p1v2 lesz a gyönge láncszem.
Nem rossz kormány csak az a belépő és el kell fogadni a korlátait.Ezért ajánlottam a McLaren perecet.
Illetve gyakorlatilag bármelyik 199 eurós alap hubos kormány megtenné.Vagy egy jó kis button box
-
dhcodoki
senior tag
Sziasztok!
Segítségetekkel tegnapra összeállt életem első kis szimulátora az emeleti szobánkban. A következőket tartalmazza:
LG 42 oled C3
PS5 GT7 (később lesz ACC is)
GT Omega prime lite
GT DD Pro 8Nm
CSL elite steering wheels p1v2
QR2
Kb. 4 órát teszteltem (ami nálam óriási idő, mert 1-2 órán túl sosem tudtam megmaradni játék előtt) és csak azért hagytam abba, mert késő éjszakába nyúlt.
Óriási élmény!!!Egy kis kellemetlenség maradt. Nem tudom a kormány gombjait szájízemre szabni. Azt gondoltam, ez majd gyerekjáték lesz. Helyette most az van, hogy megtanultam a benne lévő kiosztást, ami kicsit kényelmetlen és hiányos is. Pl: a műszerfalon az MFD-t nem tudom váltani (map, TCS, brake balance, stb…)
A GT7-en belül lenne rá lehetőség, de nincs P1V2 kormány, amit ki lehetne választani és testreszabni.
Ti hogy oldottátok meg?
-
JulesTS
addikt
válasz
Skeleton01
üzenetére
Pálya autózásra 540 fokot használok, az bejött a rallynál is. Ha sokkal nagyobbra állítod, akkor a hirtelen kormányzás nem fog menni, ha sokkal kisebbre, akkor meg pontatlan lesz...
F1-re 360, gokart 180, drift 540...900, ETS2/ATS 1800. -
Skeleton01
aktív tag
Mint újdonsült CSL DD-s, ki milyen elfordulási szögre és beállításokra szavazna rallyzni? Esetleg később F1-re (ha a WRC kormány után jönne még egy CSL Elite McLaren GT3, vagy Clubsport F1 Esports V2?
-
válasz
Pista0001
üzenetére
Nem. Igaz teljes ffb-vel nem is használtuk.
Meg a fiam ment mindig vele én ritkan ültem már oda, és akkor meg nyivlan gyönge volt a 8 nm dd-hez képest.
Ma adtam le azt mondta a srác hogy reméli pénz visszafizetés lesz belőle.
Ha így lesz akkor egy csl dd 5 jön a helyére. Tudom most csak 8 nm van de valószínűleg el adom majd a gyári boost tápot amennyiért kapom, 100 eur-ert és megy hozzá az én alap tapom
A fiamnak az Lc nem jön be én nem használom az alap féket, neki viszont kell a kuplung tehát egy alap csl pedál kell.
Azt mondta O a p1v2 vel is boldog lesz (van hozzá QR1) ami még az enyém volt így egy perec bázis pedál kombó ből nekünk csak a pedál bázis kell majd
A tápot meg a perecet majd el adom. -
JulesTS
addikt
A kijelzőket bekötöttem, az Arduinokra feltöltöttem a skech-eket és az előző dashboard beállításainak egy részát ráhúztam a mostanira. Ilyen lett a teszt:
https://youtube.com/shorts/1YlD4c_AsjI?si=MHzYRgyRFAYUCrwd
Van még munka vele: cserélhetem az LCD-t (nem működik a háttérvilágítása), a gombokat a szélgépet, meg a fordulatszámmérőt be kell kötni. Utána meg a konfigurációt rászabni és vezetékezhetem úja a riget (most minden lóg rajta...). -
Na mivel nemcsak a jót kell elmesélni és anno beszámolót írtam arról is hogy miért ne tegyünk semmilyen fém rugót a csl lc-be íme egy újabb de most Thrustmaster t248 sztori
Elöljáróban ez egy jó cucc a pedál miatt szoktam ajánlani de egy ideje amióta Petras Gyula ide leírta hozzá teszem hogy szerinte nem jó.Eddig bíztam abban hogy majd a mienk lesz a kivétel de sajnos tegnap - az acc topicban látható baráti összejövetel alatt - egy barátom aki nem fa kezű egyáltalán, évek óta sim-ezik egy t150-el és F1 sorozatban esős pályákon egy két helyen top 100 ideje van - gyakorlatilag eltörte egy ellenkormányzassal.
Mivel ez a fiam szettje aki ma jön haza egy bringás táborból vár rám egy kellemetlen beszélgetés vele hogy egy ideig nem lesz kormány (amúgy egy barátom aki most ment at csl dd-re mar szólt is hogy oda adja a 150 -et)
Jules már írta az acc be hogy itt az idő hogy a gyerek Csl dd-t kapjon de azért na, egy 100 ezres rol 250 ezres kategóriát nem lépünk csak úgy (főleg nem nyaralás előtt ballagás után ahol egy 300 ezres MTB volt az ajándék).
Beszéltem Gyulával (Brain75) és azt mondta hogy szinte biztos a motor szállt el (amire mondta hogy gyönge...) és arra a kérdésre hogy mit lehet tenni ez ellen azt mondta hogy kisebb ffb vel kéne menni (driver 100 in game 70 % volt amikor ez történt)
Alapvetően a barátom máshogy sokkal nagyobb gázzal több ellen kormányzassal megy mint én de amit láttam amikor ez történt nem gondolom hogy user fault lenne. Ott ültem mellette nem volt ingerencia rá szólni hogy óvatosabban.
A Hungaroring utolsó előtti kanyarba kitört a 296 feneke acc be O meg ellen rántott. És már pattant is valami a bázisba.
Ami még érdekes hogy onnantól a kormány még tekerheto volt és követte is a játék de az ffb elment illetve kb 10 fokonkent volt egy nagyobb ellenállás
Fel perc után ki húztam amikor egyértelmű lett hogy baj van de a laptopnak se tetszett a dolog mert az összes usb eszköz elszállt reset kellett hogy az eger bill újra éljen
A bázis be dugva kalibralas helyett csak világit.
Megy vissza a Bestbyte hoz remélem konstruktív lesz a hozzáállásuk
A rig előtt fel évig asztalon volt ott már volt egy csere vele a rögzítő csavar menetet meg ette a bazisba lévő anya.
Sajnos bármilyen jó a t3pm pedál most már azt kell mondanom hogy igazából nem szélsőséges használat is bizonyítja hogy a 248 motorja gyenge láncszem
Brain75 szerint (korábban írta) a tmx /150 erősebb motorral ment azok 2 a 248 3.5 nm esek gondolom a fogaskerék áttétel mas lehet de ennek ara van.
Tudom páran mentek 248 al azért írom hogy vegyétek le az ffb-t.
-
aktív tag
válasz
noblem1983
üzenetére
Bizony, menesztették, már nem tagja az igazgatótanácsnak. Illetve a Corsair felvásárlás is úgy tudom, hogy biztos május eleje óta.
-
noblem1983
senior tag
Akkor lehet benéztem és nem friss videó volt, nem követtem a márka történetét de Thomas Jackermeier-ról láttam videót. Szó volt róla, hogy tárgyalt a Xiaomi-val és ugye a Corsair-ről is volt szó benne és a lényeg az, hogy Kínában gyártják a cuccokat de a Corsair meg amerikai és inkább kínai kézben szerette volna a márkát tartani ha jól értettem. Nem tudtam, hogy menesztették a hapsit.
-
aktív tag
válasz
noblem1983
üzenetére
Már ki kalapozott és ki van Kínában?
-
válasz
Chris1983107
üzenetére
Függetlenül attól hogy taknyosra sz******-ak a blackfriday-el tavaly én azért sajnálnám ha belefordulnának a földbe.
-
noblem1983
senior tag
válasz
Chris1983107
üzenetére
Ma láttam egy videót, hogy a Xiaomi-nál is kalapozott, hogy keressen befektetőt meg épp Kínában van egyéb befektetőkkel tárgyalni.
-
Chris1983107
tag
Pont tegnap jött velem szembe egy cikk, miszerint azért a sok "sold out" készlethiány, mert a Fanatec nem tud fizetni a beszállítóinak. Érdekes, hogy a napokban ugye szinte az összes 5nm-es bundle a táp miatt elérhetetlen lett, ma viszont már a 8nm-es bundle-ök többsége is. Lehet van alapja annak amit olvastam. Bár lehet csak a nagy nyári leállások a gyárakban
-
zsozsa74
őstag
Az megvan nektek (főleg annak, aki sokat ACC-zik), hogy az ACC-ben a GT2-es Merga AMG-ben Thomas Jackermeier az egyik (bronz) pilóta. Ja a Fanatec by HRT nevű csapatban. Először azt hittem, hogy ez csak valami easter egg, de kis guglizás után kiderült, hogy valós. Bár lehet, hogy már csak volt, nem hiszem, hogy a kirúgás után a Fanás csapatban indulna, vagy indulhatna.... Mondjuk vicces, mert arcképet nem tettek be hozzá. Biztos nem találtak...
-
kzolee216
senior tag
Egy kis infó ismét, hátha valakinek jól jön. Egy hete furcsa érzést éreztem a hírtelen kanyarváltásnál és elkezdtem filózni, bázis vagy QR, vagy perec probléma lehet... Ilyen kattanásszerű érzés. Hát meg is lett a probléma ... A vázam nagyobb erőhatásra egy kicsit, kb 1 milit bemozdult, amit szerencsére többször is 0 ffb-vel a perec fogásával elő tudtam idézni és az érzés ugyan az volt, csak így ki is zártam az első gondolatomat. Két csavart ki kellett engednem és visszacsavarni, mert végúl már nyekergett is, majd a probléma ezzel meg is oldódott
(Atesz vázam van és annak a bázis magasság állítójánál volt a probléma.) Hát kellett egy 20 perc mire megtaláltam... Lehet a 15nm-er alatt jobban rá kell tépni ezekre a csavarokra
(na jó, nem maxon használom, kb 6-7nm) -
válasz
Chris1983107
üzenetére
Bárki aki WRC-zne és nem talál dash-t hozzá annak szerettel ajánlom. Persze másra is ahol váltás timing és a sebességi fokozat a legfontosabb (és kb egyetlen) info amire szükséged van.
A magyarítás linket meg szerintem Biker adta és ő dolgozott is rajta teszterként
Én csak lelkes hirdetője vagyok. -
válasz
Mitrogabesz
üzenetére
Aprón is árulnak használtat, meg szokott lenni új is, érdemes szét nézni.
-
válasz
Mitrogabesz
üzenetére
Ezt mi sem tudjuk az elmúlt másfél évben nem volt ilyen.
Topic gazda Tomi tapja postával kb 25 ezer ami kb 62 euró.
A gyári táp alap esetben 150De szettben a csl dd 8 nm el "csak" 100 mert 449, de perecet pedált mellé téve lejön 150.
Tehát 300 euró amiből 200 a bázis és 100 a táp.Ergo 100 vs 62, a kettő különbsége 38 euró
15 ezer Ft kb, ennyit kell rá szanj pluszban.
Postával egy csl dd 8+Meki qr lite al és alap kettes csl pedállal kb 250 ezer.
-
válasz
Mitrogabesz
üzenetére
Abban az ársávban ahol Te nézed ez.
-
Mitrogabesz
tag
Sziasztok. A MOZA szettjeiről mi a véleményetek?
-
JulesTS
addikt
válasz
Mitrogabesz
üzenetére
Nem az. Volt már rá példa, hogy hosszabb ideig nem volt kapható valami. Várhatóan egy..két héten belül vagy kapható lesz újra, vagy előrendelhető. Amikor 5Nm-es CSL DD-t szerettem volna venni, akkor hónapokig hiámycikk volt, 3..4 hónapos elörendelés volt csak, közben CSL DD 8Nm azonnal és GT DD Pro 5Nm bundle szintén azonnal kapható volt...
Amit tehetsz, hogy vársz az olcsó megoldásra, vagy kicsit drágábban veszel 8Nm-est, vagy... -
JulesTS
addikt
-
Laby
őstag
Bocs srácok, félig off, de muszáj megosztanom...Annyira élvezetes szimulátor élményem volt most ACC-ben, mint nagyon ritkán.
Jó, van rajta 32:9 monitor, Simagic Alpha bázis, GT4 perec, Trackir szóval csak befér a topic-ba...
"Hirtelen felindulásból beneveztem LFM-en Porsche CUP / BMW M2 multiclass Nurburgring-ra. Tesztelni nem tudtam előtte, Porsche Cup kocsival is csak egyszer mentem kb 1 éve, szóval nem túl felkészülten érkeztem...
Első körömbe realizáltam hogy ez a GP pálya, nem is Nordschleife-re regisztráltam...
Na mindegy, maradtam. Időmérőt nem mentem, úgyhogy telibe a BMW-k mögé rakott a 100. helyre...elég beteg első kör volt emiatt.
Életem talán legizgalmasabb, legélvezetesebb, legszórakoztatóbb versenyét nyomtam. Brutálisan jó menni ezzel a Cup kocsival, nem értem miért nem népszerű?! Majdnem mindenki tök sportszerű volt, brutál jó csatákat mentem szinte végig.Ha érdekel valakit, akkor itt a felvétel az egészről:
Assetto Corsa Competizione TrackIR Best Race Evör! LFM Multiclass Porsche 992 CUP Simagic Alpha GT4(Sajnos az utolsó körben valami elromlott a hanggal, pedig nagyon epic volt az a kör is.
)" -
Mitrogabesz
tag
Ekkora lehet a készlethiány a fanánál hogy majdnem 2 hete nincs 5nm dd bazis? Vicc😆
-
dhcodoki
senior tag
Lehet aliexpress-en a fanatec steering wheel p1 v2-höz PS gomb borításokat venni?
-
válasz
Chris1983107
üzenetére
Köszi
Igen, sim hub-os, és magam készítettem, otthonról majd felteszem google drive-ra és le tudod tölteni, használni szerkeszteni ahogy tetszik. -
Chris1983107
tag
válasz
Gomez86
üzenetére
Igen, úgy néz ki. (behúzott) Bár még nagyon az elején vagyok, óvatos autózás, de van sikerélmény. Igen, amúgy a Moza-ban gondolkodom, de korábban már néztem a videódat, illetve még egy-kettőt, amiben tesztelték. Egy finn srác viccesen megjegyezte a videóban, hogy az egyetlen olyan szim kiegészítője ami miatt az asszony megszólta, pedig másik szobában ült.
Ettől függetlenül nagyon tetszik. Majd lehet otthon előre szólók és megmutatom milyen hangja van
Apropó, a dashboard ami a kis képernyőn/telódon megy, az valami Sim Hub-os cucc? Az egyik legjobb és legátláthatóbb amit eddig láttam. (nekem) -
fatal`
titán
válasz
Chris1983107
üzenetére
Irány az EA WRC topic és a pH! bajnokságok

-
válasz
Chris1983107
üzenetére
Szuper
Még valakit behúzott a "sport" Örülök hogy megtaláltad, ha boldoggá tesz. Én is hasonlóképpen boldog vagyok a settemmel, ami "már" 4 hónapos, de mégis folyton jókedvet csinál amikor használom.
Ha rallyhoz szeretnél váltót, akkor a Moza SGP egy jó darab, viszont nagyon hangos, így ezzel számolni kell.
Itt már hallani rendesen: [link] -
Chris1983107
tag
Ma meg volt az első számomra siker élmény amióta (3 hete) megvettem a CSL DD-t másodkézből. Én ugye csak Rally-t nyomon és elterveztem, hogy szépen fokozatosan építem fel magam. Először minden rásegítés bekapcsolva, automata váltással. Aztán behangoltam a bázist, játékon belüli beállításokat. Aztán ismerkedés, rásegítések fokozatos kikapcsolása, aztán vettem egy MOZA kéziféket, azzal is megismerkedtem. Ma pedig az első váltófüles, rásegítés nélküli time trial ahol sikerült egy PB, még az előzőekhez képest is jobb ritmusban. Ezzel csak azt akartam írni, hogy szenzációsan jó ez a hobbi.
Ilyen türelmes még sosem voltam magammal szemben. Igazi learning curve. Nem tudom eldönteni, hogy a következő lépés a wheel stand, vagy egy váltó legyen, bár hely már alig és az asztal is kapja rendesen.
Egyébként köszönöm az eddig kapott jó tanácsokat és iránymutatást.
-
zsalesz
aktív tag
Valaki tudna segíteni? Ha Steam - en keresztül veszek Iracing előfizetést, akkor ha lejár csak a Steam - en keresztül tudom meghosszabítani? Vagy van lehetőség mondjuk Black Friday-kor is hosszabbítani a Steam kihagyásával közvetlenül az Iracing oldalán?
Ne haragudjatok ha laikus a kérdés de ez számomra nem egyértelmű.
-
-
Géjza
őstag
válasz
Mitrogabesz
üzenetére
B terv: nem R2R-t veszel, hanem bedobsz a kosárba egy 8Nm-es base-t, meki perecet és 2 pedálos CSL-t, ha nagyon viszket a tenyered és nem tudod/akarod megvárni, míg lesz megint 5Nm-es base. 480 juró helyett 580 lenne így (plusz 50 a szállítás). Így igazából most 15k-t buknál (gyári 8Nm-es táp vs utángyártott), aminek egy részét lehet eladáskor visszakapnád.
-
Géjza
őstag
válasz
Bandit21
üzenetére
Silverstone még brutálabb. a sok high speed kanyarjával. Mikor megjött a 8Nm-es szettem pont Silverstone ment LFM-en. Majd hülyét kaptam, 2 kör és készen volt a kezem.
Kellett pár hét, mire hozzáedződtem.Személy szerint a ragtapaszos módival különösebb bajom nem volt qr1l-lel. Több, mint fél évig nyomtam vele, mire lett fém qr1. Őrült nagy változást nem tapazstaltam. Inkább a tengelyszorító bilinccsel volt gond, a gyári az nem fogja rendesen a tengelyt, figyelni kellett rá (havi 1 ránézés). Duplacsavaros bilincs megoldotta ezt. Qr2-es tengelyem van, csak perec oldali qr2-m nincs, ha majd xaré-hugyé vágdossák a népekhez, majd akkor cserélek (1 perecem van, fém qr1+csavar a jelenlegi felállás).
Wheel stand-en vagyok jelenleg, ami azért tud mozogni, ezért lehet nem érztem/érzem a qr1l és fém qr1 esetleges mozgását qr2-höz képest, de a héten elvileg jönnie kell a rignek, arra kiváncsi leszek azon mit fog mutatni.
-
Mitrogabesz
tag
válasz
Bandit21
üzenetére
Jelenleg csak annyit szeretnék hogy péntekig legyen már készleten az 5nm dd és meg tudjam rendelni a mekis szettet.
Aztán majd idővel amikor megszokom a kormányt akkor jöhet a qr1 és az lc. Abban reménykedem még hogy a g920 hoz képest gyökeres változást fogok tapasztalni a vezetési élményben. Tudom sokan mondjátok hogy ez nem kérdés de meg szeretném tapasztalni.
-
válasz
Mitrogabesz
üzenetére
Ezt nem fogod tudni 100 fölött használni. (Ez valami játékon belüli beállítás lehet)
Hogy el tudd képzelni:
A jelenlegi kormányod 2 nm
A 8 nm táplál 4x olyan erős lesz.
Egy parabolica vagy Barcelona 3 as kanyar le szedi a kezed.Nyilván nem is kell teljes erővel hajtani elsőre szerintem 4 nm bőven elég.
Az a mostani duplája.
A QR lite oda bőven jó lesz.
Majd egy idő után érzed ha hirtelen irányt vált hogy lesz egy kis késés ez lesz s műanyag qr anyagából eredő tehetetlenség.
Ez majd akkor számít ha az utolsó tizedeket vadászod.Nyilván jó a fém QR1 de jó lesz nélküle is.
Legalább 2x lesz hudejo élményed. Egyszer amikor megjön az alap szett aztán meg majd ha találsz egy használt fém qr1-et pár hónappal később.
-
JulesTS
addikt
SNS Raceroom Fun Race terv a nyárra:
Link a bejegyzéshez:
https://www.facebook.com/groups/raceroomhungary/permalink/2232324570434923/?rdid=Yq0Gve4QXZLY0iy5 -
GalaHU
addikt
válasz
Mitrogabesz
üzenetére
Nehéz eldönteni, mert attól függ mekkora FFB-vel fogod használni. Akik alacsonyabb FFB-vel nyomják van hogy észre sem veszik a poblémát. De mivel ha jól tudom még nem használtál huzamosabb ideig DD-t, de sem tudod mi lesz a kényelmes.
Mivel elég gyakran lehet másodkézből venni fém QR-t, nem veszítesz semmit ha csak később szerzed be.
-
aktív tag
válasz
Mitrogabesz
üzenetére
Nekem megfelelt. Megvan azóta is, nem dobtam ki.
-
válasz
Mitrogabesz
üzenetére
Szelektív kukába való.
Van akinek megfelel, de ha tartósan erős nyomatékot használsz, meg nem heti 1-2 óra játék, akkor inkább felejtsd el. -
aktív tag
válasz
Mitrogabesz
üzenetére
Én anno csak a bundle-t rendeltem magában, nem voltam csalódott. Kb. fél év után jött az LC és QR, mindkettő már másodkézből.
-
JulesTS
addikt
válasz
Bandit21
üzenetére
Csavarral is tud billegni a kormány, főleg DD1/DD2-n aminél rövidebb fémrész azzal a gumi gyűrűvel toldottak meg ami csak bajnak van...
A jútyúber pályafutásom csúcsa 7400 megtekintéssel a QR2 perec csere:
https://youtube.com/shorts/JdsOfr0EqPU -
válasz
Mitrogabesz
üzenetére
Valóban de ezt még az elején levezettem, sok opció van sok lehetőség, és valóban drága hobbi ez.
De még mindig tartom hogy a TM TX 160 ért sokkal inkább pénzkidobás mint akár Lc +qr1 el 290 körül a fanatec.Mert több mint 2* olyan jó az bíztos.
-
válasz
Mitrogabesz
üzenetére
Igen, szerintem 50 eurót megér.
Használtan ha kifogsz egyet 15 körül az is jó, de amióta 49 a gyári én azt javaslom. -
Botamas
csendes tag
Sziasztok!
Kicsit off topic, de remélem maradhat... Szeretném megkérdezni, hogy van-e itt valaki aki 3D nyomtatással foglalkozik komolyabban? Egy kis pótalkatrészről lenne szó, amit erősebb anyagból szeretnék. Csak a minta van meg, arról kellene másolni... Privátban esetleg meg tudnánk beszélni és tudok képet küldeni. Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Iphone 12 Pro Max 128GB graphite
- Logitech MX Keys S billentyűzet WIN/MAC
- Komplett PC Szett i5 / R9 380 / 1TB Samsung SSD / Monitor + Perifériák
- ÚJ HP EliteBook 8 G1i Intel Core Ultra 5 14" FHD+ 2029.01.08-ig Garanciás
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 3 (T14 G3) i7 / 16GB RAM / 512GB SSD / WUXGA / Win11 Pro 12 hó garancia
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ProArt RTX 4060 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Ryzen 7 9850X3D // Számla // Garancia //
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- 218 - Lenovo ThinkBook 16p (G5 IRX) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4060
- Bontatlan Apple Pencil MU8F2ZM/A 2. generáció / 12 hónap jótállás
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Nagyon menő.
Igen, sim hub-os, és magam készítettem, otthonról majd felteszem google drive-ra és le tudod tölteni, használni szerkeszteni ahogy tetszik.
Apropó, a dashboard ami a kis képernyőn/telódon megy, az valami Sim Hub-os cucc? Az egyik legjobb és legátláthatóbb amit eddig láttam. (nekem)
tome0001