Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- OneSport OT07 - szevasztok, hollandok!
- Yettel topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Magisk
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Huawei P50 Pro - emlékkép
- Milyen okostelefont vegyek?
- MWC 2025: Előrendelhető a Nothing Phone (3a)
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
koko52 #25937 üzenetére
Egyre több embertől, rokontól hallom pont ezt hogy már év elején átlagosnál rosszabbul viselték az aktuális influenzajárványt már az az volt. Édesanyám és nénikém is januárban volt nagyon beteg, hasonló tünetekkel mint ami most van. Olyan ismerős is aki nem szokott beteg lenni.
Nyilván ez a környezetemben tapasztaltam.
De mivel össze vissza van a kommunikáció a kormány részéről, számomra minden logikát és ésszerűséget mellőzve így nem is igazán értem most mit akarnak.
Enyhíteni kell mert lassan terjed? Tegyük fel hogy pozitívan gondolkodok és végig kell mennie a leggyorsabban de kontrolláltan elegendő orvosi kapacitással lakosságon az a legolcsóbb/legoptimálisabb hosszabb távra. De akkor minek a maszk?
Rohadt sok számomra megválaszolatlan kérdés van amit a kormánynak kellene egyértelműen kimondania! Csak találgatok, lehet igazam van de lehet totál tévúton járok és más a cél. És a legrosszabb az hogy minél többet olvasok utána annál kevésbé látom át mi történik, miért történik és mi lesz a jövőben. -
válasz
koko52 #25943 üzenetére
megy a trükközés a számokkal, ez elég tipikus. ugye például a covid miatti kiürítésben meghaltakkal nem találkozik az egység sugarú user, mert bekerül az ilyen-olyan statisztikákba, amit most sehol sem idéznek. de a covidból kimarad, tehát vikturunk jól védekezett, tehát frankóság van politikailag.
jó ez a politikai kormányzás. ja, nem. -
válasz
koko52 #25937 üzenetére
patológián is sokan landoltak kétoldali tüdőgyuszival. korábban indult valószínűleg. de a "sok" az ilyenkor tucatokat jelent, egy ország lakosságához képest az "semmi". meg persze topiklakóként te is láttad már az egyre szaporodó felméréseket, amikből tudod, hogy kb. 2-4% körül van az átfertőzöttség, ezért nem hiedelemből és hallomásból alakítasz ki véleményt, hanem az információk alapján.
-
Gubu0101
veterán
válasz
koko52 #25929 üzenetére
Sose vettem maszkot,cég adott 1db-ot (KN95) meg amit a párom kapott a cégtől,azt vettem eddig fel 1x a buszon,ma már 2x fogom
Engem se érdekel különös képen,nem parázok.Kezem rendszeresen mosom,fertőtlenítem,elégnek tartom,meg ki se mozdulok,csak heti 2x munkába és annyi.
-
-
kisfurko
senior tag
-
válasz
koko52 #13409 üzenetére
Milyen matek? Az EUR/HUF árfolyamból elég nehéz lenne "kimatekozni" az inflációt. Különösebben én sem fogok örülni ha 370 Ft lesz 1 Euró, de túl nagy jelentőséget nem szabad ennek tulajdonítani szerintem.
Mondom ezt úgy, h nekem pont emiatt fog most meghiúsulni két külföldi "beruházásom" is. De szerintem ezután a cirkusz után jó eséllyel visszatérhet az árfolyam a 350-es szint környékére. -
rsf
senior tag
Igen évente 2e-3e ember hal meg Magyarországon influenzában. 2015,2017-ben pedig kiugróan sokan haltak meg. PL: [link]
PL: [link]
A fertőzöttek számát nem tudjuk mert nem mindenki fordul orvoshoz.
Amiből ki lehet indulni az a halálozások száma.
Magyarországon évente több mint 120e ember hal meg összesen és ez a szám növekszik.
Olaszországban meg évente 600e ember!!
Minden ország benne van: [link]Jövő ilyenkor remélem lesznek majd 2020-as adatok. Ha ott látok majd signifikáns eltérést az országok halálozási számaiban akkor lehet majd elmélkedni a Covid-19 pusztító mivoltáról.
Még egy érdekesség: Japánban az öreg társadalom miatt évente 90e-100e ember hal meg tüdő gyulladásban.. Elképesztő szám. Lehet ezért nem veszik komolyan a mostani helyzetet.
Én a gazdasági következményektől jobban félek mint a vírustól. Lehet utálni. -
gergo5991
őstag
inkorrekt? addig fog zuhanni a ft amig stadionok fognak epulni meg kisvasut meg egyeb faszsag, meg a koronavirusra szant milliardok opera felujitasra meg a gázszerelonek..
felvideki vagyok europa szinten tema a lölö es senki nem tesz semmit
The Only Thing Necessary for the Triumph of Evil is that Good Men Do Nothing - Edmund Burke -
-
myckey
veterán
Van teszt.
Természetesen sokkal sokkal több is lehetne, ki ki bleátása szerint.
De tesztelnek, jelenleg is napról napra nő.
Tegnap talán 1470 volt, ma 1587 .
Bár nőtt a fertőzöttek száma is, 50 re.39-ről.(#5555) envagyok
Napi ezerszám történik az általad felvázolt példa?
Biztos?
Mert ha nem, csak a hangulatot kelted. -
Feketelaszlo
senior tag
Ugyanúgy, mint eddig. A pormaszk nem egészségügyi maszk, a komolyabb munkavédelmi maszkok általában mérges gázok (savak gőzei, izocianát alapú festékek) és szilárd részecskék (nagy szemcséjű por, fémdarabok) kiszűrésére specializálódtak, nem sok közük van a steril maszkokhoz. Hobbi, házibarkács légzésvédőknél láttam már olyat, ami hasonlított az egészségügyi termékekhez, gondolom költségkímélő célból, de ahol veszélyesebb szerekkel dolgoznak oda komolyabb szabványoknak kell megfelelnie az eszköznek.
De ha valaki mégis ezen a vonalon szeretne helyettesítő terméket keresni a militária boltokban gyakorlatilag mindig végtelen mennyiségben állnak a régi, selejtezett katonai gázálarcok cserélhető szűrőbetéttel. Rohadtul kényelmetlen és semmire nem jó, de legalább olcsó és téves biztonságérzetet ad.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Információk, statisztikák:
● koronavirus.gov.hu
● vakcinainfo.gov.hu
● vakcina kisokos
● minden fontos információ a vakcinákról
● dunántúli kórházi oltópontok
● EU vaccine tracker oldal
● pandemia.hu - megyei statisztikával
● gisanddata.maps.arcgis.com
● worldometers.info
● ncov2019.live
● atlo.team
● google mobility reports
● euro momo
● covid-19 projections
Egyéb hasznos tanácsok:
● bevásárlólista házi karanténhoz
● karanténnal kapcsolatos tudnivalók
● AZ oltás időpont módosítás
- Világirodalom Remekei , Nem Teljes gyűjtemény
- Panasonic er-dgp90 k Hajvágó /// Bontatlan, Új // Számla + Garancia
- DJI Mini 3 pro Fly More Combo (FMC) RC drón szett - kijelzős távirányítóval és extra táskával (2)
- Casio G Shock Gpr H-1000
- DJI Mini 4 pro / Mini 3 pro / DJI Mini 3 drón Fly More Kit Plus - 2x47 perc
- Lenovo ThinkCentre M720q / M920q Tiny mini PC- 8.gen Win11- Számla/garancia
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- LG 77CS6 - 77" OLED - 4K 120Hz & 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - Szupervékony
- Xbox Ultimate előfizetések
- Samsung Galaxy J4+ 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest