- A Sony technológiáinak krémje lett az Xperia 1 VII
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- Milyen okostelefont vegyek?
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Honor Magic6 Lite - bűvös hatos
- A karcsúság ára
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
King Unique #265 üzenetére
Linux részvényes vagyok. Olvasni nem is tudok. A fekete fehér látásmód meg szerintem belőled árad. Innen léptem
.
-
válasz
King Unique #235 üzenetére
Ez vica verza áll Dr. Akula állítására is.
-
válasz
King Unique #163 üzenetére
Igazad van!
-
válasz
King Unique #155 üzenetére
Bullshitelsz és feleslegesen szűkíted a témakört.
Az hogy lekapcsolnak bizonyos oprendszereket az életről és azzal a legújabb felé terelnek azt is eredményezi hogy az új rendszerről való vitának helye lesz ebben a topikban.
Azaz érvelés hogy nekem működik tehát neked is működnie kell pedig eleve hibás. -
válasz
lionhearted #138 üzenetére
Na jah, ezzel tisztában vagyok én is. De nincs mögötte semmi elvárás, hány munkahelyen kérték eddig tőled a számítástechnikai jogosítványt? Nincs kötelezve. Ha általánosan is elvárnák akkor érhetne valamit az ECDL. Ez kb olyan mint egy alapfokú nyelvvizsga, senkit sem érdekel.
Szerintem ez úgy működhetne, ha a munkáltatók nagy többsége elvárná , hogy meg legyen a felvett munkaerőnek ez a "jogosítvány". Ha nincs meg, akkor viszont kaphatna 6 vagy 12 hónap haladékot és munka mellett tegye le, ha ennyi idő kevés akkor menjen havat lapátolni, vagy találjon valami más, nem irodai munkát. Multik pl simán kifizethetnék a tandíjat és a vizsga díjakat is, nálunk is fizet a cég egy valag képzést a munkaerőnek.
Félre értés ne essék, nekem sincs meg, de le tudnám tenni, annak idején megcsináltam ezeket a teszteket önszorgalomból kíváncsiságból és átmentem. Azért nem egy nagy szám egy ilyen ECDL, ha meg tényleg kihívás, akkor egy év tényleg elégnek kellene legyen, hogy sikerüljön letenni azt még a legnagyobb elektronikus analfabétának is.re: Pikari
Újfent, félreértés ne essék, én sem vagyok Excel császár. Ezer+1 függvényt, csak lelopok a netről, vagy mástól örökölt táblázatokból.
Adott egy probléma goto Google goto excek tábla, majd a találat beillesztése az adott cellába, vagy annak módosított változatát aztán jó napot.
Az megint más kérdés, hogy megtanulod ezeket a függvényeket angol Excel-en, majd hazamész és a magyar Office-on használhatatlan a tudásod. De ez már tényleg nagyon off. -
válasz
arnyekxxx #115 üzenetére
Akkor most álljunk meg egy szóra kérem.
Nem arról volt szó, hogy "nekiáll valaki nyomkodni a Build száma-t, hogy előjöjjön a fejlesztői mód" hanem arról, hogy "nem értik, hogy mi az, hogy fájl, és nem tudnak neked átmásolni egy dokumentumot". Óriási különbség.
Azért nem árt ha az ember valamennyire ért alapvető dolgokhoz. Nagyon sajnálom, hogy nem kell valamiféle, alaptudásra alapozott jogosítvány, a Windows és Office szoftver csomagokhoz. Állandó probléma mi az a hálózati meghajtó és hogyan férsz hozzá. Különbség a parancsikon ls fájl másolata az asztalra között? Hányszor volt, hogy hívott, hogy nincs benne amit mondok, aztán kiderült, hogy létrehozott egy másolatot az adott file-ról az asztalon.
Aztán Office... néha olyan "csodás" word dokumentumokat, excel táblázatokat látok, hogy csak csuda.
Pl az egyik alap probléma, nem értik mi az a szűrő az Excelben. Kolléga hív, hogy nem jön ki a szám mert rosszul számol az excel. Ő egyesével a mobiljával adogatja össze az adatot. Nem érti, hogy azért nem jött ki, mert le van szűkítve az adat egy beszállítóra. Az olyan előfordul velem is, hogy nem veszem észre és akkor ütök a homlokomra mikor már 6x átnéztem mi a baj, de itt arról van szó, hogy nem tudja egyáltalán mi az a szűrő.
A másik, táblázatba beüti, hogy "billentyűzet ", "egér ", "laptop " és a többi. De nem érti, hogy a szó végi szóköz lehetetlenné teszi a függvények normális működését, vagy magát a szűrést. Adat számként, szövegként kezelése dettó.
Képtelen felfogni, hogy a dátum formátum hogy működik, és csak annyit kell beütni, hogy "23/01" nem kell végig írni, hogy "Monday, 23 January 2023" mert automatikusan megteszi neked az Excel. Nem, beírja századszorra is majd mikor csináljuk a kimutatásokat, számolásokat az adattal, akkor nem áll össze a kép ilyen balfaszságok miatt.
Nem az update-ek kellenének, hogy megvédjenek minket a kiber térben, hanem az alapvető tudás, dolgok megkérdőjelezése és a kíváncsiság a világra, miért és hogy vannak a dolgok. -
A lényeg hogy sosem volt gond vele, különben meg user error.
A ceges laptoppal sem volt még soha olyan, nap végén kapcsoltam volna kifele, de update. Nincs elnapolás azonnal kell futtatni. Nyilván nálunk az IT döntött így, és biztosan van rá workaround, de akkor is ez egy gond. meg hogy minden probléma workaround-al lesz megoldva. -
Az Enterprise vajon még elérhető lesz utána is?
Új hozzászólás Aktív témák
ph Hét év aktív időszak után nyugdíjazza a Microsoft az operációs rendszert.
- Honor Magic7 Lite 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- AKCIÓ! Gigabyte B450 R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660Ti 6GB Zalman S2 TG Zalman 500W
- Bomba ár! HP ZBook 15 Studio G3 - Intel Xeon I 32GB I 512SSD I 15,6" FHD I Nvidia I Cam I W10 I Gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest