Aktív témák
-
Vigneau
félisten
A Te Biosodban hogy vannak a RAM beállítások? Lehet, hogy ott duplázva írják. Nálam (ABIT) így van 200, 266, 333, 400, 433, 466, 500 ha jól emlékszem - újraindítottam a gépet és bekukkantottam a Bios-ba. Jól emlékeztem.
Ha így van nálad is, akkor válaszd a 333-at, ha nem, akkor a 166-ot.
[Szerkesztve] -
Vigneau
félisten
-
Vigneau
félisten
-
Vigneau
félisten
-
Vigneau
félisten
Valami hasonlóra gondoltam én is. De legalább megerősítettél benne.
Egyenlőre a DDR RAM ref voltage-val nem tudok mit kezdeni, mennyit is adjak neki? Jelenleg +10mV-ot adok neki. Azonban lövésem sincs, mire való.
A RAM-oknál milyen időzítést használsz? Nálam a 3.0-3-3-8-2T a nyerő - minden frekin (400-tól 466-ig - az előző konfigomban ennyit vitt max). -
Vigneau
félisten
No, addig addig olvasgattam a Prime-ról, hogy én is kedvet kaptam hozzá. Első körön maradtam a soft-tuningnál. A procim mindössze 0.05V-ot kapott pluszba, a RAM-ok pedig szintén ugyanennyit. Általában a mezei 400-as memók meddig bírják a húzást? 2.8-2.9-3.0V? (Hűtés nélkül, persze.) Az enyémek most 455-ön mennek, a proci pedig 278-on. Próbálnék én magasabbat is, de vagy a RAM-ok, vagy a proci nem partner, hiába emelem a feszt. A C'n'Q kikapcsolása után se lettem okosabb, most pl. be van kapcsolva. A Prime már jó ideje megy szépen, de 280-on már kifeküdt, a fene se érti, hogy 278-on meg szépen eldöcög. Lehet, bemarhulok, a procinak adok max +0.2V-ot, a RAM-oknak szintén, aztán hadd szóljon a Prime. Persze, megvárom a reakciótokat.
-
Vigneau
félisten
No, meglátom, mit tehetek. Kiváncsi vagyok, hogy bírja a VIA chip a tuningot.
A memók eddig 166-ról indultak, és 2.7V-on mennek. Sima 400-asok, most 466-on szaladgálnak. Lehet, 300-on visszább kell osztani a RAM-okat 133-ra. Akkor viszont hiába a 300-as FSB, ha nincs sávszélesség. 2db 500-as gigás modulra most még nem futja.
-
Vigneau
félisten
Nálam 9*285 MHz (2566 MHz) jött ki az E6-os 3000+-os Venice-mel. 1.45V-on. Magasabb FSB nem igazán megy. Vajon az Északi híd feszemelése segítene?
Aktív témák
Hirdetés
- MSI CYBORG 15 A13V
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G5 - i5-8G I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest