- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- One mobilszolgáltatások
- Fenntartható, tartós kiegészítőket mutatott be a Fairphone
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Google Pixel topik
- Honor Magic V2 - origami
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
Hirdetés
Aktív témák
-
g@bo
nagyúr
gigabyte k8vt800 pro 23xxx+fa
de procit nem találok aranyár alatt. -
viharhozo
addikt
Egy bolhafutyivel lassabb. Ha sok a loved, akkor mindig vedd meg a leggyorsabbat. Ha kozepesen sok, akkor meg a kisebbet, annak sokkal jobb az ar/ertek aranya. Ez most a 3000+. Raadasul a tuningpotencial altalaban egyre kisebb, tehat ''hiaba'' tolsz be a gepbe egy FX-53at, elkepzelheto, h nehany tesztben megveri egy jol tuningolhato 3000/3200+.
-
pabadam
aktív tag
válasz
Alvin_ti4200 #72 üzenetére
Oké, egy A64 3500-hoz vagy egy 3800-hoz viszonyitva?
-
Alvin_ti4200
félisten
-
fLeSs
nagyúr
Egy A64 3000+ 2400-2500 MHz-en teljesen jó választás, egy vadiúj A64 3800+-t is be lehet vele érni.
-
pabadam
aktív tag
Igen, pont azon gondolkoztam én is, hogy érdemes-e várni. Mivel elsosorban játékra használnám, nem a toppon levés a cél, hanem az, hogy még 2-3 évig mindenféle hardvercsere nélkul vigye a D3, HL2 és ezek késobb megjeleno klónjait. Mégha ez most egy kicsit tobbe is kerulne nekem. De ha nem lesz gyorsabb az AGP+PCI E-vel a gép, akkor is érdemes várni? Egyáltalán: játék szempontjából mennyire fontosak ezek az újitások?
-
fLeSs
nagyúr
Igazából az a gáz, hogy most azonnal nem lesz érdemes megvenni a cuccokat, mert újabb 1-2 hónap múlva meg már PCI Expresses lapok fognak jönni.
alaplap pl. Asus A8V Deluxe, hozzá egy Athlon 64 3500+ proci 2x512 mb cl2-es corsair memóriával, és a toppon leszel, de nem lesz gyorsabb a géped, mint egy már most is megvehető socket 754-es 3400+ procis konfig (most lesz róla cikk hamarosan).
Tehát, S939 + AGP-t már hamarosan megveheted, viszont utána azonnal jönni fognak a S939+PCI-E-s lapok is. A döntés a te kezedben van. -
Árpi bá
aktív tag
Asust keresd itt!
[L]http://www.hardwarefutar.hu/termek.php?cikkszam=05672&csoport=Alaplap&page=1[/L]
Procit is!
[L]http://www.hardwarefutar.hu/termek.php?csoport=Processzor[/L]
[Szerkesztve] -
Enclave
aktív tag
Nekem így is az első pont jelenti a legnagyobb problémát: alig van választék, ezért csak abból tudok válogatni ami van :(
Ami a memória foglalatokat illeti: számomra igencsak fontos már maga a gondolat is, hogy 2 v. 3db foglalat van-e a lapon; még ha nem is tudom 400-on járatni mindet
Amúgy az MSI-nél vmi olyat említettek egy HW-s oldalon, hogy ők tudtak benne járatni 3 db 512-es modult 400-on; bár ez igencsak furán hangzik a számomra az alaplapi mem. vezérlő hiánya miatt... -
erdoke
titán
Hmm...
1. Van már ilyen lap, bár csak két memóriafoglalat van rajta.:P Mivel állítólag a processzor úgyse boldogul 3 db 400-as modullal, ennek igen kevés jelentőségét látom...
2. Van akinek az nForce szó hallatán áll fel a szőr a hátán. Pl. IDE
-kezelés.
3. Jelentéktelen részletkérdés, akármelyik előnyeit ill. hátrányait tekintjük.
4. Athlonos chipseteknek elég kevés köze van a K8 chipseteihez. Egyébként is van KT600, KT880, nameg SiS-es chipsetek is. -
Enclave
aktív tag
pl.
1. még nem láttam VIA K8T800Pro-s alaplapot sehol sem nálunk; arról nem is beszélve, hogy a kedvenc gyártóm az Asus csak socket 939-es lap formájában foglalkozik ezzel a chipsettel, szintúgy az MSI; az Abiton meg csak 2 db memória foglalat van ami nálam egy fekete pont
(és nekem lehetőleg még a nyár közepére kellene...)
2. a Via szó hallatán több barátom is rosszul lesz a ''kellemes'' tapasztalatok miatt amik az évek során érték őket
3. Nforce ''1 db chip;nem pedig kettő'':ami a hűtést is megkönnyebbíti;ráadásul a sebesség és a hely szempontjából is okosabb megoldásnak tartom
4. az Athlon XP-khez tudtommal az nForce2 volt a ''sztár''
A hardweres tűzfal úgyis hidegen hagy mert lanpartykra kellene az integrált hálókártya; a netnek meg van egy 10-es kártyám
De bárki javítson ki ha tévednék...
[Szerkesztve] -
erdoke
titán
válasz
Alvin_ti4200 #51 üzenetére
Némi az nVidiától szokványosnak mondható parasztvakítás, mint pl. az integrált tűzfal (LOL).
-
Enclave
aktív tag
HI!
Én mindenképpen csak nForce3 250gb chipsetes alaplapot vennék az A64-hez de az a bajom, hogy még nem teljes a paletta; bár közülük is az alábbiak a szimpik:
MSI K8N Neo Platinum, ASUS K8N-E Deluxe
Az bosszant csak, hogy az utóbbit még nem kapni sehol sem...
Nem tudja valaki, hogy hol tudnék érdeklődni az Asus lap megjelenésével kapcsolatban? :F(nagyker;disztribútor) -
Miért van olyan érzésem, hogy a topic indítójának nem volt komoly szándéka, csak Lajosból János lett? :F
-
viharhozo
addikt
válasz
Alvin_ti4200 #41 üzenetére
1. Nyilvan csak a tesztek idejen megy ilyen feszultsegen. Bar, akad olyan TBred-B procim, ami 3 honapja 1.8V-on uzemel. :)
Egyebkent az elmult 2 napban 1.375V-on ment a gep, bekapcsolt Asus Q-fannal, felpassziv uzemben. Kibirta. :) -
viharhozo
addikt
Konfigom a konfignal. Amire referalnek:
1. En orulnek, ha 1.7V folott is tudnek adni a procinak. Mostan Zalmannal 51 foknal tobbet nem tudok produkalni. Nyilvan kerdeses, mit mer a lap, de a borda is teljesen normalis homersekletu. 1.4V-on 29 fokos procival netezgettem. :)
2. Ha eros tuning kell, es keves a le, a Chaintech fapados nf3-250je nem rossz vetel netto 20ert. Elvileg a K8T800 sem lenne a tuning kerekkotoje, nalam az Asus megis mindenfele megmagyarazhatatlan dolgokat produkalt. Ezek megszuntek, amiota X800ra valtottam, szoval vmiert a 9800Prot nem szerette.
3. Procibol sztem egyertelmuen 3000+. Sowahban a heten netto 38 korul volt. Esetleg az Aquat vagy a Readyt erdemes figyelni. En a tesztek alapjan semmilyen ertekelheto kulonbseget nem tudtam felfedezni a 3000+ es a 3200+ kozott, kiveve persze a fogyasztoi arat.
4. Azert vettem Asust, mert ingyen volt. :)
5. A GigaByte-ot nem szeretem. :)
[Szerkesztve] -
L_ajos
őstag
válasz
Alvin_ti4200 #33 üzenetére
1-1ben soha nem fog menni...gondolom mivel a P4 nem ér annyit:O:O:(
-
AND1
őstag
húú fleSs...elég vastag vagy :) Durva konfig!
Én is gondolkozom A64 vonalon. Fejlesztés elött vagyok...és nem tudom belevágjak e vagy egyszerűbb lenne egy egy barton :) Attól ''tartok'', hogy ha megvenném A64-et nemsokára cserélni kéne új socket-re (939) és akkor xarul érezném magam , mert úgy tudom az lesz majd azután a default socket A64-re. (mint pl p4-nél kijött gyorsan 423..sokan megvették aztán jött 478 és az lett a default)
szal értitek...
Másik meg, hogy megint 2 évig biztos nem fogok tudni fejleszteni.
Szal nem egyszerű :(
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
L_ajos
őstag
válasz
Alvin_ti4200 #23 üzenetére
Az nem is olyan rossz ár érte....:)
Deh a ''megéri a cser?'' mondatra még nem kaptam választ.....igaz a tesztek jó távpontok deh egy kis tapasztalat vagy hozzáértő szava talán többet ér mindennél..:) -
Alvin_ti4200
félisten
-
L_ajos
őstag
válasz
Alvin_ti4200 #16 üzenetére
Nah jó....persze hogy tuningolni is kellene....deh melyik az a alaplap amit az ember nyugodt (ugymond) szível ajánl..:F :)
-
fLeSs
nagyúr
válasz
Alvin_ti4200 #16 üzenetére
1,75 V-on már nagyon melexik szerencsétlen A64, én huzamosabb ideig még nem adtam neki 1,6 V-nál többet (2400 MHz), de 1ébként is alapon járatom CnQ-val, mert 3200+-ként is elég gyors ahhoz, amire nekem kell.
-
L_ajos
őstag
válasz
Alvin_ti4200 #12 üzenetére
Nem tom...nem mondta deh valószínüsíthető a dolog....
Szóval akkor megéri vagy nem? Amugy Gamesra kell!:) -
L_ajos
őstag
válasz
Alvin_ti4200 #8 üzenetére
Megtettem..csak minél több infót szeretnék összegyüjteni hogy nehogy elkapkodjam a döntésemet!:C
-
erdoke
titán
válasz
Alvin_ti4200 #7 üzenetére
Ez két oldalról is tévedés:
1. A CG steppinges 3200+ procik szinte ugyanannyira húzhatók mint a 3000+-ok.
2. A + 512 KB cache azonos órajelen elég sokat számít, nézd csak meg a teszteket. Ha mégse tudod jelentősen a 3200+ fölött járatni a 3000+-t, akkor meg végképp. Nem is beszélve arról, ha nem akarsz tuningolni...:P -
Alvin_ti4200
félisten
Játékra szerintem jobb (vagy hasonló) az A64 3200+ alapon. Ha meghúzod, akkor értelem szerűen gyorsabb:) De tuningra nem a 3200+ a jó proci, hanem a 3000+. Előbbit olyan 2300 MHz-re szokták tudni húzni, utóbbit olayn 2400-2500-ra általában. Az a +512k cache szinte semmit nem számít a 3200+nak, mert ha a 3000+t 100 MHz-cel magasabb órajelen járatod, akkor már be is hoztad a lemaradást:)
-
fLeSs
nagyúr
Nálunk is van 10 A64-es alaplapteszt, magyarul.
-
Alvin_ti4200
félisten
Na asszem itt a helyem:D Én átnyálaztam a témát olyan 2-3 napja elég bőszen:) Szóval az említett Gigabyte lap az nVidia nForce 3-150 chipset-ére épül és a leglassabb és legbugosabb chipset az A64 alá. Ez tény. Először is pár link, amit nagyon ajánlott végigolvasni (én megtettem):
Templomegere VMod-os cikkje a hwtesztek.hu-n, ebben szerepel az említett Gigabyte lap is: [L]http://www.hwt.hu/index.php?page=cikkek&id=36&p=4[/L]
Xbitlabs tavaly novemberi A64-es alaplap tesztje (nF3-150 vs. K8T800): [L]http://www.xbitlabs.com/articles/mainboards/display/s754-roundup.html[/L]
Tom's Hardware Guide A64-es chipset teszt: [L]http://www.tomshardware.com/motherboard/20040420/index.html[/L]
És ajánlom az OFF TOPIC 12-ben a #1000-es hozzászólásomat:) -
g@bo
nagyúr
a lap baresz 23+fa
a proci nem olcsó.... és 64 bites memókezelése van ( 3.2gb/sec ) -
L_ajos
őstag
Sziasztok!
Mivel most szeretnék belekóstooni az A64-be ezért érdekelne pár dolog!
Ha segítenétek azt megköszönném:)
Szerintetek ez jó párosítás:F
A64 3200+Boxed
Gigabyte K8npro lap :F
Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core i5 3470 confidential Ivy bridge Quad Core
- Intel Core i9-13900 24-Core 3.0GHz LGA1700 (36M Cache, up to 5.60 GHz) Processzor!
- AKCIÓ! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel I5-8600K / Beszámítás OK!
- Eladó Garanciális (2027.10.08) AMD 7700 processzor Jegelve: torok.adam11
- Samsung Galaxy A55 5G / 8RAM 256 GB /Gyárifüggetlen / 12Hó Garancia
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro+ 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS B550M R7 5700X 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Zalman i3 NEO Gigabyte 850W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest