- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Xiaomi 12T Pro - kétszínű, mint a kétszázas
- iPhone topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor 400 Pro - gép a képben
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
-=Berkut=-
csendes tag
Hali!
1. igen
2. igen
3. Bővebben: link
4. Bővebben: link vagy Bővebben: link
[Szerkesztve] -
Sitibe
csendes tag
Hello!
Én egy Gigabyt GA-K8NF-9 nForce4 4X chipset-es alaplapot néztem ki magamnak. A jövő héten szeretném megrendelni.
Lenne pár kérdésem a lapról:
1. C&Q működik a lapon?
2. 1394b FireWire csatlakozó van?
3. Mit adnak a laphoz kiegészítőként?
4. Tuning mennyire megy?
Tesztet itt találtam róla:
Bővebben: link
Előre is kösz a válaszokat -
Fade_Away
őstag
tudnátok mondani pár helyet ahol a GA-K8N Ultra-9 kapható?
Semmit nemtalálok... -
Ombi5
őstag
válasz
Sir Riccio #60 üzenetére
Mindezt mennyiert vetted?
-
Danecay
addikt
Egyébkén mi a véleményerről a CHAINTECH VNF! ULTRA-ról?
É mi a különbség az ultra verzió és a AL Chaintech s939 VNF4 ZENITH NON ULTRA verzió között? Az ULTRA-sok tudják elvileg az SLI-t nem? Akkor az lenne a különbség, hogy az egyik SLI-s a mások pedig nem?
A másik kérdésem, pedig az lenne, hogy mit takar pontosan a VALUE. Én úgy tudom, hogy a VALUE-s lapokhoz, nem adnak dobozt,front panelt, meg ilyan apróságokat. Ha nem akarok SLI-be kötni VGA-kat ragaszkodnom kell az ULTRA-hoz? -
chop
őstag
válasz
Sir Riccio #60 üzenetére
igen-igen, egyetertek
-
Sir Riccio
addikt
Hogy mennyire tuningolt ezt neked kell eldönteni: Gyárilag: GPU 500@515 RAM 2x500=1000@1140 de mint korábban irtam jóval e felett megy hiba nélkül. A heatpipe hütés szintén gyári a VIVO-s kártyán. Ha számolod azt hogy nem kell venned hütőt rá, valamint 2 helyett 1,6-ns-os ramokkal kapod szerintem több mint csábitó, és mielőtt valaki megjegyezné miért a VIVO, hát azt sem kötelező használni, az csupán hab a tortán.
-
chop
őstag
riccio!
tehat:
van a gigabyte GV-NX66T128D. ez az alap 6600GT, aktiv hutessel, semmi extraval, es van a GV-NX66T128VP, ami a vivo kimenetes, passziv huteses, elore tuningolt verzio..? tehat, ha vhol azt latom, hogy VIVO-s 6600GT, vagy, hogy heatpipe-os 6600GT, akkor erre gondoljak: GV-NX66T128VP? mert sztem brutto 54ert eleg jo biznic -
HERR Z
veterán
válasz
Sir Riccio #57 üzenetére
biztos lesz olyan aki megveszi de nem fogja használmni soha s itt a ph-n fogja hirdeti
ph piacon mindent be lehet szerezni
-
Sir Riccio
addikt
Ha valakit érdekel Expertben raktáron van ASUS A8N-SLI
-
HERR Z
veterán
válasz
-=Berkut=- #52 üzenetére
így megy bele...kicsik sajna a képek de jól látszik a lényeg:
Bővebben: link
Forrasztásról nem írnak, de szvsz lehet kellene.....ha megnézed itt sincsenek SLI-be kötve...de ha már megy akkor a SLI csak egy híd szerzésén múlik -
Sir Riccio
addikt
válasz
-=Berkut=- #52 üzenetére
Egyszerüen, ennél a lapnál mindaddig müködik a C&Q amig a proci szorzó autón van,/ még akkor is ha a Win-ben nem engedélyezed a minimális energiagazdálkodást!!/ Amikor fixálod a szorzót valamely értéken ,- 9 - 8 - 7...stb a C&Q letiltásra kerül. Tapasztalatom szerint nincs értelme a szorzó állitásnak, mivel lehet hogy az fsb-t tovább tudod huzni, viszont a teszteredmények rosszabbak lettek nálam, / magasabb fsb-gyengébb ram időzités, stb,/ Nálam jelenleg a szorzó autón van, /9/ az fsb szinkronban a RAM-al 278 MHz-en, alapfesz mellet, és atom stabil minden, müködik a C&Q. 2506,74MHz vs 1392,57 MHz. Az SLI hid a dobozban tartozék-ként a dobozban van, ennél a lapnál.
-
-=Berkut=-
csendes tag
Hali!
nRu3!
Nem azt mondtam, hogy nem jó bármelyik lap nekem csak vannak amik szimpatikusabbak.
Az MSI is jónak tűnik, de volt egy K7-es lapom tőlük és azon úgy két év után (no tunning) az összes elco (elektrolit kondenztor) teteje kinyilt mint a tubarózsa..Azt azért hozzá kell tennem, hogy addig nagyon ''fain''-ul (jól) működött a cuccos. Ez valszeg egyedi probléma lehetett, de egy kissé bizalmatlan lettem a gyártóval kapcsolatban.
Sir Riccio !
Nálad a C&Q és a tuning egy időben, hogy tud működni?
WLAN kártyát kaptál hozzá?
HERR Z !
''.sőt a PCI-E 4x slotába téve a VGA-t!!!!! lehet SLI-zni iscsak egy hidat kell szerválni...''
Ebben biztos vagy? Szvsz ehhez a chipset-en kell ejteni egy kis forrasztást (NF4U->NF4SLI) DFI módra. A 4X-es slotba, hogy megy be a VGA?
A hidat csomagolják a legtöbb NV PCIE-s kártyához. -
Neo76
tag
válasz
Sir Riccio #49 üzenetére
Szia!
1 vagy 3 év garanciával érdemes a procit venni? A szórás 35-40e br. közé tehető, ahogy az árakat elnéztem. Valami tuti hely kéne, ahol a sorozatszámot is megnézik és nem hajtanak el.Ez a hp-os VGA sem rossz dolog, lévén én alapvetően csendes gépet szeretnék összeállítani.
Köszi,
Laci -
Neo76
tag
válasz
Sir Riccio #49 üzenetére
Köszi a sok segítséget!
Lassan összeáll a kép, s megvan a konfig.
A következő hónapig még ki kell bírni, de addig is tán picit esni fognak az árak.
Köszi,
Laci -
-
Neo76
tag
válasz
Sir Riccio #47 üzenetére
Tudsz valami tuti helyet, ahol a steppinget is meg lehet nézni? Mennyibe kerül a passive heatpipe a VGA-ra? Nehéz felszerelni?
Köszi,
Laci -
Sir Riccio
addikt
-
Neo76
tag
válasz
Sir Riccio #45 üzenetére
Köszi!
Milyen verziójú A64-et érdemes venni, mármint a 3000+ -os példányból? Tálcás, dobozos? Érdemes 600MHz-es A-Data-t venni? Látom a VGA-d is az, amit én is kinéztem. Mit érdemes róla tudni? Bocs a kicsit off kérdésért!
Köszi,
Laci -
Sir Riccio
addikt
A memoria időzitése az fsb-től függ, az fsb pedig a procitól, hogy hol hajlandó stabilan menni. A DPS= Dual Power Sistem. A Giga-Byte ezen a lapon a három fázisu táp helyett hat fázisut alkalmaz, véleményem szerint ez is az a plusz többek között, ami a lapot atom stabillá teszi C&Q alkalmazása esetén még extrém körülmények között is. Nekem jónéhány durván elhibázott tuning próbálkozás után is ugy reagált a lap hogy egyszerüen ujra indult is felált a Win, mintha misem történt volna. A coolink hütőt nem ismerem igy nem tudok róla véleményt mondani, én Artic-Silencer- Ultra 64-et használok, és bevált, az ára igen kedvező: 4200 HUF.
-
Neo76
tag
Bocs, nem 164-re, hanem természetesen A64-re!
-
Neo76
tag
válasz
Sir Riccio #34 üzenetére
Szia!
Hű, de sok infót kaptam! Köszönöm!Az iagazság az, hogy P4-es rendszerről állnék át 164-re, s még sok mindent meg kell tudnom, hogy valóban jól válasszak. Milyen memória beállításokat érdemes használni, ha ezt az ADATA RAM-ot választom a kérdéses alaplapban? Tényleg, a Coolink COOL BAT1VSB hűtőjéről mit tudsz? Ezt néztem ki magamnak. A tesztben nagyon jól szerepelt. A tuningolt 3000+ -os A64-et is elviszi? Mindenképpen csendes, jó teljesítményű számítógépet szeretnék, ezért is lenne fontos! Melyek azok a 3000+ -os procik, amik vígan mennek feljebb is? És még egy utolsó kérdés! Mire jó ez a DPS rendszer a Gigabyte alaplapoknál?
Köszi,
Laci -
nRu3
addikt
válasz
-=Berkut=- #32 üzenetére
Hát a két lap között nagy különbség van csak anyi hogy az egyiket lehett kapni sajnos de neked az nem jó, és az MSI- nek a lapja miért nem jó?
-
Sir Riccio
addikt
válasz
-=Berkut=- #38 üzenetére
Mindkét importőr a GA-K8NXP-SLI tip. lapot forgalmazza, nálam egy hete van, de eddig ez a legjobb lap ami nálam megfordult. És természetesen,- ami az előbbi válaszomból kimaradt,- müködika C&Q kifogástalanul.
-
-=Berkut=-
csendes tag
válasz
Sir Riccio #36 üzenetére
Kösz ez tényleg megnyugtató. Írtad, hogy a két nagykerben vannak Gigabyte NF4U-s lapok, a kettő közül melyik?
-
Sir Riccio
addikt
válasz
-=Berkut=- #35 üzenetére
Csak hogy megnyugtassalak az általad emlitett két hütőventillátor dettó ugyanaz, tehát vagy mindkettő hangos vagy egyik sem! /szerintem az utóbbi./
-
-
Sir Riccio
addikt
Szerintem nem hangos, én 2x512/566-os ADATA VITESTA-t használok mint itt a fórumon sokan mások is, ami mellette szól olcsóbb mint a nagynevü riválisai, közel vagy ugyanolyan jó, /SAMSUNG TCCD csipp/ ha elfogadod a tanácsom,-akkor elfelejted a 3500+ -os procit és veszel egy 3000+ -t pont a felébe kerül, jól tunningolható, és vársz fél- egy évet és akkor lecseréled /olcsón/ egy nagyobbra vagy egy dual magos procira, ha visszaolvasol néhány oldalt magad is tapasztalhatod hogy az általam ajánlott procik szinte mindenkinél mennek 1800 helyett 2200-2500 MHz-en és ugygondolom ma ez mindenre bőven elegendő. A 3500+ órajele 2200MHz.
-
g@bo
nagyúr
válasz
-=Berkut=- #32 üzenetére
miért sajna? nem beteges a túlzott tuning? azokra nem gondolsz akik olcsó stabil lapot akarnak, nem az életük értelme, hogy 1 mhz-el gyorsabb legyen a gépük mint a szomszédé?
-
Neo76
tag
válasz
Sir Riccio #30 üzenetére
Szia!
Először is köszi a választ!Bárminemű infó érdekelne erről a lapról! Pl. mennyire hangos a venti az alaplapon (ezért nem tetszett az új Asus lap). Apropó, egy A64 3500+ -hoz milyen RAM-ot érdemes venni? Minőségiben gondolkodom! Tudnál ebben segíteni? 2x512MB-ot szeretnék! Még egy dolog! Ez a lap támogatja a Cool&Quiet funkciót?
Köszi,
Laci
[Szerkesztve] -
nRu3
addikt
válasz
-=Berkut=- #28 üzenetére
Pedig ezek nforce4 ultrák
-
Neo76
tag
Sziasztok!
Nemsokára új gépre fogok beruházni, s nagy valószínűséggel A64-es rendszer lesz. Már ki is szúrtam az eddigi legalkalmasabb alaplapot hozzá, azaz a Gigabyte K8NXP-9-et, de sehol sem árulják itthon. Mindenképpen olyan lapot szerenék, amin kb. ez a ''feállás'' : 1db x16-os és legalább 2db x1-es PCI-E slot van.
Tudtok róla valamit? Ez a lap még ennyire új, hogy nincs sehol? Egyik srácnak itt a fórumon mintha ilyen alaplapja lenne.
Köszi,
Laci -
nRu3
addikt
válasz
-=Berkut=- #23 üzenetére
GigaByte GA-K8NF-9 /3 év 23 600 Ft 29 500 Ft
MSI K8N NEO4-PLATINUM 31340 (39175) 3 év -
-=Berkut=-
csendes tag
válasz
Sir Riccio #22 üzenetére
Hali!
Lehet tudni, hogy melyik típusból van nekik és milyen árban? K8N Ultra 9 / K8NXP-9
[Szerkesztve] -
Sir Riccio
addikt
válasz
-=Berkut=- #21 üzenetére
Most !!! Giga-byte lapok vannak a CO-RUN-nál és a CHS-nél is.
-
-=Berkut=-
csendes tag
Sziasztok!
Megtudná valaki mondani, hogy mikor lehet majd Mo.-n Nforce4 Ultra alaplapot kapni? Gigabyte, MSI, ECS -
polika
senior tag
A Toms Hardveren ott van egy 939 tűs a64-es motherboard test ahol ott van az albatrontól a via k8t890-es is benne van a tesztbe, az albatron lap néha jobb néha kicsit roszabb mint az nf4-es lapok, de 1%-os hibahatáron belül van az összes lap ott minden tesztben kivéve 1 teszt ahol vmi másik lap szar...szal nem lehet akkora különbség
-
hétalvó
addikt
Ha megvetted mondd el nekünk milyen az AX.
A teljesítménye egy kicsit rosszabb lesz azért. KT800 körüli lesz. Aminél az NF4 gyorsabb.
Álltalában az új kamerákon már van USB is. -
polika
senior tag
pár dolgot elírtam, 160-as ATA vinyóm van, és a másik jobb akarom mondani a bal kéz felőli oldalon látom az ATA?! csatlakozót a deszkán
-
polika
senior tag
na akkor 2 dolog azzal a lappal kapcsolatban
1) pont most olvastam hogy azon elfüstölt az nf4 chip 305-as FSB-nél, ez igazából nem érdekel
mert ennyire nem akarok semmit se túlhúzni (ez ha jól nézem 800->1200 ami dúúúrva nem is tom milyen ram bír ilyet)
2) ez viszont csúnya dolog, ezen a lapon nincs firewire csatlakozó, és sok digi kamerán ilyen van szal ez nálam kizárja amúgy ezt a rendkívül kedvező árú lapot (26 bruttóért itt szegeden is lehetne venni)
most nekem az ax8 a legjobban tetsző, van benne pci lock (elovastam a teljes specifikácót a via honlapján), támogatja coonquiet, van gbyte lan, firewire, sata, raid
plusz 8237-esben meg van ez a via vynil amiről eddig csak a legjobbakat olvastam zajmentesség terén
egyet nem tudtam csak kibogozni a specifikációknál nem írják hogy van ATA csatlakozó de én a képen láttam ATA csatlakozót..vkinek van ötlete hogy erre rámegy e még az én 106-as ATA-s vinyóm vagy az amit a kép jobb szélén látok az nem ATA-s csatlakozó? (Bővebben: link és katt a képre) -
Ati9500
senior tag
gigabyte GA-K8NXP-9 ezt hol lehet kapni (nagyon szinpatikusnak tűnik)
-
anulu
félisten
ha az ASUS cucca tudja, akkor 99,9%, h az Abité is, tekintve, hogy ez chipset feature
szvsz nF4 gyorsabb. én azt venném, de leszögezném, h Linuxot nem használok, és belátható időn belül nem is áll szándékombanamúgy nF4-es alaplapra is rá tudsz kötni 4 ATA cuccot, és emelett van még a natív 4 SATA, tehát ez defaultból 8 HDD és/vagy optikai cucc.
sokadik része a dolognak, h ASUS-t akkor akarok újra használni, amikor Linuxot. -
polika
senior tag
uh...belegondoltam a 800gb/secbe..kicsit abszurd
160gb-os vinyómról a másodperc töredéke alatt backupolhatnék
viszont, hol olvastál az ax8-nál a pci lockról? ui én abit oldalán nem olvastam, persze az asus lapon nf4-nél ez mind nagypofával ki van írva, de sajnos az abit oldalán egy szót se írnak erről (Bővebben: link)
Viszont az asus A8V-E Deluxe-nál ki van írva hogy van fix pci/pcie lock meg állítható FSB/DDR ráta (Bővebben: link) ergo mivel ez is via k8t890/vt4237-es board megoldható a probléma. Viszont az A8V-E Deluxot sehol se látom magyar boltban, pedig a wifi miatt és a crashfere bios tecnológiák miatt nekem nagyon szimpatikus.
Nem igazán akarok per pilla nf4 ultás chipsetet mert egyrészt linux alatt ezekkel mindig gond szokott lenni és a VIA-s chipsetek meg frappánsul mennek, másrészt 1db 160-as ATA vinyóm van csak, és nem látok rá esélyt hogy bármikor is 4-nél több SATA vinyót vásárolnék. -
polika
senior tag
én úgy tudom hogy az ultrában van sata 3.0 azaz 800gb-es sata csatlakozó (ergo +4 sata vinyó csatlakoztatható hozzá) és valamivel fejlettebb benne ez az active armour (tűzfal).
más:
nem tudja vki hogy az abit ax8-ban ami via chipsetes van e FSB/PCIe ill PCI lock?
(mert tudom az nf4-esekben mind van és régebben (pl a mostani abit kg8-asomban) a viás alaplapoknál nem lehetett lockolni, de az újabb VIA-s chipsetek amik K7-es procikat fogadnak meg lockolhatók..) -
hétalvó
addikt
A honlapon azt írja nonUltra/Ultra = SATA/SATA2.
más különbséget nem láttam.
[Szerkesztve] -
MUŁĐER
addikt
Chaintech VNF4 Ultra Zenithet vedd,+2e forint,és ez Nforce4 Ultra chipset!!!
láttam rólatesztet az xbitlabson...jó lap, nekem a héten megjön remélhetőlega bios-a még kicsit béna, 220MHZ-is lehet csak húzni az FSB-t, de már ki is adtak egy új biost, amivel megszűnt ez a korlát.. + az NB-n kicsit kevés a hűtés, én veszek rá egy ventit, mert túlhajtásnál már nagyon melegszik...de amúgy jó lap jó áron
GIGABYTE GA-K8NF-9-el vigyázni, az nem NF4 ultra chipsetes,csak sima NF4!
[Szerkesztve] -
hétalvó
addikt
econnect. Chaintech VNF4. Szerintem.
DE nem tudom hogy milyen. Valaki ?
bruttó 23k -
polika
senior tag
válasz
L|zsidoboz #3 üzenetére
asus a8v delux az agps nekem az a8v-e delux kellene ott olyat nem láttam
-
L|zsidoboz
őstag
Haveromnak is Pestről kellett lerendelni az Asus alaplapját. Szerintem te is így járnál legjobban.
Szeged powa. De amúgy van Msi alaplap a freesectorban, de mintha az SLI-s lenne. Az ára 36+Áfa.
Amúgy Bővebben: link innen rendelhetsz Asust (24000+áfa), ha van nekik.
[Szerkesztve] -
Pizzafutar
aktív tag
Itt lattam néhányat: Bővebben: link
ABIT AX8-at használt már valaki? -
polika
senior tag
Sziasztok, Szegedi vagyok és itt nálunk jó ha 1 hónap késéssel érkeznek a dolgok, amit szeretnék
venni az egy PCi expresszes deszka (nforce4 vagy viakt890pro az mind1) de nekem _NEM_ kell SLI.
Amiket nézegettem idáig a neten:
ASUS A8V-E Deluxe
GIGABYTE GA-K8NXP-9
GIGABYTE GA-K8NF-9
Nekem legjobban a legutolsó szimpatikus de nem tudom hol lehetne azt megvenni magyarországon, a házigazdák által ilyen havi konfig leírásban valahol láttam mintha lehetne ilyet venni de nem írták a céget.
Ha bárki kiegészítené a listát egyéb MSI, stb cégek szerinte jó és mo-on kapható deszkávial azt is megköszönném, plusz ha közelítő árat is mellékel akkor külön megköszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H81M-PLUS H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PRO GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Kingston FURY Renegade 32GB (2x16GB) DDR5 6400MHz KF564C32RSK2-32
- Eladó saját használatból MSI Z87-G43 GAMING 1150-es foglalatú alaplapom
- Msi Mpg Z590 Gaming Plus Eladó!!!
- iKing.Hu - Motorola Edge 50 Ultra - Nordic Wood - Használt, karcmentes
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Beszámítás! HP Z2 G4 Tower Workstation számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Fotó állvány eladó
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 13 2024 M4 512GB Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest