- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
Új hozzászólás Aktív témák
-
anulu
félisten
válasz
killahdrums #1757 üzenetére
440 lehet, bár az én 566-osaim ''csak'' 2-3-3-6-1T-vel tudják.
-
anulu
félisten
válasz
tjhooker464 #1698 üzenetére
/db
-
anulu
félisten
főként azokhoz intézném kérdésem, aki(k)nek DDR600-as Vitestája van. mennyit sikerült max kihajtani? meddig bírja az 1T-t (akár 3-4-4-8 mellett is!)? milyen feszt kapnak? nekem ~DDR620-on kéne járnia, nagyjából 310MHz-ig stabil a procim, viszont nem cserélnék gyártót, tehát a felfelé lépés egyértelmű. amúgy mennyibe kerülnek ezek a RAM-ok mostanság?
-
anulu
félisten
újabb beállítás/tesztelés után arra jutottam, hogy így Bővebben: link marad. így sikerült a legjobb teljesítményt kicsiholni belőle. sajnos a procim csak ennyit bír
így a következő Everest eredményeket kaptam:
Bővebben: link
nem rossz azért! nekem legalábbis nagyon tetszik!
[Szerkesztve] -
-
anulu
félisten
népek! végre rájöttem, hogy miért nem ment a szinkron-tuning! a K8NS BIOS-ában van egy ilyen, hogy ''Top performance''. F9-es BIOS-ig enabled-en kellett, hogy legyen, különben 230MHz fölé sem tudtam felnyomni. F10-el szenvedtem ezerrel, majd elegem lett, és kikapcsoltam.
hozzátenném, hogy:
- az eredmények nem win bootup után készültek, hanem kb 1 óra uptime után, háttérben nyitva volt MyIE, Flashget, mspaint, notepad
- gyárilag DDR566-hoz 3-4-3-6-ot ad be SPD-n, de ekkor hibázott a SuperPI (memtest86 lazán lefutott)
- 1 modullal DDR620-ig tudtam felmenni, 2-vel ''csak'' 590-ig, ott bootolt, 3D01 lefutott, de a SuperPI hibázott (memtest továbbra sem jelzett gondot)
- nem akarja valaki értékegyeztetéssel beszámítani 2x512 DDR600-ba a mostani RAM-jaim?300-as FSB-t lazán viszi a procim, de a RAM nem bírja. asszem a vásárlásnál alálőttem, bedig akkor úgy voltam vele, hogy ha a ~DDR560 körül megy szinkronban, már jó vagyok. azt hittem, hogy a CPU nem fogja bírni...
[Szerkesztve] -
anulu
félisten
végre nem aggaszt, hogy nem megy szinkronban a tuning, ugyanis a mostani FSB-hez már nem elég az 566-os A-DATA, h szinkronban menjenek. FSB 300MHz, RAM 466 @ 2,5-3-3-7-1T, és most szorítok egy nagy kanyart még rajta
-
anulu
félisten
válasz
voortex #1470 üzenetére
NF7-ben nekem az FSB rekordom stabilan 240MHz, 272MHz-en még POST-olt. kezelni tudja. DDR566-os A-DATA-val szvsz nem tudsz rosszul járni. ameddig S462 mellett hajtod, szinte biztos vagyok benne, hogy CAS2-vel mehet (nálam 470MHz+ -nál kell CAS2,5-re állítanom, 466 2-3-3-6-1T-vel megy).
-
anulu
félisten
válasz
killerjohn #1464 üzenetére
HT szorzó? Thermal Throttling?
amúgy az én 566-osaim a 480-at 2,5-3-3-7-1T-vel viszik. -
anulu
félisten
-
anulu
félisten
uppolom azzal a topicot, hogy feltaláltam a spanyol viaszt!
egy dolog volt kb a BIOS-ban összesen, amit eddig nem állítottam, az pedig az Advanced Chipset-nél a Thermal Throttling. ez defaultból 50%-on volt nálam. ->Disabled, szinkron 245MHz, RAM 2,5-3-3-7-en (2,7V).
a kérdésem az, hogy AIDA32 szerinti memória olvasás/írásra reális a 3715/1521MB/s? -
anulu
félisten
válasz
Phil Collins #1397 üzenetére
double sided.
-
anulu
félisten
oks
amúgy ma derül ki, hogy pontosan mikor is lesz a gyakjegy UV-m, és attól függne, h szombat vagy vasárnap...
határ út tökéletes.
amúgy emlékeim szerint már jártam a Havannántúléltem!
az én procim meghálálta az 1,5-ről 1,65-ra emelést. most visszavettem 1,6-ra, 9x233-on elmuzsikál itt, oszt' 7végén meg vogok nálad jelenni egy valag cuccal
[Szerkesztve] -
anulu
félisten
na. egy kicsit játszottam a cuccal, és most ez van: szinkron 466, RAM (CPU-Z szerint): 2-3-3-6(-1T)
nem rossz
AIDA32: olvasás: 3612MB/s, írás: 1405MB/s. nem is rossz
amúgy nagyon úgy tűnik, hogy a proc mem vezérlője nem bírja a kiképzést szinkron 245MHz felett. ha még rohadt +0,1V-ot tudnék adni a RAM-nak, akkor vinné a fenti időzítéseket 240-en...
ami az érdekesség. ha csak az egyik RAM van betéve, akkor 240-en viszi a 2-3-3-6-1T-t (2,7V, többet nem tudok neki adni), ha mind2, akkor már csak 233-on
[Szerkesztve] -
anulu
félisten
részemről OK! (a dual azért lett volna jobb, h lássam, h dualban hogy is muzsikál) amúgy is szeretnék egy ilyen Neo-t megnézni, mert ha nálad megy, akkor lecseélném az alaplapom egy ilyenre (a procim is elviheném, megnézni, hogy mit művel nálad?
)
meddig lehet ebben a lapban VCore-t illetve VDIMM-et állítani?
akkor jövő hét vége (szombat vagy vasárnap) jó neked? -
anulu
félisten
népek, pls help! az a nagy bajom, hogy ki kéne derítenem, hogy a RAM-jaim rosszak, vagy az alaplapom tuning-ellenes. ehhez viszont kéne egy olyan Bp-i fórumtárs, aki hajlandó arra, h elvinném hozzá a 2x512MB DDR566 A-DATA-m, és dual channelben (S939 vagy P4 mellett) leteszteljük. ugyanis szinkron 250/500MHz-nél olyan dolgokat művel a winxp-m, amit akkor szokott, ha túl van húzva a processzor, vagy kevesebb a proc vagy RAM fesz.
pls segítsetek, jövő7 végén meg kéne ezt ejtenem. teszten annyit gondoltam, hogy berak, felpörget 566-ra, 3-4x lefut 3D01, ha OK, akkor RAM ok és cserélem le az alaplapot. (alapfeltétel, h 1:1 tuning legyen)
ha vki érez vállalkozó kedvet, pls vágjon fejemhez egy mail-t! (fórumos ''öreg rókák'' előnyben )
előre is nagyon köszönök mindenfajta segítséget! -
anulu
félisten
tudom, h benne van
de szinkronban normálisan miért csak ~230MHz-ig tudok tuningolni? 250/500-nál olyan hibákat dobál, hogy YÁYY, és bűvészkedtem most este vagy 1,5órát vele, hogy legalább 1x lefusson az a nyamvadt 3D01, de nem, vagy kékkel meghalt, vagy újraindult (kékhalál nélkül
), vagy MFC hibát dobált... nyugodjak bele, hogy nem szereti a tuningot a procim?
-
anulu
félisten
mennyi ezeknek az 566-osoknak a hivatalos feszültségük 400-on? mert nálam 2,5V-on gyönyörűen mennek 2-2-2-5-1T-t
-
anulu
félisten
ahamm
Bővebben: link #11-re lenne vmi ötleted? elkezdtem a hajam szálanként kitépni az idegességtől...(amúgy is kopaszodok de határozottan, úgyh most mégjobban...
)
-
anulu
félisten
válasz
Anonymous_19 #1112 üzenetére
az enyém 225-ig viszi a 2-2-2-5-1-et
felette nem tudom, még nem volt időm rendesen betesztelni
a Corsair, OCZ, GeIL és egyéb gyártók meg tehetnek egy szívességet!ilyen időzítéseket tudó RAM-jaik közelítenek az arany árához, az A-DATA pedig itt van nekünk
-
anulu
félisten
válasz
Anonymous_19 #1107 üzenetére
az A-DATA Vitesta sorozat Samsung chipekkel készül, ebben semmi extra nincs.
igen, ez a mi RAM-unknálam a CPU-Z nem is gyártót, PC4600-nak jelöli (285MHz)
-
anulu
félisten
tudtommal csak a Vitesta DDR500-hoz jár doboz. felette, alatta zacsis a dolog. nekem mondjuk dobozban lett kezecskémbe nyomva, de ez már az eladó srác jófejségén múlt csak (belerakta a RAM-okat 1-1 HyperX tokba
). hangsúlyozottan: NEM a Ready-nél előrendelős dologban vettem a cuccot.
[Szerkesztve] -
anulu
félisten
igen, DDR566! hogy mennyi a vége, az jó kérdés, mert 466 fölött az alaplapom vmiért nem szereti a szinkron tuningotnem igazán értem, de szvsz BIOS gondja lehet.
SPD DDR570-re írja, szvsz viszi a 600-at is.
[Szerkesztve] -
anulu
félisten
haverhoz egy próba erejéig bepakoltuk Chaintech 7NJL1 Apogee alaplapba az 512/DDR566-os RAM-om, és szó nélkül ment 2600+ Barton mellett, igaz csak 333MHz-en, 2-2-2-5 időzítésekkel. tuningot nem néztük, össz egy memtest86 meg egy AIDA32 futott le. utána gyorsan ki is kaptam a memóriákat, nehogy haverom megszokja, hogy a gépében van
akkor még csak az egyik volt meg -
anulu
félisten
márciusban leszek 23
nem lehet elég korán kezdeni
'89 karácsonyára kaptam meg életem első XT-jét, mellette hercules monokróm monitor
CPU-Z-vel, SPD fül
SR-rel nem tudok tanácsot adni, akkor volt utoljára Intel procis gépem, mikor még a 366-os cerka 550-re húzva nagy számnbak számított
[Szerkesztve] -
anulu
félisten
zárójelben megjegyezném, hogy nekem 2x512 van. 1-el lövésem nincs, hogy meddig megy órajel/késleltetésben. megvettem egyik nap az elsőt, másnap kiderült, h le kell ugyanabban a boltban vásárolnom 45k-t, így jött a másik (meg a CM Aerogate 2-es is
) (meg 1x512-vel nem megyek messzire
)
-
anulu
félisten
én az enyéimet (Vitesta 566, 512MB) az Alien Computersnél vettem. bementem, kérdeztem van-e, mondták h igen, és 27k/db-ért a fejemhez is vágtak 2db-ot
nem volt olcsó, de 440MHz-ig mennek 2-2-2-5-T1-et
520-ig 2,5-3-3-7-et, felette 3-4-4-8. hogy hol a vége, arról fogalmam sincs, mert 285-ös FSB fölött csak aszinkron FSB/RAM-ot tudok nyomatni a K8NS-ben
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows 11
- MotoGP & WSBK
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Dell notebook topic
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Autós topik
- További aktív témák...
- ASUS x870 Hero + 7800x3D
- Lenovo Legion 2026ig Garis Gamer Laptop 165hz i5 11400H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB 130W
- Kingston FURY Renegade 32GB (2x16GB) DDR5 6400MHz KF564C32RSK2-32
- Corsair Vengeance LPX 16GB (1x16GB) DDR4 3000MHz C15 - eladva Pál úr kollégának, értékelésre vár
- Msi Mpg Z590 Gaming Plus Eladó!!!
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I 14" WQHD HDR I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte GA-A620M R5 7600 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA Corsair 750W
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest