Aktív témák
-
zLegolas
őstag
Urak!
Meghajlok a tapasztalatok előtt, és köszönöm, asszem okosabb lettem...
:P
A megdöglős vadiúj 7200-esekkel kapcsolatban meg: :C -
zeg
őstag
A compaq deskpro4000 gépemben is fejjel lefelé megy az 1.6-os Quantum vinyó a gyártás éve (1997) óta. Talán még akkor is fog működni fejjel lefelé badmentesen kifogástalanul, amikor a mai százhúszgigás hétezerkettesek már rég elrohadtak.
Vinyó elhelyezésekor az a lényeg, hogy vagy párhuzamosan, vagy merőlegesen álljon, és ne zárjon be pölö 30 fokos szöget. -
TeeJay
félisten
Na ja
épp ezt próbáltam elemezni hogy ha a vinyó tartó keretet a helyére tolom teljesen a foglalatba akkor a keret hozzáér a ház elülső fém lemezéhez szóval oda nem tudok semmi se berakni már:(
épp azé gondoltam hogy ha leveszem az előlapot és kivágom a venti helyét a lemezen akkor be tudom tenni:)
ha elmegy a kedvem ettől akkor meg felcsavarozom a vinyó aljára 1 csavarral mert hogy többel eccerre nem lehet szerintem:(
de az is jobb mint a semmi!
ugye???
már az is valami ha az elektronikára fúj egy 8centis
ez lesz a tervem vagy a lemezolló vagy csak simán a vinyó aljára és kész:D -
Creexie
csendes tag
Naugye:)
Még senki nem irta azt,hogy neki azért ment tönkre a vinyója, mert nem megszokott pozicioban volt. Mert ilyen szvsz nincs!
3 éves házban is kéne lenni az előlap mögött kialakitva 8 centis ventillátorhelynek. De ha nincs, akkor lemezolló + fúró. Nekem se a lemez és a műanyag közé van téve, hanem a lemezen belöl. A vinyóktól van még kb 6-7 milliméter. Szerencsére a házamban a férőhely az aljáig ki van alakitva, így nem gond a vinyókat a venti elé szerelni. De ha nincsilyen, akkor valami régi vacak házból kikapni a tartóját, és alácsavarozni a másiknak. Ugy tuti meglesz. -
venember83
nagyúr
Hello!
Quantum Fireball lct15 1.5even keresztul ment ugy, hogy az oldalan volt, mertb egyszeruen ilyen volt a compaq haz, jol odarogzitve, semmi baj. Azelott fejjel lefele ment 2 evet, akkor is szepen 4 csavarral odarogzitve a helyere. Meg mindig megy, no bad sector, no nothing. szoval a lenyeg, hogy jol oda legyen rogzitve a hazhoz, teljesen mindegy, hogy milyen allapotban van csak ne mozogjon. -
zLegolas
őstag
''elé meg csak úgy tudnék berakni ventit hogy leveszem az előlapot és lemezollóval vágok neki helyet''
Prószáld meg belógatni! Nem vicc!
Csinálsz neki valami spéci gumiból (pld Trabi kifufogó rögzítő izé... :D ) 4 fület, azt felcsavatozod a régi vinyótartó keretre (már ha elfér lefelé), oszt arra megint rá a winyót.
Ez mellékhatásként csökkenti a vibrációt (és így a zajt), na meg javítja a hűtését, merthogy a luft jól hozzáfér...
:)) -
zLegolas
őstag
1.
A mobilrack alján a rácsot érdemes kivágni, részben vagy egészben, és a fedelet csak szállításkor rátolni. Sokkal jobb a levegőzése.
2.
Sok G-t kibír téma...
Na ez marhaság! Itten képzavbar van! Ez azt jelenti, hogy az ÜTŐDÉSEKET mennyire bírja, nem akármi mást izét!
3.
Semmi helyzetérzékeny alkatrész téma...
Semmi más, csak az éppen az egész cuccot seggel lefelé való használatra tervezték! Gyakorlatilag az egész hóbelevancot az ajánlás szerint seggel lefelé kell szerelni, a régebbbi cuccokhoz még adtak papírt is, meg floppykat, ilyesmi. Na ott említették ezt konkrétan (többek között)
Mellesleg lefogadom, hogy a gyári specifikáció is említi, mittomén hol van a gyártó lapján pld...
De sok sikert! -
TeeJay
félisten
azt áruljátok már el hova rakjátok a vinyó elé a 8cm ventit???
vagy csak nekem van 3éves házam???
nekem van egy keret amibe 3 vinyó fér el (persze akkor floppy nuku bár az nekem nincs is:)
azt a keretet ki lehet venni és elé nem tudok sehogy se betenni semmit mert akkor nem megy fel a helyére:(
középre beraktam a 3 helyből a Seagate vinyót:D
elé meg csak úgy tudnék berakni ventit hogy leveszem az előlapot és lemezollóval vágok neki helyet
sajna máshogy nem megy:(
de majd gondolkodok még
a vinyó aljára eccerűbb lenne felrakni mert csak 1 csavar és kész:D
hát adjatok tippet!!!
köszönöm -
Creexie
csendes tag
Bizony fejjel lefelé :)
Már hónapok óta igy van és semmi baja,ha jól tudom a mai vinyók a gyár szerint 20-30G-s terhelést is elviselnek rövid ideig(pár milisec.).Szvsz sokáig fog ez igy menni. De ha mégse, akkor azt jelezni fogom. -
vfo7
senior tag
Nekem van egy mobilrack a gépben és úgy hűtöm, hogy az alatta lévő üres 5,25-ös helyre beraktam egy 9 cm-es ventit, fekve úgy, hogy felfelé fújja a luftot. Ha betolom a fiókot és rátolom a kapcsolót, a venti elindul és alulról felfelé a vinyó alját, azaz elektronikáját hűti a fiók alsó résein keresztül. 5V-ról jár, tehát alig van hangja és nagyon hatékony, sokkal jobb mint a mobilrack saját propellere, amit persze kikaptam belőle. Ajánlom a módszert a fixen beépített vinyókhoz is, bár ott jobb, ha az előlapi venti légáramának útjába szereljük, mert akkor mindig hűvös levegőt kap alul-felül.
-
zLegolas
őstag
FEJJEL LEFELÉ??? :Y
Gyorsan mentsd az adataidat, és lassan kezdj gondolkodni a pótlásáról!
A ventikről meg annyit, hog vagy barkácsolsz, vagy rohadt drágát veszel.
Ami rohadt drága, az meg többnyire gusztustalan is. (az a króm/kék/ződ/villog még az anyámkínnya is fajta...) :DDD
Mondjuk azokba legalább lehet gyári helyre ventit pakolni... -
TeeJay
félisten
jajj nem kell annyira félni:D
nekem van egy Seagate st3120022a vinyó
a házba semmi hűtés
van egy tápventi meg egy Spire Whisper 4es és ennyi:D
a vinyó meg elmegy most épp 38fokon:D
szóval nem kell túlreagálni persze ha be tudnék rakni egy 12centis ventit a házamba én is alkalmaznám de mivel nem tudok sehova ezé hagyom is:D
majd a következő házam más lesz és 12centisekkel rakom teli:D
de addig nincs vinyó hűtés soha:D
csak ennyi:D -
Creexie
csendes tag
Nálam is hasonló a helyzet van 2 maxtor vinyó, az alsó fejjel lefelé:) hogy több levegő menjen el közöttük.
A gép elejét fazonosra kivágtam, belül ragasztottam rá valami nagyrésű fémhálót(persze lefujva króm spray-el) és van egy 8-centis ventim, fordulatszáma levéve a felére, igy zajtalan. A belső felcsavarozó helyen pedig a lemezt kivágtam teljesen 8 centire, nehogy már fogja nekem a levegőt:). Igy a vinyók max 35 fok környékén megmaradnak.Ja és a venti ledes. Még szépen is mutat. -
Creexie
csendes tag
Nálam is hasonló a helyzet van 2 maxtor vinyó, az alsó fejjel lefelé:) hogy több levegő menjen el közöttük.
A gép elejét fazonosra kivágtam, belül ragasztottam rá valami nagyrésű fémhálót(persze lefujva króm spray-el) és van egy 8-centis ventim, fordulatszáma levéve a felére, igy zajtalan. A belső felcsavarozó helyen pedig a lemezt kivágtam teljesen 8 centire, nehogy már fogja nekem a levegőt:). Igy a vinyók max 35 fok környékén megmaradnak.Ja és a venti ledes. Még szépen is mutat. -
zLegolas
őstag
Én tettem egy 12 centiset előre, ez befelé szív, egy 12 centiset fölülre, ez kifelé fúj. Csinyátam 1-1 áramkört, ami egy NTC-n mért hőmérséklet változásnak megfelelően állítja a fordulatszámot (hidegben áll, melegben indul, a ford.szám a meleg függvényében változik...) és az egész egy kapcsolóra van drótozva. Szal éjjel ki is tudom kapcsolni, ha zavaró.
A két ventillátornak mondjuk én vágtam ki a helyét, nem vagyok se krőzus, se sznob, tehát nem 30e..50e-s lila-ződ-króm házam van. Ha elárulnám mibe került, el se hinnétek!
(Nagy torony+P1+1,7GB vinyó+mindenféle=2000 Ft! :DD )
Na, ezt nevezem én modding-nak :C -
mongruz
csendes tag
Kijavítanálak. A vinyók belső tere nincs légmentesen lezárva. Egy légszűrőn keresztül kialakított nyomáskiegenlítő van minegyiken. Jellemzően a felső fedőlapon kialakítva. De a lényegen nem változtat, valóban nem okoz problémát, ha közvetlen légáramba helyezik a vinyót.
Ghoul.
A vinyóknak nem kell komoly hűtés, csak az a fontos, hogy ne pangjon a felmelegdett levegő körölöttük. Csak azoknál a szériáknál fontos, ahol tudott, hogy hajlamos az elektronika a hőmegfutásra.
(Quantum lct 10- 40Gb, Fireball Plus 20Gb,Maxtor d740x, fujitsu MPG3***AT,Quantum AS sorozat, bár erre kevésbé jellemző. Amiről tudom,hogy problémás.) -
wiziloo
tag
Nekem van egy jobb ötletem:U
1000 ft-ért lehet kapni felcsavarozható vinyó hütőt!!!
Nekem az van és nagyon bevállt:DD :DD -
harry
veterán
2 venti vinyóra sztem felesleges. Nekem vinyók 12cm venti Nélkül kb 40°C osak, ventivel 20 kötül vannak. Ez alá úgy sem igazán lehet/érdemes hűteni, és csak eggyel több zajforráslenne.
Huzatot kell csinálni házba - elől 12cmes ráfúj vinyókra (elől be), hátul egy 8cmes elszívja meleglevegőt procról (hátul ki). Nekem van még egy a gép tetején, kettő a tápban, meg egy lesz a vidkarin is. -
Okosk4
csendes tag
Csak egy vinyo van a gépbe. Azon vagyok hogy vegyek egy 12centiset. Azzal jobb lesz a hütése a vinyonak? Mivan ha a 2 (12cm-es és 8-as) egyszerre megy. Elöl ugye befele fujon a venti a házba. Jaj de lamzer vagyok :)
-
Okosk4
csendes tag
Ha a vinyora erösitek egy 8 cm-es ventit akkor az szivja vagy fujja a levegöt a vinyoról? Hogy jobb a hütés?
-
GHouL^
csendes tag
okés :P
köszönöm szépen a válaszokat -
TexT-BoY
addikt
dehogy! nagy LOL az az ember aki ilyet mond:DDD
nyugodtan rakd oda ! az csak jót tesz a vinyónak! rosszat mért tenne?:F egy lémentesen zárt cucc a vinyó azon része ahol a fej meg a tényérok vannak nem?:F
szvsz ha nem 123452134556432CFM-nyi levegőt szállitó ventit raksz be nem lehet semmi tehát egy normál 8as vinyó csak jó de nem szivja ki a levegőrt:DDD:Y:Y:Y
yááy:D :Y:Y:Y -
GHouL^
csendes tag
Na a kérdés az lenne tönkremehet-e ha a vinyó alá berkakok egy 8cm-es házhűtőt? Másoktól halottam hogy kifújja a vinyóbol a levegőt meg ... szal hogy elbaszódik. Kérlek segítsetek!
Köszi
Aktív témák
Hirdetés
- Xbox tulajok OFF topicja
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Synology NAS
- Extra D betűvel jöhet GeForce RTX 5090D utódja
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Zelda Játékok
- OLED TV topic
- Milyen videókártyát?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- Újszerű Apple Macbook Air 13 - M2 - 30 Ciklus - 100% Akkumulátor - 8GB/256GB SSD - MAGYAR - Éjfekete
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- 0% THM részletfizetés, beszámítás! Gamer PC, notebook, konzol, Apple termék, hardver KAMATMENTESEN!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest