Új hozzászólás Aktív témák
-
Assimilator
őstag
Ez az állandóan tárhelyen rugózás. Minél több van, az életük annál nagyobb részét felejtik az emberek egy könnyen sérülő kütyün...
Másrészről meg érdekes, hogy milyen aranyárban mérik a gyártók a nagyobb tárhelyeket... -
Alap verzióra leszek kiváncsi , mert valljuk be őszintén 13 & 14 között nem sok különbség van, itt ez ideje az alap modellel is valamit kezdeni..
A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.
-
Wesiz
tag
válasz Luck Dragon #2 üzenetére
megkapja a kapszulás dizájnt, nem hiszem hogy ezen kívül kezdenének vele bármit is.
-
SkyLine3000
addikt
Androidos szemmel nézve, látva a piacot, az a 8 gb ram is nevetséges. Tudom, egy iphone-nak elég a 640k is, azon is simán fut a rendszer...
-
Noukoum
veterán
válasz SkyLine3000 #4 üzenetére
Mégis jobb a memóriakezelése mint az androidos készülékeknek, tapasztalataim alapján.
„Kettős úton halad az emberi élet: Egyik a gyakorlat, másik az elmélet. ”
-
babkukta
senior tag
Szerintem a kolléga nem igazán arra gondol, hogy melyik "fronton" minek jobb a memóriakezelése, és milyen hardver mire elég
Inkább arra, hogy az árazást tekintve igencsak beleférhetett volna az a nagyobb RAM, mert azért az ára igencsak húzós lesz, mint minden éven. Droid vonalon 200k körüli áron is vannak már 16 GB RAM-os készülékek, tehát maga a hardver nem hiszem, hogy drága.És ne vesszünk el abban, hogy a 8 giga is elég. Elég. De az A15 SoC is elég még ma is, mégis pakolgatják rá évek során a sok-sok %-os plusz teljesítményt.
Én kivettem a kolléga szavaiból, hogy nem az a problémája, hogy elég vagy nem elég, vagy minek jobb a memória kezelése. Hanem hogy ilyen áron bőven, de bőven bele férhetne az a plusz.
De természetesen minden éven kell adni egy kis morzsát Így mire eljutnak 16 GB RAM-ig, az kb. 4-5 év
Üdvözlettel, Tibi
-
Noukoum
veterán
És attól lesz nekem jobb hogy nagyobb szám van a specifikációkban, vagy attól hogy jobb a készülék memóriakezelése?
Nem azt mondom hogy nem kell az iPhoneba a 16gb ram, hanem azt mondom hogy az Android még 16gb-tal is kidobálja az alkalmazásokat. Így picit viccesnek találom hogy az Android készülékek memória mennyiségével érvelünk, az iPhoneok kevesebb, ugyanakkor jobban funkcionáló memóriájával szemben.
[ Szerkesztve ]
„Kettős úton halad az emberi élet: Egyik a gyakorlat, másik az elmélet. ”
-
aktív tag
A gyakorlat (való élet) meg fogja mutatni, hogy valóban nevetséges-e a 8 GB műveleti memória, avagy alulméretezte-e az operációs rendszer fejlesztője az optimális hardverigényt…
-
hegedus001
aktív tag
Áruljátok már el, mi a rézfán fütyülő rézangyal rudijáért kell bele tenni 10-12 GB RAM-ot egy telefonba ha a 8 is elég lesz még 5 év múlva is?! Mi indokolja?
MINEK?!?! Minek kell pazarolni a RAM-ot? a 13 Minim bőven elfut 4 GB RAMmal, igen néha valamit újra tölt, de ez minimális. Egyszer egyszer amikor félbe hagyok egy játékot akkor előfordul, de ezen kívül kb a két év alatt ha 10 szer volt ilyen, pedig én aztán használom bőven. Ide-oda másolni szöveget, számsorokat, stb.Az eszem megáll már ezen a síráson, szvsz tök pazarlás az egész.
Hozzáteszem, at átlag Jóska szempontjából nézem ezt, de ha te (és még sok síró) viszont Geek vagy, akkor meg 600 GB RAM sem lenne elég 5000 Ft értAz árára meg, és ha 600 k ? Who cares that?! Nem kell megvenni, vagy majd megveszed pár hónap múlva fél áron. Amíg olyan terméket tudnak nyújtani, ami 5-6 évig kiválóan hiba nélkül működik, pacek szoftveres tánogatással és kiváló szervízháttérrel, felőlem elkérhetnek egy telefonért 600k at. Az I13-ak patika állapotban 150k-ért mennek. Sok-sok évig jó telefonok még azok is. A melós i7-emet most akarom lecserélni egy I11-re.
-
-
Remélem holnap reggel 8-ra már be van állítva a 100 százalékosan megbízható iPhone 16 pletyka hír...
Addig gyorsítottuk a világot míg mi magunk maradtunk le...
-
Shyciii
veterán
válasz hegedus001 #9 üzenetére
Nekem a 13 Pro elég sokszor kilövi a háttérben futó appok közül azt amit jónak lát. Alig jobb a helyzet, mint a Samsung S22-őn volt.
-
weberzolee
aktív tag
-
Antosz
tag
No igen. Droid vonalon van 16GB RAM. De úgy ámblokk az iOS memóriakezelése és úgy minden egyéb jól van optimalizálva. Másrészt Apple bá már jó ideje LPDDR5 memóriachipeket használ. Miközben az android a jóval lassabb LPDDR3 vagy 4-es memóriachipeket használja. Ezért kapsz 200K körül 16GB RAM-al szerelt droidot ami kb 2 év és lassú lesz mint a szemét. Az a baj akinek nem volt Macintosh gépe anno, az sosem fogja felfogni, hogy Apple telefonba miért nem kel 12-24-48GB RAM.
Apple iPhone 13 - Apple Mac Mini M2 (2023) - Apple Watch Series 10
-
janeszgol
félisten
válasz weberzolee #13 üzenetére
Nem nyújt többet. Azt írta, hogy ott is kilövögeti. Csak használni kell a telefont és látni fogod, hogy nem elég a 4-6 GB ram.
-
SkyLine3000
addikt
Igen, erre gondoltam, hogy ennyi pénzért beleférhetett volna a 12-16 gb ram is, függetlenül attól, hogy elég az ios-nak a 640k...
#8 Coleman.B: Teljesen mindegy, mit mutat a gyakorlat, mert nem ez a bajom, hanem az, amit írtam és sejtett a kolléga is. Nevetséges az, hogy ennyiért fogják adni és csak ennyi fér bele az árba. Különben is, rambó sosem elég.
Bár droid vonalon a 24, meg 432 gigát enyhe túlzásnak tartom. Azért ennyire nem rossz a droid memóriakezelése sem. Én 6-on is tökéletesen elvagyok. -
mate9312
csendes tag
iPhone-nál sosem a hardvert fizetted meg. Pont annyit raknak bele, amennyi pont elég. A szoftver egyrészt nem nyílt forráskódú, másrészt azért kérnek el szép summákat...
Szerk.: Egyébként Apple user logika: Gyors lesz? Gyors. Jó lesz ez nekem 1-2-3évig? Tökéletes. Pont telibe ..., hogy mennyi a ram benne, vagy hány magos a prockó.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
árazást tekintve igencsak beleférhetett volna
amig veszik addig minek? a logoert fizetnek mindegy .hogy milyen
pl autogyartasvw.seat,skoda egyik tipusa hangsulyozom (nem mindegyik) ugyanazon a szalagon keszul mindene ugyan az kiveve az elso lapmpa na melyik a legdragabb a fosvagen
-
SkyLine3000
addikt
Igen és pont ezért lehet nekik minden szart eladni csillagászati áron.
És azt ki tudja előre, hogy pont elég lesz-e?
De nekem aztán mindegy, mert forintot nem adnék semmilyen apple cuccért. Ha az iphone júzerek aszongyák, nekik ez elég, akkor oké. Az ő dolguk.[ Szerkesztve ]
-
Shyciii
veterán
válasz weberzolee #13 üzenetére
A Xiaomit hagyjuk. Az borzalmasan aprít. Viszont én az iphone-tól sokkal jobbat vártam, ha már folyamatosan azt mondták, hogy mennyire optimalizált rendszer, és hát eleve sokkal kevesebb féle hardverre és telefonra kell programozni. De hát a fizikát ők sem tudják meghazudtolni. Muszáj a 8GB, és lassan több is, mert amekkora játékok vannak, egyszerűen kell az iOS alatt is. Már ha valaki több játékkal is játszik, és van köztük komolyabb, vagy nagyobb cache igényűek. Én esetemben van. De mondjuk sima appokat is kilő az ios nekem, szal nem válogat.
-
MMMMMM
tag
Oneplus 9pro, 12GB LPDDR5 memoriaval, kétéves mobil. Milyen lpddr3 vagy 4ről van szó? Ne alapkategóriás androidot hasonlits ossze almával. Amúgy nekem nem lövi ki az appokat, beállítástól függ. A rendszer pedig egyszersem lassult még be, pedig szerinted már kéne. Anno az 5 éves Huawei p10pro se lassult le soha.
Androidnak se kell annyi memoria, egyszerűen valamivel versenyezniuk kell a gyartonak a vevőkért. Az applenel mindig csak morzsanyival adnak tobbet Hardware teren h a haszon nagy legyen es mondvan h majd kap a user hosszútávú szoftveres tamogatast cserebe. Nos kinek mi. Engem az se erdekel ha mar nem kapok uj androidot, anelkul is tudtam használni a Huaweit es mukodott. De a legtobben mar 3 ev utan lecserelik ugyis legyen akármilyen márka mert koltekezni kell.
-
Aryon87
félisten
8Gb ram egy kb 1 milliós telefonba? Nap vicce.. Ennyiért minimum főzze már le a kávét reggel és menjen el a boltba reggeliért..
Xiaomi 14 Ultra / Huawei Mate50Pro & Huawei Watch GT2 Sport / Honor Magic 5Pro / Huawei P40Pro / Xiaomi 12X // Huawei P8 Lite / LG G4 / Xperia SP
-
anulu
félisten
pontosan. de amúgy nem 1-2-3 év nálam, hanem 2-3-4. telfonnál. tablet vonalon van egy 2017-es iPad Pro-m és a mai napig tökéletes, megkapja a legújabb OS-eket is.
"Jelenleg a cloud nem más mint a sales által elhazudott és eladott utópia, egy ígéret, csalánba csomagolt mézesmadzag, amit az üzemeltetés f@$zával vernek" | Feel the power! Intel Core i7 | iPhone 14Pro 256GB | iPad Pro 2017 64GB
-
aktív tag
válasz SkyLine3000 #18 üzenetére
Nevetséges az, hogy ennyiért fogják adni és csak ennyi fér bele az árba. Különben is, rambó sosem elég.
Értem… akkor erről a témáról eltérően gondolkodunk.
-
veterán
válasz tomboy0013 #31 üzenetére
Az lehet, attól még igaz.
The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.
-
weberzolee
aktív tag
válasz janeszgol #16 üzenetére
Az én hibám...Azt hittem az 'alig jobb' nem egyenlő az ugyanolyannal...Akkor legyen az Androidos 8GB = iOS 6GB. Szóval a kevesebb nem kevesebb hanem legalább ugyanannyi
@Shyciii
Az általam használt játékok 99% -a online így az újratöltés egyértelmű. De nyilván akinél nem ott bosszantó lehet.[ Szerkesztve ]
-
joey04
titán
akkor ne droidos szemmel nézd. bár a többi komment alapján látom nem megy.
-
veterán
válasz tomboy0013 #35 üzenetére
Te magad ellen beszélsz?
Mutasd már meg melyik droid veri meg ilyen téren a szifont.. Mindig is körökkel le voltak maradva ebben és ez nem változott jó pár éve.The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.
-
atiska007
senior tag
[apple-vs-android-ram-management]
If everything else is equal, an iPhone will need 40% less RAM to hold the same number of apps in memory as an Android phone.
Na ezért lehet nem kell annyi RAM egy szifonba.
De senki nem írja le a másik oldal szemszögét: Apple mindig is egy profitorientált cég volt.
Teszem azt, minőségi/szelektált RAM modulokat használ (passz, lehet nem így van), ami esetleg Gb-onként mondjuk 3$-al drágább, mint egy konkurens android telefonban lévő RAM.
2022-ben 232 millió db új szifon talált gazdára.
Ha ezekbe a telefonokba raktak volna mindbe 6-12Gb RAM-ot, akkor az mondjuk átlagban legyen +2Gb SE-től PRO-kig.
2*3$*232.000.000db= soksoksok $-t spóroltak csak egyetlen alkatrészen.
Ellenben megoldották SW oldalon, hogy a user ne érzékeljen tempó lassulást egy szifonon, lásd fentebb a cikkben leírtak alapjánSzóval üthetitek itt egymás, hogy ti mint userek mennyire vagyok elégedettek/elájulva/utálkozva/melyikajobb/melyikaszarabb stb., ez csak a TI szemszögetek.
Ki van ez találvaMittudomain!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- APPLE Iphone SE 3 (2022) 128gb KÉK akku 83%
- APPLE Iphone SE 2 (2020) 64gb SZÜRKE akku 81%,84%,85%
- APPLE Iphone 12 64gb FEKETE akku: 86%
- BONTATLAN Új Iphone 12 64-128GB 1év hivatalos APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL ÁTVEHETŐ.
- Apple iPhone 15 Pro 1TB - Makulátlan, Apple grancia, akár beszámítással
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest