- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Magisk
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Ennyibe kerülhet a Xiaomi Watch S4 európai változata
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
Új hozzászólás Aktív témák
-
PPeter
addikt
, ez jó, hiszen az Asusnak SEMMI köze az optikai eszközök gyártásához, most éppen Pioneer cuccokat feliratoznak (volt már dzsunka gyártó is akitől vettej meghajtókat), szóval nem igazán érdemes az egyéb hardverek terén sikeres gyártók ODD termékeit a márkanév mentén megközelíteni
.
-
zsolty28
tag
Hali !
Erre tök egyszerű a válasz!
Egyetlen egy program az ami ezt egy kattintással megcsinálja neked a neve Tmpeg Express és itt le is töltheted a Videoszerkesztők kategóriában : Bővebben: link
Boldog karácsonyt! -
PPeter
addikt
Kevered a szezont a fazonnal. Az írható CD lemezek percben megadott kapacitása az Audio CD formátumra értelmezett viszonyszám, ha SVCD-t írsz, akkor a felírható film (lejátszási időben mért) hossza attól függ, hogy milyen adatátviteli sebességet, azaz bitrátát használ az adott kép- és hanganyag. Tehát egy 700 MB-os, 80 percesnek jelölt CD-R lemezt ugyanúgy tele lehet tölteni 45 perc, mint mondjuk 60 perc SVCD filmmel, utóbbi esetben persze arányosan alacsonyabb a bitrátája (a minőség is rosszabb a hosszabb eltárolható anyagért cserébe).
A VCD/SVCD formátumnak ráadásul van egy másik trükkös tulajdonsága, ami megkülünbözteti a 2048 bájt/szektor alapú CD-ROM formátumtól. A lemez második trackjében (ahol maga a film helyezkedik el, az első trackben van a fájlok leíró táblázata) nem 2048 bájt használható ki, hanem ennél mintegy 14%-kal több, 2334 bájt. Nyilván ez sem ''ingyen'' van, bizony az Audio CD lemezekhez hasonlatosan a VCD/SVCD lemezek is rosszabb hibaészlelő és javító képességgel vannak megáldva, tehát kisebb hibák be-becsúsznak az olvasás során. Ez azonban nem tragikus (hiszem ezek nem olyan számítógépes adatok, mint mondjuk a futtatható programkódok, tehát egy-egy hiba nem végzetes), ugyanis a lejátszó az MPEG állomány saját belső hibakezelési eljárásábal ''elsimítja'' az apróbb bizonylatanságokat. Nyilván a nagyobb adatkiesések csúnya akadásokkal, ''blokkosodással'' járhatnak lejátszás során, éppen ezért az Audio CD lemezekhez hasonlatos módon a VCD/SVCD rendszerű lemezekre jobban kell vigyázni, mint a sima, fejlettebb hibakezeléssel rendelkező CD-ROM mint adatlemezekre, mert sokkal érzékenyebbek a karcolásokra, ujjlenyomatra, koszra.
De mit is eredményez, hogy a 14%-kkal nagyobb a szektorméret? Azt a furcsa jelenséget, hogy a VCD/SVCD lemezeken található, a fájlrendszer szemszögéből nézve magát a filmet tartalmazó DAT állományok akár 800 MB-osak is lehetnek, holott egy 700 MB-os lemezre vannak kiírva! Bizony, ha egy VCD/SVCD lemez image állománya 800 MB-os, akkor az simán kiíható egy 700 MB-os, 80 perces írható CD-re, nem kell 90 perces korong.
Nagy tanulság: önmagában az CD-ről készített image fájlok méretéből nem szabad kiindulni, amikor a kiírásra alkalmas lemezt megválasztjuk hiszen az image fájlban olyan adatok is lehetnek (lásd ezt a VCD/SVCD esetet, de az adatlemezekről RAW módban készített, tehát szektoronként mint a 2352 bájtot tartalmazó image fájlokat is ilyenek) amelyek nemcsak sima a 2048 bájt/szektor rendszerű felhasználói adatmezők, hanem a teljes szektorok, fejlécestül, hibajavító mezőkkel stb. együttesen és ezek azt sugallhatják, hogy 90 vagy 99 perces lemezre lesz szükség. Az esetek többségében nem kell.
Egy dolgot nem szabad elkövetni a VCD/SVCD lemezekkel: a tartalmukat fájlként kimásolni és sima CD-ROM adatlemezként úgy próbálni felírni újra (ilyen módon tényleg 90 perces lemezre lesz szükség). Ugyanis az így kinyert méretes MPEG állomány a hozzá tartozó teljes szektorokat tartalmazza és még nagyobb lesz, mint a forrás MPEG volt (egy kis konverterrel visszanyerhető az eredeti MPEG adatfolyam és akkor VCD/SVCD módban - nem sima adatlemezként! - vissza lehet írni VCD/SVCD-nek) . A már készen kapott VCD/SVCD lemezek duplikálását tehát lehetőleg CD-Copy, azaz komplett átmásolás utján kell elvégezni, illetve az image fájlból nem szabad kiemelni a fájlokat, hanem közvetlenül fel kell írni.
Ha eleve olyan MPEG állományt töltesz le, ami VCD/SVCD formátumra kihegyezett adatfolyam, akkor ne ijedj meg a méretétől, hiszen tudjuk, ha VCD/SVCD módban írod ki, akkor 14%-kal több fér el lemezre. Tehát egy 800 MB-os SVCD kompatibilis MPEG2 fájl simán felmegy majd SVCD módban egy 700 MB-os, 80 perces lemezre. -
pschio
őstag
de! milyen igaz
nem is gondolkoztam el ilyen mellyen ebben. nem is gondoltam fajl rendszerre, hibajavitasra
na akkro mostmar meg van hogy miert!
udv:pschio -
neduddki
nagyúr
HI!
Egesz veleltenul nem arrol van szo, hogy a mpg fojjamatot mat mod2 ben irja ki mart ott nincs szukseg akkora hibajavitasra????
udv
neduddki -
pschio
őstag
na felmasolta olvashato a lenyeg. koszi mindenkinek.
-
pschio
őstag
hm, kiirta olvassa is rendesen meg a veget is de az utolso 2 masodpercet nem latsza le
na mind1 az a 2 masodperc nem sok vagy csak en vagyok hulye
viszont cd-t viszonylag lassan olvassa 1200kbyte/sec es stagnal meg se moccan. igy 11 perc mire felolvassa az egeszet. na majd megirom vissza lehet e olvasni ugy is. -
pschio
őstag
na itt a lenyeg: 800 mega = 80 perc szoval hogy is van ez?
Bővebben: link -
pschio
őstag
gondoltam erre is de tudom hoyg valami olyasmi a trukk lenyege mint audio cd irasnal: 700as cdre siman felpakol 800 megat ha 80 perc audiot irsz ra es nem is rinyal. a kerdes ugyan ez csak svcd-ben. mivel tudnam kiirni gond nelkul?
-
KriszBoy
senior tag
Azt tudom, hogy van 90 perces CD is, de mintha láttam volna 99 perceset is!
-
pschio
őstag
hogyan kell kiirni az image svcd ami joval nagyobb mint egy sima 80 perces cd? egeszen pontosan 805 megarol van szo. neztem az svcd-s topicokat de nem talaltam valaszt a kerdesemre. ez tulirasnak szamit? jo ugy ha bemountolom daemonnal majd masolas monjuk clone cd-vel vagy valami mas progival irjak ami spec erre van kitalalva? ha van ilyen progi akkor legyszives irjatok mar meg mi a neve! koszi:pschio
boldok karacsonyt mindenkinek!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- AKCIÓ! MSI B550 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA MSI 650W
- BESZÁMÍTÁS! HP ZBook 15 G6 munkaállomás - i7 9850H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Quadro T2000 4GB WIN10
- Crucial 240GB SSD eladó
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest