Hirdetés
- Google Pixel topik
- Garmin Fenix 8 AMOLED - a csúcshódítás költséges
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- iPhone topik
- Huawei P50 Pro - emlékkép
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kansas
addikt
Én egy ideig 28"-os 4K monitort használtam, de játékban igencsak izzasztotta a 6700XT-t AA nélkül is azokban a játékokban amiket akkor toltam - ezért váltottam kisebb felbontásra nagyobb méretben, és cseréltem izmosabbra a VGA-t is.
Mondjuk egy 7900XTX-nek elégnek kell lennie rá, ha nem ultra RT-t akarsz tolni...Nincs olyan MI, ami képes lenne szimulálni az emberi hülyeséget... ha valaha lesz, annak tuti az emberi hülyeség lesz az oka... A Föld erőforrásai közül a legjobban az ész van elosztva - mindenki meg van róla győződve, hogy több jutott neki, mint másoknak.
-
Kansas
addikt
válasz Dragon3000 #24 üzenetére
A saját desktop gépemen nekem se, de a céges laposra csak nem kötöm rá a 48"-as C2-t melózni, hogy beleégjen a tálca meg a Firefox...
Játszani meg jó a LG 32" 2560x1440-es IPS, 165Hz-en... kifejezetten a meló az ami szuboptimális nálam.@#25X2N 24"-on 4K??? Az milyen monitor, valami Apple, vagy az is ilyen ASUS ProArt?
Windows-hoz kifejezetten a 96-100ppi a jó, a nagyobb pipxelsűrűséghez skálázni kell, hogy az átlagember lásson is valamit, és ne fájduljon bele a szemem az erőltetésbe... OK, sasszeműek kivételek, de nincsenek is sokan.[ Szerkesztve ]
Nincs olyan MI, ami képes lenne szimulálni az emberi hülyeséget... ha valaha lesz, annak tuti az emberi hülyeség lesz az oka... A Föld erőforrásai közül a legjobban az ész van elosztva - mindenki meg van róla győződve, hogy több jutott neki, mint másoknak.
-
Kansas
addikt
válasz Dragon3000 #22 üzenetére
Nekem melóhoz a két külön monitor jobban kiadná(RDP, Teams, Outlook, böngészőablak megy rá), nem kell magas DPI(messziről nézem), de pl nem bánnám ha 100-120Hz-et tudna, a válaszidő nem kritikus kérdés, ha nincs túl nagy smearing/blur, az 5-8ms már bőven jó tud lenni.
4K-s monitor nem jó, mert a vacak Latitude 1.4-es HDMI kimenetén 30Hz-en lenne hajlandó menni(USB-C-s HDMI 2.0 dongle-lal is max 60Hz megy)... ha csak nem tud USB-C bemenetet... de az meg sokkal drágább.Nincs olyan MI, ami képes lenne szimulálni az emberi hülyeséget... ha valaha lesz, annak tuti az emberi hülyeség lesz az oka... A Föld erőforrásai közül a legjobban az ész van elosztva - mindenki meg van róla győződve, hogy több jutott neki, mint másoknak.
-
Kansas
addikt
válasz Dragon3000 #20 üzenetére
Nekem pont jól jönne egy ilyen dupla FHD HO-ba, de alighanem két használt 24"-es vagy 27"-es olcsóbban kijön...
Nincs olyan MI, ami képes lenne szimulálni az emberi hülyeséget... ha valaha lesz, annak tuti az emberi hülyeség lesz az oka... A Föld erőforrásai közül a legjobban az ész van elosztva - mindenki meg van róla győződve, hogy több jutott neki, mint másoknak.
-
Kansas
addikt
Szerintem is az lenne a legtisztább, ha simán csak kiírnánk a felbontást, és hagynánk a francba a rövidítéseket meg a K-kat.
"Az ilyen Double Full HD meg anyám borogass"
Valóban elég hülyén hangzik(meg hát nem is rövid), de legalább minimum 50%-os pontossággal(mert tuti van valaki idióta aki a hosszabb oldalak mentén duplázná a kijelzőt, és azt se zárom ki, hogy van olyan gyártó is akinek eszébe jutott) leírja, miről van szó...Nincs olyan MI, ami képes lenne szimulálni az emberi hülyeséget... ha valaha lesz, annak tuti az emberi hülyeség lesz az oka... A Föld erőforrásai közül a legjobban az ész van elosztva - mindenki meg van róla győződve, hogy több jutott neki, mint másoknak.
-
Kansas
addikt
válasz Dragon3000 #16 üzenetére
Pontosan, bár a 768p se volt épp szabvány HD felbontás, meg az se volt jó húzás, hogy a 2560x1440-re használták/használjál a QHD-t is meg a WQHD-t is... meg a rengeteg képarány LCD-n: 16:9, 21:9, 32:9, 5:4, stb...
Amúgy most látom, az Oázis-nál az 5120x1440-et épp UW5K-nak hívják... legalább van épelméjű bolt...[ Szerkesztve ]
-
Kansas
addikt
Nem a méret létét vontam kétségbe, hanem az ostoba nevét.
Logikusan akkor UW5K-nak kéne hívni, ahogy kb az összes ilyen felbontás nevében hagyományosan az UW utal arra, hogy nem 16:9, hanem 21:9 a képaránya.De lehet tényleg hagyni kéne a faxba a normális elnevezésekkel való próbálkozást, ha már a monitorgyártók szarnak a méretszabványosításra és ahogy esik úgy puffan alapon ötlenek ki újabb és újabb monitor-felbontásokat...
TV-k esetében (egyelőre) még nem kreatívkodnak a képarányokkal/felbontásokkal, legalább is nem igen láttam a HD(768p)/FHD/4K(UHD)/8K-tól eltérőt még...[ Szerkesztve ]
-
Kansas
addikt
Mi a fene az az 5K2K???
Megint valami fiktív felbontás K-mániásoknak?
A 2K az 2048, esetleg 2000, függően attól, hogy bináris vagy decimális alapú, sohasem 2560... egyebekről nem beszélve.A 4K is azért 4K, mert az eredeti DCI szabványban 4096 oszlop van, és a 3840 oszlopos UHD annak a 16:9-re csonkolt változata.
Mindenre ész nélkül rámondani, hogy valahány K, az nem kreativitás, hanem tudatlan lustaság, akár a marketinges/sales-es, akár a "power user" csinálja.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest