- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Apple AirPods Pro (2. generáció) - csiszolt almaságok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kansas
addikt
Én egy ideig 28"-os 4K monitort használtam, de játékban igencsak izzasztotta a 6700XT-t AA nélkül is azokban a játékokban amiket akkor toltam - ezért váltottam kisebb felbontásra nagyobb méretben, és cseréltem izmosabbra a VGA-t is.
Mondjuk egy 7900XTX-nek elégnek kell lennie rá, ha nem ultra RT-t akarsz tolni... -
Kansas
addikt
válasz
Dragon3000 #24 üzenetére
A saját desktop gépemen nekem se, de a céges laposra csak nem kötöm rá a 48"-as C2-t melózni, hogy beleégjen a tálca meg a Firefox...
Játszani meg jó a LG 32" 2560x1440-es IPS, 165Hz-en... kifejezetten a meló az ami szuboptimális nálam.@#25X2N 24"-on 4K??? Az milyen monitor, valami Apple, vagy az is ilyen ASUS ProArt?
Windows-hoz kifejezetten a 96-100ppi a jó, a nagyobb pipxelsűrűséghez skálázni kell, hogy az átlagember lásson is valamit, és ne fájduljon bele a szemem az erőltetésbe... OK, sasszeműek kivételek, de nincsenek is sokan. -
Kansas
addikt
válasz
Dragon3000 #22 üzenetére
Nekem melóhoz a két külön monitor jobban kiadná(RDP, Teams, Outlook, böngészőablak megy rá), nem kell magas DPI(messziről nézem), de pl nem bánnám ha 100-120Hz-et tudna, a válaszidő nem kritikus kérdés, ha nincs túl nagy smearing/blur, az 5-8ms már bőven jó tud lenni.
4K-s monitor nem jó, mert a vacak Latitude 1.4-es HDMI kimenetén 30Hz-en lenne hajlandó menni(USB-C-s HDMI 2.0 dongle-lal is max 60Hz megy)... ha csak nem tud USB-C bemenetet... de az meg sokkal drágább. -
Kansas
addikt
válasz
Dragon3000 #20 üzenetére
Nekem pont jól jönne egy ilyen dupla FHD HO-ba, de alighanem két használt 24"-es vagy 27"-es olcsóbban kijön...
-
Kansas
addikt
Szerintem is az lenne a legtisztább, ha simán csak kiírnánk a felbontást, és hagynánk a francba a rövidítéseket meg a K-kat.
"Az ilyen Double Full HD meg anyám borogass"
Valóban elég hülyén hangzik(meg hát nem is rövid), de legalább minimum 50%-os pontossággal(mert tuti van valaki idióta aki a hosszabb oldalak mentén duplázná a kijelzőt, és azt se zárom ki, hogy van olyan gyártó is akinek eszébe jutott) leírja, miről van szó... -
Kansas
addikt
válasz
Dragon3000 #16 üzenetére
Pontosan, bár a 768p se volt épp szabvány HD felbontás, meg az se volt jó húzás, hogy a 2560x1440-re használták/használjál a QHD-t is meg a WQHD-t is... meg a rengeteg képarány LCD-n: 16:9, 21:9, 32:9, 5:4, stb...
Amúgy most látom, az Oázis-nál az 5120x1440-et épp UW5K-nak hívják... legalább van épelméjű bolt... -
Kansas
addikt
Nem a méret létét vontam kétségbe, hanem az ostoba nevét.
Logikusan akkor UW5K-nak kéne hívni, ahogy kb az összes ilyen felbontás nevében hagyományosan az UW utal arra, hogy nem 16:9, hanem 21:9 a képaránya.De lehet tényleg hagyni kéne a faxba a normális elnevezésekkel való próbálkozást, ha már a monitorgyártók szarnak a méretszabványosításra és ahogy esik úgy puffan alapon ötlenek ki újabb és újabb monitor-felbontásokat...
TV-k esetében (egyelőre) még nem kreatívkodnak a képarányokkal/felbontásokkal, legalább is nem igen láttam a HD(768p)/FHD/4K(UHD)/8K-tól eltérőt még... -
Kansas
addikt
Mi a fene az az 5K2K???
Megint valami fiktív felbontás K-mániásoknak?
A 2K az 2048, esetleg 2000, függően attól, hogy bináris vagy decimális alapú, sohasem 2560... egyebekről nem beszélve.A 4K is azért 4K, mert az eredeti DCI szabványban 4096 oszlop van, és a 3840 oszlopos UHD annak a 16:9-re csonkolt változata.
Mindenre ész nélkül rámondani, hogy valahány K, az nem kreativitás, hanem tudatlan lustaság, akár a marketinges/sales-es, akár a "power user" csinálja.
Új hozzászólás Aktív témák
ph A 68,58 cm-es képátlójú modellen hangsugárzók, KVM switch és USB hub is van, és két szenzorral igyekszik mindig a legjobb képet nyújtani.
- BONTATLAN! HP E24m G4 (40Z32AA) / 23,8 hüvelykes Full HD (1920x1080) IPS panellel rendelkező monitor
- LG UltraGear 32GQ85X-B GAMING IPS Monitor! 2560x1440 / 240Hz / 1ms / G-Sync / FreeSync
- LG 27UP650P-W IPS Monitor! 3840x2160 / 5ms / 60Hz / FreeSync
- FÓLIÁS! LG UltraGear 27GR75Q-B GAMING IPS Monitor! 165Hz / 1ms / 2560 x 1440 / G-SYNC / FreeSync
- FÓLIÁS LG 32UR500-B VA Monitor! 3840x2160 / 60Hz / FreeSync / 4ms
- Akció! Újra Gamer EGEREK! Glorious , Endgamer XM1R , Nibio
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Új FULL HD webkamera + Számla
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest