Új hozzászólás Aktív témák

• werdaport

újonc

Karesz!
    Köszönöm a kimerítő választ! Igazán rendes Tőled, hogy időt szántál a megválaszolásra. Festékboltban dolgozom, ahol van színkeverés, sőt színállítás is (festékek és pácok). Nincs egyszerű dolguk a színállítóknak, persze nagyon jó szemük van és valóban, ahogy írod, különböző fényviszonyoknál mást mutat a páckép, ezért - jobb híján - ablaknál dolgoznak, mert természetes fénynél vannak a legközelebb a "valósághoz". Lehet, hogy először festékkel kellene próbálkoznom, az egyszerűbb feladatnak tűnik. Fotózás helyett talán a szkennelés jobb, de bevallom, hogy nem szkenneltem különböző fényességű anyagokat, így nem tudom milyen lenne a végeredmény. A monitoron megjelenő képnek nem kell feltétlenül színhelyesnek lennie, csak egyezzen a beállítandó a beállítottal (szerintem). Csak segíteni szeretném a munkát ily módon, szeretek kísérletezgetni. (Csináltam gömbpanoráma felvételeket és 3D tárgyfotót, persze ezeket is szoftver segítségével és csak a magam kedvéért.) Viszont festékeknél lehet, hogy elegendő lenne egy 2D-s szoftver is, Photoshop pl...
    Még egyszer KÖSZÖNÖM!

Új hozzászólás Aktív témák