- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Macrodroid
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- iPhone topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- One mobilszolgáltatások
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
Új hozzászólás Aktív témák
-
DrSoul
őstag
Nem mintha nem adnék neked igazat, de a gömb is térben helyezkedik el. Tehát nem ''löttek a térlátásnak''. Persze igaz, más is kell. Én nem vagyok 3d animátor, de egy biztos: fontos a jó analizáló képesség, nagyon jó megfigyelőképesség, hogy az ember lássa az arányokat, viszonyokat, árnyékokat, vetületeket.
-
kisfurko
senior tag
''A DX7 csak a technikák miatt kell, őt bumpmap már DX6-ban is volt.''
Ez világos, csak azért írtam, nehogy valaki foglalkozzon a DirectX 7-tel, mert kényelmetlen, és felesleges a különböző multitextúrázásokkal (és az interface elfuseráltságával) vesződni, amikor megírhatod egyszerűbben pixel shaderben.
Ez nem neked...
Teljesen más DX7 és DX8 alatt programozni. Nem kell a DX7 ismerete a DX8-hoz. Sőt, lehet rögtön a 9-essel nyitni, alig másabb, mint a 8.
Persze az ATI, Nvidia és egyéb oldalakon érdemes mindent elolvasni, abból tanul az ember...
Aztán csak hajrá, töltsétek le az SDK-t májkroszoftéktól, és olvasgassátok a dokumentációt! -
kisfurko
senior tag
''dX7-8-tól visszamenőleg.''
DirectX 7-et hanyagoljátok! Az csak szenvedés! Inkább DX8 és felette. A leírásokban pedig úgy sincs kód, szóval kizárólag DX8 vagy jobbal kezdjetek, mert sokkal kényelmesebb.
És még ez egy jó hely (de megszerezném a könyveket!!!):
Bővebben: link
Innen el lehet kolbászolni jó tutorialokhoz. Ha a DirectX SDK is megvan, akkor ezekből simán meg lehet érteni. -
rudi
nagyúr
Jaj elfelejtettem a képmegjelenítés egyik legfontosabb alkalmazási területét az orvosit. Nézzétek meg ezt az oldalat: Bővebben: link Flash kell hozzá meg jó gyors net, de nagyon szép dolgok vannak itt!
Ebben a témában a különböző diagnosztikai műszerek képének összetranszformálásáról van szó: csináljunk a röntgen, MRI, EEG, EKG jelekből egy egyedi real-time modellt, ami alapján az orvos sokkal pontosabban diagnosztizál és tervez meg egy esetleges beavatkozást. Ez is varázslatos téma, tudtommak T2K is valami ilyesmiben dolgozik. -
sziszegő
senior tag
Az nagyon jó lenne ha sikerülen és elkezdődne a 3d -s alapozás, modnjuk ém már kb 4-5 éve foglalkozom 3d vel de én inkább a LightWave-t részesítem előnybenaz volt az első progi amivel kezdtem és nagyon bejött bár vannak akiknek a kezelőfelület az ami nem jött be meg vannak akik azt mondják hogy bonyolult és hogy nem lehet benne mindent megcsinálni de szerintem ez nem igaz, szerintem az összesnél ez a leg logikusabb felépítésű. A kezelőfelület meg azért ilyen mert Toasterről lett átirva pc-re de az egy célhardver direkt erre a célra szóval elég profi. A generált képei is nagyon jszépek és ami a legfontossabb az hogy nagyon gyors. Bár hazánkban elég kevesen foglalkoznak vele de ez külföldön pont fordítva van.
-
taltos
senior tag
Üdv!
Isten áldjon, hogy benéztél!Én a Debreceni Egyetemre járok. Itt is van Komputergrafikai és könyvtárinformatikai tanszék. Nem tudnád esetleg Te (mint szinte minden Ph! -s által elismert magasszintű - grafikus kártya és grafika - mestere) valahogy felvázolni, hogy merrefele használnak számítógépes grafikát, és hogy mifajta babér terem egy olyan embernek ezen a területen, akinek nincsen profi grafikus tehetsége(pl nekem), de hardware és programozási ismereteket profi szinten szívesen magába szívna(pl én)?
Most úgy gondoltam, hogy valamikor juni 20 körül/után ráfeküdnék a témára, mert következő félévtől kezdünk bele a grafikába(az első tantárgyam: Bevezetés a számítógépes grafikába). A ráfekvést úgy értem, hogy megvettem két Szirmay-s könyvet (Számítógépes grafika és a Sünis), úgy gondoltam ezekkel kezdem, aztán utánna csak egy laikus szemszögéből foglalkozni a blender-rel, meg a Maya-val.
Szerinted esetleg még mit lenne érdemes átnézni, vagy hogy lenne érdemes indulni? (egyélőre szigorúan magyar szakirodalomból, csak később jöhet az angol!)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- TCL LCD és LED TV-k
- Diablo IV
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Nem tetszik a Procon-SP-nek, hogy a Nintendo távolról kivégezheti a Switch 2-t
- Macrodroid
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Mobilinternet
- További aktív témák...
- ASUS TUF Gaming GeForce RTX 3070 Ti OC 8GB GDDR6X 256bit videokártya
- Intel ARC B580, 2 év gyári garancia! Számlával, garancialevéllel, gyári dobozában!
- Csere-Beszámítás! Sapphire Nitro+ RX 6700XT 12GB Videokártya!
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE NITRO+ RX 7900 XTX 24GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- MSI RTX 2080 GAMING X TRIO 8GB GDDR6 Videokártya!
- Napi 700 ft tól elvihető RÉSZLETRE BANKMENTES HP 840 G11 Ultra 5
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon G8, i7-10510U, 16GB, 1TB SSD, 4K kijelző + WWAN (ELKELT)
- Epson Expression 12000 XL Nagyformátumú A3 szkenner
- Csere-Beszámítás! Playstation 5 Slim Digital edition! OLVASS!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest