- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Ne legyetek bátorak, ha ezt a rollert választjátok - OOTD T10
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Apple Watch
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
Ha TV-t szeretnél vásárolni, a Milyen TV-t vegyek? topikba írj!
Meglevő készülékkel kapcsolatban ebbe a topikba írhatsz.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gicz
addikt
válasz
LucasGrant #10834 üzenetére
értsd már meg h nem attól lesz 100hz-es hogy ha bekapsolom a trumotion t akkor folyamatos lesz a kép
itthon van egy lm671s 400hz MCI papiron 100hz, folyamatos is lesz a kép a trumotionnal, csak a mozgóképfelbontás nem változik közben semmit.
töltsd le a 2 videót amit linkeltem. inditsd el vlc playerrel. a deinterlacinget tedd on-ra. aztán játszd le. és kapcsold be és ki a trmotion, ugyanolyan elmosott kaki lesz 10-esen mint offon. hiába lesz közben "folymatos".
megnéztem a videóidat, mozgóképfelbontás mérésére alkalmatlanok. az én nagyobbik teszt videóm a linken, az arra való.
helyileg merre vagy? gyere már át és megmutatom miről beszélek, mert a fórum alkalmatlan erre.
a 3:2 pulldown hatását nyilván akkor látod ha a trumotion kaki offon van.
-
Gicz
addikt
válasz
LucasGrant #10816 üzenetére
1: ln575 nem 100hz
2: játékhoz minek kellene 100hz???? csak növelné rettenetesen az input lagot. -
Sárpac
nagyúr
válasz
LucasGrant #10803 üzenetére
Biztos, hogy nem láttam a két tvt együtt 620 690 egymás mellett egészen más a két készülék!
-
Woodslave
félisten
válasz
LucasGrant #10806 üzenetére
[link] nem értek hozzá, de ha ez ennyire egyszerű kérdés lenne, nem születnének ilyen cikkek
-
Gicz
addikt
válasz
LucasGrant #10803 üzenetére
620 nem 100hz. nézd meg a két videót amit linekeltem. a trumotion semmit nem csinál a képpel, élesebb egy knyit sem lesz.
attól h folyamatos lesz amotzgás, a mozgóképfelbontás nem lesz jobb. nézd meg a linkemet feljebb. látni fogod ha azokat elindítod.
-
superTibcsi
aktív tag
válasz
LucasGrant #10773 üzenetére
Én elhiszem hogy folyamatos, de akkor se hívjuk őket 100Hz-es TV-nek. Nekem la620 van ami szintén 50Hz és engem nem zavar. Engem pont a "szappan operás" kép irritál, max sportműsornál és ismeretterjesztő filmeknél látom létjogosultságát.a true motion-nak. Egy kínzás lenne számomra egy filmet így megnézni.
-
superTibcsi
aktív tag
válasz
LucasGrant #10767 üzenetére
Látom nem érted. Attól hogy a menüben megtalálható a true motion, attól még nem lesz valós 100 Hz-es a panel.
-
nismoka
addikt
válasz
Egy példa, film: Oblivion, 4p10mp-nél nézd a korlátot a felszálló pálya körül, ahogyan mozgatják körülötte a kamerát konkrétan szétesik a korlát az interpolációtól, elcsúsznak a sorok. Sportnál ok, de 24p filmnél káros az egész. Persze kit mi idegesít...
-
Gicz
addikt
válasz
van itthon egy 42lm671s lcd-m. a dolog ott kezdődik, hogy ezt az egész 100hz dolgot a mozgóképfelbontás javítására találták ki. a folyamatosság csak egy nem kívánt mellékhatás. a film végéén fölfele menő betűknél jól néz ki, de film közben iszonyat csúnya szerintem.
van itthon még egy pana 50st60 plzmám is, mindegyiken offon van az interpoláló dolog. ( a plazmának nincs is rá szüksége, a tesztvideón is egyételműen látszik, amit mindjárt linkelek ha feltöltődött. azért írok zárójelbe, mert nem plazma/lcd a téma, hanem a 100hz. csak azért írtam h mi van itthon, mert kérdezted h miket láttam eddig.)
-
dorika87
őstag
válasz
LucasGrant #10735 üzenetére
Köszönöm szépen a válaszod. Igazából azt kell eldöntenem, hogy mi a fontosabb, és elsőkörben azt tudom mondani, hogy jobban szeretnék nagyobb képernyőjű tv-t, jelen esetben max 39" és az LG 39LN575S ennek a szempontnak meg is felelne, ahogy írtad ez a típus 100Hz-es. Azt nem tudom, hogy a 39LA620S is valós 100Hz-es? Mert akkor lehet a két típus között kéne döntenem, mert főbb szempont most a képernyő mérete.
Az az igazság, hogy inkább Samsung párti vagyok, és azt is tudom, hogy a 5-ös szériában nincs valós 100Hz, viszont 6-os szériából már nem gyártottak 39colt, pont ezért is tetszettek meg az 5-ös szériék.Annyira nem értek hozzá... és most lehet oltári nagy hülyeséget fogok mondani.... de tényleg akkor különbség van mondjuk egy mkv film-nél (mert inkább filmet néznék a tv-n mint adást, persze azért azt is néha, de inkább sorozat, film ami menne) a valós 100Hz és az 50Hz között?
Tehát jelenleg az a felállás, hogy vagy megbékélek egy 39F5500-al ami nem valós 100Hz-es (mivel samsung párti vagyok/voltam inkább, de ez persze változhat
Vagy veszek egy 39LN575S-t amire már azt írtad, hogy valós 100Hz-es.
Persze olvastam sok jót az LA660-ról, de nem tudom, hogy bánnám-e utólag azt, hogy 32 colos tv-t vettem, elhiszem, hogy nagyon szép a képe meg minden, de nehéz döntés ez...Samsung és LG Smartja között nagyon sok különbésg van? Úgy értem kezelhetőség és appok szempontjából. Mert valahol azt hallom, hogy Samunak jobb a smartja, valaki az Lg-t dícséri jobban, persze ez emberfüggő.
-
Gicz
addikt
válasz
LucasGrant #10736 üzenetére
tes szereted az agyonfolymatosított szappanoperás hibákkal teli képet? atyaég
-
superTibcsi
aktív tag
válasz
LucasGrant #10737 üzenetére
A 32LN570R 100Hz MCI, ami nem valós 100Hz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! Akciós Gamer PC! R5 5500 / GTX 1070Ti Rog Strix / 32GB D4 / 500GB SSD
- NEC MultiSync V421 monitor (42") 1920 x1080px
- AKCIÓ! ASUS ROG Zephyrus GA403UV Gamer notebook - R9 8945HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
- Epson Workforce DS-530II Dokumentum szkenner
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest