- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- Netfone
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- A Z Fold7, vagy a Magic V5 a vékonyabb valójában?
- Nem sok meglepetést tartogat a Galaxy S25 FE és Tab S11 Ultra külseje
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- MIUI / HyperOS topik
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
-
Mobilarena
Ha TV-t szeretnél vásárolni, a Milyen TV-t vegyek? topikba írj!
Meglevő készülékkel kapcsolatban ebbe a topikba írhatsz.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Osynho
addikt
válasz
MoRT2195 #22975 üzenetére
Persze, hogy szol, ha pendrive-rol játszol le valamit. :-)
Sajnos ugy tűnik, nem lesz 5.1es hang, csak ha a hangcuccal játszod le a filmeket. Kellene optikai, vagy koax digitális bemenet, ami képes lenne fogadni a jelet a gépből. Most vagy rca-val kötöd ossze vele, az ugye sztereó. vagy ha működik az arc, akkor a tv-bol mehet a hang hdmi-n, de az is sztereo lesz valószínűleg.
-
Osynho
addikt
válasz
HevonenKulli #22834 üzenetére
160 környéken kapsz 48H6200-at.
-
Osynho
addikt
"Viszont belegondolva, ha ennyire nem látok lényeges különbséget a kettő között képminőségben, akkor tulajdonképpen mindegy is, hogy melyiket választom."
A boltban, világosban nem látsz különbséget.
Otthon még 2 azonos típusú tv képe is eltérhet, pl a háttérvilágítás miatt.
adam0010: Panasonic 48AS640E-t láttam. Nem rossz poén a 3D, de hosszú távon nem hiszem, hogy lekötne. A Herkules-be néztem bele, nekem egész jól "kijöttek" a dolgok, de fontos, hogy ne 3m-ről nézz egy ekkora tv-t. A másik, hogy érdemes besötétíteni, mert pl az ablakok villogtak. Amennyiben jól értesültem, Samsung paneles a tv, egész jó kontrasztú, aktív 3D-s. A 650-es elvileg IPS paneles és passzív, így teljesen más.
-
Osynho
addikt
válasz
#94529552 #22783 üzenetére
És tovább égeted magad.
Miért vennék Logitech cuccot, amikor jobb van a tulajdonomban? Továbbra sem értem mi a bajod?
Én azt állítom, hogy még a beszédnél is számít a hangcucc minősége. Erre kezdtél az ámokfutásodba. Még egyszer: a tv-k többségének hangminősége csapnivaló, és ez bizony tv adás közben, akár egy híradó alatt is zavar. Mindegy 10-20-30-100-1000W-ot írnak rá. Ezek a számok csak a laikus embert tévesztik meg, továbbra sem a minőség mutatószámai. Fáradj át egy témába vágó topicba és elmagyarázzák a hozzáértők. Nem is értem, neked tulajdonképpen mi az álláspontod? Mit állítasz? Hogy jön ide a Logitech? Egyébként igen, egy drágább PC szett is jobb hangú, mint a tv-k hangszórói, pont ezt mondtam én is. Miért kellene ezért meghallgatnom egy Logitech-et.
Egyébként meg mutass egy komolyabb Logitech-et.
"Most ne kezdjél el itt kritériumozni, amikor az előbb meg sem említetted. Égből pottyant mesék?"
Sajnos ez se jutott el hozzád. Te írtál W-okat, én meg kérdezem, hogy hogy mérve annyi W? Mert rohadtul nem mindegy. Ok, hogy nem értesz hozzá, csak ne erősködj akkor, légy szíves. Mi az, hogy nem említettem még? Nem említettem, mert én nem W-oztam.
A mese az, amit te megeszel folyamatosan és a félinformációkat, marketing bullshiteket erőszakosan próbálod ránk erőltetni. Hallgasd a tv-t, Logitech-et, bármit, csak maradjunk a szakmaiság talaján.
-
Osynho
addikt
válasz
#94529552 #22776 üzenetére
Kisebbfajta öngól. Ismét. 20w. Milyen mérési kriteriumok mellett? 1khz-en, 20-20khz kozott? Mekkora thd mellett? Hány ohmon? Megint marketing áldozat lettél.
"A nagyobb teljesítményre képes rendszer szebben muzsikál bármelyik tartományban"
Ez igy ebben a formában nem igaz. Minden nap próbálom a tobb száz W-os hifimet, ami nem a teljesítménye miatt korrekt hangú. ;-)
Hallókészülék azoknak kell, akik nem halljak a jo hangú (nem teljesítmény kérdése) hifi es a tv zajkeltője (tessék, ékezetekkel, hogy megértsd) között. Értem a beszédet a tv hangszóróin is, de az előbb leírtak miatt nem tetszik. Remélem nem baj. :-)
Hallottam már eleg tv-t, elég is volt. Ha jól értem, egy ilyen "komolyabb" tv hangja es egy külön hifi komponensekből álló rendszer között nincs érdemi különbség? Nyugodtan mondd még el, hol kellene tapasztalatot gyűjtenem, látszik, hogy érdemes rád hallgatnom. :-D
-
Osynho
addikt
válasz
25morisson #22525 üzenetére
Ifc-t kapcsold ki.
-
Osynho
addikt
Hagyjuk már a tv adást! Folyamatosan jössz a szolgáltatókkal, sávszéllel, sd-vel. Próbálj ki egy remux-ot, amivel nem fogja vissza a forrás a tv képességeit. Vagy linkeltek korábban tesztábrákat. Nézd meg honnan látod a különböző dolgokat. Ne is hallgass a marketing rizsára, nem is szabad.
-
Osynho
addikt
Akkor te valóban a Krypton bolygóról származol! Ez tök jó, csak vedd figyelembe, hogy az emberiség többi tagja nem rendelkezik ilyen látással.
"egyébként fél éve mindenki az IPS-panelt istenítette...erről ennyit..."
Ezzel mi a bajod? Most is istenítik szerintem, teljes joggal. Ips-es monitorom van, szeretem nagyon, de tv-ben nem kellene.
-
Osynho
addikt
Semmi túlzás nincs benne, sőt tény. Rendes forrásra értettem. Feltételezve, hogy a delikvens próbálja kihasználni a drágán vásárolt tv-je tudását. Nem a leggagyibb vhs minőségre kell tv-t választani. De ezt is sokadszorra tárgyaljuk. Elő kell fizetni digitális tv adásra és HD csomagra. Így nézhető képet kap az emberfia.
"de az összképérzetük nem lessz rossszabb sőt"
De, full hd forrásnál rosszabb lesz, mivel nem látják azokat a részleteket, ami miatt egyáltalán létrejött ez a szabvány. A te szóhasználatoddal közelebb jobb lesz a kép (a kisebb tv jobb képminőséget jelent analógiájára, amin azóta is mosolygok.
)
"azt meg nem is értik , miket írtok, tehát ez a 99% ez sértés.."
Ezt nem értem. Az emberi szem működése, érzékenysége tény. Ha ezt megemlítem, megsértek bárkit? Elárulom, az ember nem képes 100-al futni. Elnézést, ha valakit most megbántottam.
-
Osynho
addikt
Megengedjük. Te pedig azt engedd meg, ha az emberek 99%-a szerint butaságot írsz és szembe mész a tényekkel, azt megemlítsük egy szakmai topicban. Kis tv-t messziről nézve NEM LÁTOD a full hd részleteit. Illetve, ha a 3m-ről olvasol újságot és látod is a betűket, akkor mégis. Az emberiség többi tagja viszont nem rendelkezik ezzel a szuperképességgel.
-
Osynho
addikt
válasz
jézusom #22171 üzenetére
Nem, azt mondják meg, hogy honnan van értelme az egyes felbontasoknak. Mert onnen látod. Nézheted az udvarról is, senki se tiltja meg. Szerintem az a közröhej, hogy hetente felháborodnak itt a forumon, hogy ez mekkora hülyeség, kb kikérve maguknak, mintha tamadás érné őket amiatt, hogy ők messzebbről nézik a tv-jüket. Nyugodtan nézzék messzebbről, de az emberi szem továbbra is meghatározott tulajdonságokkal bír. Szemésznél is megy a reklamálás, hogy a tesztábra túl közel van?
-
Osynho
addikt
válasz
HagaNRG #22028 üzenetére
Nem bántásból, de ahhoz képest mennyi energiát fektetsz a számodra legjobb tv megkeresésére, alap dolgokat figyelmen kívül hagysz a forrást, lejátszást tekintve. Az új tv-den is így tervezel filmezni? Mert ez esetben kb teljesen mindegy, melyiket választod.
Lehet ez most leegyszerűsíti a választást.
-
Osynho
addikt
válasz
Nagylajos_1 #22013 üzenetére
Az input lag ismerete nélkül játékra tv-t venni szerintem nem jó ötlet. Hiába lesz 4K felbontás (milyen konfig az, ami a mai játékokat élvezhetően futtatja ezen a felbontáson?
), ha késve reagál a megjelenítő.
-
Osynho
addikt
válasz
#91166208 #21985 üzenetére
Ezért gondolkozol inkább kisebben? Távcsővel néznéd?
3,5m-ről vetítővászon kellene, nem 40"-os tv.
Szerk: Minél nagyobbat és közelebb ülnék.
xcvbxcvb: Ezt látod nem tudom.
Kiskapuk mindig vannak, de meg kell kérdezni a Panasonic tulajokat. Minden év végén szokott lenni ilyen akció, sok tv van a felhasználóknál, biztos akadt garanciális ügyintézés.
tylerddd: Én inkább a jó minőségű forráshoz lövöm be, arra való a tv. A digitális SD adás még élvezhető, a HD nem rossz ilyen távról. Egyébként mozgatható helyről nézem, de ez nyilván nem oldható meg mindenhol.
-
Osynho
addikt
válasz
#91166208 #21801 üzenetére
Most a H6200-al szemezek, mert normálisabb feketét tud, mint egy ips, a 3D nem érdekel (az erősítőm egyébként se tudja), és egész jó áron megy. Viszont már a boltban is látni lehetett a fekete sávban egy kis bevilágítást, tök sötétben biztos látszana. Ez ugye nem garanciális hiba, mert a technológia velejárója sajnos. Netes rendelésnél el tudsz állni a vásárlástól, ha mégsem tetszik.
Ezzel kapcsolatban kérdezném: a H6200-as különböző méreteinél milyen panelt alkalmaznak? Olvastam, hogy AUO van a legtöbben, engem a 48-50-55 érdekelne. Az 50-es nincs is fent a Samsung magyar honlapján. Lefotóztam ma a hátlapján lévő cetlit, de abból nekem nem derült ki a dolog, szervizmenübe nem tudtam belépni.
-
Osynho
addikt
válasz
#91166208 #21795 üzenetére
Persze, hogy sok a hátránya, ez egy olcsó lcd. Ezek között előfordul a foltosodás, az olcsó háttérvilágítás miatt (példányonként is változó), a mozgásmegjelenítés se tökéletes, nem az az árkategória. A smart funkciók miatti lehúzás meg egyéni preferencia kérdése, engem teljesen hidegen hagy, hogy lassan már kávét is főznek a tv-k.
-
Osynho
addikt
válasz
Viktoár #21512 üzenetére
"Nem kenyerem a vita,maradjunk annyiban hogy mindenki a neki "kényelmes távolságról" nézze a tv-t.
"
Ez így is van. Csak nem kell azt hinni, hogy látja is a full hd részleteit.
"Miért jó ha egy filmben 2,5 méteres emberek vannak?
"
Mert sokkal nagyobb élményt nyújt, azért.
Ezt hívják mozinak.
-
Osynho
addikt
válasz
interstate76 #21487 üzenetére
Attol, hogy mar nem kapni plazmát, az lcd-k fekete je nem lesz jobb. Remeljuk hamarosan jonnek az oledek (par éve ezt mondogatjuk :-D) Ha akkora találmány lenne az ambilight, a tobbi gyártó is hasznalna valami hasonlót. En is tettem a tv-m hátuljára led sort, pusztán, mert hangulatos, meg nem tükröződik a képen a fény, mivel mögötte van. Általában kikapcsolom, ha filmezek. Tudom, az ambilight ennél komolyabb dolog, de hogy ez szempont legyen egy tv vásárlásánál, az nalam elképzelhetetlen. :-) Másnak szíve joga szeretni, nem szólta le senki, csak szerintem nem tekintheto komoly technikai vívmánynak.
-
Osynho
addikt
válasz
interstate76 #21485 üzenetére
Igen, mert a VA se valami mély. Sajnos az lcd ennyit tud. Maradj ennyiben, nyugodtan ;-)
-
Osynho
addikt
válasz
interstate76 #21482 üzenetére
A szemedet, szintén.
Tegla80: köszi. gondolom ips.
-
Osynho
addikt
válasz
BLOODSHOT #21373 üzenetére
Elképesztő, hogy már másfél órája vársz a válaszra, hétköznap, munkaidőben. Tényleg felháborító!
"Elképesztő h 1 kérdésemre sem kapok választ mert itt vitatkoznak.
"
Esetleg elképzelhető, hogy azért nem kapsz választ, mert nem tudják?
Csak egy tipp.
Én sem tudom, ezért nem válaszolok a vitában résztvevők sem tudják - feltételezem - ezért nem írtak rá semmit. Elképzelhető, hogy további gyötrelmes percek, órák után valaki a tudás birtokában méltóztatik majd válaszolni. Kitartást, nem könnyű, tudom!
-
Osynho
addikt
válasz
Picturemaker #21262 üzenetére
Miert fikázás egy muszerrel mérhető tulajdonságot megemliteni?
Egyébként neki hiszek.
-
Osynho
addikt
A minosegromlas tekintetében ugy lehet kivenni, hogy megis. :-) Nem lesz problema az oled tv-kkel a jövőben. Ebben biztos vagyok. Az, hogy mennyire macerás nagy tv-t előállítani, mennyi a selejt, engem, mint fogyasztót, nem érdekel. :-) Oldjak meg a gyártók, keresnek eleget az eladásokkal.
-
Osynho
addikt
válasz
DougButabi #20865 üzenetére
Szombathelyről kicsit messze van.
-
Osynho
addikt
válasz
wolf033 #20810 üzenetére
Eszem ágában sincs elrontani! Sőt, jó beállításokkal egyáltalán nem biztos, hogy a Sony a gyengébb képminőségű. A boltban kár is nézni, ahogy ki van téve. Csak a fogyasztásra reagáltam, hogy nem igazán életszerű ekkora különbség 2 tv között, de szerintem lcd-k között teljesen felesleges a fogyasztásról, mint releváns tényezőről gondolkodni.
-
Osynho
addikt
2m-ről nézem az 50"-os tv-met. Simán cserélném nagyobbra. Ekkora távolság csak akad egy valamire való szobában.
Nem igaz, hogy nem szabad ekkorát venni. Ne tegyél magabiztosan ilyen kijelentéseket, sokan olvassák a topicot! Ezt a rosszabb képet meg felejtsd már el, légy szíves.
Digitális IP tv adás se zavaró, illetve önmagában zavaró, mert jobb minőségben szoktam filmeket nézni. Mondjuk nem sok mindent találok a tv adások között, amit érdemes lenne nézni, olyat meg pláne, amit feltétlenül kiváló minőségben lenne érdemes megtekinteni. Egy eurosport hd azért nem szúrja már annyira az ember szemét közelről sem...
A tv tudásának maximumát meghatározott távolságról tudod kiaknázni. Ez tény. Nem érdekel, hogy egy vhs kazetta képe hogy néz ki egy mai tv-n.
-
Osynho
addikt
Ahhoz, hogy egy jó minőségű, Full HD felbontás minden részletétét lásd egy 37"-os tv-n, kb 1,5m-re kell ülnöd. Elhiszem, hogy jó a szemed, de 3m-ről gyakorlatilag lehetetlen, hogy láss mindent. Ez nem nézési távolság szakértőség kérdése, hanem az emberi szem "fogyatékossága". Szebb képet pedig rendes forrással és nézési távolsággal kapsz a kisebb képátlójú tv-den. ;-)
-
Osynho
addikt
Csak semmi köze egy crt-nek a mai tv-khez. ;-) Almát a körtével. Nehogy haladj a korral, vigyazz! :-D
Ezt a méret dolgot meg továbbra i erőlteted. :-D Az ok, hogy semmi gondod vele 2-3 méterről, csak nem látod a full hd részleteit. 3m-rola 42"ra total felesleges a full hd felbontás.
-
Osynho
addikt
válasz
DougButabi #20566 üzenetére
És a kérdezőnek mekkora ez a nézési távolsága?
Pont erre a fix nézési távolságra mondtuk, hogy általában eleve akkora, hogy mehet nyugodtan a nagyobb tv, még SD adásra is. Majd nyilatkozik a kérdező.
Felfogás kérdése, de szerintem akkor sem jobb a kép egy kisebb tv-n. Az más kérdés, hogy a méret miatt nem látod a hibákat. Ugyan az a kép kisebb, tehát nem jobb. Az én értelmezésemben más a jó és a rossz kép defininíciója, de kinek mi.
Engem eleve nem zavar, hogy nagy tv-n kell néznem SD adást. Illetve önmagában az SD annyira rosszul néz ki, hogy kerülöm, akármilyen távolságról nézem. Viszont legalább nagy.
"Szóval ha valaki az esetek 95 %-ban SD adást néz, mert mondjuk csak az M1 jön nála HD-ban, akkor is a HD-t legszebben megjelenítő TV-t válassza, teljesen figyelmen kívül hagyva, hogy az általában legtöbbet nézett műsor hogy fog kinézni nála?
Ez ugye nem komoly?"
Továbbra is a nézési távolságtól függ.
Amit még nem tudunk.
-
Osynho
addikt
válasz
DougButabi #20562 üzenetére
Egy egészen apró tényezőt kihagytál: nézési távolság.
A válasz tehát: nem lesz rosszabb a nagyobb tv képe, ha messzebbről nézed.
Feltételezve, hogy a képméreten kívül azonos a két eszköz. Egyébként az emberek többsége az optimálisnál messzebbről nézi a tv-jét, így eleve okafogyott ezen rugózni. De visszakérdezek: szerinted a minél kisebb képátló adja a jobb képminőséget?
Miért nem néztek filmet telefonon?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Filmvilág
- Bemutatkozott a Lexar legfrissebb, strapabíró memóriakártyája, a Blue Plus
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Androidos tablet topic
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Apple MacBook
- Parfüm topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- További aktív témák...
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- Beszámítás! Apple Mac Mini 2024 M4 16GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 docking station (L13899-001)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest