- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
NvidiaRTX
őstag
válasz
lezso6 #61892 üzenetére
Mondhatsz akármit én hallom amit hallok, 30Hz-nél már hallok morajlást és azt biztos, hogy a hangszóró adja ki mert a szoba nem kezd el magától hangokat kiadni. A szobában a mély hangok visszaverődnek tehát akkor még is csak ad ki valami hangot nem?
A visszhang csak akkor van ha valami gerjeszti azt nem?
Ha nem képes kiadni 30Hz-es hangot akkor, hogy hallok bármit is Lezsó?Még ez az ábra is csak engem igazol...
Dinamik módban lehet igazán élvezni ezt a cuccot kár hogy minden ki/be kapcsolásnál, bemenet váltásnál újra kell állítani.
-
PuMbA
titán
válasz
lezso6 #61893 üzenetére
A lényeg, hogy a Monitor mód tényleg hasonlít a stúdió monitorok hangzásához
Az lenne szerintem a baj, hogy ha még a Monitor mód is kiemelt lenne.
AuraSync: Minden, ami 10dB-lel halkabb, mint a többi, azt már biztosan nem hallod, ha mellette ott van a többi frekvencia is, tehát a grafikonon ez a 65-67dB vagy felette. 30Hz már erősen kiesik belőle.
-
válasz
lezso6 #61874 üzenetére
Az Edifier S3000 Pro Monitor, Classic, Dynamic módokról:
Az Monitor mód magasa számomra is túl csapott, az Eve-hez képest is. A Classic tetszik, kicsit világosabb, de a legjobb szerintem. A Dynamic már nagyon színezett, diszkómosoly jellegű. De az se annyira ám, mint amennyire az S360DB, az kb még egy Dynamic színezésnyit emel.
És az az alap, ugye az S360DB-nél nem állítható semmi ilyen, csak EQ van.
De most használom egy ideig monitor módban, mert az van legközelebb az Eve SC208 hangjához, csak tompább nála. Lehet csak a minőségkülönbség miatt érződik ez a tompaság, mert azért elég minimális az Eve-hez képest, de egyértelműen ott van.
-
NvidiaRTX
őstag
válasz
lezso6 #61874 üzenetére
"lazán lemegy 40 Hz-ig, sőt a 38 Hz is megvan meg talán 35 Hz is"
Na ugye jól hallottam én abban a teszt videóban... nem kell ehhez hyper szuper mérőeszköz. -
PuMbA
titán
-
PuMbA
titán
válasz
lezso6 #61874 üzenetére
Eladod az Eve-t és megmarad az Edifier
Mondj véleményt a hangmódokról is. Kíváncsi vagyok, hogy az alapértelmezett Classic és a Monitor mód mennyiben különbözik. Dynamic-ról nem kell infó, azt úgy is lehet tudni, hogy kiemelés, kiemelés hátán. Ja és a Topping E70 kontra Edifier beépített DAC?
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
lezso6 #61819 üzenetére
[link] The Windows Audio Session API (WASAPI) is Microsoft's most modern method for talking with audio devices. It is available in Windows Vista, Windows 7, and later versions of Windows. It allows delivering an unmodified bitstream to a sound device, and provides benefits similar to those provided by ASIO drivers. One of the other main benefits of WASAPI is that it provides applications with exclusive access to audio devices, bypassing the system mixer, default settings, and any typically any effects provided by the audio driver. WASAPI is the recommended Audio Output Mode for Windows...
-
iszoke
senior tag
válasz
lezso6 #61817 üzenetére
Most az van bedugva, az optikait kivettem. USB kapcsolódásnál nincsenek fura zajok, mint amiket olykor optikainál előadott a lejátszó.
Viszont így pár óra zenehallgatás után kezdem érteni miért mondtátok, hogy az Edifierhez képest a Z407 hulladék kategória. Valahogy teltebbek a hangok, a basszus nem egy túltolt dübörgés hanem annak is van egy pont jó érzése, ami nélkül nem lenne ugyanaz a hangzás. Érthető, hogy elkérnek érte ennyi pénzt... és még így is elfogadható áron volt szerintem 220-ért.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
lezso6 #61813 üzenetére
Ahogy én emlékszem az a MPCHC-val alapból települ a legfrissebb LAV dekóder is. Az MPC-BE-vel meg a legfrissebb MPC renderer alapból.
A MadVR-t külön kell beoperálni az MPCHC-ba, de annak úgy is annyi külön beállítása van, hogy az aki ezt nem tudja megtenni, az hozzá se fogjon.
WASAPi és ASIO: hát én a "kis szerény" rendszeremben is hallom a különbséget a Window-os alap Direct Sound-al szemben.
-
NvidiaRTX
őstag
válasz
lezso6 #61798 üzenetére
Bőven lemegy ezt megmondom neked én is.
Ezt lejátszom és már bőven ~30Hz-től hallom a hangot.
A hivatalos 38Hz-nél meg már reng a szoba. -
iszoke
senior tag
válasz
lezso6 #61777 üzenetére
Én annyit tudok, hogy az R2000DB-nél megfájdult a fülem, az S3000 Pronál meg... nem tudom, szinte körbevesz a zene gépemnél, tényleg egy élmény.
Arra is van ötletem, hogyan tudnék javítani a szobám elrendezésén, csak a gyakorlati kivitelezése lenne húzós... mert ahhoz át kéne forgatnom a dög nehéz szekrényt a sarokból az ágyam mellé. Ha sikerülne, akkor lenne az asztalom mellett baloldalon egy relatíve szabad rész ahová be tudnám tenni a passzív hangfalat állvánnyal együtt, a másik oldalon pedig ott lenne az aktív hangfal szintén állvánnyal együtt. Ez által elvileg kellő távolság lenne köztem, a hangfalak és a szoba falai között, ami lényegesen jobbá tenné a hanghatást, és egyúttal ha kell, akkor hangelnyelő panelek elhelyezését is jobban meg tudnám tervezni.
Csak ehhez meg kéne mozdítani azt a k*rva szekrényt...
-
alphamooncam
őstag
válasz
lezso6 #61729 üzenetére
"Hiányzik az aranyfüstös antik ülőgarnitúraszett, ébenfaberakákos szalagos lejátszó és a szigorúan nemdohányzó cocobolo dohányzóasztal és egyéb nélkülözhetetlen kellékek stricirokokó stílusú összejátéka, úgyhogy ez nem igazi hifi."
Mit ittál?! Én is kérekRokokót mellőzném, a Skandináv-japán vízió közelebb áll hozzám...
Ikea keményfa ( bükk) babaágy + Shou Sugi Ban [link]
Hogy mi ez?
Kérlek ez egy elnyelő váza, az elsődleges visszaverődési pontra tervezve.
A vázra természetesen jön még egy 8cm vastag kókuszmatrac, ami elvégzi a piszkos munkát.
-
BaLee
addikt
válasz
lezso6 #61711 üzenetére
Elég hülye alakú a monitor talpa meg ott van még a fejhallgató erősítő amit megint nem tudnék máshova tenni. 8cm-nél azért szélesebb elfér, saccra 10-12 biztos. Az Edifier S351DB pl. tetszik de ott sajnos a mélnyomó is jóval nagyobb 312mm széles pedig ott tényleg csak max 250 körül fér el.
De még méregetek majd ha hazaérek.
#61707 csƵ: 50 ezres keretet "kissé" túllépi.
-
iszoke
senior tag
válasz
lezso6 #61669 üzenetére
Z407-hez képest atomvillanás bármilyen alap 2.0 is.
Most minden hitemet elveszítettem az ilyen netes "review" cikkekben, mert azoknál mindig ajánlottnak hozzák ki.
Sajnos eMAGon pont most mentek fel az árak, így lehet, hogy várok amíg visszaesnek, vagy nézek máshonnét... 75 egy R1855DB, 140 az S2000 és 242 ezer az S3000 Proért kicsit goromba. Persze ha ilyen ütemben szakad be megint a forint, akkor lehet, jobban járok ha inkább most veszek.
-
iszoke
senior tag
válasz
lezso6 #61667 üzenetére
Ha vasbeton az összes fal, akkor sajnos van esély a rossz akusztikára.
Sajnos az. Két szoba van ilyen falakkal, az egyiket az öcsém kapta hungarocell szigetelés nélkül, a másikat pedig én a szigeteléssel. Ebből kifolyólag tényleg az van, hogy vagy rááldozok egy komolyabb összeget akusztikus panelre és akkor már lesz értelme egy tisztességes hangfalat beszereznem, vagy hagyom a fenébe az egészet és maradok a Z407-nél. Ami (ha hinni lehet az élménybeszámolóitoknak) elég sajnálatos lenne.
-
iszoke
senior tag
válasz
lezso6 #61665 üzenetére
Valahol számítottam erre, bár ettől még nem örülök neki...
Viszont akkor visszakanyarodnék az előző kérdésre, melyik szivacs lenne megfelelő szerinted? Már volt hozzá link valahol, csak most nem találom.
A fal amúgy vasbeton. Tudom, mert tavaly nyáron lett beépítve ablak és új ajtó, nekem kellett ütvefúróval megcsinálni a helyet...
-
iszoke
senior tag
-
iszoke
senior tag
válasz
lezso6 #61657 üzenetére
Közben elolvastam ezt. [link]
Kiderült, hogy még rosszabb a helyzet, mivel nálam amikor szobává lett alakítva a helyiség akkor belülről 5 centi vastag hungarocellel lett beborítva az egész hőszigetelés céljából. Tehát vagy valami nagyon jó akusztikai panel kéne a hangfalak mögé, vagy egyszerűen jobb, ha feladom a dolgot.
-
iszoke
senior tag
válasz
lezso6 #61657 üzenetére
Sajnos adott az elrendezés, mivel eredetileg nem is lakószoba volt hanem kényszerűségből lett átalakítva. Emiatt aztán abból kell a legjobbat kihoznom, ami van.
Nekem a kis szobám 4.16 x 2.35 méteres volt és ha a hosszabb oldallal ültem szembe, akkor brutálisan kellemetlen állóhullámok voltak 100-200 Hz között.
Nem hangzik jól, de mit jelent pontosan? -
NvidiaRTX
őstag
válasz
lezso6 #61647 üzenetére
"Hangfalakat előre-hátra mozgatni"
Próbáltam és hidd el alig változott valamit a bántó mély tartományban.
Ellenben ocsmány lett a "dizájn".
Az hogy a hangfal már 20cm-el előbbre van mint a fal pláne előbbre van mint a TV az már nálam dizájn romboló egyszerűen rossz ránézni úgy a setup-ra.
Sajna nem minden helyiségben lehet megoldani a nagy fal távolságot. Szal vagy együtt élünk a problémákkal vagy alkalmazunk hangpaneleket.
A TV-t sem húzhatom el a faltól mert a 65 colhoz nem ülhetek közel akkor játékokba az ember nem látja át a képernyőt.
Hétfőn jönnek képek majd az új állvánnyal. -
samu000
tag
válasz
lezso6 #61557 üzenetére
Szia,
Köszönöm a választ.
Az S350 DB méreteit vizsgálom, Mélynyomó: 312 x 265 x 289 mm, Szatellit hangszóró: 156 x 127 x 217 mm
Ebből a mélynyomó szélessége 265 a hangszóró magassága pedig a 217 lenne?
A monitor alatt vagy 17 cm fér el, vagy felette 25 cm, akkor egy standot tudnék odarakni mögé hogy teljes egészében monitor fölött legyen. Ez esetben viszont akkor elég csálén lenne mert a jobb oldalhoz nem raknék standot így az az asztalon lenne a bal pedig kicsit a fejem felett lenne magasságban.
Az R2750DB látom hogy 39cm magas, az sehogy nem jön ki mert vagy 22 centit takar a felső feléből a monitor vagy 14 centit az alsó feléből ha rárakom valamire.
Azt megkérdezhetem miért nem jó ha mögötte van, nem jön ki a hang és elnyeli a monitor vagy szétcseszik a hullámok a monitort vagy ilyesmi? -
NvidiaRTX
őstag
-
Tamoo
nagyúr
válasz
lezso6 #61484 üzenetére
minidsp UMIK-1 mikrofonnal mértem.
Szerintem attól van "doboz hangja", hogy a közép és a felső közép beesik. Ilyen szempontból ki kellene vinni a dobozokat és megmérni "akusztika nélkül", de ebbe nem fektetek energiát.Engem az érdekel, hogy nekem az asztalon jól szóljon és azt megoldottam.
Nemcsak EQ hanem időzítés is történt. Ott pár tized ms is komoly hatással van a térre. Na meg az is nagy hatással van, hogy most a dobozok frekimenete külön-külön az akusztikát korrigálva sokkal közelebb van egymáshoz.
-
iszoke
senior tag
válasz
lezso6 #61412 üzenetére
Csak mélynyomót lehet kis szobában feltenni, vagy egy szekrény teteje beválna hangfalak elhelyezéséhez is? Azért kérdezem, mert van nálam egy közel 2m magas darab, ami elég nagy ahhoz, hogy tudjak rápakolni legalább egyet úgy, hogy vízszintesen közel 50, függőlegesen pedig kb. 60 centi távolságon belül semmi nincs mellette. Nyilván nem lenne célszerű a másodikat közvetlenül mellé rakni, de az már könnyebben menne.
Attila0
Nem volt meg, hogy minek a mérete. Normál monitornál a képátlóra utal, itt viszont találgatni se tudtam, hogy mire. Nem véletlenül mondtam, hogy nem értek hozzá. -
iszoke
senior tag
válasz
lezso6 #61406 üzenetére
Ne haragudj, fordítást kérek. Hangfalakkal kapcsolatban ezen topikot megelőzően csak annyira terjedtek ki az ismereteim, hogy hova kell bedugni a jack dugót, azonkívül nulla (ezért is tudtak rábeszélni a Z407-re). Emiatt sajnos nem tudom megmondani, mit jelent az, hogy 8 vagy 10" hangfalak. Ha netán arra célzol, hogy nagyot is lehet venni kis szobába, akkor úgy számolnám a dolgot, mivel az említett S3000 például (nyilván nem ez az egyetlen vezeték nélküli modell) vezeték nélküli, azt sokkal szabadabban tudnám elhelyezni. Ha nem lenne ilyen drága.
-
iszoke
senior tag
válasz
lezso6 #61400 üzenetére
Rezonanciát vagy mit nem éreztem, csak azt, hogy olyan volt az R2000-t hallgatni, mint amikor a metróalagútban a nyomáseltérés miatt eldugul a fülem. Fura volt és kicsit kába. PuMbA kolléga ismét felhívta rá a figyelmem, és ezúttal már kénytelen vagyok egyetérteni (ha másra nem, legalább viszonyítási alapnak jó volt) azzal, hogy abba a lyukba, ahol meghúzom magam felesleges csúcskategóriás studio monitort keresnem, mert túl nagyok. Azért kérdeztem rá kifejezetten, hogy az R1280DBs változatot rakhatom-e falhoz az asztalomon, és hogy az már megfelelő-e kifejezetten kis alapterületű szobákhoz. Ha igen, akkor az lesz jobb nekem.
Csak a miheztartás végett, 5-6 m2 az egész, mert albérletet nem tudok fizetni, máshova pedig nem tudok menni.
-
TheProb
veterán
válasz
lezso6 #61362 üzenetére
Nem tudom megítélni, hogy imbalanced-e vagy sem, ennyire nem vagyok sajnos vájtfülű. Elhelyezés szinte biztos, hogy nem optimális, A 2 közép/magas biztos, hogy nincs jó helyen/poziban. De mivel asszimetrikusan nézem (2., "qtyás kép") a TV-t és a tv állvány is bekorlátol, így nemtom ebből mit lehetne kihozni. A mélyest is csak találomra helyeztem el.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
lezso6 #61314 üzenetére
Nem haragszol ha a fülre mérést nem tekintem "hivatalos" (nem mintha a hivatalos hivatalos nem lenne megtévesztő sokszor) adatnak.
Ilyennel estem már pofára elég nagyokat, amikor utána meg lett mérve kalibrált mikrofonnal. Nem 1-2dB-ekkel, 10dB-ekkel.
Csak kisebb dobozoknál megmosolyogtató, amikor subokat meghazudtoló adatok a téma.
De úgysem az határozza meg egy doboz jóságát', hogy meddig megy le. Meg persze az a lényeg mindenki azt élvezze, amit hallgat.Amúgy megvan még nekem itthon az R2750DB is, majd előkapom a méréseit kíváncsiságból.
De mértem a 1280-at is.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
lezso6 #61302 üzenetére
Van mellette egy Klipsch R-115SW refis is ugyanebben a méretben, az nyilván mélyebbre megy, de annak meg hirtelen szakad be. A saját frekimenetét nem tudtam korrektül lemérni szobában, mert kellene a hangszórót és a portot is.
Amit írsz értékek, azokat Te mérted? Hogyan?
Illetve az a nem mindegy, hogyha valamit ki is erőszakolnak magukból itt lent, azt milyen hangnyomással képesek és milyen torzítással. Sokszor jobb levágni ha már csak erőlködik.#61304Picco: Ez a valóság, közeltéri méréssel. De aztán itt jön a "csalás". DSP + szoba akusztikai kiemelése és a hallgatói pozícióban ki is simul kb. 22Hz környékéig szépen. Persze emelkedett torzítással. Ha nézek mondjuk egy hasonló gyári SVS subot, ami zárt, azt is dsp-zik gyárilag, hogy ne kezdjen el ugyanígy esni.
-
Rick3D
senior tag
válasz
lezso6 #61264 üzenetére
+ #61263PuMbA:
Az a helyzet, hogy az egyszerűbb út az lenne ha hétfőn visszaküldeném. Nyilván ennyi idő eltelte után nem a teljes vételárat kapnám vissza csak egy részét. Mondjuk az érdekelne - kereskedői szemszögből hogyan 's miként árazzák be a degradációt egy hangfalnál.
Aztán maradna a dobozhang a monitorból vagy max vennék egy 1700BT-t tippre talán vele nem lenne annyi gond. Viszont a probléma nem oldódna meg. Ettől még tragédia a szoba akusztikája. Úgy tudom, hogy egy háromszögbe kell essek, tehát a két hangfal közötti távolság az, amennyire kell lennem tőlük. Ez így rendben van?
A hallgatási pozícióm a két hangfal közé esik a zöld téglalap jelöli.
Eddig őket találtam de árat nem láttam. Tudnátok ajánlani valamit, hogy legalább egy becslést tudjak készíteni? Illetve hány ilyen panel kellhet?
Szempont lenne, hogy le is tudjam majd szedni mert 1, max 2 év és költözök. Ha leszedhető lenne akkor egy új lakásban is hasznát tudnám venni.#61265AuraSync: Ehhez már egy villa kéne
azért azt megnézném, két ilyennel besétál valaki a panelba
de még akár kertvárosi környezetben is.
-
PuMbA
titán
-
PuMbA
titán
válasz
lezso6 #61277 üzenetére
Neked most mennyire van a faltól? Nekem 25cm-re vagy közelebb a falhoz már megszűnik a mélység, teljesen 2D-s laphangzássá áll össze minden.
iszoke: A bookshelf név igazából olyan polcra utal, ami gyakorlatilag egy kis szekrény. Gondolj arra a régi bútordarabokra, ami mondjuk egy 1m magas cucc, van neki egy zárt szekrény része és a teteje kb 40x40cm.
-
PuMbA
titán
válasz
lezso6 #61259 üzenetére
Nincs, de lehet kipróbálom. Azért gondolom, hogy talán nem a belmagasság, mert 260Hz-nél már vajsima és mivel se a plafonon, se a padlón nincs semmi, ami kezelné a 260Hz-et akusztikailag....az is érdekes, hogy 50Hz-nél van egy kisebb kiemelésem, de 100Hz-nél szintén vajsima. Azaz 100Hz-nél elvileg már teszi a dolgát a szekrény és a szélessávú akusztikai szivacsaim együttese.
Rick3D: 40cm elég, csak mögötted kell egy nagy basszus fogó tárgy, például szekrény.
-
Rick3D
senior tag
válasz
lezso6 #61252 üzenetére
Belmagasság: 2,8m
Barna téglalap nyíllal a hangfalak.
Nem igazán van mozgásterem. Gondolkodtam már nem keveset a szoba elrendezésén de borzalmas statikus minden. Esélyem sincs métereket hagyni a faltól. Az a 40 centi pont belefér amit Pumba javasolt de kb ennyi.
#61253PuMbA: Vele kacérkodok egy ideje. Azért bizonytalanodtam el mert ez nem olyan robusztus mint az official Edifier, ezzel meg az a bajom hogy csak 60 centi -
Rick3D
senior tag
válasz
lezso6 #61248 üzenetére
Amíg az S360 mélyládáját bevágtam a szoba hátsó részébe és mondhatni segített a problémán, a környező szobákat tekintve biztosan addig az S2000 esetében ugyan ezt nem tudom megtenni.
Teszteltem 10 és 100% hangerőn is elindult 40Hztól a búgás aztán most figyelj, 61Hz-n működésbe lépett a gázkonvektor mint egy motorElkezdett úgy zakatolni, csörömpölni. Igazából az egész szoba átveszi ezeknek a low freq. a rezonanciáját de úgy teljes mértékben. Katasztrófa
- 100 Hz ig rezonál a szoba és a konvektor is motornak képzeli magát.
120 Hz-n van a konkrét búgás amit a zeneszámokban hallok. Legalábbis ez áll hozzá a legközelebb.#61249PuMbA: Fantasztikus
Azt hittem ez még nem az a szint. Mennyibe fog ez fájni? A hangállványok 50k körül vannak azokat már néztem.
#61250M3aN: Valóban jobb itthon a gariztatás? Eddig nekem nagyon negatív tapasztalataim vannak, még egy 14 napos elállásnál is. Amazonon még nem gariztattam de az elállás minden esetben nagyszerű volt. -
NvidiaRTX
őstag
válasz
lezso6 #61211 üzenetére
Vagy a Hifi Plus zenék kapnak egy Cryrstalizer szerű szoftveres cuccot azért tűnnek jobbnak.
Én már mindent el tudok képezleni ebben a szélhámos világban. -
Degeczi
nagyúr
válasz
lezso6 #61207 üzenetére
Igen, csak dühítő, h autórádiókban elég kezdetleges a FLAC támogatás, pl. a saját Pioneer leírásában is szerepel, h nem mindet tudja kezelni, és valóban ez a helyzet, erősen kétesélyes. Szerencsére saját gyártású rippeléseket olvas, de innen-onnan beszerzetteket csak kis eséllyel. Így aztán marad az útra kijelölt zenék MP3-ra konvertálásra, az biztosan megy.
@Rick3D: ha ekkora különbség van, az nagyon elcseszett MP3 lehet. Egy tisztességesen kódoltnál valóban nagyon figyelni kell a különbséget a tömörítetlenhez képest, szó sincs eltűnő hangszerekről.
-
Rick3D
senior tag
válasz
lezso6 #61207 üzenetére
Én ezt nem is értem. Meghallgatom ugyan azt a számot mondjuk az általad is említett forrásból és ahogy a szám elkezdődik lehet hallani, hogy mennyire vérszegény egy mp3. Úgy tudnám legjobban jellemezni, hogy előkerülnek olyan hangszerek is amik az mp3ban ott sem voltak, legalábbis a létezésüket nem hallottam.
-
NvidiaRTX
őstag
-
Degeczi
nagyúr
válasz
lezso6 #61029 üzenetére
Az tény, h szomszéd szobában emiatt nem olyan zavaró egy kisebb 2.0, mert egyszerűen nem megy olyan mélyre. A TV-hez főként ezért nem használok mélynyomós soundbart, mert így ha vki csak leül egy közvetítést vagy vmi beszélgetést nézni, azzal így nem zavar mást a lakásban, közös filmnézéshez meg bekapcsoljuk a nagy hangrendszert.
-
Rick3D
senior tag
válasz
lezso6 #61029 üzenetére
Tidal Hifivel hallgatom, nem tudok szoftveres mókolásról. Egyenlőre Tabletről és laptopról BT-n keresztül próbáltam. Tidal Hifin az Exclusive Mode van csak bekapcsolva. Optikával is tervezem tesztelni hamarosan.
Az érzékenységet egyenlőre rakjuk félre
ez egy túl kemény kör lenne elsőre. Egyáltalán nem brummog, szépen adja a mélyet. Átmentem a másik szobába tesztelni és "érezni" a mélyet, tehát ha én ott leülnék akármit csinálni akkor valóban áthallani a mélynek a dübörgését.
Az akusztikán tudok javítani?
-
Rick3D
senior tag
válasz
lezso6 #61026 üzenetére
Játszottam vele persze. A mindenki számára elfogadható megoldás, hogy kikapcsolt állapotban van a mélynyomó. 0-ra tekerve is van annyi mély ami már zavaró a másik szobában. Tehát 2.0 módban használom.
Pillanatnyilag a szoba bal első sarkában van elhelyezve. Max 2 méterrel tudom jobbra vinni ami kb pont a szoba középpontjára esik.
Nincs is bajom a tisztaságával, nagyon szépen szól. A basszus meg ugye szubjektívNekem ezzel se lenne gondom, viszont másokra is gondolnom kell. Így mi értelme egy 2.1 rendszernek?
Számomra logikátlannak, sőt pazarlásnak is tűnik. Kérdezem, ebben az esetben nem járnék jobban egy 2.0 hangfalpárral?
-
tipuka
addikt
válasz
lezso6 #55733 üzenetére
Sziasztok!
Sajnos kezd meghalni az USB izolátorom szerintem, mert 4-5x ki-be kell dugnom a gépbe, mire van hangom, míg nélküle elsőre van. :) Bő 1 évet bírt hibátlanul.
Tudnátok kérlek aliexpressről vagy valahonnan egy jót linkelni?
Előzmény hsz-eim, legalább az elsőt érdemes elolvasni.
Előre is köszönöm szépen!
(Bár most már nagyon agyalok egy új USB DAC-on tényleg.)
-
mvkly
senior tag
válasz
lezso6 #61018 üzenetére
A nevét hagyjuk, azért rossz hírüket nem akarom kelteni.
Egyelőre beugrónak jó lesz az 1700, ha nem, csere-bere. Most máshova is kell a della.
Majd később ugrom nagyot, ha már úgyis itt pihen a Denon-250. Remélem még működik, 8 éve nem volt bekapcsolva. Arra legalább van ismerős, aki át tudja nézni, minden oké-e vele.
De a Hitspace-t elmentem, kösz a tippet. -
mvkly
senior tag
válasz
lezso6 #60999 üzenetére
Na, lelepleződtem, hogy nem igen értek hozzá
Ami audio boltot írtam, hogy ki lehet próbálgatni a hangfalakat (a honlap szerint), ott az általam keresett árkategóriában (100e-ig) ez nem megoldható. Hiába van készleten, ott helyben az üzletben. Hát ez szuper.
Úgyhogy holnap jön az 1700DB. -
-
NvidiaRTX
őstag
válasz
lezso6 #60999 üzenetére
"A sub nem arra való, hogy sok méjj legyen"
Így van nem arra való. -
mvkly
senior tag
válasz
lezso6 #60983 üzenetére
Jó ezt hallani, mert elég kitartó mítosz. De akkor bővülnek a lehetőségek, mondjuk egy AE100MK2-re is rá tudok próbálni. Szerencsére akad a közelben normális üzlet, ami foglalkozik ezzel.
Sub-ot egyelőre hagyom, 20nm-re csak találok megfelelő 2.0-át.Azt most olvastam, hogy pl. az Audio Note pár cucca hátsó reflexes, kimondottan ajánlott falra tolni.
-
PuMbA
titán
válasz
lezso6 #60983 üzenetére
"Az egy mítosz, hogy a hátsó reflex érzékenyebb a közeli falra."
Minden hangfal ugyanolyan allergiás a falakra. Stúdiókban vagy bele van építve a falba vagy falaktól minimum 1m-re. Otthoni körülmények között fél méter is már jól megdobja a '3D hatást', mert nehezebben kivitelezhető az 1m.
-
iszoke
senior tag
válasz
lezso6 #60975 üzenetére
Köznyelvi értelemben félrevezető, főleg azok számára, akik nem foglalkoznak ennyire mélyen a témával. Még egy olyan webshopot sem láttam, ahol monitorként lettek volna feltüntetve nyilvánvaló okból, tehát véleményem szerint itt már nem azt kell nézni, hogy eredetileg mi volt a jelentése, hanem azt, hogy azóta mivé alakult át. A nyelv mint olyan ugyanis folyamatos változásban van, ennek megfelelően a jelentése is változik egyes szavaknak. És itt be is fejezem a nyelvtan órát.
Ettől függetlenül persze elfogadom, hogy felhasználási szándéktól függően változik, melyik megnevezés a helyes. -
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemzés Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Elemzés A zenehallgatásról dióhéjban I.
- Milyen autót vegyek?
- Need for Speed: Rivals
- Battlefield 1
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Milyen légkondit a lakásba?
- EAFC 25
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S21 FE 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- iPhone 13 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3057, 95% Akkumulátor
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Samsung Galaxy A12 64GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest