- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- One mobilszolgáltatások
- Kikristályosodik a Razr 60
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- iPhone topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
iszoke #60931 üzenetére
Hát ez az, hogy egyértelműen jobbnak kéne lennie az R2000DB-nek az R2750DB-nél, hogy ajánlható legyen. De nem biztos, hogy az.
Az R2000DB az ugyanaz, mint az R1855DB, csak 4" helyett 5" mélyközép hangszóróval. Habár a mélytartományon kívül valószínűleg másban is jobb.
Az R2750DB-t én annyira nem ajánlanám, mert kb 20e forinttal többért ott az S350DB / S351DB ami egy kategóriával jobb hang.
-
válasz
iszoke #60929 üzenetére
R1855DB = R1700BT = R1600T III
Elvileg. Ugye a DB már full digitális, lásd még R1280T = R1280DB, csak itt a T változat ára azóta kicsit felment, így alig van árkülönbség. Az R1855DB biztosan túl van árazva, inkább max 50e körül lenne jó. Ugye van a nagy tesó R2000DB, ami ugyanez csak már 5" mélyközéppel, s ez 65e körül van, ami egész jó ár. De jó lenne összehasonlítani az R2750DB-vel, s utóbbit meg kéne vernie hangminőség terén, cserébe nem megy olyan mélyre...
-
válasz
joe979 #60895 üzenetére
Tatabányán jobban szól mint Kecskeméten?
Egy belépő 8" stúdió simán kijön 250-300e-ből és minden jól fog szólni rajta. Minimális akusztikai kezelés is belefér a büdzsébe. Persze kérdés mennyi hely van, mert azt írta híján van neki, szóval lehet bukó. Habár lehet így is, nálam anno koliban:
Igen ez két Adam A7X.
A 8" pár ugyanígy lenne, csak azokat nem kell dobozokra pakolni. Csak persze olyan kell venni, ami közelről hallgatható, s nem öl meg. Anno egy pár Behringer B3031 is volt nekem így.
-
válasz
MaddeNNNN #60880 üzenetére
Igen, egy Edifier S350DB kb két kategóriányi előrelépés lenne, ár/érték arányban legjobb. Esetleg 67500 forintért van még az R2750DB, de az csak feleakkora előrelépés, s árban szerintem annyira nem jó. Az S351DB-t ajánlanám, mert az most csak kb 2ezer forinttal kerül több az S350DB-hez képest, és ennyit szerintem megér egy normális alakú távirányító. Feltéve, hogy a fekete szín nem probléma.
Állvány vagy valami bútorzat a TV két oldalán növelné az élményt, de nem feltétlenül szükséges, szóval lehet kettes ütem. Főleg, ha eddig se zavart az R1280T-vel az akusztika.
-
"Egy stúdióban mixelő vagy masterelő mondta, gondolom oda sem az Adam való a színezettsége miatt."
Akárki mondja, nettó ostobaság. Rengetegen használnak stúdióban Adam A7X-et és főleg A77X-et, jellemzően elektronikus műfajban kedvelik (drum and bass, tucctucc, minden), nagy nevek is. Szóval az Adam AX széria nagyon is való erre a feladatra, az eredmény tisztán hallható.
Mondom ezt úgy, hogy én nem nagyon vagyok oda az Adam hangzásért, az Eve jobban bejön, hetero vagyok, na...
Mondjuk az új A és S szérián már van kapcsoló, amivel választhatsz hogy ádámos vagy neutrális hangzást szeretnél.
-
Valószínűleg ott már ízlésbeli faktor is van bőven. Pl itt volt linkelve valami pali, aki meg azt mondta, hogy az Adam AMT (ribbon) magasai kompresszálják a magasat, azaz összenyomját a dinamikát. Hát pfff.
Oké, hogy nem szereti, de hülyeségeket azért nem kéne mondani. Az AMT az ilyen sajnos, hogy vagy nagyon bejön, vagy nem.
-
válasz
Askformore #60835 üzenetére
Megnyomod a hangfal oldalán vagy a távirányítón a gombot és átvált. Ennyi.
-
Az a kérdés hogy mire gondolsz hifi vonal alatt. Igazából csak praktikus okai vannak a megkülönböztetésnek, pl hogy a hagyományos értelmében vett hifi hangfalak mindig passzívak, külön erősítőt igényeknek. Gyakorlati szempontból a hifi nem a high fidelityről szól, hanem jó esetben a kütyüzés öröméről, rossz esetben az ezoterikus baromságokról.
-
válasz
Askformore #60825 üzenetére
Szia!
A horror ár szubjektív. Valakinek 30e is az, másnak 300e-től számít annak.
Ha kell BT, akkor 37e körül az Edifier R1700BT a legjobb szerintem ár / érték arányban. Lenne még az R1010BT, de azzal egyrészt nincs itt tapasztalat, másrészt drága, 30e felett van ez is, és max egy R1280T szintje lehet.
-
Ami tök érthetetlen, lehet direkt ilyen.
A G3 és G4 is tri-amp, de a G3 AB, a G4 meg D osztályú erősítéssel. Szóval elvileg tök más erősítők vannak bennük, mégis ugyanúgy magas az alapzajuk. Annyi a szerencse, hogy automatikusan kikapcsolnak, ha nincs jel, mert éjjeli csendben simán hallani 3 méterről is.
-
Ha a viszonylag hangos alapzaj nem zavar, illetve a populáris hangkarakter tetszeni fog, akkor nyerő lehet. De azt biztosra veszem, hogy nem lesznek olyan magasai, mint az Adamnek.
Nekem ugye volt KRK Rokit 10-3 G3, ott még gagyi magassugárzó volt, ebben remélhetőleg jobb a G4 (sárga kevlár magassal), de az alapzaja ugyanolyan rossz, ezt több forrás is mondja. Mondjuk a Rokit 5 G3 vs G4 összehasonlítás alapján a karakternek is javulnia kellett, mert a G4-ben végre van közép és nincs magasemelés.
-
válasz
NvidiaRTX #60784 üzenetére
Csak erre az egyre látom értelmét reagálni, mert gyakorlatilag árnyékboxolsz, olyan vélt dolgokkal vitázol, amit nem is írtam.
"a te logikádat nézzük akkor CSAK úgy írhatnának véleményt az emberek ha előtt meghallgatnak egy fél millás stúdió hangfalat is az arra kialakított szobában és akkor tudnak reálisabb képet kapni a hangról."Nem, nem erről beszéltem. Bárki írhat. De attól még nem feltétlenül releváns a véleménye. Nagyon nagyon sok embernek egyszerűen nem számít a véleménye, ha tetszik, ha nem. Korunk nagy hazugsága, hogy mindenhol azt harsogják, hogy mindenkinek számít a véleménye, és a mennyiségből minőség lesz. Hát sajnos nagyon nem, bárcsak így lenne. Pl anno azt hittük majd az interneten a szabad információáramlás által bárki írhat / olvashat tartalmat és így egyszerűen megtudhatjuk az igazságot mindenről. Ehhez képest létrejött a fakenews meg a post-truth világ, és leuralt mindent a bulvár.
-
válasz
Fecc91 #60781 üzenetére
Külön nem kell venni optikai kábelt, mert minden optikai csatlakozós Edifierhez adnak alapból, legalábbis én kaptam az R1280DB-hez, R2750DB-hez, S351DB-hez és S360DB-hez is.
Hangban nincs különbség ezek között, ennek ellenére sokszor szokott lenni belőle aranyozott, miközben nincs is elektromos kontaktus, hisz a fény megy rajta, tiszta agyhugykő, a hifis ezotériának nem ismer határokat.
Nekem egyetlen bajom volt csak optikai kábellel, hogy olyan gagyi volt, hogy nem maradt benne az aljzatban, állandóan kiesett.
-
válasz
NvidiaRTX #60772 üzenetére
"És kit nevezhetünk szakértőnek a témákban? Aki 15 éve reggelt? Vagy akinek már Isten rang-ja van mert 24/7 itt lóg?"
Aki hallott már több hangfalat is, érdekli a téma, tisztában van az alapfogalmakkal és saját ízlésével is, azaz tudja hogy amit ő szeret, akkor azt nem biztos hogy más is. Képes legyen elválasztani az objektivitást a szubjektivitástól, ez talán a legfontosabb.
"Vagy olyan embert aki TÉNYLEG kipróbált egy adott eszközt és a saját tapasztalatát írja csak le nem azt írja amit egy random fórumon vagy cikkben olvasott."
Az a vicc, hogy az is előfordulhat hogy egy hozzáértő egy sima youtube teszt alapján (jó fülessel) többet tud mondani, mint egy átlagember, aki élőben hallotta.
"Bevallom engem jobban érdekel egy random user véleménye mint egy olyan YT csatornán tevékenykedő emberé akit lefizettek, hogy mondjon jókat a termékekről."
Ez rossz dilemma, mert nem csak fizetett hirdetés meg random júzer létezik. A random júzerről nem tudni hogy ért-e hozzá vagy laikus. Sokszor ki se tudja magát fejezni, hogy miért tetszik neki, nem tudja leírni mit hall meg pl szubjektív jelzőket használ, aminek jelentése számodra tök más. És ez a jobbik eset. A legtöbben azt sem tudják mi az objektíven jó hang. Nézd meg pl a népszerű bögreszettek értékelését az árukeresőn, elég siralmas.
-
válasz
Viktor77 #60774 üzenetére
Melyik bemenetekről? Le tudnád tesztelni, hogy legyen infónk róla? Nálam sajnos már nincs itt az R1280DB. De hétvégén le tudom tesztelni az S351DB-vel is.
Tehát BT, optika, jack? Mindegyik vagy egyik sem? Illetve azt meg tudnád próbálni, hogy minimális (épphogy hallható), közepes és maximális közeli hangerő közül melyiket jegyzi meg?
-
válasz
NvidiaRTX #60772 üzenetére
Mert amit leír, az nem biztos hogy úgy van. A legtöbb ember véleménye irreleváns, mert laikus, az árukereső tipikusan ilyen. Egy szakértő véleménye végtelenszer többet ér bármennyi dilettánsénál.
Ráadásul az árukeresőn csak kinyilatkoztatásokat olvashatsz, míg ha a fórumon ír valaki baromságot, akkor azt általában helyreigazítják.
-
válasz
NvidiaRTX #60770 üzenetére
Lehet ez a gondja, hogy csak 20-60% között jegyzi meg a hangerőt. Mondjuk ez fura, én nem tapasztaltam a többi Edifierrel, illetve gyors gúglizás se dobott erre a problémára eredményt. A reflexcső "hörgés" az tök normális, ha túlhajtja. Szóval emberünk basszus károsult. Árukeresős véleményekre egyébként nem adnék, pont ezért.
-
válasz
Merchior #60763 üzenetére
Persze, mert ha áthelyezed a hallgatói pozíciót, megváltozik az akusztika meg minden. Meg lehet olyan is, mint az én hangfalaimnál, hogy 1 méternél közelebb, egyszerűen megöl a hangja, sok a közép.
Az R2750DB-nél más a probléma: mivel 3 utas, ezért a hangszórók jobban szét vannak szórva rajta és közelről kicsit fázishibás lesz (bizonytalan hang, szétesett tér), mert pl a középsugárzó a magassugárzóhoz képest aránylag messzebb lesz a füledtől. Ez az arány a távolsággal javul, 1 méter felett már nem akkora, hogy rontson a hangon.
-
válasz
iszoke #60761 üzenetére
Azt a mélyládát nem nagyon fogod felrúgni.
A mérete 312x265x289 mm, szóval asztalra nagy, földre kicsi. Annyi lényeges csak, hogy a földön úgy fordítsd, hogy ne tudj belerúgni a membránjába.
De ha nem akarsz 2.1-et, akkor ott az R2850DB, csak én azt nem tudom teljesen jó szívvel ajánlani. Főleg ha közelről hallgatod, mert az R2750DB-nek is kell legalább egy méter távolság, mert közelről bizonytalanul szól, nem jó a tér.
-
válasz
iszoke #60759 üzenetére
Én vagyok az, aki régen NEM ajánlotta a 2.1-et, s nagyon kardoskodott ellenük.
Mondjuk most is, de az S350DB / S351DB / S360DB meglepő kivétel. Amúgy kb az összes 2.1 kuka, főleg az olcsók, pl Logitech tipikus példája ennek sajnos. Lásd aggya a méjjet™. Meg anno írtam róla mik a gondok, de az csak egy sablon kb.
Ha nincs helyed, akkor az R2850DB hogy férne el? Az NAGYON nagy. Egy 2.1-nél a mélynyomónak nem az asztalon a helye, hanem a földön. Ott sincs hely, vagy bárhol? Az S351DB-nél jobb hangfalból megy a kábel a mélnyomó felé, kb 220 cm hosszú.
-
válasz
iszoke #60755 üzenetére
A bögreszett az nem az én agyszüleményem, csak a "basszus károsult".
Azért kell a 2.1-gyel összehasonlítani, mert ugyanannyiba kerül, s mindkettő 8". Az S1000 kerül még ugyanennyibe, csak az ugye 5.5", szóval nem lesz olyan mély basszus vele, viszont biztos vagyok benne hogy általános hangminőségben jobb.
Viszont arról fogalmam sincs, hogy általános hangminőségben megéri-e az R2850DB, pont az S350DB hasonló ára miatt. Persze ha mindenképp 2.0 kell és szeretnél mély basszust is, akkor R2850DB. Mert azért mégiscask sztereó nyóccol, nincs versenytársa.
-
válasz
iszoke #60751 üzenetére
Rengeteg túlárazott fosch van a piacon, lásd bögreszettek. A soundbar meg az újgenerációs bögreszett. Ugye sokszor találkozunk azzal, hogy a legtöbb laikus csak úgy igénytelenül odadobja a TV elé / alá az 5.1 bögreszettek kis tejfölösdobozait szép sorban, középre. Erre egy marketinges zseniális ötlettel állt elő: eleve legyen így egybeépítve, rúd alakban, s adjuk el innovációként. És bumm, így lett a soundbar / hangprojektor.
-
válasz
iszoke #60749 üzenetére
Az R2850DB-t az S350DB / S351DB-vel kéne összeereszteni, hogy melyik a jobb. Az R2750DB-nél egy kategóriával jobb az S351DB. Az R2850DB meg ránézésre ugyanazokat a hangszórókat használja, mint az R2750DB, csak nagyobb a mélynyomó. Ezért nem vagyok benne biztos, hogy hozza a szintet.
-
válasz
iszoke #60718 üzenetére
A Z407 még rendes mélyet sem tud sajnos. Azért az 5.25" "mélynyomó" és 2.5" egyutas szatelitek nagyon lelombozók, sajnos tökéletes bögreszett recept. Egy 13 centis hangszóró mélynyomónak kevés, csak puffogni fog szegény. Na meg két szélessávúak csúfolt kis 6 centis hangszóróra rábízni a frekvenciatartomány lényegi részét nem túl bölcs dolog.
De a Z5500 sincs sokkal előrébb. Habár abban tisztességes méretű 10" / 25 centis mélynyomó van, de az összes szatelit szintén egy utas, 3" / 8 centis hangszórókkal, ami hát ehh. A legolcsóbb Genius 1250B is jobban szól, persze mély nincs, de inkább az mint hogy összességében rossz legyen.
Szóval a jó hangminőség első (szükséges de nem elégséges) feltétele, hogy legalább két utas hangfalak legyenek, azaz legyen magassugárzó. De itt is vigyázni kell, pl a Logitech Z333-nál úgy tűnik mintha lenne. De nincs, mert kamu:
Az S350DB / S351DB esetén megvan a minimum, azaz 3.5" + 0.75'" kétutas szatelitek és 8" mélynyomó. Ezért mertem anno megrendelni és kipróbálni, hogy tényleg ajánlható-e. S az, meglepően jó.
-
válasz
Rick3D #60715 üzenetére
Nekem van S360DB is, habár nem tudtam egymás mellett próbálni az S351DB-vel, de az S360DB jobbnak tűnik. És hifisebb hangja van: csillogó magaskiemelés plusz még a a prezensz tartományt is emeli. Szóval a magas alján (2-4 kHz) meg tetején (10+ kHz) kiemelős, aminél szubjektív hogy kinek jön be. Viszont a vezetéknélküli mélynyomó nagyon praktikus, de a távirányító meg az a borzalmasan nehezen használható kerek izé.
-
válasz
carl18 #60712 üzenetére
Ugyanennyiért van Edifier R1600T III is, ami jobb, szóval inkább azt, az R1280T kb 25e-t ér emiatt. Az R1600T bluetoothos változata az R1700BT, az mindössze +4 mátyásért elérhető, ha esetleg jól jönne a BT.
Ezek kb 50 Hz-ig mennek ám le, szóval az ilyesmi zene basszus elvileg éppen átjön, a linkelt szám alja 55 Hz.
-
válasz
Rick3D #60710 üzenetére
Minél kevésbé vagy otthon a témában, annál kevésbé van konkrét elképzelésed hogy mit szeretnél, így nagyobb eséllyel lesz bármi jó választás.
Ezeket konkrétan azért nem tudod meghallgatni, mert nem árulja ezeket egy nagy elektronikai áruház sem, inkább csak online, raktárról dolgozó boltok. Nagy áruházakban én eddig csak Genius 1250B-t láttam az ajánlottak közül. Stúdió monitort viszont pár audiotechnikai boltban megtudsz hallgatni elvileg.
Ha a három hangfal az R2750DB, S350DB / S351DB és S2000 MKIII, akkor szerintem az S350DB / S351DB-vel fogsz biztosan a legkevésbé mellélőni. Az R2750DB-nek annyira nem jó jelenleg az ár / érték aránya, az S2000 MKIII pedig habár nagyon le van akciózva, de tudom mennyire hiányolnád belőle a mély basszust. Tehát filmeznél-e vele meg hallgatsz-e mélyorientáltabb elektronikus zenét.
-
válasz
kutyek #60703 üzenetére
Hm, az nagyon jó ár az Edifier S2000-ért.
A basszus károsultság a mély mennyiségéről szól, nem arról hogy milyen mély a basszus. Vannak zenei stílusok, amihez az 45 Hz kevés meg filmhez se az igazi, cserébe a több hang jó. Engem viszont nagyon zavar az, amikor a 40-45 Hz közötti tartomány hiányzik, mert rengeteg általam hallgatott szám E és F hangnemben van, amihez már 41 és 43 Hz kéne, s ha ezeket nem adja ki, akkor nulla basszus van.
-
-
válasz
iszoke #60699 üzenetére
Mihez képest? Jelenleg most épp 92e-be kerül az S350DB és S351DB is árukeresőn, csak google cache mutatta 85e-nek. Anno meg 120e alatt egyiket se kaptad meg, ami vicc ár érte, főleg hogy még ez a mostani brutál infláció előtt volt. Én is 100e körül fogtam ki anno 2020 végén az S351DB-t, de akkor is le volt akciózva. Kb tavaly, azaz 2022 óta van mindkét 2.1 a mostani 90e körüli árán, lásd árukereső. Az R2750DB ára meg 2020 egyszer volt szuperakciósan 55e, de azóta kb 75e körül nagyjából stagnál.
-
válasz
Rick3D #60697 üzenetére
Bocs, nem S1000DB (ez már nem kapható), hanem S1000 MKII (utód modell), az 100e körül szokott lenni. Ha nem kell igazán mély basszus (50 Hz alatt), akkor ajánlott, mert azért mégiscsak egy rendes 2.0. Ha kell (pl elektronikus zene, filmek), akkor az S350DB / S351DB ajánlott 85-90e körül. Az S350DB-nél az S351DB jobban (fekete) ajánlott, mert jobb (ergonomikusabb) a távirányítója, szóval ha kb ugyanannyiba kerül akkor inkább azt.
Nekem volt egymás mellett R2750DB és S351DB, s utóbbi egy kategóriával jobb, miközben jelenleg alig drágább, 72e vs 85-90e. Anno amikor én próbáltam a kettőt, akkor az R2750DB-t 55e-ért vettem, az S351DB meg 100e körül volt, szóval tök mások voltak az arányok, az R2750DB erősen bestbuy volt. Azóta viszont felment az ára, míg az S351DB-nek meg lement, szóval inkább az éri meg.
Persze az S351DB attól még 2.1, így a magas keresztváltás miatt nem tökéletes, de amúgy kb minden szempontból jobb, mint az R2750DB: mély, közép, magas, részletezés, tér, minden. Ez nem az a brummogós bögreszett kategória, hanem normális feszes mélye van és a közép és magastartomány is jó. Kicsit közép-orientált hangja van, a magasak picit visszafogottnak is tűnhetnek emiatt, de elég részletes. Az S1000 MKII-t nem ismerem személyesen, de valamivel jobb (picit más hangkarakterrel), csak nem megy annyira mélyre:
Edifier S350DB vs Edifier S1000DB || 6-Track Comparison
DAC/AMP alatt nem a fejhallgató-erősítőre gondolsz? Csak mert ezeken ugye nincs fejhallgató kimenet.
-
Igen.
Azért agyalok rajta, mert ez lenne a legfontosabb a hangfalak mögött. Mély mondjuk csak 100 Hz alatt jó ám, felette kicsit hullámos, de DSP-vel korrigálva egyértelműen jobb, ennyi belefér. S utóbbit bárki meg tudja csinálni, ingyenes a szoftver illetve én telefon mikrofonjával mértem be a szobát és 500 Hz alatt csináltam korrekciót, működik.
-
Ja izé, én a perfectacoustic.hu-t tudom ajánlani. Haveromnak akinek eladtam az Adam A7X + Sub8 kombómat, ő tőlük vett szélessávú paneleket meg basszuscsapdákat sarkokba, tényleg iszonyat jók, s nem drága, kb akármilyen színben kérheted.
És nem csak marketing csillapítás van, hanem rendes, normális:
Én náluk függönyön agyalok, hogy kéne venni.
-
válasz
Degeczi #60663 üzenetére
Amúgy arra kíváncsi lennék, hogy tényleg rosszabb-e. Vagy egyszerűen csak a 160-nak volt nagy a hype-ja meg szép az emléke, aztán 180 csalódás volt. Lásd még Genius 1250B, ahol az 1-es és 2-es változat tökugyanaz, miközben a 2-est mindenki lehúzza.
Én a SP-HF 160-ast ismerem, az gyakorlatilag olyasmi mint egy olcsóbb TV hangszórója, annál talán egy kicsit jobb. De alig. Azt váltja hamarosan egy R1280DB, hogy legyen valamennyi basszus, meg zene élvezeti érték.
-
válasz
TheProb #60664 üzenetére
Konkrétat nem tudok ajánlani, de arra számíts, hogy az átlagos random szervizeknek kb 8-10ezer körüli óradíjuk szokott lenni, szóval ha nem találsz valami ismerőst akkor drága.
A 2.1 alapvetően nem lenne ajánlott, de az Edifier S350DB / S351DB üdítő kívétel, nekem volt ilyenem, s mellette R2750DB is, utóbbinál is jobb egy kategóriával. Nem az a puffogós, borzalmas hangú tipikus bögreszett, nagyon nem. Sőt, még viszonylag semleges, közép-orientált hangja is van. Persze attól még mindig 2.1, magasan (~160 Hz) van a keresztváltás, ez az egy hátránya van, de én simán megszoktam, mert minden másban meg nagyon jó.
De csak akkor ajánlottak ezek a 2.1-ek, ha mélyre kell menjen a hangfal, pl basszus-orientáltabb elektronikus zenéhez vagy filmekhez. Ha nem kellenek az 50 Hz alatti hangok, akkor pl egy Edifier S1000 jobb választás.
Én nem hallottam még jó TV fejhallgatókimenetet, szóval általában mindig rosszabb szokott lenni.
-
válasz
gubabela #60644 üzenetére
Nyilván.
Ha jó a hang, akkor nem fontos hogy néz ki.
Az ádámos téma az nem vicc, elvileg 3 milláért megkapod itthon is. De ez leginkább megalomán hülyeség, állítólag a világ legnagyobb lengőtekercse van benne.
-
válasz
gubabela #60640 üzenetére
Persze, mert a legtöbb embernek csilivili fospisztoly kell.
Pedig az SVS-ek állítólag tényleg jók, de basszus hogynézmárezki, mint valami zongoralakkos fagyasztóláda.
Ezzekkel a bútorokkal mellette meg tiszta ízlésbűnőzés már, látszik hogy ki a célközönség:
Pedig biztos jó. De akkor már inkább legyen mosógép:
-
-
válasz
gubabela #60634 üzenetére
A teljesítmény nem feltétlenül tükrözi a hangnyomást, hisz van érzékenység is. Szerintem ebben simán benne van az is, hogy a stúdió szubok esetén nincs annyi marketingbullshit. De ha mégis 1000 wattos subot szeretnél, akkor tessék: [link]
De ha az nem elég, akkor vehetsz tőlük egy mosógépet is, ez is szintén 1000 wattos, de mégis jóval hangosabb.
-
válasz
NvidiaRTX #60629 üzenetére
Legfosabb
szarbanSALban is kevlár van. Szóval kevlár és kevlár között van különbség. Nem lehet ezt rámondani, hogy most X anyag az isten. Kali pl simán papírból csinálja a mély és közép membránjait. Genelec meg úgy tudom polipropilénből. Nálam az Eve üvegszálas, ahogy a régi Adam AX is, de az új A-széria meg valami "kavicsszálas" übermensch MLM technológia, az S széria meg kevlár. De ez csak a felület, mert maga a mebrán egy szendvics, amin belül ki tudja micsoda van.És akkor ez csak a membrán. Egy hangszóró még csomó fontos dologból áll, mint pl a lengőtekercs, mágnesek, pille, kosár.
-
válasz
NvidiaRTX #60625 üzenetére
Minden attól függ hogyan van hangolva a doboz, szóval kis membránnal is lehetséges mélyre menni. Ezek alapján tényleg mélyebbre van hangolva, mintha egy 8" lenne, vagy legalábbis közel:
Edifier R2750DB vs Edifier S3000Pro || Sound & Frequency Response Comparison
Edifier S3000Pro vs Yamaha HS8 || Sound & Frequency Response Comparison
-
válasz
joe979 #60619 üzenetére
Ha ugyanaz a mélynyomó, mint ami az Edifier S350DB / S351DB / S360DB szettekben van, akkor egyáltalán nem rossz az. Nem döng. Csak felesleges az S3000-hez, mert arra is ugyanúgy 38 Hz-et ír az Edifier oldala a legmélyebb hangnak, mint a T5-nél. Innentől kezdve az S2000-hez sincs értelme, hisz ha mély kell, akkor vedd meg az S3000-t.
-
Azért ilyen hülyeségeket ne már. Oké, hogy az S2000-hez meg S3000-hez nem feltétlenül kéne mélynyomó, de nehogy már egy 5x annyiba kerülő mélynyomóhoz hasonlítsuk az Edifier T5-öt.
Ráadásul a Kali WS6.2 kifejezetten egy kompaktnak tervezett mélynyomó, és habár 6.5" membrán van benne, de abból kettő is van. Nagyon nem átlagos, hogy egy ilyen rendszer ennyire mélyre menjen. Az Edifier mélynyomója meg az. Meg pl a JBL LSR310S mélynyomó is 10", aztán valahol kb 35 Hz körül vége van (gyártó csak -10 dB-t ír, az 27 Hz).
-
válasz
iszoke #60612 üzenetére
#60607-ben írtam, hogy az R1600T III.
Az R1700BT egyébként tökugyanez, csak BT-tal, így ha esetleg az olcsóbb vagy nem sokkal drágább és hátha kell BT, akkor érdemes azt választani. Illetve van még az R1700BTs, ahol a kis S annyi jelent, hogy van subkimenet, de ami érdekesebb, hogy ez már AptX-et is támogat. Persze most a BT verziók valamivel drágábbak, szóval nem éri meg ha nem kell BT.
-
válasz
iszoke #60577 üzenetére
30e alatt:
Genius 1250B 20e körül, ez a belépő. Kifejezetten színezett hangja van.
Edifier R980T 22e akciósan, ez simán megéri, jobb mint a Genius. De nincs treble EQ, az az R1280T-ben van. Hasonló még az R1000T4, R1100, R1010BT, ezekkel nem nagyon van tapasztalat, de elvileg tök hasonló, ugyanazok a hangszórók vannak benne. Lenne még az R33BT és R1080BT, de ezek valószínűleg gagyibbak, tök más hangszórótípusokkal.
30e felett a sallangmentesek:
Edifier R1280T(s), Edifier R1380T, Edifier R1600T III / R1700BT(s), Edifier MR4
Ezek között az R1600T III / R1700BT(s) és az MR4 a jobbak. Ennek ellenére most az R1600T III a legolcsóbb 31e körül közülük, szóval ez a bestbuy. Az MR4 egy semlegesebb hangú cucc illetve 37e körül csak fehérben van, ha ez a kettő dolog kell, akkor az is jó választás.
-
válasz
NvidiaRTX #60590 üzenetére
Monitor = valamilyen figyelt információt jelez. Ezért hívják a kijelzőket is monitornak, valójában innen jön. Lásd pl a "monitoroz" szó, ami valaminek a figyelését jelenti. Bizonyos hadihajókat is monitornak neveznek, mert azzal ellenőrzik, figyelik az adott területet.
Tehát a "stúdió monitor" az a cucc, amivel meg tudod figyelni, hogy mi szól.
De simán a "monitor hangfal" megint mást jelent, többet. Ugyanis a stúdió monitor mellett van pl az ún. stage monitor, ami pedig egy fura alakú, színpadra fektett hangfal, annak az a feladata hogy a színpadi zenész visszahallja magát. Itt a hangminőség nem olyan fontos.
-
Szerintem háromféleképp közelíthető meg az EQ potik használata:
1. Ne tekerd sehova a treble-t és bass-t, hanem szokd meg a hangját.
2. Tekerd oda, ahova tetszik.
3. Kérd ki második véleményét, hogy merre tekerve semlegesebb a hangja.Szerintem nincs egyikkel sem baj.
Persze legkevésbé a második ajánlott, mert azzal előfordulhat, hogy pl csak a basszus károsultságodat eteted.
-
válasz
SunMount3r #60575 üzenetére
Semmit nem tekertem sehova. Szerintem tök rendben van középen a bass poti.
-
válasz
TheProb #60576 üzenetére
Szakembernek kéne megnézni a Microlabot, lehet csak valami apró baja van.
Ha TV-d tud valamilyen universal / magic remote jellegű feature-t, akkor betanítható, hogy a távirányítós hangfalt hangerejét is azzal állítsd, így nem kell HDMI ARC és hasonló. TV-hez filmezni S350DB / S351DB a bestbuy szerintem.
-
válasz
tibbike01 #60571 üzenetére
Szerintem hozzászoktál valaminek a hangjához, mert tökre nem tompa az R1280DB. Tök jól helyükön vannak a hangok, egyedül egy komolyabb 2-4 KHz körüli emelés van, szóval még agresszív arcbamászós is. Utóbbit valószínűleg a gagyi "hangváltó" okozza, ami egy kondi a magason és viszlát, a mélyközép nincs szűrve. Így emiatt a 2-4 kHz között mindkét hangszóró szól, így emelődik meg ez a tartomány. Azért egy hangváltó moddolást kipróbálnék rajta.
-
válasz
alphamooncam #60569 üzenetére
Feltettem az Eve SC208-ak tetejére az R1280DB-ket.
Nálam eleve meglepően jó az akusztika 100 Hz alatt, szóval jó környezetben tudtam kipróbálni. Na de amúgy a rossz akusztika sem a hangfal hibája, hanem a szobáé.
User error.
-
válasz
alphamooncam #60567 üzenetére
Tascam VL-S3 az nagyon más kategória, az kompakt budget stúdió, nem multimédiás hangfal. A hangminősége nyilván jobb kell legyen. Csak nincs rajta optikai bemenet és a BT is opcionális. Na meg mivel kisebb, nem megy olyan mélyre. Tök jó lenne, ha lehetne még kapni...
De a Tascam kisebb méretű alternatívájának ott a Presonus Eris E3.5, nagyobbnak meg az Edifier MR4, ezek hasonló budget stúdió jellegű cuccok. Hifisebbnek meg ott az R1600T III meg R1700BT, ezek is biztosan jobban szólnak, mint az R1280DB. Csak hát az említett négy hangfalon nincs optikai bemenet, szóval TV-re nem kötöd rá. Az R1280T meg most vicc áron van, csak pár ezressel olcsóbb náluk.
Összefoglalva az R1280DB csak akkor jó, ha kell az optikai bemenet (TV), mert ebben az esetben nincs alternatívája. Ha nincs szükség rá, akkor a fent említett négy közül érdemes választani.
Nem tudom mit csináltok az R1280DB-vel, de nem mondanám egy kifejezetten dörmögő hangfalnak, inkább csak mélyre megy a méretéhez képest. Persze feszesnek már nem mondanám.
Majdmég próbálgatom a hangfalat, hogy rossz akusztikai környezetben mit csinál, mert lehet ez a baja. Számomra a Creative T20 az örökös dörmögő-dömötör, az egy borzalom.
-
válasz
NvidiaRTX #60558 üzenetére
Valószínűleg ez lehet, hogy a magaskiemeléshez szokott mindenki.
Az R2850DB-nél valószínűleg jobb az S350DB / S351DB. Mert mégiscsak R vs S széria. Az R2850DB-ben ugyanaz az közép és magas van, mint az R2750DB-ben, az meg hangminőségre egy kategóriával lejjebb van a fenti 2.1-es rendszertől.
-
Elhoztam az utolsó akciós Edifier R1280DB-t az Aqua-ban 29990-ért.
EZ HOL TOMPA?! Elég aggresszív hangja van, de szerintem ez tök jól szól. Nyilván nem úgy, mint az Eve SC208, de az 20x ennyibe kerül...
A magasak nagyon rendben vannak, főleg ennyiért. Treble potit megtekerve a tetejét emeli, csilingelősebb. Az alja, a 2-4 kHz-es ún. prezensz emelve van, amitől agresszívebb a hangja, az S360DB-nél van hasonló, de kisebb mértékben, meg hát a planár nyilván jobban szól.
A kiemelés miatt tűnik másoknak tompának? De hát arcbamászós...
A közép jól jelen van, karistol ahogy kell, filmekben a beszéd érthető, nincs háttérben. Hangszeparáció jól megvan, tér is. Nincs elnyomva, szól, ott van, megvannak a tranziesek, elektromos gitár eszméletlenül szól. Ez azért nem semmi egy ilyen olcsó cucctól.
A mély meglepő, méretéhez képest mélyre megy, kb 50 Hz. De nem mondanám hogy ki van emelve, csak egyszerűen nem hiszem el, hogy ebből ez kijön.
Aztán amikor rárakod a kiemelést, akkor meg aztaq, jön a delej. Persze 50 Hz alá még mindig nem megy le, viszont igencsak fun.
Na és most csak Bluetooth-on próbáltam, SBC-vel...
Aki esetleg azt kérdezni, hogy az R2750DB-hez képest milyen: hát nem olyan, attól még messze van, legalább egy kategóriával.
De ügyes budget hangfal ez az R1280...
-
válasz
spleenszuru #60552 üzenetére
"Mostani állapotban még a szoftveres egyenlítő ellenére is, random le kell vennem a hangerőt gyorsan, mert egyes effektek sokkal hangosabbak másoknál."
Filmezel vagy ilyesmi? Ott ez direkt ilyen, nagy a dinamika.
De ha az akusztikai rezonanciákat akarod megnézni akkor ezzel próbáld:
https://www.szynalski.com/tone-generator/
Első körben 1 kHz-re állítod és beállítod a hangerőt, hogy ne legyen túl hangos. Majd kezd el lefelé húzni szép lassan. 200 Hz alatt lesznek majd úgy igazán rezonancia pontok, azaz hangosabb lesz a mély, s visszhangos. Ha ezeket hallod a fent idézett esetben, akkor akusztikai probléma. Tippre az előtted-mögötted lévő fal üres és mivel a kettő között 2.25 méter távolság, így 150 Hz körül lesz egy orbitális pukli.
-
válasz
NvidiaRTX #60537 üzenetére
Helyzetfüggő, mert az is számít, hogy hol a hallgatói pozíció. Valamikor jó ha közel van, valamikor nem. Nálam most ha elhúzom a faltól, akkor nem lesz mély, olyan kioltások keletkeznek. Rátolva a falra meg jó, meglepően jó, mérés szerint is.
Komolyabb stúdiókban meg konkrétan a falba építik a hangfalakat...
-
Bárcsak így lenne. Sajnos nagyon nem. Különben nem létezne basszuscsapda, rezonátor, stb.
Elsősorban igaz elhelyezéssel érdemes játszani. Ez ingyen van és meglepő eredményeket lehet elérni. Ha nem sikerül, akkor ilyen panelből sok kell, de inkább más típusú akusztikai kezelés...
-
Megfelelő elhelyezéssel, próbálgatni kell. Ha van elég bútor a szobában akkor lehet jó, de ha üres akkor nincs mi elnyelje a mélyeket. Így rossz elhelyezéssel zavaró kiemelések és kioltások lehetnek 50-150 Hz között.
Pumba másról beszél, a közép- és magastartomány orvosolható (relatíve) olcsó akusztikai panelekkel. De a jó mély nem, ahhoz vagy próbálsz többféle szoba-elrendezést vagy elköltesz egy vagon pénzt akusztikai kezelésére, de lehet még úgy se lesz jó, mert kicsi a szoba.
-
Alpári szórakozás rovat:
450. Mert Voltál Olyan Faszhülye,ès Megvetted: logitech z623 (videó)
-
válasz
alphamooncam #60473 üzenetére
De ezt nagyon nehéz lesz bedugnia a TRS dugaljba.
-
válasz
Jimy83 #60470 üzenetére
Igen, kettő kell.
Nekem egyébként Oyaide Neo D+ van, elég hülye nevű, de praktikus cucc, mert párban adják, így különböző színű (zöld, fehér) a két oldal, meg lapos kevésbé gabalyodó a kábel. Ám dupla áron van, s nem is nagyon kapható. Hangban meg ugye gyakorlatilag semmi különbség.
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemzés Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Elemzés A zenehallgatásról dióhéjban I.
- ÁRCSÖKKENTÉS ASUS HD6870 videókártya
- 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 - 4 év garancia
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Bezámítás! Gigabyte G5 KC Gamer notebook - i5 10500H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB WIN10
- MacBook Pro 16 2021 M1 Max 32GB 512GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest