Hirdetés
- MIUI / HyperOS topik
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- CES 2026: Android és iOS kompatibilis nyomkövetőt hozott az Anker Eufy
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- CES 2026: Új autót mutatott be a Sony Honda Mobility
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Telekom mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
Aktív témák
-
zsoltee10
addikt
nagyon.
3dmark2001 pl. min egy ezressel több, játékokban is érezhető, és a win is gyorsabb lesz.
Wolverine veled mi van? megjavult? másik rammal, procival, vga-val próbáltad?
Más:Mennyit érhet a bartonom? 2530Mhz alapfeszen, de lockos. ki mennyit adna érte? esetleg lapom is van hozzá, amiben megy 230-as fsb-vel. -
Drizzt
nagyúr
Hali, mennyire lesz érezhető a gyorsulás, ha 166-os fsb-ről áttérek 220-asra, szinkron ramokkal, de csak 2166->2250?
-
MoP_FX 57
őstag
Mi van mán?mindenki alszik?

-
MoP_FX 57
őstag
Up- nincs valakinek valami tippje ,hogy hogy lehetne megmenteni ezt az alaplapot.
-
MoP_FX 57
őstag
Na basszus, ismet gep elott.
,a lenyeg a lenyeg ,hogy a mobil barci es a memo tulelte de ugy nez ki ,hogy a lap megadta magat, de ,hogy miert azt nem tudom.Talan az a 217X11,5 mar tenyleg sok lett volna. 
-
cudar07
senior tag
sziasztok
én most vettem Zalman 7000 a CU hütést meg egy 500W tápot
de nem birja a bartonom a 200*11 akkor se ha 1,7 V adok neki
40 fok alatt van a cpu a ramok meg 400
everest lefut de a 3Dmark nem megy csak az eleje
SOS SOS SOS SOS nem ezert adtam ki sok pézt
elöre is köszi -
cudar07
senior tag
szia OLACS
az biztos, hogy a ramok a gond élitsd átt 3/4 a ram szinkront (BIOS is lehet (NF-7 lapnál) és a proci 400 FSB lesz a ram meg 333, de igy nem sokat tudtál tuningolni
(szinte semmit) inkább szerezz 400 ramokat és szinkronba szuper lesz
(nekem is igy megy)
hello
[Szerkesztve] -
olacs
csendes tag
válasz
antikomcsi
üzenetére
már azt sem értem hogy a softmenuben ha átváltom 3200+ -ra azt bírja, de ha manuálisan beállítom neki a 11*200-at akkor mindig ujraindul
lehet hogy az a baj hogy a memók csak 333-asak??? -
brownus
veterán
Hi!
Szerintetek elég egy spire falconrock 2. erre a procira? most 2100MHz-en fut.
vhol mintha azt olvastam, hogy csak 2800+ ig elég???? -
olacs
csendes tag
ha felveszem a procit 1.8 V-ra akkor el se indul a gép, csak bios reset után műkszik újra
szerintetek akkor emeljem a memória feszt is ?
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
válasz
Wolverine
üzenetére
Hi!
Minden alapon műkszik? Csak mert egy Abittal (ami állítólag nagyon tuningolható) egy 2200+ procit sem tudott húzni egy ismerősöm. Másrészt rossz vásárt csináltál, mert az Abitoknak van az egyik legnagyobb hibaarányuk. 10-ből átlag 7,8 visszakerül valami miatt.
A memteszt jó ötlet, bár ha eddig ment... szerintem az alaplap. -
Wolverine
félisten
válasz
tjhooker464
üzenetére
A biztonság kedvéért kap egy Memtestet... Meg asszem a Fastwrite disable is ki lesz próbálva...
-
Wolverine
félisten
Bakker... Kicseréltem a haldokolni látszó Soltek lapom egy Abit AN7-re, meg a Volcano 11-et egy Thermalright SI-97-re egy Noiseblocker ventivel. Azóta a rendszer (ha elindul a Win
) terhelés hatására újraindul
A beállítások atomstabilak voltak a Soltekben, ergo a rendszernek bírnia kell.
Ennek ellenére sokszor a boot során el sem jut a Windowsig, amikor bejönne a belépő képernyő, reboot...
Kb. 10 ilyen után aztán elindul, de játék alatt gyorsan reboot... Egyéb progik használata során szintén... Nem melegszik, és rendesen van összerakva. Nem értem... 
-
cudar07
senior tag
szia
probáltad úgy is hogy aa CPU alapon volt??????
akor is jött a hiba ???
ezel kizárhatnád a proci hibát
remélem segitettem
hi -
Rooster
csendes tag
válasz
antikomcsi
üzenetére
Köszi a tippeket. Ezt fogom tenni. Aztán ha nem oldódik meg, akkor úgyis jelentkezem

-
Rooster
csendes tag
válasz
antikomcsi
üzenetére
Hát vegyesen jelentkeznek a hibák:
Az SW Battlefronts állóképet ad, még a hang is megy tovább.
A Doom az ugye időnként az egész képernyőn fekete kis kockákat mutatott, meg a Commanche 4 is. Ha kiléptem a játékból és vissza az nem javitotta meg, ilyenkor újra kellett inditanom a gépet.
A Breed pedig szintén állóképpel fagy ki.
Van egyébként a prime95-ön kivül valami tesztprogram, ami jó a rendszer és a proci stabilitásának ellenőrzéséhez?
Más VGA-m nincs, és a 3dmark03 az le szokott futni gond nélkül. -
antikomcsi
veterán
válasz
Rooster
üzenetére
A sok fekete kocka a képernyőn a vga-ra utal.
Pl. a 3dmark03 lefut?
Ha lefagy és kapsz egy állóképet, akkor nagy valószínűséggel proci hiba, ha mondjuk kékhalállal újra indul akkor a ram a legvalószínűbb, ha így bekockáz és kilép, lefagy,.... akkor lehet a vga. Milyen driver van fent? Probálkozz egy starstrom 56.72x-el, de a gpu, és mem órajalet ne emeld.
Ha hibázik, és van rá lehetőséged tegyél bele valamilyen másik vga-t, és azzal is teszteld. -
Rooster
csendes tag
válasz
antikomcsi
üzenetére
A vga-m egy Inno3d FX5600 (sajnos). Nem babráltam. Vagyis próbáltam, de nem hagyta magát egy kicsit sem.
Hogy tudom ellenőrizni, hogy az-e a ludas? -
Rooster
csendes tag
Helló!
Fagyós próblémámhoz segitsetek plz!!!
Eddig stabilnak mutatkozott a rendszerem hosszú hónapokig, végigjátszottam pár hardware igényes játékot is (pl DOOM3) és csak egy két furcsa jelenség volt (sok fekete kocka a képrenyőn), de semmi komoly és nem gyakran.
Aztán most van 2 játék is (Star Wars Battlefront és Breed), amelyik azt csinálja, hogy 5-10 perc játék után kifagy, vagy ki is kapcsolja a gépet.
A rendszer:
XP2500+ @ 2100MHZ 10,5X200 fesz 1,675V
Abit NF-7S
2X 256MB samsung ram
Futtattam a prime95 torture testet és az 1,65V-on hibát jelzett, de 1,675-ön elfutott egész éjszaka.
Szóval a tapasztaltaktól kérdezném, hogy mi lehet a fagyás oka?
(biztos irt már valaki valahol ilyen problémáról, de szerintem nehéz lenne megtalálni)
Előre is köszi!!!
-
olacs
csendes tag
2500+ os bartonom van 3200+ ra húzva feszültséget emeltem 1,625-ről 1,75-re
max 54 fokig melegedik agyon terhelve, és mégis néha ujraindul a gép.
Valaki mondja meg könyörgöm hogy miért!!!
ja és mindez Abit NF-7 ben
[Szerkesztve] -
cudar07
senior tag
szia FX 57
kapcsold ki a gépet (220 v kihuz) teljes áramtalanitás
elem levesz az alaplaprol (picit vársz)
elem vissza 220 v vissza (alap BIOs vissza áll)
nekem igy mindig elindult
remélem neked is
[Szerkesztve] -
warren20
tag
Nah kedves tuning testvéreim

Mint (up) említettem megkaptam hőnáhított geil memóriáimat...és gondoltam most jön az ami még nem volt...HÁt nem jött 215 Fsb nél tovább nem jutottam....Igy is 1,85 V core fesz MEmória fesz 2,8 ... 8 3 3 2,5 és 220 on már nem stabil ...pedig ment de az nfsu 2 mégis kifagy egy idö után
Tudnátok segiteni nekem vhogy???
-
MoP_FX 57
őstag
Senkise akar valaszolni vagy nem tud. (rejtett up
) -
MoP_FX 57
őstag
Up!
-
MoP_FX 57
őstag
válasz
popey37
üzenetére
Hangosnak nem neveznem ,talan egy kicsivel hangosabb a zalman 7000-nel.
Na de ami erdekes az pedig ,hogy megprobaltam tegnap a 217*11,5@1,8V-ot es ettol teljesen meghalt a gep.Se BIOS reset nem segit se semmi.Varnek tippeket ezzel kapcsolatban.
ui.:a ramjaimnak birnia kellett volna mert 434 Mhz-esek.
mod.:Ezt most nem a sajat gepemrol irom.
[Szerkesztve] -
MoP_FX 57
őstag
Basszus ,eppen csak most kezdem erezni ennek a Aerocool hutonek az erejet.2400Mhz@1,75V@stabil 40fokos ,lassan 3 es 1/2 oraja megy.

-
popey37
addikt
válasz
MoP_FX 57
üzenetére
2580 mhz 12*215 mhz 1.8 volt prime 15 óra után sem hibázott.
11.5*222 mhz 1.8 volt itt is stabil volt.
A legjobb teszteredményt az everestben 10*225 mhz-en kaptam: 3383 mb/s olvasásra
az fsb a lapban nem megy feljebb,probálkoztam a 12*225-tel itt már nem volt stabil a prime szerint,más ment ezen a frekin csak a prime hibázott.
[Szerkesztve] -
MoP_FX 57
őstag
válasz
zsoltee10
üzenetére
zsoltee10:Hat latom Te se szivesen jaratnad hosszutavon 1,8V-on.Ettol fuggetlenul szerintem kiprobalom egy alkalom erejeig igy:11,5*216@1,8V.
popey37:Teljesen lusta vagyok feltelepiteni most egy Commandert de ha elmondod ,hogy mennyi az annyi azt megkoszonnem.
[Szerkesztve] -
popey37
addikt
bocsi. a router.uw.hu ftp.-n van fenn, commanderrel tudod megnézni
-
trbvszkij
tag
válasz
kisboxi
üzenetére
A KD7-A VIA KT400 chipsetes, nincs benne pci/agp lock. Vagyis az FSB emelésével a PCI és AGP frekvencia is emelkedik, ez főleg vinyóknak nem egészséges. Elvileg a 180as FSBhez tartozó 36MHzes PCI frekvencia még nem gáz, de ki tudja... A fagyást amúgy valszeg nem ez okozza, hanem az, hogy kevés a feszültség.
-
zsoltee10
addikt
válasz
MoP_FX 57
üzenetére
mivel az asztali bartonok alapfesze 1,65V, és 1,65*1,1~1.82V ezért nyugodtan adhatsz neki 1,8V-t, semmi baja nem lesz. az amd hivatalos álláspontja szerint a proci maximálisan 2V-n üzemelhet, szal az 1,8V nem sok.
én adnék szívesen a procinak 1,8V-t, de sajna (vagy talán annyira nem is
) alapfeszen elérem az alaplap határait (230fsb), így maradok abban a tudatban, hogy a prociban jelentős tartalékok rejlenek. ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Cane
őstag
válasz
brownus
üzenetére
ezt akkor szokta csinálni, amikor túl van húzva vagy a proci, vagy a memcsi (ez utóbbira jobban gyanakszom)
próbáld a memcsit: 10-3-3-3-on
valamint: (bocs, most nem kerestem vissza, de milyen alaplapod van? ha NForce, akkor) adj a VDD-nek plusz feszkót, mondjuk 1.6 - 1.8v-ot. <-- így az NB a szokásosnál jobban melegedhet.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
MoP_FX 57
őstag
Na szoval most van egy kis idom ,igy leirom mi is tortent a procimmal:
Ha jol emlekszem kedden jott meg Angliabol s este mar be is szereltem aztan este eljutottam 2800+-ra(166*12,5@1,6V).Ezzel meg egyaltalan nem voltam elegedett hiszen ezt meg az elozo is vitte.
Szerdan tehat folytattam a tesztet es mar 3200+-on jartam (200*11@1,6V).Na de ez megis egy mobil proci
.Johetett a kovetkezo lepes
200*10,5@1,6V).Szinte azonnal hibat kovetett el,(200*11,5@1,65V) kicsit kesobb tortent a hiba de hibazott ,(200*11,5@1,70V) na ezen 1 oraig ment es nem tortent hiba.
Kovetkezo szint a 200*12@1,7,1,75,1,8V volt de hibazott.Najo eleg lesz nekem a 2300Mhz is.De kedves Wolverine kollega megjegyezte ,hogy ez meg eleg gyengus.Ez van ,kezdjunk jatszani
-Nfsu 2-fekete kepernyo,medal of honor pacific assault-fekete kepernyo mi tortent a gepemmel?
-Nem jo ez igy vissza alapbeallitasokra de semmi javulast nem tapasztaltam.Hat akkor nincs mas hatra mint elore ,vissza a regi procit.S lass csodat megjavult.De akkor nem mukodik rendesen a masik processzor.De eszembe jutott ,hogy Cane kollega bogarat ultetett a fulembe,azzal ,hogy elmondta azt ,hogy lehet ,hogy Bios-t is kene frissiteni.Szep magyaros mondat de hat mar keso van
.Szoval ma azaz penteken megtortent a bios frissitites es ezt kell mondanom ,hogy a jatekok azota tokeletesen mennek.S egy furcsa dolog amit nem ertek de boldog vagyok ,hogy elotte csak 2300Mhz-en ment es most 2400 Mhz-en megy 1,75V-tal.Szerintem lassan harom oraja megy a prime 95 es semmi hiba.A 2500 Mhz-et mar szinte biztos ,hogy nem fogja birni de tervezem a 2450 Mhz elereset.De 1,75V fole semmikepp nem szeretnek menni, mert azt gondolom ez meg egeszseges.Szoval aki ilyen procit keszul venni annak teljes mertekben ajanlom.Szerintem ez a proci az AMD-nek talan az egyik legnagyobb talalata volt.Ja es bios upgrade lehet ,hogy mashol is szukseges lesz.Na jo eccakat Mindenkinek.
ui.:Az Msi live update-tel nagyon elegedett voltam. -
MoP_FX 57
őstag
Finom konfig,biztos ki lehet valahogy nyitni azt a hazat.Valahogy csak be kellett rakniuk.Apropo mar nekem is 2405Mhz-en(1,75V) megy a 2500+-osom es teljesen szupi.(volt egy bios upgrade)Megprobaltam 2500Mhz-en is de windows betoltese utan valami hatalmas hibat vetett a proci.Na en ezt tudtam kihozni ebbol a mobil szepsegbol
. -
warren20
tag
Adatokat hol lehet megnézni?????
-
gobe26
csendes tag
Meddig lehet full biztonsaggal húzni a 2500-öst?
Hogy miért kérdezek ilyen hülyét:
Van egy nagy problémám:
Hülyén vettem a gépet, s le van ragasztva a ház, ki se tudom nyitni.
Igy azt se tudom megnézni, hogy mi van a procira irva, s az elemet se tudom kivenni ha esetleg nem akarna indulni.
Igy eddig nem is mertem húzni.
Igy húzás nélkül az Asusprobe progi a CPU hőt terheletlenül 48C fullra terhelve 55C –ra jelzi.
Configom:
SilentBreeze III hűtő
Asus A7N8X-E Deluxe alap
1024 Corsair RAM dual
9800pro video
Mivel kibontani nem tudom milyen szoftverrel lehet megnézni a proci számát? (Érdekelne, hogy lockos-e)
Hány fokig és hogyan kéne húzni a procit amin még biztosan elindul????????? -
kisboxi
tag
hello. új tag révén szeretnék egy kis segítséget kérni.gépem: 2500+ barton, abit kd7-a alaplap, 512/400 ram. az a gondom,hogy az fsb-t 180-ra a szorzót pedig 11 re állítom a Vcore pedig 1,675V, elindulás után a gép mégis kifagy. MIÉRT????
-
MoP_FX 57
őstag
Furdes elotti UP!
-
MoP_FX 57
őstag
Mivel ma nincs elso oram ezert jovok egy kicsit ph-zni.Szoval bios frissites:
Mar a megfelelo lapomhoz letoltottem a legojabb bios-t,talaltam benne egy:AWFL826B.exe-t,W6570NMS.768-at es ket szoveget.Ezekbol mi kell?
Cd-rol lehet BIOS-t friisiteni?Vagy csak floppy-rol?Segitsetek,elore is koszi. -
MoP_FX 57
őstag
Adjal neki egy picit nagyobb megfeszultseget akkor talan stabil lesz 2200MHZ-en is.Prime volt.Ha nem akkor futtasd az donti el igazan ,hogy stabil-e.
-
brownus
veterán
válasz
MoP_FX 57
üzenetére
Sziasztok!
nf7,B2500,rad9600, 512 ddr400(samsung). A proci most (11*180) 1980MHz-en megy stabilan két hete. Előtte (11*200) 2200MHz-en ment, viszont előfordultak fura fagyások,pl:
aida indítás után, vagy (kaspersky) virus keresés közben vagy ad-aware scan közben. E-három esetben történt, viszont CoD,NFSU2 több óra játék után és minden fullon(1024*768ban) semmi gond. Mi lehetett a baj?? bár igy is elég a MHz.
a gépet 2 hónapja vettem -
MoP_FX 57
őstag
Valaki please help me!

-
MoP_FX 57
őstag
First Up!

-
MoP_FX 57
őstag
Na felmerult egy gond minden megy de a jatekok feketek a mobillal ha visszarakom a regit akkor jo.A proci szar?Vagy esetleg BIOS frissites segithet?
-
lighting
csendes tag
az nfsu2 nekem úgy megy mint a picsa!

-
MoP_FX 57
őstag
Lehet ,hogy egy xp reinstall segitene.
-
MoP_FX 57
őstag
Vagy valami zolden szetmosodott kep jon be.áááááááá nem jo ez igy.
-
MoP_FX 57
őstag
Ez van ,nekem megfelel.Egyebkent volt egy BIOS reset es nem tudom mennyi volt a AGP fesz.Valaki lecci 1,5V,1,6V,1,7V?
-
Wolverine
félisten
-
MoP_FX 57
őstag
Apropo mit jelent prime-ban ,hogy ha kiir egy par warning-ot.
-
MoP_FX 57
őstag
Na megvan a vege:2305Mhz ,1,70V-tal.Ezzel en nagyon meg vagyok elegedve.Megneztem, ez egy 3410+-os.Kiraly ez a mobil barton.

-
MoP_FX 57
őstag
válasz
cudar07
üzenetére
Aerocool HT-101,egy ventivel.S teljesen meg vagyok vele elegedve.Erre varnek egy okos megoldast:11*209=2300@1,60V==hiba(elso par masodpercben) rendben tobb feszt
,11*209=2300@1,65V==(hiba,pont ugyanott) oke lehet ,hogy ez sok a ramnak.11,5*200=2300@1,60V==(nincs hiba de elkezdta ontani a warningokat--mit jelent ez a warning)
most 11,5*200=2300@1,70V. -
cudar07
senior tag
hi
a héten lesz egy zalman 7000 cu m
meg egy jobb táp
revolt 400 W igy remélem megy majd feljebb is
szerintetek???
MOP FX neked milyen ventid van ???
[Szerkesztve] -
MoP_FX 57
őstag
Na szoval itt volnek ujra:Jelenleg 2200Mhz(11*200@1,60V-meg mindig ez a legkisebb fesz)-stabilnak nez ki de azert futattom legalabb egy oraig a prime-t.
Itt homerseklet is:LOAD:41fok,15 perc prime utan.Szoba kozepen van es teljesen nyitott hazban.Jo ez a mobil barci! kop-kop-kop -
cudar07
senior tag
sziasztok
nekem ABIT NF7-S 2500+ barton
256/400 Hynix ramok
210*10 ment fesz emelés nélkül
max 65 fok (falkon rock 2)
ha adtam feszültséget még igy sem ment
nem tom miért
350W codegen tápom van
másnak miért megy 2200 on is
S.O.S -
warren20
tag
Jah mielött belém kötne vki..a procit sikerült felhúznom

-
warren20
tag
Megkaptam a geil memóriáim....215 Fsb 1,85 Core V és megy mint az azom..

Winamp+Nfsu2 2 óra játék után 52 fok
220 at is bitórta de kilépett a játékból
Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Spórolós topik
- Robotporszívók
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Plazma TV topic
- MIUI / HyperOS topik
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- További aktív témák...
- Apple iPhone 15 Pro Max - Blue Titanium - 256GB - Akku: 84% - Megkímélt állapot!
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 128GB Natural Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4226
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 256GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
3dmark2001 pl. min egy ezressel több, játékokban is érezhető, és a win is gyorsabb lesz.

imádom ezt a játékot
,a lenyeg a lenyeg ,hogy a mobil barci es a memo tulelte de ugy nez ki ,hogy a lap megadta magat, de ,hogy miert azt nem tudom.Talan az a 217X11,5 mar tenyleg sok lett volna. 

Most már oké minden...

A beállítások atomstabilak voltak a Soltekben, ergo a rendszernek bírnia kell.
Kb. 10 ilyen után aztán elindul, de játék alatt gyorsan reboot... Egyéb progik használata során szintén... Nem melegszik, és rendesen van összerakva. Nem értem...

) alapfeszen elérem az alaplap határait (230fsb), így maradok abban a tudatban, hogy a prociban jelentős tartalékok rejlenek. ![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)