Hirdetés
- OnePlus 15 - van plusz energia
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- CMF Phone 1 - egy jó telefon
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- CES 2026: Az állásodba kerülhet az egészséged
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Aktív témák
-
Krissz
csendes tag
Hi!
Mikor megvettem a procimat /2500+/
ki sem próbáltam 2500+ -ként.
Egyből indult alapfeszen 3200+ -ként,
stabilan.
Aztán egyszer átállítottam 2500+ -ra,
/kb 1 hétig ment így/
és utánna már csak 1.70 v -on volt stabil
3200+ ként!
Ezután/kb 1 év múlva/mégegyzer átraktam 2500+ -ra,
/2 napra/
és utánna már csak 1.775 v -on volt stabil!
Elötte atomstabil volt 1.70 v -on.
Videótömörítésnél,játékoknál/UT2004,MOHAA/
soha nem volt semmi gondom./elötte 1.70 v -on/
Van-e valakinek ötlete,hogy ez mitől lehet?
Mégegyszer nem állítom átt az biztos!
[Szerkesztve] -
-=crossy=-
csendes tag
válasz
Bond008
üzenetére
Nekem is A7N8X-em van, de en feltettem hozza az 1007 uber BIOSt ami annyi kézellfogható változást hoz hogy a chipsetnek is tudsz + feszt adni. Egyébként
szerintem az FSB Spread Spectrumot felesleges bekapcsolni ha nincsenek interferneciagondjaid legalábbis a manual szerint.
Nekem is PQI ramjaim vannak, de az egyiknek nagyobbat ir az ajanlott timingoknal az Everest nezd meg nalad mi ujsag mert akkor ugye a magasabb
ertekkel kell garazdalkodni.
Egyebkent normalis hutessel elvileg 1.8-at is adhatsz neki.
JA ÉS LÉCCI Bond008 vagy Balinov !
Nézzétek már meg hogy ha 1.65-ös Vcoret állítotok be BIOSban akkor a Hardware Monitor részben mennyit mér és ingadozik-e ? /csak azért mert nekem lehet elromlott vmi a lapomon/
Köszönet előre is !
-
Lazsa Boy
aktív tag
Nekem is lenne egy 2500+ Barton-om, ami megy alap feszen 2200MHz-et de a vége 2300MHz de akkor kell neki +0,1V!
-
Wolverine
félisten
válasz
tjhooker464
üzenetére
11,5*200-on 1,625 V, de akkor még a Samsung volt mellette, most meg már D43 lesz

-
Jégbor
tag
Olvasgattam ezt a topicot és gondolom kipróbálom én is a 2500+ -os Bartonomat, hogy meddíg tudom húzni.
Alaplapom NF7-es. RAM Kingmax 1X512 DDR400. BIOS-ban beállítottam 3200+ -osra. Feszt nem emeltem.
Most 3200+ -on megy 1.6V-on 38 °C -on, 100% CPU használat (video kódolás közben). Legalábbis ennyit ír ki a Sandra. Ez így normális szerintetek? -
Wolverine
félisten
válasz
tjhooker464
üzenetére
Ha a lapod/RAM-od bírja, akkor a procival nem lesz gond
Mihelyt visszajön az AN7 a garból, 10*230-on fogom nyomatni én is 
-
tjhooker464
őstag
Mobile barton hogy bírja az fsb emelést?
-
Balinov
titán
Szívesen,nincs mit.sajnos. Én is kifogytam az ötletekből.Valszeg kifogták egy antituning szériát.
-
Fame
csendes tag
Következő parám van(tudom sokan kérdezheték ezt, de nincs kedvem 3500 hozzászólást elolvasni):
Alaplap: Abit Nf7
Cpu:2500 Barton
RAM: 2*512 Noname(333-asok dualban hajtva)
Ugyebár az alaplap felajánlja a 3200-at meg is emelem a feszt(1,675V-1.7v) neki(különben megsem moccan). Bebootol, de mielött winfos indulna fekete képernyő jelenik meg és villog a prompt. Innen csak a reboot segit
Ha van vkinek vmi ötlete, azt megköszönném.
Sry hogy hosszú voltam -
Balinov
titán
válasz
Bond008
üzenetére
Van,persze. 1010-es bios FAQ szerint csak a Sempron támogatás az új benne.
Én biztos,ami biztos,feltoltam. A max FSB-re tippem,hogy tedd auto-ra,(ramot,Vcore-t,szorzót,stb.),lényeg,hogy az FSB lehetőségénél ne 1-esével tudjad emelni,hanem a 100-133-166-200Mhz legyen csak beállítható. 11x200=3200+.
Az alaplapod az sima A7N8X Rev 2.0,mindenféle deluxe izé nélküli,ha jól sejtem.
Ramjaid 400DDR-esek?
Üdv
Bali -
Bond008
csendes tag
Hali ! A következő a kérdésem: A proci alapfeszen 11*182 a max amit bír ha tovább emelem az FSB-t fekete képernyő vagy lefagy. A memóriák 100%-on mennek 182MHz-en.A proci hőmérséklete 35-fok terhelve 45.Mit kellene állítanom a nagyobb órajel eléréséhez ill.az adatok alapján mennyit lehet még kihozni a prociból? Az alaplapom ASUS A7N8X ULTRA 400, a Bios 1007. Van ettől újjabb?
Köszi a segítséget! -
-
Wolverine
félisten
válasz
tjhooker464
üzenetére
A Silent Boost eddig elég, feljebb már valami erősebb kell (víz ajánlott...)

Stepping alapján elég jónak tűnik a proci, de jósolni nem lehet... Az A64-gyel való összehasonlítást fLeSs már megtette: Bővebben: link - pont emiatt lángolt fel az érdeklődés a mobilprocik iránt
-
tjhooker464
őstag
válasz
Wolverine
üzenetére
Akkor kérdezek még
Esetleg később lehet szó 2400 fölöttröl is csak még nincs olyan hűtőm hozzá. Vagy elég neki a 3000rpm es silent boost? 3400+ osig van írva. 2400 on melyik a64 szintjén van? Haverrokon most vesz 2800+ osat aztán hadd mondjam neki, hogy az enyém is tud annyit mint az övé
IQYHA 0447 APMW ez egy 2600+ os vortex féle stepping. Sejtet valamit a teljesítményéröl? Jelenleg a 2300 2400 mhz minél kissebb fesz szel való elérése a legfőbb cél
-
Wolverine
félisten
válasz
tjhooker464
üzenetére
Eddigi tapasztalataim szerint a 2400 MHz-et nagyjából egyformán bírják a cuccok; és az egész steppingfüggő. A melegedése nem igazán vészes, az élettartama meg nem csökken annyira, hogy abból baj legyen.
Általában a 2500-asok egy kicsit gyengébben teljesítenek, de ez magánvélemény... Ha a tanácsomra vagy kíváncsi: csak akkor vegyél 2600-ast, ha 2400 fölé akarsz menni léggel, egyébként elég lesz a 2500-ös is.
Ja, és ez nem volt olyan sok kérdés
-
tjhooker464
őstag
válasz
Wolverine
üzenetére
Szerinted megéri a 2600+ os a felárat? Nekem olyan 2400mhz kéne 1.7v körül inkább alatt
Amúgy mi számít jónak? A feszemelést ugyanúgy bírják mit a sima barcik ugye? Úgyértem ha 2400mhz en 1.7v n használom huzamosabb ideig akkor sem lesz gáz ugye? Ezek nem melegszenek annyira ha jól tudom. Sorry a sok kérdésért
-
Wolverine
félisten
válasz
tjhooker464
üzenetére
No problem, ha ma vennék, én is tőle vennék...
-
Aloki
tag
válasz
-=crossy=-
üzenetére
-Az APIC valami dinamikus IRQ kezelés (BIOS-ban beállítható), amit az NF7-eseimben kikapcsolva kb 20-30Mhz et sikerült kicsikarnom a rendszerből, a DFI meg 2400 MHz-nél instabillá lett (már az egér is szaggatott, innen jöttem rá, hogy az APIC opció a hibás).
A baj vele, hogy komplett win reinstall kell, ha kikapcsolod.
-Tapasztalataim alapján az nforce2es alaplapok 225Mhz-es FSB felett a két ramot nehezen viselik, ha cl3-ban mennek (lehetséges, hogy ez neked hamarabb jelentkezik a különböző ramok miatt) általában erre kékhalállal, ritkábban fagyással válaszolnak.
-CPU thermal throtling disabled : ez igazából nem számít sokat, de minden egyes MHz-ért megéri küzdeni, ezért írtam.
SZVSZ, ha biztosra akarsz menni vedd ki az alacsonyabb időzítéssel működő ramodat, és valamilyen alacsonyabb FSB-vel próbáld emelni a procid órajelét, ha ezt nem viszi valószínűleg a proci nem bír többet.(esetleg próbáld ki egy másik alaplaban)
A DFI infinity kétségkívül a legjobb ár/érték aránnyal rendelkezik, de szerintem ez a legjobb alaplap a 7NNXP és a lanparty mellett. -
-=crossy=-
csendes tag
- magasabb FSB-vel alacsonyabb szorzóval próbáltam, de már 205-ös FSB-vel instabillá válik ez szerintem a ram határa
- a ramok nem kittben lettek véve hanem utólag ugyanolyat vettem, de ennek nem 2.5-3-3-8 hanem 3-3-3-8 a gyári ajánlása úgyhogy kicsit más lehet de Memtestben 1 passt megvártam 200-as FSB-n 3-3-3-8-as időzítéssel egyébként PQI 2*512
- CPU thermal throttling disabled : ezt nemtudom hol kell állítani, ha BIOSban akkor nekem nincs ilyen /A7N8X rev2.0/
- APIC disabled : ezt is BIOSban ? Ez tényleg számít ?
Szóval most 11*200@1,65 (amit mindenáron 1.71-nek mér).
Egyébként jó a DFI Infinity ? -
armandusy
aktív tag
bocvsi elnéztem pöccs vagyok jó ez az oldal is de van valami másik is

-
armandusy
aktív tag
nem erre gondoltam mert ez 2400+ barton van ezen az oldalon van egy olyan amin csak beírod milyen steppinges és hogy mi alapján irja kiia tuning eredményeket V vagy mhz alapján?!
Nah plzz valaki help meee4!!!
-
Aloki
tag
válasz
armandusy
üzenetére
Erre gondolsz?
Bővebben: link -
armandusy
aktív tag
mi annak az oldalnak az oldala amin meg lehet nézni hogy melyik proci mennyi bír?!
-
nagyarcz
tag
Szevasztok skacok!
van egy kis kérdésem
van egy 2600+-os Bartonom,Abit NF7-es alaplappal(2.0ás), 2*256Mega SamsungRamDDR400-as.
húzni szeretném,de sehogy se megy 2048MHz főlé.
mi lehet a probléma?
amikor a szorzót feltoltam 11.5ről 13-ra és feszkót 1,65ről 1,75re toltam, akkor minden rendben volt,bár mikor elindítottam a 3DMark2001-et, akkor kilépett és vmilyen MFC-s hibát írt ki,de hogy az mi azt nem tom, szal akinek ilyen procija van és tud segíteni húzás terén akkor az írjon minél előbb, mer már naon szeretném tolni minél magasabb MHz-en a gépet
-
Márton
nagyúr
Az vajon mitol lehet, hogy egy 2.3-as sempron (9.5x166) jobb eredmenyt er el aida memoriatesztben, mint egy 2.5-os barton, ami ugye szinten 333fsb, raadasul tobb cache?!
Alaplap asrock k7vt4a+, mindket proci beallitasa jo.
?????? -
armandusy
aktív tag
wolverine nah megvettem a mobil 2500+ barcit és most 1.5V-on megy 11*200-on tovább még most nem próbáltam mert meg kell irnom 3 dvd -t de majd írok ha lesznek eredmények
-
Aloki
tag
válasz
-=crossy=-
üzenetére
Ez a feszültség ingadozás egyáltalán nem veszélyes, sőt.
Ha ráengedsz egy prime 95-ot ugyis leesik a fesz 0.03Vot és az már a beállított fesz közelében lesz. Akkor van probléma, ha a terhelés hatására a fesz. jelentősen (>0.05V) esik.
A magasabb fsbvel, vagy szorzóval probáltad a tuningot?
Duál ramjaid vannak vagy single?
CPU thermal throttling disabled?
Memória időzítések és a memória típusa?
APIC disabled?
Ezek beállítása egyáltalán nem mindegy 200Mhz-et számít nálam. -
Wolverine
félisten
válasz
tjhooker464
üzenetére
Passz, ez nem derült ki számomra sem a HWSW-s, sem az IT.News-os cikkből - igaz, az sem, hogy sima vagy mobil procik voltak a hamisak...
-
Wolverine
félisten
válasz
tjhooker464
üzenetére
Nana, a 2600-hoz nem árt egy vízhűtés és még akkor is csak kb. 70% az esélye...
-
DeadMeat
nagyúr
válasz
tjhooker464
üzenetére
Jah mobil,de csak annyival masabb mint a tobbi h ez gyari tuning szeriabol lett valogatva(tisztabb vafferbol van vagy mi)Amugy ua mint a tobbi barton
-
-=crossy=-
csendes tag
-
Wolverine
félisten
válasz
armandusy
üzenetére
Elvileg mehet, én kinézem belőle, de javaslom, ragaszkodj a teszthez, amit előtted végeznek...
crossy: passz... Neked melyik steppingesből is hoztam? IQYHA vagy AQYHA? Ha jól emlékszem, az első. Annak menni kéne többet is, a 11*200@1,675 meg magas fesz egy ilyen procinak
Bár ma olvastam egy hírt hamisított K7-ekről, amiket állítólag Németországba vittek, ergo ha belefutottam, akkor... -
-=crossy=-
csendes tag
válasz
Wolverine
üzenetére
Kipróbáltam másik táppal a helyzet ugyanaz:
- beállítom CPU Vcore 1.650 V
- ezután BIOSban átmegyek a Hardware Monitor részhez és aszondja:
VCORE voltage 1.69-1.71 között ingadozik
a többi adat teljesen korrektnek tűnik:
+3.3V -> 3.39V
+5V -> 4.94V
+12V -> 12.48V
ezek még benne vannak az 5%-ban ami a határ ha jól tudom.
A másik táppal / Codegen / a vcore szintén ennyit ingadozik, csak azzal a többi érték még jobban eltér, gondolom a táp minősége miatt.
De azért még kipróbálom a közeljövőben egy nf7-s-el ha minden igaz, mert szerintem ezek szerint egy kondi elköszönt
a deszkámon.
A poén az, hogy ha tényleg alaplaphiba, akkor garba úgysem fogják visszacserélni mert működik rendesen.
Úgyhogy
-
nagyarcz
tag
csáó
segítségetekre volna szükségem.
van egy Abit NF7-es alaplapom, benne egy 2600+-os Barton, meg 2*256MB DDR400as Samsung memória, amik állítólag 3NS-ek.
az a problémám,hogy sehogy se megy feljebb 2048MHz-nél,de miért?
próbáltam én már mindent, de semmi változás, állandóan újraindul a gép
segítsetek, kérlek -
armandusy
aktív tag
axmh2500fqq4c
aqyha0431cpfw
ez van ráirva a procira a srác azt mondja megy neki 11*220-on 1.7Von akkor mostt mimim tanácsatalan vagyok?!?! -
DeadMeat
nagyúr
válasz
armandusy
üzenetére
Szia!
En megjartam a 2500+-sal mert egyaltalan nem alart menni semennyire se(3200+ 1.85V)Meg a steppingje sem tul kecsegteto:AQYHA.(kulfoldi forumok szerint)
Ha tudsz vegyel inkabb 1 2600+-ost IQYHA steppingel.Nekem ez megy 2600MHz-n 1.75V-al!De ezek csak a sajat tapasztalataim,lehet te jobb procit fogsz ki. -
armandusy
aktív tag
Sziasztok úgy néz ki hogy veszek ma egy mobil barton 2500+-t az lenne a kérdésem hogy átlagban mennyit mennek mennyi feszültségen?!
-
robekri
addikt
Re:

Ezért vettem én is vissza 11*210-re 1,6 V-on!
Bővebb totyik: Bővebben: link
Üdv.:Robe -
LonG
csendes tag
Sziasztok. BUEK!
Gondolom elmesélem nektem a problémám ami nem rég jelenkezett!
Szal ugye mint a forumbol kiderult regebben a procim 2500+ XP, 2,38 GHz-re felhuzva ami egy jo 30% os huzast jelent illetve a memok 430 on mennek 400 helyet, tokeletesen stabilan ment eddig, manapsag azomban a proci hofokom megugrott egy jo 5 fokkal, és hl2 es far cry ozas kozben ha nem megy az oldalso haz ventim akkor fagyogatok. Prime teszt anno hibatlanul futott rajta, majd ma neki ulok es lefutattom meg1x kivancsisagbol. Szal sztem azert nem egeszseges ez a huzas, szal midnenki vigyazzon kivancsi leszek meddig huzza igy a procim! -
Pancsermeste
őstag
válasz
Bond008
üzenetére
Hali.
Az én procim is hasonló hőmérsékleten működött gyári hűtővel. Leszedtem a bordát, felpolíroztam, és tettem rá valami 10 éves pasztát, amit tranzisztorokhoz szoktam használni. Így a hőmérséklet csökkent kb 3-4 fokot. Aztán lecsökkentettem a proci feszültségét. A javulás további 8 fok.
Nemrég lecseréltem a gyári hűtőt FR2-re. A javulás 0 fok. Vagyis nem javult semmit. De így is +vagyok elégedve. Most pl. 35 okos. -
Pancsermeste
őstag
válasz
DeadMeat
üzenetére
Hát én szívesen válaszolnék, ha tudnám a választ!

Helyette inkább kérdezek. Minek neked mindenáron 2600MHz?
Persze én is tuningoltam a 2500+ bartonomat 3200+ -ra, de csak azért mert nem kellett proci feszültséget emelnem. Sőt inkább levettem a feszültségét az alap 1,65V -ról 1,45V-ra. Én alap fesz fölé biztos nem mennék tuning érdekében. -
Bond008
csendes tag
válasz
antikomcsi
üzenetére
Most netezés közben 47- fokos. A fordulata 2295 ezzel elvileg nincs baj. A procit alapon járatom.A gyári pasztát már lecseréltem, de csak TITÁN pasztát sikerült kerítenem. Ezüst színű, nem tudom hogy ez jó-e, vagy sem.Esetleg vegyek jobb minőségű pasztát?
-
antikomcsi
veterán
válasz
Bond008
üzenetére
Ha alapon használod, akkor soknak tűnik:
Bővebben: link
by
/kereső/ -
Bond008
csendes tag
Szasztok! Kaptam egy falconrock II procihűtő ventit.
Alap órajelen a 2500+ procim 40 fokos, terhelésnél 52-54. A kérdésem az lenne hogy egy ilyen procihűtővel hány fokosnak kellene lennie,a proceszornak, mert szerintem jobban le kellene hűtenie, a gyári ventivel még jobb értékeket kaptam. Ha valakinek ilyen hűtője van adjon valami ötletet, pl:paszta stb.
Köszi!
A lapom ASUS A7N8X ULTRA 400. -
DeadMeat
nagyúr
Sziasztok
Kerdesem az volna h mennyi feszt lehet adni egy 2600+-os mobil barcinak max,ha egy zalman 7000 cu-val hutom?Mert a proci az menne 2600 mhz-en csak kene neki az 1.9V.
Vagyis 1.85 mert az abitom nf7-em van. -
hobizoli
nagyúr
válasz
-=crossy=-
üzenetére
a Vcore ingadozik olyan 0.3voltokat biosban és a Motherboard monitor pedig valamiért kb 0.75-el nagyobb értéket mér mint amit beállítottam és itt már ingadozik olyan 0.5-öt
Az a 0.75-l nagyobb Vcore es a 0.3V es a 0.5V Vcore ingadozas az komoly, vagy csak elirtad...?
Ha beallitasz 1.675V-t akkor ahogy irod, 2.375V-n menne
Ha 1.675-nel beingadozik 0.3V illetve 0.5V-t a Vcore, akkor ezeknel az eseteknel, 1.375V-t illetve 1.175V-t kap...de ha ez igy van, akkor nem csodalom, hogy megbenul
Nem maradt ki egy-egy 0 mindharomnal?
hobizoli
[Szerkesztve] -
Bass
addikt
Miért nemtom 175mhz fölé emelni az fsb-t? Vagyis a redstorm (automata tuning) de ha kézzel állítom akkor sem megy pedig ugyan erröl a lapról azt olvastam pont itt hogy ment benn barton 2500+ 200-as fsb-n akkor hogy van ez? Lehet hogy a proci vagy más miatt nem megy? Szorzót csak egyes procikon lehet állítani? Hja a proci 1,45v-on megy de ha defaultra állítom akkor sem megy jobban.
-
Wolverine
félisten
válasz
-=crossy=-
üzenetére
Az a Vcore ingadozás nagyon gyanús... Ha teheted, próbáld ki másik lapban is a procit, illetve próbáld meg másik táppal is működtetni a rendszert. Főleg ez utóbbira lennék kíváncsi... Ha a másik táppal is ilyen ingadozások vannak, akkor a lappal lehet probléma...
-
-=crossy=-
csendes tag
Sziasztok !
Bocs de ez hosszú lesz:
Végigolvastam a topikot, ajánlom mindenkinek hogy ezzel kezdje !
Szóval mindenféle javaslatok kipróbálása után még mindig tuninggondjaim vannak mert egyszerűen nem tudok a egy 2500+ mobil bartonnal 2200 Mhz fölé jutni.
Konfig:
A7N8X rev. 2.0
Mobil Barton 2500+
2*512 400as DDR PQI ram
Thermalright SI-97 + Noiseblocker venti
2 Samsung vinyo
1 DVD író
Radeon 9000Pro
Sirtec 410W táp
A ház szellőzése jó, szabályozott ventik, sehol sincs meleg.
- 200as FSB fölé sehogy nem tudok menni, szerintem ez a RAMok miatt van,
amik egyébként mennek duálban bár nem teljesen ugyanolyanok, az egyik 2.5-4-4-8 a másik 3-4-4-8 200-as FSB-n Everest szerint/ memtesttel 1 pass végigment/
- a 11*200@1,675 stabil, ezt Prime+Memtest-el néztem, de innen
nincs továbblépés, még 1,8 Vcora-al sem tudja stabilan a 2400-at és
sajna ezt is csak 1.675-ön tudja stabilan ami egy mobiltol szerintem sok.
-amiket kipróbáltam: adtam a chipsetnek, a memóriáknak plusz feszkót, fixáltam az AGP-t 66 Mhz-re de semmi hatás, feljebbvettem a memóriaidőzítéseket is, a hűtést is leszedtem újrafeltettem, de a proci max terhelésen is 46 fokos 1,675-ön Prime alatt nem ezzel lehet a baj.
-amikre gyanakszom:
a Vcore ingadozik olyan 0.3voltokat biosban és a Motherboard monitor pedig valamiért kb 0.75-el nagyobb értéket mér mint amit beállítottam és itt már ingadozik olyan 0.5-öt is ezt nem tudom mennyire normális/hihető de mindenesetre gyanús.
A tápegység csatlakozót a 20pinest kékre cseréltem és bár elvileg ötezerszer ellenőriztem hogy minden vezeték ugyanoda lett kötve a másik csatiban azért paranoiás vagyok emiatt. / bár szerintem már elköszönt volna azalaplap ha valamit tök máshova kötök.../
Szóval ezek után ha valakinek vannak tapasztalatai A7n8x 2.0+Xp-m vagy sima barton
ügyben az lécci reagáljon mert tudom hogy nem egy tuningbajnok lap de azért ennél talán kicsit többet kéne tudnia főleg mobil barcival egy 2400 azért kéne hogy
menjen és ezt elvileg kéne tudnia kisebb feszen is...
Ja és egy kicsit OFFtopic téma, de:
Valamiért a Verifying DMI Pool data résznél elég sokat kell várni de nem ír ki semmi hibaüzenetet csak elszuttyog kb 10 másodpercig ennek biztos valami köze van az újonnan beszerelt roundcable-eknek, ha valakinek vmi infoja van hogy ez mitol lehet az ne fogja vissza magát.A Master/Slave beállítások nem változtatnak, ezeket megnéztem persze.
-
MoP_FX 57
őstag
Egyebkent ha szorzozáras akkor allitgathod az FSB/DRAM aranyokat. Pl.: 400-as a proci FSB-je s beallitod a megfelelo aranyt akkor a memo akar 333, 266 -on stb. jarhat.De azert csak ovatosan
-
Thomeck
csendes tag
Üdv. Volna egy kérdésem.
egy 2600+ bartonom van AsusA7v880 lapban egy 512mb 400samsung és egy 256mb 400samsung rammal.
Na most az Everest szerint a ramok valódi órajele 209 az effektív 417mhz.
Ha feljebb tolom az fsb-t vagy akár a szorzót (11.5 jelenleg) a ramok frekije növekszik.
Láma vagyok, de a biosban fixáltam a ramokat 400mhz-re.Auto-n ugyanez. Ettől függetlenül ez a helyzet.
Hogyan lehetne fix értéken tartani a samsung ramokat amikről úgy hallottam nem igazán húzhatóak.
Boldog Karácsonyt mindenkinek. -
kezu
tag
Hello, van egy kis problemam, lehet rossz helyre irok vagy nemtom, de mind1:
Van egy asus a7n8x delux lap, 2.8@3.0 barton, slient tower hutessel (aida szerint 40 fok korul van a cpu, a diodak meg 45-50 korul, a lap meg 32-35fok) + 1 kieget gef6800gt potlasara beszerelt asus v7700 ti 64mb-s gef2, alap passiv bordaval+ egy spire procihuto ventije rarakva (elvileg ez lehuti a 3as bartont is, szval eleg gyorsan porog
) + 2x512 kingmax 500as ram+ 420 Cheiftec tap
problema: jatekok kidobnak szo nelkul + volt 1-2 restart is magatol, de ez nemnagyon, inkabb a kidobasok
mi lehet? elvileg nincs semmi tulmelegedve, a hazban van vagy 4 rendszerhuto, a proci-n atomhutes (a hofok is jo), elvileg a vga is atomzsir huvos (bar ennek az erteket nemtom megnezni, de kezre kb langyi
es szemeteles sincs)
most volt winreinstall is, de ugyanugy csinalja -
MoP_FX 57
őstag
Hat ez altalaban a proci hibazasabol adodoan tortenhet de az a 1.8 V is mar egy picit sok.Ha 1.8V-on meg ennyire instabil akkor szerintem inkabb 1.9V-nal lesz teljesen stabil ne nagyon hajtsad annyin.Talan vizzel.
Prime 95 nevu progi megmondja ,hogy hibazik-e vagy mas miatt van.
[Szerkesztve] -
Shev
csendes tag
Kellemes karácsonyt mindenkinek!
Problémám a következő: proci tuningolás miatt lefagynak programok kb fél-1 óra alatt. A gépem: AMD XP 2500+ proci, Abit NF7 alaplap, 2x256Mb DDR Samsung memórai (Dual DDR).
Két dolgot változtattam meg: a proci frekvenciáját felhúztam 166-ról 200-ra (a szorzó maradt 11), illetve a core-t emeltem fel 1,8V-ra. Mit tegyek hogy ne lépjenek ki hibaüzenettel a progik, emeljem még a core-t? Vagy mást változtassak?
Előre is köszi! -
tjhooker464
őstag
KEllemes karácsonyi ünnepeket mindenkinek!

-
kem
addikt
Lenne egy gyors kérdésem!
Van egy 2500+ Bartonom.
Memtest azt írj, hogy az L1 cacha 128K, de Everest szerint csak 64k.
Most akkor mivan
? Ha tényleg 128k, akkor hol tudom ezt átállítani? -
MoP_FX 57
őstag
válasz
tjhooker464
üzenetére
Csalodni nem fogsz, az biztos.
-
tjhooker464
őstag
Lehet lesz mobil barcim! Kira lenne

-
Samee
tag
Itt vagyok megint, megvettem az ABIT AN7-et tegnap és beletettem a 2500+ bartonom. Nem volt sok időm próbálgatni a tuningot, 2,2 gigán hagytam és kiderült hogy nem lockos (ahogy mondtátok
). Köszi a segítséget, az alaplapot pedig mindenkinek csak ajánlani tudom! 
-
Wolverine
félisten
válasz
tjhooker464
üzenetére
Sajnos nekem sincs kp-tartalékom, ergo be nem tudok számítani

MoP: most gariztatom, mivel gugánál is fennálltak a tünetek, a proci, a RAM és a VGA meg tutira jó...
[Szerkesztve] -
Wolverine
félisten
válasz
tjhooker464
üzenetére
Ha az én áraim érdekelnek: 25,2k + útiköltség a 2500+, 28,1k + útiköltség a 2600+. Gari rajtam keresztül érvényesíthető, mert te aligha akarsz Grazba utazni
Így egy éves cseregari van. Eddig csak az Abit KW7-ben nem akarta tudni az igazságot az ilyen proci tudtommal, illetve hobizoli szív most eggyel (az is VIA-s Abit lap). Na meg nekem nem akar összeállni az AN7-re épülő konfigom... Léggel a 2400 MHz mindnek ment eddig, némelyik proci 2500-at is elbírt (elsősorban 2600-osok voltak ilyenek), vízzel 2600-2700 MHz lehet csak a cél 
Ha rendelsz, én közlöm, mikor utazom Grazba (ez pénteki nap szokott lenni). Átvétel általában utána hétfőtől, kivételeket mindig jelzem. Legközelebb jan. 7-én megyek valsz, hacsak közbe nem szól az utolsó pillanatban egy vizsga...
Más kérdés?
-
Dryman
őstag
Srácok !
Segítsetek már aki otthon van ebben a számmmisztikában!
Következő szériálszámú Bartont ajánlották megvennem, és kiváncsi lennék mi is az előnye hátránya ennek a procinak!
AXDA2500DKV4D V377287L31618 AQZFA0349UPLD
Lockos vagy sem, de az miből is derül ki?
Dry -
Mems
csendes tag
Mitől lehet az, hogy a Central Brain Indentifier nem indul el?
ezt írja ki: Cbid: Error Unable to start driver
Aktív témák
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Vác és környéke adok-veszek beszélgetek
- Gaming notebook topik
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Linux kezdőknek
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Renault, Dacia topik
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Formula-1
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- További aktív témák...
- Intel G3950 , 3930, G4400, G5420 Procik Akciósan!
- Eladó Pentium G6400 gyári hűtővel
- Intel Xeon E5-2600v4 processzorok készleten 2680v4,2683v4,2697v4,2697Av4(áfás számla, 2 év garancia)
- AMD Ryzen 9 9950X3D - Új, 1 év garancia - Eladó!
- AMD Ryzen 5 8500G 6-Core 3.5GHz AM5 Box - PCX garancia 2028.10.06.
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro+ 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! Ryzen 7 3700X / RTX 2070 Super / 32GB DDR4
- Apple iPad Smart Keyboard magyar
- Apple iPhone 12 Mini 128 GB Fekete 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Samsung Galaxy Tab A9+ 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Nézzétek már meg hogy ha 1.65-ös Vcoret állítotok be BIOSban akkor a Hardware Monitor részben mennyit mér és ingadozik-e ? /csak azért mert nekem lehet elromlott vmi a lapomon/

Neked mekkora fesszel ment a 2300mhz?

a deszkámon.

Prime 95 nevu progi megmondja ,hogy hibazik-e vagy mas miatt van.