Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- QWERTY billentyűzetes, üzenet-fókuszú androidos mobil a Clicks Communicator
- CES 2026: Minden kiszivárgott bemutatója előtt a Motorola új csúcstelefonjáról
- Mobilhasználat külföldön
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
Aktív témák
-
Wolverine
félisten
Tegnap próbálgattam a rendszert, és ez a nyavalyás AN7 nem volt stabil a Prime meg a SuperPi szerint sem 215-ön
A NB fesz maxra van tolva, ami itt 1,75 V-ot jelent... Morrr... -
Atesz
csendes tag
Sziasztok !
Segítségre lenne szükségem: Az történik hogy játékok közben egyszer csak a gép kikapcsol szirénázás közepette.(tii-tuu tii- tuuu
). Addig ne is tudom visszakapcsolni amig teljesen nem áramtalanitom.
Eloszor arra gondoltam hogy rossz a hütésem.Mostanra eljutottam oda hogy leteszteljem.CPU Burn .Ha error checking be van kapcsolva akkor nem igazan megy 55 fok fölé.Ha kikapcsolom az error checkinget akkor kb 8-9 másodperc és elszál ua. a jelenséggel.
Ha valami cpu benchmark progival elkezdem tesztelni szinten elszáll.
Lécci adjatok tanácsot m lehet a gond.
Alaplap: ABIT NF7
Proci: 2500+ barton 1900-on megy.
Nagyon köszönöm a segítséget.
Atesz -
makszi
aktív tag
válasz
Balinov
üzenetére
Szia!
Én is örülök hogy működni látszik a dolog.
Persze nem akarom elkiabálni mert ma egész nap fut a prime95, és
ha estig nem hibázik, akkor fogom így járatni.....
Sajna pénzem most nincs tehát, 400-as ramokra nincs sok esély, pláne mert
a mostani ramokat nem igazán tudom elpasszolni....
Majd még gpndolkodom, hogy mi legyen....
Most látom, hogy van egy lehetőség, amit írtál...
Próbálok beszélni a Sefterrel....
[Szerkesztve] -
Balinov
titán
válasz
Balinov
üzenetére
Sefter a te barátod!
Bővebben: link
[Szerkesztve] -
makszi
aktív tag
válasz
Balinov
üzenetére
Közben Tesztelgettem a rendszert, és most úgy néz ki hogy a plusz fesz.
hiányzott a procinak... Most 1.675V és 11*200-on megy. A memóriákat meg 333Mhz-n járatom, úgy hogy ők is kaptak egy kis plusz feszkót...
Prime 95-tel, tegnap este futtatam egy -egy órát, két különböző teszttel
Az egyik amikor sok ramot tesztel, a másik a amikor a CPU ra megy rá....
Egyikkel sem volt baj...
Mindenesetre, ma munkaidőben itthon futtatom a Prime-ot egész nap
és ha estig nem lesz gáz, akkor lehet marad így..... -
makszi
aktív tag
Sziasztok!
Én nem vagyok annyira optimista, mert ma már nagyon nehéz 266-os ramokat
elpasszolni, kérdeztem Gianni-t is de mondta hogy az ilyen ramokat sajna nem
tudja beszámítani.
Ezért még mindig nem tudom hogy akkor most hogyan tuning vagy ne tuning??
Ja és Mr_Ricsi kérdésére a válasz:
Kipróbáltam a 9*200 at és ott nem villog....
[Szerkesztve] -
gerg0
aktív tag
válasz
Stalker-2572
üzenetére
1. Valami zalman ''csoda'' jó lehet csak az alapból nem megy rá az alaplapra, moddingolni kell, több léghűtőt nem ismerek.
2. Programos gyorsításról még nem hallottam csak lassításról.
Én ennyiből hoztam ki a vízhűtést(12e)
[Szerkesztve] -
Stalker-2572
veterán
Nekem is van egy 2500+ Bartonom ami Abit NF7-s alaplappal, alaplapi funkcióként fel van húzva 3200+ra fesz. növ. nélk.
Stabil is meg gyors is de a hűtővel nem vagyok megelégedve: Silent BREEZ III -am van, fullréz, 1800rpm, és egyáltalán nem silent, hangos!! és nem is hűt eleget. Ha a elszedem a ház oldalát akkor minden ok, teljes terhelés mellet nem nagyon megy 65° fölé.
2 kérdés:
1. tudtok jobb halkabb hűtőt? (max 10e.-15e.)
2. tudtok progit amivel tudnál gyorsítani a ventit anélkül hogy szétmenne?
KÖSZEE -
mr_ricsi
veterán
''Biztos bennem van a baj, de ezt nem egészen értem!!''
Akkor már ketten vagyunk.
Ha jól látom, neked KT600-as alaplapod van, ami nem tudja a ''duál-csannelt'', tehát a 2db RAM-ból semmit sem profitálnál.
Ha engem kérdezel, gondolkodás nélkül cserélném 1 db 512-esre. (Az 500MHz-es is ingyen lenne? Mert akkor inkább azt választanám, de ha fizetni kell érte, akkor a 400-ast.)
''Biztos hulye vagyok de mi az hogy pl D43-asok''
A Hynixnek az egyik RAMja, amiről minden tuningos álmodozik. -
Balinov
titán
csek disz áut!
Igaz, hynix D43-asa Gianni-nak csak 256MB-os van,de az elég baráti 7900ért.
Ő meg megbízható forrás (he-he,ha nem lenne az,nem gyűrné már az 5-ik topikját)
beszámítóst is játszik.
vagy itten:
ez egy 512MB-os SuperTalent 466Mhz-es modul 19ért.
[Szerkesztve] -
makszi
aktív tag
válasz
mr_ricsi
üzenetére
Szia!
Köszönöm, akkor viszont a következő lenne a kérdésem.... Szerinted többet nyernék ha a 2*512 / 266 os ramok helyett lenne pl 1*512 / 400 as ram, vagy esetleg 500Mhz-s ram???? Mert ha igen arra van lehetőségem, hogy nulla ft ráfordítással lecseréljem a régieket egy új RAM-ra... Szerinted megéri???
Ma este kipróbálom, és ha tegyük fel hogy bírja a 9*200-at akkor hogyan tovább
mert ugye amit tudunk az az hogy a 11*200 at nem bírja már... Tehát pl 10*200 egy lehetséges megoldás??
Előre is köszönöm a segítséget! -
mr_ricsi
veterán
''mert összeségében nem lesz gyorsabb a rendszer...''
Nem, azt akarom mondani, hogy nem nyersz annyit tuninggal, mint amennyit gyorsabb memókkal tuning nélkül nyernél. (Az AMD szereti, ha szinkronban megy a RAM)
''A proci szorzóját tudom változtatni..''
Akkor vedd le 9-re, és 9x200-on próbáld ki. Ha úgy is villog, akkor a 200-at nem bírja a proci. -
makszi
aktív tag
válasz
mr_ricsi
üzenetére
Ezzel azt akarod mondani, hogy amíg 266-os ramjaim vannak addig felesleges tunningolni a procit, mert összeségében nem lesz gyorsabb a rendszer...
Azért ezzel vitatkozom, mert időben nem volt mindegy hogy egy avit 1833 vagy 2200 Mhz-en konvertáltam nem akarok hülyeséget mondani, hogy mennyivel, de biztos hogy rövidebb idő alatt végzett ha 3200+ ként járattam a barcim.....
A proci szorzóját tudom változtatni........ -
makszi
aktív tag
Rendben van köszönöm a tanácsod, de én először az elvet szeretném ha elmondanátok, tehár amit kérdeztem, mit érdemesebb az adott konfigommal művelni, fesz emelés, vagy szorzó, vagy a memória a bibi vagy mi???
Egyébként mielőtt elkezdett villodzni, és teszteltem, 11*200-on a rendszert
3dmark 2001-elk is meg valami hot cpu testerrel is, meg hát aviból konvertáltam dvd-t és ezekkel nem fagyott le soha nem volt kék képernyő sem, csak egyik napról a másikra elkezdett villogni....
Kérdés hogy minek a határán vagyok esetleg a táp, vagy a proci????? Táp 300W-os Chieftec
Előre is köszönöm! -
g4dg3t
senior tag
Ha tuningolsz minden esetben eloszor teszteld a rendszer stabilitasat! Csak akkor hasznald huzamosabb ideig huzva ha mar a stabilitasban biztos vagy.
Tesztelesre en a Prime95-ot hasznalom...Tortute Test had menjen orakig...ha nem hibazik 2-3 ora utan sem, akkor nagy valoszinuseggel a 7koznapi alkalmazasaid is gond nelkul menni fognak es stabil lesz a rendszer! -
makszi
aktív tag
Sziasztok!
Lenne egy problémám, van egy MSI KT6 delta alaplap, egy 2500+ os barton
és 2*512 266Mhz DDR ram. Ez eddig még nem nagy baj, nem régóta elkezdtem
tuningolni egy picit, annyit csináltam, hogy a Biosba az FSB-t húztam fel
166 ról 200 ra és így lett 11*200 feszt nem emeltem, ment ez így kb egy hónapig amikor elkezdett egyszer csak pl netezés közbe villogni a képernyő!!
Először azt hittem VGA (Abit Ti 4200) de kipróbáltam más VGA val is ugyan ez
aztán a monitort is cseréltem, de az sem jött be, míg nem rájöttem, hogy ha
visszaveszem pl: 11*180-ra akkor már nem villog a képernyő!! Viszont sok videot konvertálok, tehát hiányoznak a Mhz-ek....
A kérdésem hogy akkor most végképp búcsúzzak el a tuningtól, és örüljek hogy még megy...
Vagy próbáljak feszt emelni, és az megoldja a villodzást???? Ha ez a javaslat akkor konkrét tippeket várnék... A hűtő egy Igloo 2510
Vagy inkább szorzóemeléssel próbálkozzak és ne FSB-vel??
Esetleg az a baj hogy a memóriák csak 266 osak... (Próbáltam már 333-asként futtatni őket és mentek úgy is...)
Várom az építő jellegű ötleteket.....
-
mr_ricsi
veterán
''az én procimon az azonosító: AXDC2600KV3D''
Ez egy thorton. (A thorton és barton között csak annyi a különbség, hogy előbbinél fele cache le van tiltva.)
''Érdemes kicseréltetnem a procit?''
Ha Bartonnak vetted, akkor cseréltesd ki, mert ez nem az. (A kettő között árban van pár eFt differencia.)
Olyat kell kapnod helyette, ahol a AXDC2600KV3D helyett AXDC2600KV[b[4D
van.
''Az L2 +256-ot hogy lehet engedélyezni ezen a procin?''
Lehet, de ne foglalkozz vele. Egyrészt kifizetted a +256kB-ot, másrészt ha kipingálod, elveszik a gari, harmadrészt: nagy eséllyel hibás a letiltott cache-rész. -
uRSul
tag
Egy kérdés hozzátok gurukhoz!
2600+ os Barton proci néven vettem Thorton magos procit, legalábbis a tesztek szerint. Most ahogy olvasgatom a véleményeket utánanéztem én is adolgoknak. Többen mondják, hogy nincs 2600 os Thorton, hanem azok a procik Tbred-ek.
Nos az azonosítók:
2600 Tbrednél: AXDA2600DKV3D
2400 Thortonnál (elvileg ez a legnagyobb, legalábbis ezt írják sokan): AXDC2400DKV3C
az én procimon az azonosító: AXDC2600KV3D
Na most akkor mi van???
Érdemes kicseréltetnem a procit? Mert én Bartont akartam venni!
Az L2 +256-ot hogy lehet engedélyezni ezen a procin? -
cudar07
senior tag
szia Boond008
milyen tápod van?
nekem codegen 350W volt alig birta a gépem a 2100MHz (2500+ Barton)
most Q-Tec 500 W 2200W feszemeléssel de stabilan megy
és 10000 HUF megkapod
hi -
uRSul
tag
Bocsi a Thorton és a Barton között mi a különbség, ki tudja?
A cache méretén kívül!
-
mr_ricsi
veterán
válasz
Apophis
üzenetére
''Akkor miért írja több oldal és ''szaklap'' (Gamstar...), hogy unlockolja? Mind hülye?''
Eszerint mind hülye.
Ha gondolod, olvasd el magyarul, hogy ez az összekötés csak a ''fordítótáblát'' kapcsolja ki:
Bővebben: link -
Bond008
csendes tag
Senkinek nincs ötlete?
''Hali !
Kb. két hete járatom a procit 2000 MHz-en.
A lapom ASUS A7N8X . A problémám az hogy a PC PROBE nagyon nagy feszültség ingadozásokat jelez. A vcore leesik 0,7v-ra aztán rövid idő múlva visszaáll. A 12v -os feszültség pedig volt hogy felment 18v-ra.Ezt okozhatja az emelt FSB, vagy táp gond, esetleg a program ír ki hűlyeséget ?
Ha van valakinek ötlete segítsen !'' -
mr_ricsi
veterán
válasz
Apophis
üzenetére
A csudát! Ez arra szolgál, hogy a procit a 13x-24x szorzósávból 5x-12,5x-re állítsuk át. A barton 2500+ a 11x-es szorzójával eleve ebben a sávban van, tehát a lábak összekötésének semmi értelme sincs.
A tomshw-es linkben pl. egy lockmentes 3000+ból (13x166) csinálnak így lockmentes 2500+-t.
[Szerkesztve] -
MoP_FX 57
őstag
válasz
antikomcsi
üzenetére
Te gyoztel, nekem is furcsa volt.

-
RaiN
csendes tag
válasz
Takhanto
üzenetére
Nézegesd ezt: Bővebben: link
De asszem ezzel a módszerrel sem unlockolható minden példány!
[Szerkesztve] -
antikomcsi
veterán
válasz
MoP_FX 57
üzenetére
Bocsi, az én bibliám ez:

Másrészt megnéztem a linket, és 11.5x166-ra érdekes magfrekvencia jött ki nekik.
-
Takhanto
őstag
Miaz? Senki nem tud nekem segíteni? Ez 2500+Barton tuning topic??
Ha igen akkor kérem reagáljanak! Lockos a procim (2500+),hogy tudom unlockra változtatni????? -
gerg0
aktív tag
válasz
Hercooles
üzenetére
Attól függ ha Nforce 2es akkor van esély mert abban a pci/agp freki az fix és ha olyan lapod van amiben ez nincs ''fixálva'' akkor ahogy emeled az fsb-t ugyanolyan arányban emelkedik ezeknek a frekije is. Az alap pci/agp freki az 32/64mhz.
Minnél magasabbak ezek az értékek annál instabilabb a gép, mert vagy a pciban lévő kártyá (pl. hangkártya) vagy a videokártya hibázik.
Nekem Via csipsetem volt 333mhz-s pontosabban: VIA KT400-as azzal nem ment a 400mhz, és ezután váltottam Nforce 2-re. -
MoP_FX 57
őstag
válasz
antikomcsi
üzenetére
Dehogynem. Bővebben: link
-
Hercooles
aktív tag
#4021???
-
uRSul
tag
Bocs nem pont ide illik, de egy kérdés!
Van egy 2600+ os Barton proci, amiben csak 256Kb L2 cache van.
Azzal mi a helyzet? Nem 512-nek kellene lenni benne?
Köszi ha tudtok válaszolni! -
RaiN
csendes tag
Central Brain Identifier: Bővebben: link
-
Hercooles
aktív tag
333as lappal milyen esély van egy kis tuningra fsb emeléssel?
-
Takhanto
őstag
Hy all!
Barton Clock Ratio progival,Locked Multiplier van kiírva nálam,2430 mhz-re tudtam húzni.Lehet ennél jobban is húzni,ha igen hogyan?Lockot ,hogy tegyem unlockra?
Configom: Asus A7N8X Deluxe,2500+ Barton,2x256 samsung 400mhz,6600GT/AGP,Ultra Power 360w táp -
mr_ricsi
veterán
Hallottam-olvastam néhány dolgot, és ezzel kapcsolatban van néhány kérdésem:
1, Igaz-e, hogy az újabb tokozású (a tetején látszanak a vezetőszálak) XP-knél a hidakat úgy is össze lehet kötni, hogy a lézerlyukat töltjük fel folyékony ezüsttel?
2, A Bartont az AJ27 és AH28 lábak összekötésével valóban szorzólock-mentessé lehet tenni? (A 12,5 alatti szorzók vonatkozásában)
Ez a szuperlock-osoknál is működik?
3, Lehet-e pinmoddal is mobillá változtatni a bartont, vagy csak a megfelelő bridge átkötésével? -
tibur
csendes tag
Ejnye barton tuning! En is ezt csinaltam de most mar a bibliara megeskudtem hogy vege. Nem eri meg szerintem egy par Megaert akar elrontani is ezt jo kis procit. Hat nekem sikerult: addig melegedett szegeny amig bele nem halt. Vegul is az en hibam, ugyanis tobb huttot ki kellet probalnom hozza, hogy hatha valamejikkel sikerul lehuttenim, a vege ugy tortent, hogy egy hutocserenel megcsuszott a csavarhuzo, es azota nincs bartonom. Szoval en mar tanultam a tuningbol. Nost egy 2200+ tb-m van de sanos jol erzem a kulombseget a volt 2500+ kozott. Hat sok sikert mindenkinek.TTTTTUUUUUNINGGGGGG

[Szerkesztve] -
chaby7
aktív tag
Alapfeszen járatom 3 hónapja 3200+-on
Eddig a max:
2424MHz(3650+) 1.75V
1x512Ram DDR400 szinkronban -
Bond008
csendes tag
Hali !
Kb. két hete járatom a procit 2000 MHz-en.
A lapom ASUS A7N8X . A problémám az hogy a PC PROBE nagyon nagy feszültség ingadozásokat jelez. A vcore leesik 0,7v-ra aztán rövid idő múlva visszaáll. A 12v -os feszültség pedig volt hogy felment 18v-ra.Ezt okozhatja az emelt FSB, vagy táp gond, esetleg a program ír ki hűlyeséget ?
Ha van valakinek ötlete segítsen ! -
RaiN
csendes tag
Na tolok rá egy Prime 95-öt, mennyire stabil igy 2315Mhz -en, alapfeszen...

-
RaiN
csendes tag
Úgy néz ki, hogy rosszul olvassa az OPN numbert-t a CBI: Bővebben: link
Tehát akkor ez egy übertuning 2500+, ami egy éve parlagon hever fater gépében!
-
RaiN
csendes tag
Jelentem, eddig alapfeszen viszi a 3200+ -t (2200Mhz)!

Viszont lockos, úgyhogy nemtom meddig megy fentebb szinkronban a DDR400-as memóriáim miatt... Lehet kiprószálom aszinkronban! -
RaiN
csendes tag
Egy másik jó kis oldal: Bővebben: link
Itt i s qrva jól szerepel az AQYHA stepping! 2885Mhz léghűtéssel!
(Volcano 7+)
Igaz 2.06V magfesszel, 222 Mhz -es fsb-vel, szinkronban, és unlockolva van... Meg ehhez már komolyabb memória is kell.
Lehet, hogy bemákoltam?

-
RaiN
csendes tag
válasz
MoP_FX 57
üzenetére
Amúgy a főoldalon Bővebben: link sok infót találsz, teszteket, stb.
A fórumja is komoly!
Aktív témák
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- CES 2026: jön az AMD CES előadása és az NVIDIA GeForce ON
- Oakley topic
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B760M i7 12700 32GB DDR4 1TB SSD RX 7800 XT 16GB ASUS A31 PLUS ARGB 750W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3893
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650XT 8GB RAMPAGE Shiva ADATA 600W
- Full Prémium! Gamer PC-Számítógép!Rog Maximus XII! I9 10850K / RTX 3080 Suprim / 32GB DDR4 / 2TB SSD
- Apple iPhone 13 Pro Max 128GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
A NB fesz maxra van tolva, ami itt 1,75 V-ot jelent... Morrr...
). Addig ne is tudom visszakapcsolni amig teljesen nem áramtalanitom.

![[kép] [kép]](http://members.chello.hu/fragsten/tuning/rain_2500+@3430+.jpg)
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
egyre kivancsibb vagyok.