Hirdetés
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
- CES 2026: A tévékben is okosabb lesz a Gemini
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Milyen okostelefont vegyek?
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Visszakerül a Realme az Oppo alá
Aktív témák
-
DraXoN
addikt
válasz
MoP_FX 57
üzenetére
Ez egy amerikai árverés?
Itt egy magyar lap is ha érdekel Bővebben: link -
DraXoN
addikt
Egyébként a 333-mas Samsung ramjaim is jól bírják

-
DraXoN
addikt
Itt egy kép, hogy milyen sebességet produkál (sajna nem stabil, a prime szerint).
Bővebben: link
[Szerkesztve] -
MoP_FX 57
őstag
JO reggelt mindenkienek ,talaltam magamnak egy prockot Athlon Xp-m 2400+,a srac szerint viszi a 2300 mhz 1,7 V-on.
Itt szam a hasarol
AXMD2400FJQ4C Z413733D40174
AQYHA 0415VPMW -
DraXoN
addikt
Pontosítok 2424Mhz ammin most megy.
A primeban 3 percenként 1 hibát vét (vagyis egy kis feszemeléssel stabil lehet).
Szerintem a 2600Mhz (1.8v) os értéket nem biztos, hogy a CPU nem bírta. csipogás alapján a (az értékeket innen néztem Bővebben: link ) CPU csak túlmelegedett (szerintem a fogyasztás ennél az értéknél, már 100W
felett lehetett. A mostani értéknél 77W, Eredetileg 68W azthiszem) -
DraXoN
addikt
válasz
zsoltee10
üzenetére
Ezen az értéken nem ment (ma hajnali 1 kor meg már nem volt kedvem belebújni a gépbe egy Cmos törlés miatt)
most 2400MHz-t próbáltam alapfeszel, de a prime hibával leállt.
Ez azért már neki is sok volt.
De azért a 2370Mhz sem rossz szerintem alapfeszel egy 2500+ os Bartontól. -
zsoltee10
addikt
na tényleg egy boot 2600-n 1,8V-n aztán mehetünk alduni.
-
DraXoN
addikt
Ja egyébként a valós fesz amit a CPU kap az 1.552-1.586V kötöt változik (1.65V nak van beállítva)
-
DraXoN
addikt
Egyébként, hogy lássátok, nem viccből mondom az adatokat.
Itt egy kép Bővebben: link -
-
zsoltee10
addikt
2300MHz lenne a 3400+ barton, de ilyen proci nincsen, és nem is állná meg a helyét a modellszámozás, hiszen már a 3200+ is jelentősen el van csúszva.
2,4Ghz pedig a 3600+ lenne, ami már tényleg lol, ha egy 3,6 p4 mellé tesszük. -
DraXoN
addikt
Elkezdte a Test2 -őt

Még stabil 58°-os a proci -
MoP_FX 57
őstag
figyeljetek sracok ,nem tom ez mennyire mervado de most lattam valahol 3800+os 64 bites AMD ami 2,4 GHz-en megy
-
DraXoN
addikt
Bár igaz nem tudom 100% - ig kihasználni 3D-ben az FX 5200 miatt (abbol is 64bites verzió
). -
Tonyk
veterán
Neked is tudom ajánlani a HT-101 -et.
És akkor a hőmérséklet sem lesz magas. (Ja, igen a hűtőt 9.375-ért vettem és mintha a fogam húzták volna, de megérte.A Zalman ennél jóval drágább volt)
A másik, hogy szerintem 1.65-el is simán kéne vigye az ''eredeti sebességet'', de ha nem abba a 0.05V-ba nem fog belehalni
-
DraXoN
addikt
Köszönöm a válaszodat.
A proci tényleg jó tuningpotenciállal rendelkezik, de sajna a gyenge hűtés miatt nem tudom kihasználni.
Egyébként megy 2300-on 1.6v-tal stabilan, csak a hőmérséklet magas (65-70 fok). Szerintem kilehetne hozni belőle egy jobb hűtővel 2400-at is 1.7-1.75 volt környékén.
Ha majd egyszer lecselérem mindenképpen megpróbálom.
[Szerkesztve] -
válasz
GeNeRaL_XT
üzenetére
Szerintem könnyű szerelni, és nagyon jó hűtő, nekem is az van (bár igaz, hogy P4-hez).
-
Tonyk
veterán
válasz
GeNeRaL_XT
üzenetére
Inkább Aerocool HT-101 . Nekem is ilyen alaplapon van és nagyon-nagyon okés a dolog. Eleinte kicsit csodálkoztam rajta, de mára nagyon birom a fejét. És nem utolsó sorban jó csendes is.
-
Tonyk
veterán
Z419414E40046
Na ez kezd egyre érdekesebb lenni AMD-éknél...
Visszafelé haladva ugye a 46 a wafferen való elhelyezkedést jelöli. Ez a 46. volt. ami ugye bőven a lélektani 150-es határ alatt van. Nagyon jó tuningolási lehetőségekkel.
E4 érdekes. Lehet 2400+ is a 4ből kiindulva, de hogy fellfelé tokozták volna kétlem
Inkább egy, a gyár szerint gyengén sikerült 3400+ -os. Jó neked, hogy ilyet fogtál ki. Elvileg, egy kis szerencsével könnyen menni fog 3400+ -on. Vagy már megy is... -
Tonyk
veterán
válasz
GeNeRaL_XT
üzenetére
Azért nem tudod, mert az ADVANCED -> CHIPSET FEATURES -> SYSTEM PERFORMACE Optimal-ra van állítva. Állítsd át User Defined-re és akkor 1mhz-enként tudod neki növelni az fsb-t. Arra ügyelj, hogy a memória szinkronban legyen majd az FSB-vel, mert többet buksz rajta mint nyersz...
-
DraXoN
addikt
Én is megnéztem a procin az azonosítótt. 2 hetet tévedtem a gyártási dátummal kapcsolatban

AXDA2500DKV4D Z419414E40046
KQYHA0419VPMW
Ez a proci elég érdekes, mert az adatok szerint nem túl jó minőségű, de lehet húzni mint állat.
Még 1 dolog Ez most eredetileg milyen CPU nak készült? Mert többször is megnéztem de ezek az adatok szerepelnek rajta. E4 talán Extreme 3400+, vagy mi?
Kérem mondja meg valaki
[Szerkesztve] -
MoP_FX 57
őstag
válasz
GeNeRaL_XT
üzenetére
Jo lapod van foleg Zalmannal megspekelve!
A kerdesedre itt a válasz
''A Bios-ban a System Performance-t tedd Optimal-ra,ne user Defined-re.Így fogod tudni így állítani az FSB-t: 100-133-166-200. 200,ami ugye egyből 3200+-ot jelent,ha 2500+-os Bartonod van''-by Somé -
válasz
GeNeRaL_XT
üzenetére
Figyi, cseréld le az összes ramot 400-asra, mert ez kell a 3200+ -hoz.
-
Keitaro
addikt
válasz
GeNeRaL_XT
üzenetére
plussz van 1 266-os ramod és 2 333-asod. erre az infóra is szükségük lesz, mert szegény 266-ost nem hajthatod szét

No sok sikert itt! -
GeNeRaL_XT
aktív tag
bocs a7n8x deluxe az alaplap

-
GeNeRaL_XT
aktív tag
sziasztok!
Nekem egy asus a7n8x alaplapom van és fel szeretném húzni a 2500+-os procit olyan 3200+ szintjére azt tudom hogy a proc nem lock-os viszont az fsb-t sehol nem tudom kis lépésekben állítani csak 166-ról 200-ra
Hogy tudnám akkor ezt kivitelezni miket kell átálíítani hogy jol menjen?a hűtő egy falconrock2 és először próbálok meg procit húzni.HELP! -
Tonyk
veterán
-
Tonyk
veterán
válasz
MoP_FX 57
üzenetére
Az első sor (AXDA2500DKV4D) amit leírtál annyit mond hogy egy 2500+ -os desktop barton. Kár hogy lehagytad azt ami utána következett, mert lényeges lett volna....
A második sor első fele szerint egész jó kis proci lenne (AQXFA), de
(2003 év 45. hetéből származik) a gyártás folyamán nehéz volt megbecsülni a wafer-ről lekerülő procik teljesítményét (a gyártás kifinomultságának pontatlansága). A XPMW alapján nem valami tuningbarátnak néz ki őkelme... persze ettől még lehet (sőt kell is) húzni. Csak a gyár specifikációja szerint .....
(jó lett volna tudni mi is az a 13 jegyű számsor az AXDA2500DKV4D után
...,
nem véletlen raktam be a linket az OPN-ről)
[Szerkesztve] -
MoP_FX 57
őstag
Na ujra szetkaptam a gepet ,s kiszedtem a kis zsinort,nehogy valami bajt csinaljon.Ezt talaltam a CPU-n
AMD Athlon
AXDA2500DKV4D
AQXFA0345XPMW
Ha valaki elmondana ,hogy milyen az en procim azt megkoszonnem! -
Rayman15
csendes tag
Én most próbálkozok egy 2800+ tuningjával! Nem értek hozzá nagyon, úgyhogy mondanátok nekem szorzó+ FSB+ VCore értékeket? ( Nem akarok kihozni MÉG belőle mindent, úgyhogy légyszi CSAK olyat mondjatok, amelyen biztos, hogy nem száll el és stabilan fog menni ) Ja és légyszi mondjatok olyan progikat ( minél többet) amelyekkel a rendszer stabilitását lehet vizsgálni!!!
Segítségeteket előre is köszönöm:
Rayman -
MoP_FX 57
őstag
A proci jelenleg 2,21 GHz-en megy de nem ez a vege szerintem 1,7 V-on,primet nem nezek hasznalom arra ami nekem kell,ha azon nem hibaddzik akkor megyek tovabb
-
MoP_FX 57
őstag
Eszembe jutott valami,megyek a biosba ,mindjart visszajovok
-
MoP_FX 57
őstag
Na vagyok ,applikaltam a zsinort-t ,szepen mindent periferiat visszaraktam, bekapcs,gyorsan a biosba,szorzot...... mondjuk 10-re ok ,save and exit,kepernyo fekete meg se mukkan,tap lekapcs ujraindit megint bekapcsol de nem valtozott semmi.Szoval valszeg ez is egy ujabb eresztes amin mar nem mukodik a lab osszekotes

-
reewer
aktív tag
Hello!
epox 8rda+ alaplapben hogyan járassam 3200+-os a bartont
,nf7-ben csak 1 gombnyomás volt
????????? -
Tonyk
veterán
Akkor nem tom! Visszatértek a zöldre?. De maga a processzor tetején látjátok a nyák ''vezetékeit''???
Itt az én bartonom: ez még átláthatalan verzió... http://tonyk.atw.hu/files/barton.jpg
Utánunk vett egy kollégánk, ő már csak barnát kapott.És azon jól látható a felső nyák ''erezete''.
A ti zöld barcitokon is látszik? -
MoP_FX 57
őstag
-
MoP_FX 57
őstag
basszus heureka ,megyek gitárboltba a legvekonyabb hurert
-
MoP_FX 57
őstag
Na itt vagyok ,termeszetesen proba lesz ,valszeg ma ,de tenyleg hajszalvekony kell.Ezt mindenkeppen meg fogom csinalni mert az En ZÖLD barci-m alkalmatlan FSB tuningra.

-
laolaj
aktív tag
hi
kérdésem volna...
a lapomon (ASUS A7N8X DELUX) az FSB-t csak egyessével lehet állítani.., mennyivel lehet emelni (5mhz)???? vagy mennyivel
Ha megkérhetném a hasonló lapos emberkéket milyen tapasztalatai vannak...
Aktív témák
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Milyen TV-t vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- E-roller topik
- Milyen autót vegyek?
- Milyen légkondit a lakásba?
- Projektor topic
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
- Bekeményítenek az ügyfelekkel szemben a memóriagyártók
- Elden Ring
- További aktív témák...
- Samsung Bluetooth Mouse Slim egér
- Keresünk iPhone 16/16e/16 Plus/16 Pro/16 Pro Max
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3139
- Dell Latitude 5440 - i7-1365U, 32GB RAM, 1TB SSD, jó akku számla, garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

--inkabb feldobok egy topicot
)
felett lehetett. A mostani értéknél 77W, Eredetileg 68W azthiszem)

Hogy tudnám akkor ezt kivitelezni miket kell átálíítani hogy jol menjen?a hűtő egy falconrock2 és először próbálok meg procit húzni.HELP!