Hirdetés
-
Digitális Állampolgárság Program
lo Talán láttátok utcán a hatalmas "legyél te is digitális állampolgár" reklámokat. Ugyanis született egy...
-
Beült egy AI-cég igazgatótanácsába James Cameron
it A Titanic rendezője a Stability AI igazgatótanácsához csatlakozott.
-
180 Hz-es testvérpár született a Philips monitorokkal foglalkozó divíziójában
ph A hófehér köntösbe öltözött, 1440p-s kijelzőknek jó kontrasztja van, és ez hatványozottan igaz a 68,58 cm-es képátlójú példányra.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Crus
őstag
10 éve hordanánk is késő lenne. Pl. egy rakás sporthoz kegyetlen jó lenne.
Hivatásos Goldstein ügynök - https://youtu.be/S_a7saHMtZc - Young men die, because old men hate each other. - Az atomháború szörnyen unalmas.
-
bambano
titán
A villamos alatt fekvő okosszemüveges mosolya soha sem őszinte.
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
aktív tag
-
Hát azért nem biztos, hogy praktikus egy a Magyar fizetés 3/4-be kerülő cuccal sportolni. Meg azért úgy láttam elég sokan hagyják ott a hagyományos szemüveget is sporthoz. A másik fele meg hogy sokan épp a technológia elől menekülve fordulnak a sporthoz. Inkább a szoc média függő ifjak körében lenne népszerű, hogy egy pillanatra se kelljen elszakadni a szenny áradattól.
K̵̡̮̬̱̜͙͓̪̄̓͝N̷̪̄̾̈́Ų̵̢̦͕̟̰͇͉͂̓͜X̸͖̀͛͝Ǩ̸̻̲̯͂͌̓̎̂̔͛͘͝Ṋ̷̛̺̍U̵̢̦͔̼̺͉̦̲̖̙̽̈̌̋͒X̶͕͔̗́̓̉̈́̑̾̾͝͝K̴̨̹̯̞̂̏̎Ņ̷̰̻̙́́͐̂̏̄͛U̷̬̺̘̩̺͙̮̙͌̌̈X̴͇̆˜”*°•.˜”*°• E-L-I-T-E •°*”˜.•°*”˜K̵̡̮̬̱̜͙͓̪̄̓͝N̷̪̄̾̈́Ų̵̢̦͕̟̰͇͉͂̓͜X̸͖̀͛͝Ǩ̸̻̲̯͂͌̓̎̂̔͛͘͝Ṋ̷̛̺̍U̵̢̦͔̼̺͉̦̲̖̙̽̈̌̋͒X̶͕͔̗́̓̉̈́̑̾̾͝͝K̴̨̹̯̞̂̏̎Ņ̷̰̻̙́́͐̂̏̄͛U̷̬̺̘̩̺͙̮̙͌̌̈X̴͇̠͓͉̭͉̆
-
válasz Janika--1982 #3 üzenetére
Tud az! Legalábbis a jó kis combinoink festései megtanítják
K̵̡̮̬̱̜͙͓̪̄̓͝N̷̪̄̾̈́Ų̵̢̦͕̟̰͇͉͂̓͜X̸͖̀͛͝Ǩ̸̻̲̯͂͌̓̎̂̔͛͘͝Ṋ̷̛̺̍U̵̢̦͔̼̺͉̦̲̖̙̽̈̌̋͒X̶͕͔̗́̓̉̈́̑̾̾͝͝K̴̨̹̯̞̂̏̎Ņ̷̰̻̙́́͐̂̏̄͛U̷̬̺̘̩̺͙̮̙͌̌̈X̴͇̆˜”*°•.˜”*°• E-L-I-T-E •°*”˜.•°*”˜K̵̡̮̬̱̜͙͓̪̄̓͝N̷̪̄̾̈́Ų̵̢̦͕̟̰͇͉͂̓͜X̸͖̀͛͝Ǩ̸̻̲̯͂͌̓̎̂̔͛͘͝Ṋ̷̛̺̍U̵̢̦͔̼̺͉̦̲̖̙̽̈̌̋͒X̶͕͔̗́̓̉̈́̑̾̾͝͝K̴̨̹̯̞̂̏̎Ņ̷̰̻̙́́͐̂̏̄͛U̷̬̺̘̩̺͙̮̙͌̌̈X̴͇̠͓͉̭͉̆
-
paatrick
őstag
Zuckerberg abban is hitt hogy mindenki a Metaverzumban fogja élni a digitális életét. Aztán sehol semmi.
Én ennek se látom értelmét. Csupa olyan funkció van felsorolva amire jelenleg jobb alternatívák vannak.
[ Szerkesztve ]
6 év "lelkes újonc", 4 év "kvázi-tag", 2 év "tag", 1 év "aktív tag", már senior tag. I'm doing my part. ¯\ ʕ•ᴥ•ʔ /¯
-
ledgeri
nagyúr
Új éra abban, hogy ki mit hogyan oszt meg a másikról. Nagyik bőven nyomkodnak random appokban arra, hogy megosztják a telefonszámod, hátha megtalálnak... vagy csak 2 prémium banánért......
Kiváncsi lennék hogy 100 ilyen szemüveggel velem szembejövő emberkéből hánynak lesz olyan beállítása ami engem nem nyom fel a netre max bitrátával. (az, hogy helybe futó algoritmus mindenkit kimaszkoljon aki nem járult hozzá, majd 10 év múlva, EUs nymásra... talán...)// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
Szena67
tag
Értelmetlen drágaságok ezek. Sporton elvéreznek, nem bírják az izzadságot meg az esőt, meg az erős UV is idővel kinyírja a műanyagot, belső szalagkábelt. Oakley radar pace pl. (azt a márkát is a luxotica vette meg). Hiába volt ipx védettségű, AI személyi edző ilyesmi, nagyon cool, meg sportra kitalálva, pedig az csak hangot tudott, meg hangparancsokkal lehetett vezérelni. Amíg működött addig jó volt, csak amint befosott onnantól nem volt több, mint egy hangyányit vastag szárú, drága napszemüveg. Android 7.x után meg már nem volt kompatibilis semmivel. Intellel közös produkció volt, de aztán nem folytaták a közös utat.
-
gabor7th
addikt
Pár éve mintha már nem lenne releváns Zuki, pedig korábban nem tudtunk szabadulni tőle... addig amíg kiderült pénzért a republikánusok is hirdethetnek a Facebookon.
A számítástechnika új negatív trendjei: ujtechkor.blog.hu
-
Crus
őstag
Mégis sokan megteszik. Aki kicsit is komolyan gondolja a sportot valami Garmin már ott lóg a kezén és/vagy a kerékpárján.
Azt nem tudom értelmezni, hogy "elég sokan hagyják ott a hagyományos szemüveget is sporthoz."
Futáshoz, kerékpározáshoz nélkülözhetetlen kellék a szemüveg, ugyanis amikor 30km-re elfutottál otthonról és belemegy egy bogár a szemedbe, az eléggé el tudja rontani az edzésed, majd a napod.Hivatásos Goldstein ügynök - https://youtu.be/S_a7saHMtZc - Young men die, because old men hate each other. - Az atomháború szörnyen unalmas.
-
Crus
őstag
Rossz a megközelítés. Egy ilyen szemüveg értelme sport esetében a következő:
- előre betáplált útvonal esetén pontos útirányt ad, így trailrunning vagy terepbiciklizés közben pontos tudni fogod merre jársz, hol van hirtelen lejtő vagy éppen merre kell fordulni az úttalan utakon
- folyamatos pace, BPM monitorozás vagy egyérintéses pill. lekérdezés, ahogy tetszik, aki sportol az tudja jól, hogy ez mennyire fontos
- edzéstervek és útmutatások követése hangutasítások segítségével (virtuális edző)
- zene/podcast a fejeden (ilyen szemüvegek már jó ideje vannak, nekem is van), nem esik a füledből a buds, mert nincs mi kiessen és mivel nyitott veszélytelenebb a használata
- esetleges e-sim megoldással opcionális tracking és lehetőség vészjelzés küldésére
- hívás indítás/fogadás, üzenet fogadás
- opcionális hangvezérlés
- fizetés szemüveggel, leveszed érinted, szokásos NFC módszer
- UV és bogárvédelemAz pedig, hogy nem tudnak legyártani izzadság és esőálló szemüveget, az nyilván nem igaz. Még az olcsóbb kategóriás is IPX4-es és nem ezért mennek tönkre.
[ Szerkesztve ]
Hivatásos Goldstein ügynök - https://youtu.be/S_a7saHMtZc - Young men die, because old men hate each other. - Az atomháború szörnyen unalmas.
-
Szena67
tag
Az első hozzászóló sportról beszélt. Lehet, hogy más dolgokra alkalmas lehet, de sportra biztos nem, mivel egy ilyen bonyolulságú eszköz nagyjából megvédhetetlen. Emberi verejték nagyon aggresszív, majd ha kibírja a sós tengervízbe merítést akkor elhiszem, de az űrtechnológia kategória lenne. Ez csak egy túlárazott consumer electronics kategóriájú termék lesz, nem lesz célja az ilyen szintű védelem, mert akkor túl tartós lenne. Használtam ilyen cuccot nem csak úgy ideírtam valamit otthonról a fotelból. UV sugárzás, eső, verejték, ezt a műanyagok mind mind nagyon nem szeretik (ha ugye valóban sportról beszélünk). Konkrétan a fekete műanyag kifehéredett a naptól az érzékeny mikrofonokat védő háló a szemüveg belső szárán ahol ha akarod ha nem érintkezik a bőrrel pedig levált. Pedig ez IPX védettségű termék. A benne lévő elektronikáról is van némi fogalmam, az Oakley összes wearable electronics termékét használtam (némelyiket javítottam is). Csodák nincsenek, akku valamalyik szemüvegszárban foglalhat helyet, onnan tovább kell vinni szalagkábellel (na az fog megtörni a csuklónál a ki- és becsukástól). A másik gyenge pont ahová idővel bejut a verejték az a kis driver, ami a hangot szolgáltatja. A harmadik az érzékeny mikrofonok (több is kell ugye a hatékony zajszűrés miatt) ezeket csak a szokásos sűrű szövésű hálóval lehet védeni mivel a hangnak be kell jutnia valahogy. A következő pedig az esetleges kezelőszerv. Ez a radar pace-en kapacitív érintő felület, ami szintén csak addig működik, amig a szemüveg a nedvességet kívül tartja. Igen nagyon pöpec a virtuális edző a füleden, amint tájékoztat a bringán lévő szenzorok értékeiről, sebesség, pedálfordulat, pulzus (ha van rajtad ANT+ szenzor) telefon GPS adataiból, távolság, mennyi emelkedő volt, átlagsebesség, edzési tanácsok, mennyit fejlődtél stb. miközben hallgatod a zenédet. Szó mi szó, néhány alkalom és pár 100 bringa km után lehet venni a következőt, ezért a konklúzió, hogy sportra alkalmatlan. Maximum a bemegy az őstermelő vele a városba/faluba villogni. A sport célú felhasználás az egy teljesen külön kategória sokkal szigorúbb használhatósági feltételekkel.
-
Crus
őstag
11 éve vagyok terepfutó, keresztedzésnek terepbringázás. A sportban jelenleg használt okoseszközeim mind bírják a strapát, izzadságot, esőt és sarat. Hogy te mennyire low budget cuccokat vettél eddig, az egy dolog, ettől még vannak már most is minőségi darabok, amiknek meg se kottyannak ezek a környezeti hatások. Igaz nagyjából 3 max 4 évente cserélni szoktam ezeket és nem azért mert tönkremennek, hanem mert vannak aztán szebbek, jobbak.
Oakleyt egyet se használtam eddig, mivel a sporttal kapcsolatos körökben abszolút nem ajánlotta soha senki. (Már a bármilyen elektronikát is tartalmazó eszközüket, mert nyilván vannak jó, elektronika mentes termékeik.)
A minőségibb darabokra 2 év gari van, de a törvényi szabályozás miatt már a 3 se ritka, így nem katasztrófa az sem, ha garban cseréltetni kell a cuccot.
Egyelőre a fő probléma inkább az, hogy ilyen mindentudó szemüveg mutatóba sincs. Ha a Meta mögé áll, akkor majd lesz a sport szegmensben is használható model.
-
Szena67
tag
Az okoszemüveg és sport viszonyáról volt szó okoska. Zuckerberg meg majd jogilag jól körbebástyázza magát, hogy közlekedésben nem használató, mert balesetet okozhat. Ahogy a combino és az okoszemüveg találkozását előttem már szellemesen megfogalmazták páran.
[ Szerkesztve ]
-
Crus
őstag
A személyeskedést nyugodtan tedd oda ahová gondolom "okoska", főleg, hogy végig az okosszemüveg és a sport viszonyáról írtam.
Magyarul a tizedét se használod ezeknek az eszközöknek hozzám képest, ugyanis rajtam 2 naponta ott vannak (audio szemüveg, BT fülhallgató, okos/sportóra) kint esőben, hóban, 35 fokban, 11 éve. Nyilván esőben csak akkor használom, ha éppen odakint elkap.
Fülhallgató használata mellett is előfordul a gázolás, ez mindenkinek a saját magánügye, hogy sínen átkelve akarja-e megölni magát, vagy sem. A témához nem releváns.
[ Szerkesztve ]
-
Szena67
tag
Gondolom a vonatkozó elektronikához kevés ismerettel rendelkezel és különben is látom mindenhez is jobban értesz. Egy ilyen bonyolultságú eszköz megvédhetetlen vagy ez csak irreláisan magas összegekből oldható meg, amit egy luxusmárka forgalmazó Luxotica (oakley, ray ban, stb. márkák tulajdonosa) nyilván nem fog beleölni. Trendi kütyüt fognak max. piacra dobni magas áron, reprezentálni talán jó, de sport célra pont alkalmatlan lesz. De mellette ott van még a jogi környezet, ha az ilyen célú használatot nem zárják ki a balesetek miatt szénné fogják perelni a céget az USA-ban és máshol a világon. Ezért ezen eszköz és sport viszonyáról felesleges is beszélni. Ennek semmi de semmi köze ahhoz, hogy napi szintem hány karácsonyfányi okos eszközt aggatsz magadra. Részemről befejeztem csőlátás kezelése nem szakterületem.
-
bambano
titán
Majd legyen egy app, ami arra jó, hogyha elmondtad a főnöködnek a véleményedet, és ettől elkezdenek kidagadni az erek a halántékán, akkor azt a szemüveg szára tudja érzékelni és a lencsékre lehet vészjelzést kirakni.
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
Tasunkó
senior tag
Mimikaolvasót el is fogadnék. Ha megbízhatóan le tudná fordítani, mondjuk 12 szmájli skálájára, hogy mi a helyzet az jó lenne. Túl sok szmájlit persze ne használjon, mert akkor csöbörből vödörbe.
Most esett le , hogy Zuckerberg az informatika Elon Muskja.[ Szerkesztve ]
Kérek egy számot a jútútú
-
--Disztroj--
senior tag
Ha a fotózást kiveszik belőle talán jó lehet, de így ez egy elég para kémeszköz amit mindenki levetetne gyak minden szituációban a viselőjével és akkor még a szatírokat és pedokat nem is említettem. Minden szempontból aggályos az egész.
A jó bor is megárt, ha sok! Hallgasd meg Sono Matto Bozo
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S23 BLACK DS 256GB, független, alig használt, tökéletes állapot, 2.5+ év garancia
- Samsung Galaxy S24 8/256 (7 ciklus az aksiban)
- Apple Mac Studio / M1 Max 10C CPU / 24C GPU / 32G RAM / 512GB / 60 nap Garancia
- CTO MacBook Pro 16" M1 Pro Chip 32 GB RAM / 512 SSD / Magyar / 60 nap garancia
- Eladó bontott MacBook Air M1 (13")
- Eladó Samsung D600e Szép Állapotú Független Barna Gyüjtöi Darab Hibátlan Müködéssel Jó Akkuval
- 2 darab egyforma Lego Technic 42095 infrás távos lánctalpas kaszkadőr autó eladó olcsón
- ASUS RTX 4070 12GB DUAL WHITE OC Edition AQUA GARANCIA 2026.12. Kiemelten szép!
- Sony xb-23 (Fekete)
- iPhone 12 Black 64GB független 93 % akku garanciás
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen