-
Mobilarena
Végigmegyünk azokon a fontos információkon és kérdéseken amelyek a legtöbbeteket érdekelhet, valamint a készülékről szóló általános információkat vesszük sorra.
Új hozzászólás Aktív témák
-
faggyasgergo
csendes tag
válasz
faggyasgergo #22450 üzenetére
Megtaláltam, sajnos a GB munkamódszertől elszoktam, de nagyon, a CM7 is 2 napig bírta múltkor és már hiányzott az új ui :/ - Igaz, hogy tud mindent, de hát na.
Init.d scripteket pedig nem szeretek alapból beleégetni a romba, hogy gyorsabb legyen. Úgy gondolom, hogy mindenkinek megvan a jól bevált kis scriptje
De tény lehetne, emelni vele a teljesítményen és egyebeken.
-
faggyasgergo
csendes tag
válasz
DessertFox #22449 üzenetére
Szia!
Melyik a Machspeed?
Lehet tolok egy backupot és kipróbálom én is.
/ egyébként nálam nincs gond az sdext-el, még frissítéskor sem, de lehet egyedi Skate-m van
/
-
faggyasgergo
csendes tag
válasz
Dexter68 #22272 üzenetére
Először feltelepítem a Romot tiszta telepítéssel, majd bebootolok és tesztelek mindent, több újraindítást is csinálok, aztán amikor végeztem, belépek a recovery-be, formázom a data cache és ext partícióm és az előző backupból advanced restore-ral egyesével visszateszem a data cache ext partíciót és utána újraindítás, majd frissít.
De ez nem rendszeres azért.
-
-
faggyasgergo
csendes tag
Próbáld meg, remélem az egyik proxy update megoldja a gondodat.
http://goo.im/devs/C3C0/Misc
Dexter68,
Én sem értem jelenleg, én tudok frissíteni, whááá
/ Én úgy szoktam frissíteni, hogy format boot, format system, install rom, install gapps, install int2ext+ reboot.
Köszi amúgy
-
faggyasgergo
csendes tag
válasz
Mycielski #22250 üzenetére
Szia, en ilyennel meg nem talakoztam hala istennek, de mintha itt olvastam volna egy hasonlo hibarol,amit ugy orvosoltak, hogy kicsereltettek a simet a szolgaltatonal es jo lett.
Igazat megvallva en eddig a skatemen ha 3 szor beirtam a pint,akkor sokat mondok, mert a kezdetektol letiltottam
azt sem tudom, hogy mar mi, de valahol meg kell lennie
Szerintem probald kicsereltetni, lehet ingyen is kicserelik ha mutatod, hogy nem jo a skate-tel, bar itt m.o. meg a levego is penzbe kerul
-
faggyasgergo
csendes tag
válasz
Mágus2 #22247 üzenetére
Szia,
Ezt én úgy szoktam orvosolni, hogy kikapcsolok pár funkciót az aosp billentyűzetben.
Beállítások-Nyelv,bevitel- Android billentyűzet beállítások - és csak az Automatikus nagy kezdőbetű van bekapcsolva a többit letiltom, utána egész jó lesz. ( szótárt is kikapcsolom ) Browser-hez keresek majd valami okosságot, ha lehet. Opera viszont gyorsabb, de én jobban szeretem a gyárit.
-
faggyasgergo
csendes tag
Sziasztok!
Igen tegnap feltettem egy újabb építésű ROM-ot. Elnézést de irodavezetőnek léptettek elő és fel kellett vennem a ritmust
http://d-h.st/users/fagyi/?fld_id=33018#files
Változások :
- Kernel frissítve, bár nem volt időm mindent feltölteni a repora. De a rom tartalmaz mindent.
- Exchange támogatás
- MMS javítva
- Nem használt scriptek eltávolítása vagy korrigálása a teljesítmény és élettartam javításához
- Overclock eltávolítva, de szerintem a legjobb beállítás 245 - 883 mhz, igen sima
- VOIP támogatás
- Készülék felébredési ideje rövidebb
- Shedulert megváltoztattam SIO-ról BFQ-ra és a kernelben frissítettem a BFQ forrást a 3.4 kernelből
- Szinkronizálva az androidarmv6 és cyanogenmod forrásokkal.Hétvégén vasárnap totál szabad leszek, és pihenés gyanánt, loggolok egy kis BT-t meg gyári wifi tether funkciót annak reményében, hogy végre megoldódik.
Wifi tether frissítések még nem szerepelnek az új romban, mert nem állítja fel a hálózatot csak bekapcsol és hátha így működik valamelyik külső applikációval.
Új gappsot is tettem fel, viszont modacon olvastam, hogy valakinek nem jó a playstore, ami érdekes részemre, de az előző gappsal mennie kell.
Én tegnap óta erre frissítettem az előző rendszerem, frissítés is szépen lezongorázott. És eddig nincs gondom vele.
-
faggyasgergo
csendes tag
Csak siman valassz ki vmi widgetet es lehet masik oldalt letrehozni. Sztem, hogy legyen egy plusz ures oldal jelenleg nem lehet, de nem is probaltam.
Hetvegen ugy nez ki lesz egy "uj" romunk ha bebootol. Ugy nez ki jo a forraskod egy kis modositassal az omniromhoz. Epp fordul a gepemen, de mar nem varom meg,reggelre biztos kesz, kivancsi vagyok miben ter el
-
faggyasgergo
csendes tag
Sziasztok, este otthon leszek leirom kicsit reszletesebben majd.
Link2sd felcsatolja az ext particiot es amit az appon belul linkelsz azt teszi at az ext particiora.
Intext+ script nem hasznal semmi kulso appot ami mar elony + a telefon onnantol kezdve az ext particiot kezeli belso memoriakent szoval folosleges linkelni mert mar eleve ott van. Minden amit addig es azutan telepitesz automatikusan az extre telepul es a rendszerfajljaik is az exten vannak
par rendszer fajl marad csak az igazi belso memorian ami elenyeszo helyet foglal, de csak teljesitmeny javulas vegett
-
faggyasgergo
csendes tag
Link2sdt soha ne hasznald a cronmod scripttel. Uti egymast!
Link2sd scriptje igen kezdetleges megoldas az en szememben es tenyleg nem noveli a belso tarhelyet mert csak linkel es nem az ext particiot hasznalja teljesen a data helyett, de sok esetben elobb mukodo kepes mint az int2ext+Igazat megvallva nem tudom mi lehet nalad a gond, talan egy logcat segitene a hetvegi frissitesben.
Friss installal is rossz?
-
faggyasgergo
csendes tag
válasz
Dexter68 #22103 üzenetére
Nem biztos, hogy nalad van a gond. Elofordulhat, hogy a fixet kihagytam amikor szinkronizaltam a legfrissebb forrassal. Mindjart megnezem es ha hianyzik holnap javitom, most mar az exchange is mukodik, jelenleg a btre keresek megoldast utana az FM. Az igazat megvallva jelenleg az fm bugos, mert meg kell javitgatni es hiaba tiltom le a patchet osszekuszalja a forrasom es az audio allandoan osszeomlik, egyenlore tudom miert csak nem volt tobb idom ra, remelem beadja a derekat nemsokara
-
faggyasgergo
csendes tag
gpesti:
Szia!
Hamarosan belekerül, nem felejtettem el
TOLEDO:
Nem kell újraparticionálni az sdkártyát, nyugodtan használhatod, maximum csak formázni kell, hogy az előző adatok ne akadjanak össze az újjal, ha szükséges vagy ha nem bootolsz be.
Köszönöm szépen a szép szavakat
-
faggyasgergo
csendes tag
cm-11-20140302-UNOFFICIAL-skate.zip : http://d-h.st/L8b
GAPPS (Last Update 02-MAR-2014): http://d-h.st/iUeMindig a legfrissebb GAppsot ajánlom!
- Kernel javítások ( Zram frissítések, ondemand sheduler frissítve a 3.10 kernelből, és további bug javítások ami előidéz némi teljesítmény és stabilitási előrelépést / nézd meg a kernel forrásomat ha bővebben érdekel / )
- Kérlek vedd figyelembe, hogy a telefon immár fel van húzva min 245 - max 888 mhz-re és a frissített ondemand schedulert használja a kezdetektől, ami természetesen változtatható
- Half-res bootanimáció
- Gyári audió : Cyantone, CyanAlarm, CyanDoing
- Érintőkijelző támogatások: FTS, SFR
- Rom méret : 194 mb immár GAppssal.
- Pár BT frissítés, de még mindig gond van a küldéssel. Párosítás megy.
- Apollo, livewallpapers, LockClock áthelyezve a data partícióra
- Gapps frissítve calendarsync-szal / köszi Dexter68
- Common tisztítás / pár korrekció /
- Szinkronizálva a legfrissebb forrással.Frissítés sajnos csak akkor fog működni, ha a kezdetektől az eredeti cronmod int2ext+ scriptet használjátok.
Tehát ha korábban a C3C0-sat használtátok akkor nagy valószínűséggel nem fog működni, mert nekem sem ment. -
-
faggyasgergo
csendes tag
válasz
Dexter68 #22069 üzenetére
Én ezt használom: http://d-h.st/Otj
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1716124
Elméletileg, fel lehet tenni, de csak ha ugyan az a fájlneve a kettőnek az init.d mappán belül, mert akkor felül íródik és az újat fogja használni, de így látatlanban nem tudom mi a különbség a kettő között, még melóban vagyok és nem néztem át a scriptet.
Az biztos, hogy 4.2,4.3 hoz kellett mod, mert a repon lévő forráskódon rossz helyen van/volt az init.d felcsatolása az int2ext és társai scripteknek, de a kitkaten át van téve a jó helyre, ezért képes a kezdetektől támogatni. Azt hiszem nem régen Conn visszamenőlegesen is aktiválta a patchet.
Őszintén szólva nekem eddig is hawaii volt frissíteni, egyszer kétszer volt, hogy frissítés után volt egy két FC, de újraindítás utántól már semmi gond nem volt.
-
faggyasgergo
csendes tag
-
faggyasgergo
csendes tag
válasz
Dexter68 #22062 üzenetére
Azon filozok, hogy mi okozhatja a gondot egyeseknel amikor probaljak frissiteni a romot. Nalam mukodik. Esetleg egy wipe cache & wipe dalvik cache megoldhatja, bar nekem arra se volt szukseg :/
Igaz nem hasznalok sok appot, adblock, livescore, viber, betclick app, dockscanner es par egyebet
Jo lenne egy frissitett host fajlt beletenni a romba, csak nem tudom mennyire elfogadott dolog
-
faggyasgergo
csendes tag
válasz
Dexter68 #22023 üzenetére
Sziasztok, igen a 21.-i lenyegeben abban kulonbozik, hogy tamogatja elvileg az osszes touchscreent + wifi alvo mod ki van javitva.
Elnezest a csuszasert, de konyvelo vagyok es ez az idoszak eleg utos, az uj penztargep mizeriat nem is szamitva, de rajta vagyok az ugyon
-
faggyasgergo
csendes tag
válasz
Dexter68 #22010 üzenetére
Az extras mappaba ne pakoljatok semmit, forditaskor ebbe a mappaba rakja a nem kivant dolgokat a rombol,hogy kisebb legyen a merete a system particion tehat telepitesnel erintetlen marad, legalabbis armv6ra igy van beallitva,ha megis kene belole vmi akkor manualisan kell beletenni vagy sdrol telepiteni
-
faggyasgergo
csendes tag
válasz
Dexter68 #22005 üzenetére
Szia, ha van kedved kiprobalhatod, attesznek toltottem fel teszteles gyanant, de jol mukodik nalam, sok frissitest tartalmaz, holnap publikalok egy uj verziot, ott leirok mindent, hogy miben ter el es ide is bevagom magyarul
Gpesti
Legyszi probald meg a k9 mail klienst a matketrol, ugy nez ki a setupwizard hianya miatt adodik a problema
-
faggyasgergo
csendes tag
válasz
SteveJobs #21997 üzenetére
Cyanogen romok eleg halkak a gyarihoz kepest, bar en ezeket sem szoktam huzni, mert nekem eleg, bar korabban is huztak 1,5 x re c3c0 reven.
C3C0 csinalt cm7 hez volboostos kernelt, talan jb hez is,kitkathez forditani kell egy egyedi kernelt a reszedre, ebed utan tudok egyet csinalni neked, viszont jelenleg csak kitkathez tudok forditani ha nem talalod a korabbiakat, mert az a forras van a gepemen
-
faggyasgergo
csendes tag
válasz
gpesti #21987 üzenetére
Szia,
Az utolsó gapps pakkom biztos nem okoz olyan gondot, mert nem tartalmaz setupwizardot
Ha mégis fenn áll, úgy lehet egyszerűen orvosolni, hogy felteszed a romot, bebootolsz, újraindítod recoverybe és felteszed a gappsot
vagy eltávolítod a gappsból a setupwizard.apk-t
-
faggyasgergo
csendes tag
válasz
Keeperv85 #21982 üzenetére
Kissé össze vagyok zavarodva ezzel a kijelzővel
, sajnos nem találtam eddig hibát a drivernél. Makefile és a Kconfig tartalmazza a szükséges sorokat az építéshez, plusz ezekhez a forráskódok is megvannak. Azért átnézem még egyszer, ahogy időm engedi.
Fordításkor lementem a kimenetet, hátha látok valami érdemi dolgot.Köszi szépen a segítőkészségedet!
-
faggyasgergo
csendes tag
Az FM rádió egyenlőre nem fog működni, mivel " mellékvágányra " van téve a repon, majd ha lesz egy teljes napom megpróbálom mit lehet tenni, kernellel nem lesz gond, azzal már sikeresen le tudom fordítani a szükséges modult egy ideje.
Igen hál istennek elég sima, de ami publikus verzió az még nem tartalmaz egy jó pár kernel frissítést ami még simábbá teszi, nem nagy ugrásra kell számítani, de észrevehető.
#Keeperv85
Egyébként azért nem értem perpillanat az egészet az érintőkijelzővel kapcsolatban, mert úgy néz ki tartalmazza a fentebb említett opciót. " CONFIG_TOUCHSCREEN_FOCALTECH_NEW=y "
1279 sorban található.
A fő különbség szerintem ez az sfr hez képest : " CONFIG_TOUCHSCREEN_MXT224_P743F " de mintha az androidarmv6 base figyelmen kívül hagyná ha bekapcsolom, szóval nekem is működik a kijelző pedig nem kéne..
Lehet, hogy a drivert kell megnézni.
Kernel forrásom:
https://github.com/Fagyi/android_kernel_zte_msm7x27Konfig forrás :
https://github.com/Fagyi/android_kernel_zte_msm7x27/blob/cm-11/arch/arm/configs/skate_jb_defconfigKonfig forrás ( sfr ) :
https://github.com/Fagyi/android_kernel_zte_msm7x27/blob/cm-11/arch/arm/configs/skate_jb_sfr_defconfigHa valaki lát valami hasznosat addig is, azt megköszönném
-
faggyasgergo
csendes tag
Sziasztok, fagyi vagyok!
Megkaptam az üzenetet az érintőkijelzővel kapcsolatban, remélem hétvégén lesz időm megnézni mi lehet a gond a kernellel és javítom, ha tudom.
Elejéről azért hiányzik a beállítások panel, mert FC-zik friss telepítésnél + 1,5 mb helyet foglal a system partíción. Egy esetben nem FC-zik, ha felteszed a romot, bebootolsz, majd utána telepíted a gapps-ot, de viszont akkor sincs beállítások panel, tehát feleslegesnek éreztem, bár hallottam, hogy összefüggésben van a stock email klienssel, ha ez igaz muszáj visszatenni, hogy működjön rendesen.
Eltérés a jenkins verzióhoz képest, hogy a videokamera működik a kezdetektől és tartalmaz pár grafikus frissítést, továbbá én sokkal jobban szeretem a cyanogen audio fájlokat. LockClock appot töröltem, mert 7.6 Mb helyet foglal. A kernel pedig tartalmaz sok frissítést, ami nincs fenn az androidarmv6 repon. Plusz Navigation bar, hirtelen többre nem emlékszem. Hétvégén szándékozom feltölteni az összes frissítésemet a repora, csak előtte meg kéne oldani a BT problémát
.
Kernel / common / device
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a topic összefoglalót!
● tilos a warez!
● tilos a függetlenítés!
- Honor 400 Lite 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- iPhone 12 Pro Max / 128 GB / 88%-os akku / gyári független / Pacific Blue
- Xiaomi 11T Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo ThinkPad T14 Gen 4 üzleti notebook - i7 1360P 24GB DDR5 RAM 512GB SSD Iris Xe W11
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest