- Január 30-tól Magyarországon is kapható a Vivo X200 Pro
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Ebben a konfigurációban és színekben várható a Xiaomi 15 Ultra
- Szemünk előtt az ultravékony S25 Edge
- Telekom mobilszolgáltatások
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
Aktív témák
-
PpenoO
őstag
válasz gordonfreemN #40312 üzenetére
Ahogy szegény oldalt ismerem kb fél év múlva
-
PpenoO
őstag
válasz kelzsoca #40239 üzenetére
Üdv!
A régi 2.5.1.8as cw még ext3-at csinált, legalábbis nekem .
Három kérdésem lenne:
1. A 3.0.0.6 is ext3-ra formázza a kártya általam megadott méretét?
2. Ha igen, kizárhatom azt, hogy az új romodban az A2SD a dalvik cachet átrakja ext3 partícióra?
3. Mivel többször is ext2 partíciót emlegettél, mint használandó file rendszert, abban az esetben ha a 3.x CW ext3-ra formázza a partíciót, nem lesz semmi gond? Értem FC-zés, program eltűnés stb?
[ Szerkesztve ]
-
PpenoO
őstag
Kelzsoca!
Van kb 10 órád, hogy linkeld a friss romodat, ellenkező esetben házhoz megyünk és hidd el sokan leszünk!!!
-
PpenoO
őstag
Akkumulátor témához hozzászólva, picit szájbarágosan:
Értsétek már meg, hogy egy új romnál, az, hogy mit ír az android rendszer töltöttségi szintre NEM MÉRVADÓ!!! Akkor lenne az, ha minden egyes androidos telóról, pontosabban annak akkumulátoráról, alapból integrálva lenne a rendszerben egy info, annak minden egyes szükséges paraméterével, amiből meglehetne állapítani a pillanatnyi töltöttségi szintet. Mivel ilyen info az androidban nincs elmentve ezért a rendszer készít egy statisztikát az akkumulátor energiafogyasztásáról és azt a batterystats nevezetű fileban menti el. Namármost, ahhoz, hogy a rendszer a VALÓS töltöttségi szintet jelezze, nem elég 1x feltölteni a telefont... Ahhoz, hogy a rendszer tényleg a valós értéket mutassa, statisztikát kell csinálnia, amihez több töltés + merülés kell!!
Érdekes, mindenki észreveszi, ha pl gyors merülést mutat a rendszer, de azt senki nem veszi észre mikor alig merül a telefon... Miért? Azért mert friss ROMnál a rendszer nem tudja, hol a vége az akkumulátornak. Jussatok el 15% töltöttségi szintig és ne dugjátok azonnal a töltőre, ha a rendszer drasztikus merülést mutat. Észre fogjátok venni, hogy alacsony szintnél, 15-10%-nál nem fog merülni a szint pl fél óra angrybirds után sem.
Ahhoz, hogy minél elöbb valós értéket mutasson a rendszer a töltöttségi szintről 2 megoldás létezik:
1. Minél többször elérni, hogy a telefon teljesen lemerüljön (be se tudjon kapcsolni) illetve full feltöltődjön (huzamos ideig való töltés pl éjszaka).
2. Bekalibrálni a rendszert 1.hszben leírtak alapján. Páran azt állítják, hogy ez egy akkugyilkos módszer, mert túltölti az akkumulátort, ami drasztikus avuláshoz vezethet. Jelentem, SOSE tudtam túltölteni az akkumulátort, csak maxra, ami a Blade 1250 mAh akkumulátoránál 4200 mV-t jelent...Kalibrálás elött ez a max érték 4164 mV volt.
A fenntieket nem kell szent írásnak venni, sőt, másokkal ellentétben, én elfogadok bármilyen szakmai vagy saját tapasztalaton alapuló ellenérvet. Nekem ezek a tapasztalataim az android rendszer + Blade akkumulátor merülésével kapcsolatban.
Friss rendszerrel, kalibrálás után két nappal, napi 25-30%-ot merül a rendszer, intenzívebb használat mellett (30-45 perc telefonálás, 1-2 óra wifizés, 20 perc angrybirds). Éjszaka, sima alvás (airplane mode OFF) mellett a rendszer max 1-2%ot merül.
Fontos még megjegyezni, hogy vannak olyan appok, amik nem hagyják aludni a rendszert, ezt ha az ember nem ellenörzi minden telepítés után, akkor érheti meglepetés. Nálam az utolsó ilyen élmény az FM Radio v0.6-os andorkó féle appjánál jelentkezett. hiába kapcsolod ki off gombbal és lépsz ki az alkalmazásból, a telefont nem hagyja aludni. Le kellett lőnöm task managerbe..., miután lelőttem, a telefon 10 sec után aludt, mint a bunda.
Vannak olyan appok, amelyek hagyják aludni a telefont, de a háttérben pörgetik a procit. Ezeket battery use vagy third party battery usage appokkal lehet kiszúrni. Általában a különböző pillanatnyi infókat szolgáltató alkalmazások hajlamosak ilyen tevékenységre pl. weather, battery widgetek. ezeket érdemes mellőzni, vagy olyat használni ami nem zabál pl gTabsimiclock.
Nagyjából ennyit akartam mondani.
Tisztelettel,
PpenoO -
PpenoO
őstag
Paul elhagy minket
R12 az utolsó általa készített ROM.
"Future Updates - READ THIS!
By providing this ROM I am not implying in any way that future updates will follow. Due to limits on my time and the fact that I have a large number of devices for short periods of time, it isn't possible for me to continue providing ROM updates indefinitely. Please do not donate / sign up on the assumption that future releases will be available (I don't want you to be disappointed!)."
#38650: [link]
[ Szerkesztve ]
-
PpenoO
őstag
-
PpenoO
őstag
válasz kelzsoca #38632 üzenetére
Pff, nem semmi. Dicsérendő, hogy még válaszolsz is..
Ha tényleg sok ilyen privátot kapsz, az a pár ami a csudazip2vel lesz kapcsolatos már mit sem számít .
#38635: nem is olyan régen, nem tudom már ki, de urban legendnek nevezte a Wifis hiba megszűnését CM7en, azt állítván, hogy a bug mit sem változott... Majd kiderül
[ Szerkesztve ]
-
PpenoO
őstag
válasz kelzsoca #38618 üzenetére
Persze, lehet onnan is letölteni, regisztrálni, kérdezni stb. Googleba rákeresve Blade szóra ez a topik ugrik fel, nem beszélve azokról a Blade tulajdonosokról, akik PH tagok is egyben. Nekem 8, elhiheted, majd jönnek a "küldjetek légyszi privit" hozzászólások, nem beszélve a csoda-csuda elnevezésből származó félreértésekről. Kedves Thrawn és Madgie házigazdák majd beállnak napi 8 órába moderálni meg bannolni .
U.I.: Elküldenéd privibe légyszi a csudazip2-őt, sajnos töröltem még annó...
Válasz: Modaco
[ Szerkesztve ]
-
PpenoO
őstag
Szerintem a csudazip2es linket és a telepítési útmutatót megkéne hagyni mint mod lehetőséget. Nem kéne elvenni a bátrabb userektől.Topik forgalmat figyelembe véve, nem kevesen fogják zaklatni az itt fórumozókat illetve ROM készítőket az újraparticiónálással kapcsolatban, ha nem lesz elérhető a mod. Persze lehet moderálni az ilyen hozászólásokat, bannolni a kérdezőket, ez is egy megoldás, de szerintem szimpatikusabb ha hagyjuk a Blade tulajdonosokat maguk döntsék el, hogy ilyen szinten módosítsák a telefonjukat vagy sem, vállalva a rizikót. Pár döglött telefon nem a világvége.
-
PpenoO
őstag
válasz szezso155 #37988 üzenetére
Merítsd le teljesen. Kalibrálatlan állapotban nálam elég drasztikusan merült, kb 10%-ot óránként, alvó állapotban. A végén meg 16-14%nál meg megáll ez a folyamat és bírja még fél napig... Az a 25% elég durva.. lehet tényleg valami megy a háttérben, én gTabsimiclock-ot használok . Nálam az a nyerő!
-
PpenoO
őstag
válasz szezso155 #37961 üzenetére
Üdv!
Pörög a topik, nem vitatom, de olyan sokat nem kellett volna visszaolvasnod, hogy megkapd a választ...
A simán lemerül az mit jelent nálad? Mennyire meríted le? A drasztikus esés 100ról tipikus kalibrálatlan akku jelenség. Két lehetőséged van: vagy kivárod azt az 1-1,5 hetet és közben folyamatosan nullára meríted le a telefont és éjszaka a töltőn hagyod vagy bekalibrálod 1. hsz alapján. Ennyi.
Rom frissítés elött érdemes menteni a batterystats filet és új ROM feltelepítése után azt bemásolni, így elkerülöd a fennt ecsetelt procedúrákat.
szerk.: azért én megnéznék egy battery use statisztikát mielött rákenném a merülést egy appra .
[ Szerkesztve ]
-
PpenoO
őstag
válasz Keeperv85 #37871 üzenetére
Gondolom kifogtál egy selejtes akksit. Vannak itt páran akik anti-kalibrálás pártiak és azt állítják, hogy az akksit túl lehet tölteni. Mások a kalibrálás mellett vannak, mert szerintük a kalibrálás után a telefon üzemideje észrevehetően nő.
Sokáig nem kalibráltam a telefont mert úgy gondoltam az akksit tényleg túl lehet tölteni és ez erőteljesen hozzájárúlhat az akkumulátor avulásához.
Egy idő után meguntam az 1-1,5 hét várakozást és kalibráltam. Amit tapasztaltam az az, hogy a merülési szint egyenes arányos lett a valós igénybevétellel, de a legfontosabb, hogy nem tudtam túltölteni az akksit. 4200 mV a maximális kapacitása az akksinak. Ezt az értéket sose tudtam túllépni semmilyen kalibrálással... és igen, jól kalibráltam, mielött jönne a feltételezés.
Ahogy telt az idő és jöttek az új romok, elég sok tapasztalatot szereztem akksi merülés szinten és arra jöttem rá, hogy kalibrálatlanul is ugyanannyit bír a telefon mint kalibrálással. Ha belegondolunk mitől merülne jobban a telefon ugyanazzal a rommal ha nem fut semmi a háttérben. Adott az 1250mAh + a telefon erőforrásigénye. A töltöttségi szintjelzés csak hab a tortán..ami idővel szépen beáll.
-
PpenoO
őstag
válasz junkpod #37863 üzenetére
Ezt úgy érte el, hogy a rendszere szinkronizálódott az akkumulátor töltöttségével, amit vagy kalibrálással ért el (lásd 1.hsz) vagy már hetek óta használja az adott romot és többször elérte, hogy a telefon totál lemerüljön illetve totál feltöltődjön (éjszakára töltőn hagyva).
nálad 2 dolog lehet szerintem, de majd a guruk kijavítanak:
1. Friss romod van és a rendszer még nem tudta felmérni az akksidat, magát a töltöttségi és egyb akksi specifikus információkat a rendszer az úgynevezett batterystats fileban tárolja.
2. Valamilyen alkalmazás fut a háttérben, ezt kétféleképpen tudod kiszűrni:
a. Megnézed, hogy a telefonod tényleg alszik:
Powergombot röviden megnyomod és 1-2 perc múlva megnyomod a 3 kezelőgomb egyikét. Ha a kijelző bekapcsol, a telefonod nem szunyált.
b. Rákeresel a battery use-ra (settings-about phone-battery use) vagy third party programmal megnézed mi és mennyire használta-lja a telefondo erőforrásait.
szerk.: Még annyit hozzátennék, az, hogy az akksidnak a töltöttsége gyorsabban csökken, nem azt jelenti, hogy valami zabálná az akksit. Nézd meg, hogyan esik a töltöttség 100tól 0ig és észrefogod venni hogy több esetben ez a merülési tendencia megáll. Nálam friss romnál azt szokta játszani, hogy rohamosan esik, megáll 82%nál, aztán megint...és a legvégén 14%nál simán játszok vele még 2 órát. Miután használtam a telefont 1-1,5 hétig, ezek a rohamos csökkenések eltünnek és a telefon a valós merülést jelzi.
Tudnod kell még, hogy a Blade akksi teljesítmény szempontból nem túl homogén, azaz vannak jobbak illetve kevésbe. Lehet a tiéd egy gyengébb eresztés, vannak ét félistenek akiknek 5-6 nap "használat" után is több mint 70%os a töltöttségük...no comment .
Lényeg a lényeg, használd a telefont, ezzel elősegítve a minél hamarabbi kalibrálást, ha meg nem bírod ki, kalibráld az 1.hszben linkelt procedura alapján.
[ Szerkesztve ]
-
PpenoO
őstag
válasz Fail3D! #36419 üzenetére
Üdv!
Én CX 300-II használok vele mixzing lejátszóval, eq bekapcsolva +12dB beállítással úgy beállítva, hogy ne torzítson. Így csutka hangerőn annyira hangos, hogy pl metrón sem hallom a külvilágot és a basszus is elég erőteljes . Ezek után már csak rajtad múlik még mennyire kell, hogy hangos legyen... Persze nem hasonlítanám a bladet egy iaudio lejátszó minőségéhez, egy CX 300as fülest jobban is meglehet hajtani, de ami a fontos, jobb hangminőség érhető el egy minőségi lejátszóval. Ez van, ennyiért ennyi jár .
[ Szerkesztve ]
-
PpenoO
őstag
válasz CurrentValue #34381 üzenetére
Írtam is, hogy eléggé változó az akksik teljesítménye, ha hozzávesszük a különböző ROM-ok, alkalmazások fogyasztását illetve az adott felhasználói szokásokat, elég nehéz közel járni az igazsághoz. Nálam ma volt fél óra telefon, fél óra wifis net, pár üzenet meg 20 perc angry birds és a töltöttség most 60%. Nem panaszkodom de lehetne jobb is.
-
PpenoO
őstag
Üdv!
Munkahelyen teszteltem a Blade-t, egy Nokia BH-103 fülessel, jobban szólt mint a lepukkant, 1000 éves Thomson-om, amit csak arra használok, hogy néha alapzajt képezzek, ami picit elnyomja egy két kolléga nyavalygását. Igazából nem is hasonlítható össze a kettő, mivel az egyik fülbe, a másik fülbe-agyba dugós , Naná, hogy jobban szól. Nálam pár óra alatt se, több mint 30%ot evett, de nincs valami durva akksim, mint egyeseknek, akiknél több nap használat után is 72%os a töltöttség... .
-
PpenoO
őstag
-
PpenoO
őstag
Akinek hiányos volt a flb-froyo-blade-r8_hun ROM-ban a karakterkészlet, pl anysoftkey billben illetve Miren böngészőben nyilak helyett kockákkal találkozott, az cserélje le a font készletét 1. hsz alapján. Lecseréltem és nálam rendbejött. Megjegyzem érdekes jelenség ez. Full wipe és újra particiónálás utáni friss telepítés után nálam alapból hiányzott a nyíl karaktere, Kelzsocánál meg nem ... Ki érti ezt?
[ Szerkesztve ]
-
PpenoO
őstag
válasz philoxenia #33830 üzenetére
Ha olvassák is, a hibás kijelzőnek nincs köze a ROM bütyköléshez, alapból tapló gyökerek...
-
PpenoO
őstag
válasz kelzsoca #33211 üzenetére
Kedves Kelzsoca,
Megtudnád mondani hol tárolódik a névjegyekhez beállított fényképek illetve csengőhangok? A csengőhang fájlok tudom hol tárolódnak, magára a beállításokra gondolok, kinek mi szóljon.
Névjegyek exportálásával (vcf) nem tudom ezeket a beállításokat lementeni. Ritkán cserélek romot, akkor viszont mindig wipeolok így ezek a beállítások elvesznek.
Segítségedet előre is köszönöm!
Tisztelettel,
PpenoO -
PpenoO
őstag
Kedves Syl5,
Miért veszel fel olyan inget ami nem a tiéd?
Sajnálom ha félreértetted a mondanivalómat, had segítsek a fent leírtakat megemészteni.
I. Az utálom a fiatalok után ott van egy hangulatjel, mégpedig a kacsintós, ami azt jelenti, hogy poén volt amit írtam. Még egyszer leírom, POÉN VOLT részemről, amiben biztos az irigység lakozik.
II. Nem állítottam hogy minden fiatal ilyen, sőt, idézem magamat:"Persze biztos van kivétel". Most hangsúlyozom akkor: biztos van kivétel és vannak olyan fiatalok mint te, akik igen is gondolkodnak. Szerintem viszont nem a többséget képviseled, egyre kevesebben vannak olyanok mint te.
III. A fennti két pont megcáfolja azt az állításodat, hogy butaságokat írok/írunk.
IV. Lehet te tényleg utálod az öregeket nem tudom, totyorogni pedig nem szoktam, kikérem magamnak!
Szerintem nem kéne kiállni az olyanok mellett, akiket fent ecseteltem, mivel nem a te táborodba tartoznak, csak a korotok egyezik.
Remélem tisztáztam a félreértést, nem utálom a fiatalokat, csak a többségük viselkedése, hozzáállása a dolgokhoz, ami ezt mondatja velem.
Kívánom, hogy minél később öregedj meg fizikálisan illetve mentálisan maradj mindig nyitott!
Békepipa meggyújtva!
Tisztelettel,
PpenoO[ Szerkesztve ]
-
PpenoO
őstag
válasz sto1911 #30157 üzenetére
Ezek a mai fiatalok...
Repül az idő a fejünk felett, nem vitás, nem is olyan régen még én is fiatal voltam, aztán hipp hopp elrepült 10 év, beőszültem, felszedtem pár kilót, még pár ilyen repülés és egy kiöregedett vadászkutya leszek. El is felejtettem a legfontosabbat: utálom a fiatalokat
Én azt vettem észre a fiatalabb generációkon, hogy nem gondolkodnak (lehet csak másképp), durr bele módra csinálják a dolgokat, nagyon szemtelenek és tényleg elvannak szállva maguktól. Persze biztos van kivétel, de akikkel én találkozom a környezetembe, hát... ha az apjuk lennék, lenne ám ne mulass, és itt van a a kutya elásva. Nincsenek megnevelve. Ilyenkor jön a sablon duma, hogy a szülőknek nincs ideje a nevelésre, ott az iskola, nevelje meg az stb. Szerintem meg az a gond, hogy a szülök támogatják gyerekeik elfajulását és azt hiszik, jó szülők, mert felneveltek egy gyereket aki tök laza-vagány, trendi stb. és ez jó.
Abban is egyetértek, hogy minden a szájukba van rágva, semmit nem kell tenni magukért max trendinek lenni, jó(fasz)fejnek lenni stb.
Ez a rom felrakás egy nagyon jó példa arra, hogy ez a hozzáállás nem vezet jóra és kell, hogy önállók legyenek, ne csak egymást meg a trendet majmolják. Megtudják hogy lehet még faszább telefont csinálni az alap Bladeből, durr bele, nekem ez menni fog hozzáállással nekivágnak, elbasszák és pánikszerűen ide jönnek sípolni, extrém esetbe még ők vannak megsértődve, hogy miért nem sikerült a dolog ahelyett, hogy értelmesen, nyugodtan, időt rászánva kezdenék el a rom cserét. Itt a fórum, ott a google ami mindenre megadja a választ csak időt kellene rá szánni.
Felmerült bennem az ötlet, ha megszeretnétek kímélni magatokat illetve a topicot az ilyen hozzászólásoktól, érdemes lenne csinálni (lehet már létezik is) egy full romcsere videót, amin lépésről lépésre látszik mit kell csinálni ezzel megelőzve a gondolkodást, csak utánozni kell és nem kell gondolkodni, ezt tuti imádná a mai fiatal generáció .
Persze a címet is meg kéne változtatni: Mielőtt elolvasod az 1. hszt nézd meg a videót...bár nem vagyok benne biztos hogy ezzel a módszerrel elérnénk a várt figyelmet
Mielött jönne a válasz, miért nem csinálom meg, azért mert semmilyen videofelvevő eszközöm nincs, csak a Blade.
Nem szeretem a videofelvételeket.
"A magam módján emlékszem, ahogy én emlékszem, nem feltétlen úgy ahogy volt "
idézet: Lost Highway
[ Szerkesztve ]
-
PpenoO
őstag
válasz qltsar #29423 üzenetére
Ekkora pechet...
Mivel egy Blade-em volt/van és pixelhiba mentes, nem tudom milyen is az a pixelhiba egy ilyen kijelzőnél. Az összes telefonod pixelhibás volt? A fóliától és a sok fénytől nem látszanak? Nehogy félre értsd de én a 3. telefonomnál, pláne ha ugyanabba a boltba cseréltettem volna, "mikroszkóppal" néztem volna át, mielőtt átveszem. Na jó ez túlzás de tuti feltelepítettem volna velük a Dead Pixel Test nevű progit vagy valami hasonlót.
Egy javaslatom azért van.
Esetleg visszavinnéd a telefont, ők meg elkezdik lökni a dumát, hogy nem látják a pixelhibákat, akkor kérd meg őket, hogy olyan optikával is vizsgálják meg a ZTE által meghatározott távolságról a kijelzőt, mely be is bizonyítja az állításukat vagy mutassanak egy tanúsítványt melyben a ZTE hitelesítette ilyen vizsgálási eljárásra az adott szervizes szemét/látását. Nem rendelkeznének ilyen optikával illetve tanúsítvánnyal, akkor nyugodt hozzáállással említsd meg nekik, hogy fogyasztóvédelmi szempontból erősen megkérdőjelezhető a garanciális csere elutasítása mivel az csak szubjektív véleményen alapszik és semmilyen objektív bizonyíték nem áll a rendelkezésükre.
Ha elég nyugodt és magabiztos hozzáállást tanúsítasz akkor nagyobb a valószínűsége hogy kicserélik a telefonodat.
Remélem sikerül kicseréltetned a telefont és végre te is boldog Blade tulajdonos leszel, mint itt sokan mások.
Sok sikert a cseréhez!
-
PpenoO
őstag
Üdv mindenkinek!
Az akkumulátorral szerzett tapasztalataimat szeretném megosztani veletek.
Soha nem voltam megelégedve az akksi idővel!
Mint már korábban írtam az utolsó moddolt rom felrakása után (JJ8 by Kelzsoca), amit csodazip és wipe és format előzött meg, elég siralmas akksi időkkel szembesültem. Full feltöltés + rátöltés után 1 sms után már 8%-ot esett a töltöttség. 45 perc beszélgetés, másfél óra wifi-s netezés, 4-5 sms küldés, 20-30 perc Angry Birds és kb 30 perc telefon mahinálás után telefon nem bírta ki az 1 napot, nálam ez 12 óra üzemidőt jelent.
Spare Parts-al és Quick System infoval monitoroztam a processeket, odáig eljutva hogy csak az alapvető alkalmazások fussanak. Sajnos változást nem tapasztaltam. A telefon alvó állapotban is folyamatosan merült, 1 óra alatt akár 10%-ot is. Mégegyszer hangsúlyozom, minden felesleges folyamatot lelöttem, semmi nem futott a háttérben!!!
Két hetet vártam, hogy az android, a battery stats alapján beálljon de nem változott semmi.
Egyik este meguntam és a többször lemerített telefont rádugtam a töltőre, beléptem recoverybe és reseteltem a battery statsot. Ezután egész este töltön volt + reggel lehúztam és újra rádugtam egy fél órára.
Örömmel jelentem, hogy már aznap, azaz tegnap, kellemeset csalódtam, hisz kibírt 1 napot a fennt ecsetelt használat mellett és az akksi töltöttsége 40% volt.
Ma pedig kifejezetten meglepett a telefon! Reggel 8kor indultam 100%al, 20 perc beszélgetés, 3 sms után a töltöttségem még mindig 100%.
Esetleg aki hasonló problémával küzd, kipróbálhatja a fennt leírtakat, igaz semmilyen szakmai magyarázattal nem tudom és nem is akarom alátámasztani miért segített a battery stats törlés de amit tapasztaltam az tény és való!
További szép napot mindenkinek!
-
PpenoO
őstag
válasz mira72 #26763 üzenetére
Üdv!
Véleményedre lennék kíváncsi. Ha jól olvastam, a te telefonod 100%-os töltöttségnél 4300mV. Nálam ez az érték 4164mV, akkoris ha feltöltés után újra ráteszem a töltőre. Ez azt eredményezi, hogy mialatt megírtam ezt a Hszt., 100%-ról 94%-ra esett a töltöttségi szint. Háttérben természetesen nem fut semmi extra.
Előre is köszi!
[ Szerkesztve ]
-
PpenoO
őstag
válasz Keeperv85 #26641 üzenetére
Aki nem vágja, annak tökmindegy mit ír be cmd-be . Lényeg, hogy a telót nagyon nehéz hazavágni, nem is emlékszem bárki is itt a fórumon alátétet készített volna belőle. Na jó biztos volt 1-2. Persze nem azt mondom, hogy ész nélkül kell csinálni, hála részletes leírásoknak 1. hszben nehéz hibázni. Mindenesetre érdekes, hogy ROM telepítés közben kikapcsol a telefon. Nekem december közepe óta van meg, számtalan rom felrakás után csak 1x kaptam bootloopot helytelen téma felrakás miatt. Lehet szerencsém volt.
-
PpenoO
őstag
válasz kentucky #26635 üzenetére
Én dashes féle r11-et raktam fel először (csodazip, full format és újraparticiónálással) és nekem nagyon zavaró volt az, hogy akadozott görgetéseknél stb. Játékok, browser igaz gyors volt de nem tudtam megbarátkozni a nem sűrű, de annál nagyobb akadásokkal. Megjegyzem mindegyik launcherrel ezt művelte. Lehet zsoca R11 nem csinálja ezt a jelenséget, de az meg még elég alpha, gondolok itt call log bugra, smsre stb.. inkább maradtam JJ8 lite mellett.
-
PpenoO
őstag
válasz Keeperv85 #26629 üzenetére
Nem látta az sd kártyát a gép miután mountoltad azt recoveryben? win7nek látnia kell alapból, xphez meg van driver, ha mégse, kártya ki, olvasóba be és mehet fel az Image mappa, amibe a kicsomagolt csodazip van majd hangerő + és powergomb kombi.
Szerintem van megoldás, a telefon nem lesz tégla.
Bocs, ha kifelejtettem valamit .
-
PpenoO
őstag
válasz Pumika1975 #26555 üzenetére
-
PpenoO
őstag
válasz Nohab61 #25695 üzenetére
Annyira nem teszteltem, csak felraktam és miután észrevettem, hogy nem alszik a teló és minden gombnyomásra felébred, le is szedtem. Ha bírja 1 napig akkor bőven elég, hiszen egy ilyen telefont minden nap tölti az ember. Úgy is új romot tettem fel, MCR11 Dashes, megnézem nálam hogyan produkál fogyasztásügyileg. Köszi az infót!
-
PpenoO
őstag
Esetleg, ha úgy nyomnád mint nemrég körünkben megfordult TheTechGuy arc...még szórakoztató is lenne amit írsz.
TheTechGuy:
Ha olvasol, légyszi térj vissza közénk és mutasd meg Enszükének, hogy is kell ezt csinálni!!!
-
-
PpenoO
őstag
válasz Ricardo #25645 üzenetére
Enszuke:
Aki beregisztrált erre a fórumra az automatikusan tudomásul vette a szabályzatot. Ezzel azt is tudomásul vette, amíg a fórum nem lépi túl a törvényes kereteket, addig olyan szabályokat hoz, amilyeneket akar. Nem tetszik, lehet máshova menni fórumozni.
Ricardo:
Ha te agyba főbe versz valakit Mo,-on, függetlenül, hogy a saját otthonodba tetted, mert az a szőnyegedre szart és nem használt az irányodba testi erőszakot, nyugodtan számolhatsz a törvény lesújtó erejével. 8 napon túl gyógyuló sérülések okozása esetén akár börtönbüntetésre is ítélhetnek (felfüggesztettől a valósig).
A törvény nem a bunkósági szintet nézi...hanem a jogszabályokban leírtakat. Ő magánlak sértést követett el + magántulajdon rongálást, te viszont súlyos testi sértést. Garantálhatom, hogy te húzod a rövidebbet...ez nem Amerika .
Ebből kifolyólag nagyon rossz példát hoztál fel te is .
Másik oldalról megközelítve viszont érdekes útra terelheti a felmerült témát az a tény, hogy az itt átdolgozott, feltupírozott, lecsupaszított Paul és társai által elkészített-főzött romok szinte mindegyike függetleníti a telefont...
Ez azt jelenti, hogy bárki, aki ebbe a topikba linkeli a saját ilyen-olyan köntösbe burkolt Paul és társai által elkészített ROMját, az olyan ROM-ot oszt meg, ami függetleníti a telefont.
Első gondolatom, ami eszembe jut:
Függetlenítéssel kapcsolatban tilos információt megosztani, de olyan ROM-ot viszont szabad terjeszteni a topikban, ami függetlenít? Valahogy nem áll össze a kép.
Félre ne értse bármelyik lelkes ROM-tupírozó, nagyon sokat köszönhetünk a munkájuknak, melyek közül kiemelendő a 2.2 magyarra való fordítás. Kőkemény meló lehet. Le a kalappal! Kívánom, hogy ezek a lelkes emberek sok kellemes percet tudjanakmég okozni az itt bogarászó ZTE tulajdonosoknak!
P.S.: Az a fórum, amelyik nem tűri el, hogy a moderátorait kritika éri, saját magát minősíti... Természetesen nem anyázásra stb gondolok, hanem kultúrált kritikára.
[ Szerkesztve ]
-
PpenoO
őstag
-
PpenoO
őstag
Üdv!
Segítségeteket szeretném kérni!
Mivel készülök új ROM-ot felrakni, lementettem titanium backup-al a már meglévő számomra fontos programokat az sd kártyára. Filer-en keresztül látom is a sikeresen létrehozott mentés mappáját.
A gondom csak az, hogy a win7 32bit rendszerem nem látja ezt a bizonyos mappát az sd kártyán, így azt nem tudom lementeni a gépemre.
Segítségeteket előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
PpenoO
őstag
válasz atillaahun #22761 üzenetére
3 féle ROMOT próbáltam a gyári óta:
1. Kelzsoca alpha5
2. Dashes RLS5
3. Kelzsoca JJ7Alpha 5nél még nem néztem ilyen dolgokat. Dashes RLS5nél néztem és ott alvó állapot után 10-15 másodperccel megszakadt a kapcsolat. Ahogy az előbb mondtam, JJ7nél működik a dolog.
Annyit azért hozzátennék hogy a JJ7et teljes format után tettem fel, azaz:
1. csodazip
2. Wipe (factory reset, cache, dalvik)
3. fastboot-recovery fel
4. újraparticionálás kelzsoca féle módszerrel
5. JJ7 felÍrd meg mit, hogyan teszteljek, megnézem mi történik nálam.
-
PpenoO
őstag
válasz atillaahun #22752 üzenetére
Freemailről küldtem gmailre levelet (beállított mailcím Blade-n). Telefonon háttérbe futott a gmail kliens. Alvó állapotban 10 másodperc alatt megjött a levél, csippant a telefon és villogni kezdett zölden a jobboldali gomb.
Talk nincs a telefonon és így hírtelen a marketen sem találok.
-
PpenoO
őstag
válasz atillaahun #22738 üzenetére
Most teszteltem kelzsoca JJ7es romját és több mint 30 perc után is pingelhető a telefon gond nélkül. Semmilyen wifi fix nincs fennt és a policyt sem állítgattam, alapon van.
-
PpenoO
őstag
válasz atillaahun #21106 üzenetére
, eszem az sok van!
Köszi szépen, sikerült!
-
PpenoO
őstag
Üdv!
Biztos leírtátok már, de nem találom keresővel...
Hogy tudom leszedni a launcher pro-t Diego rls5-ről? Root exploreller ha legyalulom, bootloopot kapok..
Illetve mi az új kernelnek a pontos verziószáma?
Előre is köszi!
-
PpenoO
őstag
válasz mira72 #18631 üzenetére
Windows alatt megszoktam, hogy folyamatosan fut a task manager. Most android alatt is sűrün nézem mennyire használják az alkamazások a telefon erőforrásait.
Tegnap arra lettem figyelmes, hogy friss rom telepítése után folyamatosan 100%-on pörgött a proci. Reboot használt egy darabig de aztán pár óra használat után, ami csak a beállításokkal telt el, semmilyen extra alkalmazás nem futott, megint 100%-on ment. Megint rebootoltam, azóta nem zabálja a procit semmi.
Két alkalmazás van még csak telepítve, ringdroid és a systempanel lite.
Sajnos a gyári task illetve a liteos systempanel sem mutatja melyik alkalmazás hány százalék procit használ, így nem jöttem rá melyik alkalmazás zabál.
Lehetséges mások is belefutnak ilyen 100%os cpu használatba és emiatt gyorsabban merülnek ezek a telefonok.
Érdekes, hogy a telefont ettől függetlenül lehet használni, nem úgy mint egy windowst. Pár röccenésen kívül akadásmentesen fut minden (pl youtube lejátszás teljes képernyőn) full proci használat mellett.
-
PpenoO
őstag
Lehet rosszul tudom, de ha bevan kapcsolva a debugging, egy kis bogárnak kéne lennie notificationsba, nem?
Megnéztem settingsbe és tényleg kivolt pipálva a debugging mód.. tegnap persze kikapcsoltam, mielött feltöltöttem az mp3-akat. Akkor, ahogy rádugtam pcre megjelent a bogár a notificationsba, amin keresztűl tudtam kikapcsolni, utána jött az USB turn ON.
Ezek szerint az android system rebootnál elfelejtené ezt a beállítást?
Most nézem, csengésdallamot stb, minden beállítást elfelejtett..
Beállítok mindent újra, reboot aztán meglátjuk.
Köszi a tippet!
-
PpenoO
őstag
válasz BoC1ka #18608 üzenetére
Üdv!
Menü gomb alatt találsz egy vékony bemélyedést, körmödet, bedugod és végig húzod jobbra-balra. Ha ez megvan, jöhet az oldala, ott is szépen, nem eröltetve végighuzod a körmödet. Természetesen mindkét oldalon. A hátlap elég sok helyen van felfogatva, ha mindegyik pöcök lepattant leemeled felfelé tolva a hátlapot.
Nem érdemes feszegetni, nagyon kényes szegény borítás.
-
PpenoO
őstag
Szép napot mindenkinek!
Kerestem a topikba választ a kérdésemre de nem találtam.
Kelzsoca alpha5 romját használom, minden oké, tegnap felmásoltam pár mp3-at sd kártyára pcről - Win7 32bit.
Ma reggel szerettem volna még pár számot rámenteni de miután rádugtam az usb kábelt se a gép se a telefon nem érzékelte a kapcsolatot. Tegnap, ahogy rádugtam a kábelt a telefonon felugrott az USB turn ON gomb és miután rákattintottam a PC is azonnal látta a kártyát. Most a telefon sem jelez, notificationba sem jelenik meg az usb ikon.
Recoveryben a kártyára feltett zippeket látom illetve a telefon gyári médialejátszója is látja az mp3-akat.
Segítségeteket előre is köszönöm!
-
PpenoO
őstag
Üdv!
Kérdésem az lenne, hogy pontosan mik a lépések az új kernel telepítésének?
Szűz Kelzsoca alpha5 ROM-ra próbáltam rátenni az új kernelt recoveryben zipből, de reboot után megállt a zöld droidnál.
3 perc után akksit kivettem és visszatettem alpha5 ROM-ot amivel bebootolt.
Előre is köszi!
-
PpenoO
őstag
Köszönöm mindenkinek a gyors választ!
Megyek is megnézek pár boltot Pesten.
Annyira tetű ez a T-Mobile, nem lehet a boltokat felhívni és megkérdezni van e készletük a boltba vagy sem..
-
PpenoO
őstag
Üdv mindenkinek!
Mielött megvenném a Blade-t, olyan infóra lenne szükségem, hogy a készülék képes használni a TP-LINK 1043ND tipusú routert WPA2 protokollal AES kódolás használata mellett?
Elöre is köszi a válaszokat!
Aktív témák
- Apple iPhone 12 Mini 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A53 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A15 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S20FE 128GB, Kártyafüggetlen, Használt, Ajándék Töltővel
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest