- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Ebben a konfigurációban és színekben várható a Xiaomi 15 Ultra
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Három kamera lesz a következő Nothing telefonon
- Fotók, videók mobillal
- Milyen okostelefont vegyek?
- Magisk
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Apple iPhone 13 - hízott, de jól áll neki!
Aktív témák
-
ichi22
csendes tag
Kösz a tippeket! Az itt leírt kalibrálást már próbáltam. Ahogy írtam a jószág 16 óra alatt 34%-ot fogyaszt az asztalon fekve (hozzá sem nyúltam és még csak őt sem hívták). A ROM csere előtt 32%-ot használt el 48 óra alatt. Azaz a fogyasztás UGYANOLYAN körülmények között több, mint háromszorosra nőtt. Ez nem kis különbség. Az információk szerint a különbségért az Android rendszer fogyasztása felelős. Majd kipróbálom az FLB 8-at, már töltöm.
Esetleg teljesen véletlenül most ment tönkre az akku, alig két hónapos alig használat után? -
ichi22
csendes tag
Keresgettem, de csak elvétve találtam angol oldalakon "pletykákat" a témáról, ezért egy kérdés ide:
Tapasztalta már valaki, hogy főzött froyo ROM-mal jelentősen csökken az akku készenléti ideje?
Miután megvettem a telefont kipróbáltam és kb. 5 napig bírta az akku majdnem végig készenléti üzemmódban.
Nemrég váltottam MoDaCo R11 ROM-ra és ezzel 16 óra készenlét után már csak 66 százalékon áll. Csináltam már mindenféle ajánlott kalibrációt, az akku adatok törlését cw-vel.
A legnagyobb akku fogyasztó a rendszer szerint maga az "Android System" 43 %-kal.
Mindegyik főzött ROM-mal vannak ilyen gondok? A Japanese Jellyfish-ről olvastam ilyesmit.
Kösz a segítséget! -
ichi22
csendes tag
válasz ichi22 #13051 üzenetére
Helló!
Esetleg valakinek segít a rövid Blade-es kalandom. Én voltam az, aki pár napig itt nyafogott, mert a Blade-en fél óra használat után nem indult többé az alkalmazáskezelő (és így használhatatlan volt a telefon). Akkor többek segítségével végigpróbáltam mindenféle recovery-t és rendszerviszaállítást, sikertelenül. Végül bebattyogtam a t-pont-ba (sajnos nincs ide túl köze, ezért is szerettem volna inkább magam megoldanil). A srác ránézett és mondta, sebaj, újratelepíti, úgyis most érkezett új rendszer (ez az a híres 256->512 MB csodazip), menjek vissza 20 perc múlva. Visszamentem és mutatja, hogy sajnos azután is maradt a hiba (szóval mégsem én voltam a béna). Ezek után számomra már nem kérdéses, hogy a jószág hardverhibás volt (szerintem memóriahiba). Azon nyomban ki is cserélték és az újra egyből felrakták az új rendszert.
A tanulság: ha a rendszeretek egy új ZTE Blade-en megfekszik (alkalmazásindító nem indul és a taskbar-on kívül csak egy fekete képernyőtök van), legfeljebb egyszer próbálkozzatok a clockwork-os rendszervisszaállítással. Ne szúrjatok el két napot, mint én :-)
Sok sikert!
Apropó, tud valaki ajánlani egy RAM tesztprogramot a telefonra, olyasmit, mint a memtest86 PC-re?
Illetve, hogyan találom meg a Market-en az Asphalt 5 HD free-t? Nekem nem találja. Nem akarok játszani, de azt hiszem, ez nem rossz hardvertesztnek sem. -
ichi22
csendes tag
Ne értsd félre, nem azt akartam mondani, hogy nem segített senki, sőt ezúton is köszönöm a segítséget mindenkinek! Csupán éppen az hiányzott, hogy lett volna valaki, aki találkozott már a hibával és ismeri a megoldást. Különben ez egy ilyen fárasztó kísérletezgetésben végződik. Alapból én hajlamos is vagyok ilyesmire, de ez már nekem is sok volt. Kösz mégegyszer!
-
ichi22
csendes tag
Igen írtad és meg is fogadtam a tanácsot (szintén leírtam itt az eredményét 2.5.1.3 vs. 2.5.0.9), láttam az újat, de bevallom nem látom be, hogy ez most hirtelen miért működne. Az elmúlt hétvégén több, mint két tucatszor raktam fel a rendszert (egy kivételével gyári, újnak mondott rendszereket) különböző módon. Eddig semmi változás. Minden próbálkozásomnak ugyanaz az eredménye (kivéve a legutóbbi 2.2-es rendszert). Az előbb visszatettem a gyári recovery-t is és így szépen visszaviszem a boltba. Belefáradtam ebbe a trial and error módszerbe. Ha legalább valakinek lett volna egy ötlete, hogy valójában, mi is lehet az oka a problémámnak (én már csak memóriahibára tudok gyanakodni), akkor esetleg még próbálkoznék tovább, de már túl sok időm elment erre. Szép kis karácsonyom volt :-( Persze a saját hülyeségemnek köszönhetem.
-
ichi22
csendes tag
válasz atillaahun #13121 üzenetére
Kösz!. Ugye ha az ember néha olvasni is tudna :-) Mindenesetre úgy nekem már minden mindegy alapon kipróbáltam ezt az új update-et ( http://android.modaco.com/content/zte-blade-blade-modaco-com/327519/oled-tft-26-dec-r0-2-de-softened-rom-for-zte-blade-orange-san-francisco/ ).
Ez sem volt túl nagy siker. A telepítés után egészen eljutott a bootloader-ig és állandóan újra rebootolt. Legalább utána vissza tudtam tenni az "eredeti", gyári rendszert. Természetesen az eredeti launcher hibával együtt.
Egyre inkább az az érzésem, hogy ez hardverhiba. A jelek szerint ezen a jószágon semmi nem megy, ami másoknak működik (még az eredeti alaprendszer sem). Azt hiszem holnap vissza is viszem. -
ichi22
csendes tag
válasz sto1911 #13029 üzenetére
Eddig én még csak gyárinak mondott recovery-ket, dump-okat rakosgattam vissza. Most már két különböző clockworkmod-dal. A legtöbb dolgot már többször is kipróbáltam. A 2.5.0.9-es clockworkmod valóban jobbank tűnik, azzal simán felmentek recovery-k, melyek a 2.5.1.3-al nem.
-
-
ichi22
csendes tag
válasz ichi22 #12964 üzenetére
Hát azt hiszem itt az ideje, hogy feladjam ... Kipróbáltam a belinkelt rendszermentést, illetve most már a clockworkmod 2.5.0.9-el az érintetlennek nyílvánított rendszert (TM_P729TV1.0.0B02.zip). Mindkét esetben ugyanaz az eredmény. Az indításkor ugyanaz a hibaüzenet: Az adott művelet Alkalmazás futtatás (az alkalmazásban Alkalmazás futtatás) nem válaszol.
Kifogytam az ötletekből. Valakinek még van ötlete? Hardverhiba? -
ichi22
csendes tag
Eddig valóban a 2.5.1.3-al próbáltam. Gyanús kezdett lenni a dolog és már le is szedtem a 2.5.0.9-et. Azzal is kipróbálom még. Szégyen lenne, ha nem bírnám helyretenni ezt a téglát.
Az azért továbbra is aggaszt, hogy miért halt meg. Szinte semmit sem csináltam vele. Extrém érzékenynek kell lennie, ha ettől kinyiffan. Mi lesz, ha nekiállok rendesen használni!? -
ichi22
csendes tag
válasz atillaahun #12911 üzenetére
Kösz! Ezt még nem próbáltam. Már töltöm is le és ki fogom próbálni.
Amúgy már az én fejemben is megfordult, hogy nem gyári rendszert rakok vissza, de jó lenne látni, hogy legalább azzal működik. Adott esetben irány vissza a boltba. -
ichi22
csendes tag
válasz kelzsoca #12886 üzenetére
Folyamatosan wipe-olok mindent (persze csak a clockwork-ből, mert csak az megy). Valami nagyon "összekuszálódott" csak nem értem hogyan, mert valóban kb. fél órát "használtam". Olyan óvatosan, hogy alig mertem hozzáérni a képernyőhöz. Semmit nem telepítettem rá. Ha ezt root jogok nélkül ennyire el lehet szoftveresen nyomni, akkor valami baj van a jószággal. Hozzáteszem van egy "kis" linuxos múltam (használom és telepítem már 1995 óta).
A link alatti "érintetlen" t-mobile rendszert már többször próbáltam felrakni clockwork update-ként, de hibaüzenettel elszállt, azaz nem ment fel (már háromszor letöltöttem és a zip fájl nem sérült).
Sebaj megint kipróbálom ezúttal egy korábbi clockwork-el. Ha azzal sem megy, akkor ideje lassan feladni. -
ichi22
csendes tag
-
ichi22
csendes tag
válasz ichi22 #12779 üzenetére
Senki nem látott még ilyen hibát és nem tud segíteni? Elismerem türelmetlen ember vagyok, de ez a telefon nagyon idegesít. Itt lett volna egy kis időm, hogy kipróbáljam és ő meg csak marad "tetszhalott".
Időközben találtam itt a fórumon egy clockwork restore csomagot-t (2010 dec. 21). Nos most már azt is kipróbáltam. Az simán felment, de az újraindítás után ugyanaz a hiba. Kezdek begolyózni. Ha jól sejtem a restore töröl minden korábbi szoftverállapotot a jószágon, igaz? Ha utána is marad a hiba, akkor az azt jelentené, hogy a gép hardverhibás? -
ichi22
csendes tag
válasz agressor12 #4218 üzenetére
Hello!
Az én jószágom meghalt úgy egy fél óra használat után. Azaz az "activity launcher is not responding". Tehát nem tudok semmit elindítani és a beállításokhoz sem férek hozzá.
A telefon halott. Ráakadtam egy külföldi oldalon is erre a visszaállítási módra és a clockworkmod-ot sikerült is felraknom. Az itt (és ott) található rom azonban nem megy fel vele. A telepítes mindig elszáll egy hibával (egyszer az mtd nem támogatása volt a hibaüzenet, egyszer pedig valamelyik wifi util linkelése).
A legtöbb, amit elértem, hogy a fastboot-al felraktam a boot.img, flash.img-t (a recovery-t egyenlőre még nem, mert nem adtam fel a clockworkmod-ot).
Egyszer kipróbáltam felrakni a dump-ból a system.img-t is, mert hát abban van a nem működő launcher2.apk, de az helyhiányra hivatkozva nem ment fel.
Mit tudok még csinálni? A jószág ugyan még csak a harmadik napját tölti nálam, de szerettem volna még a hétvégén kipróbálni.Kösz előre is a segítséget!
Aktív témák
- OTP Bank topic
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- AliExpress tapasztalatok
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Ebben a konfigurációban és színekben várható a Xiaomi 15 Ultra
- Xbox One
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Bugok, problémák a PROHARDVER lapcsaládon
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- Apple iPhone 12 Mini 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A53 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A15 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S20FE 128GB, Kártyafüggetlen, Használt, Ajándék Töltővel
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest