- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- One mobilszolgáltatások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Google Pixel topik
- Redmi Note 8 és 8T
- Brutál akkuval érkeztek az Ulefone X16 modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
doc
nagyúr
az a micro$oft-féle dos, és a mai napig többezer pénzbe kerül. a DR-DOS-nak volt vagy 5 tulajdonosa (meg a neve sem mindig ez volt, DR-DOS-ból lett OpenDOS, aztán megint DR-DOS), a novelltól átkerült a calderához, és talán ők (vagy a következő tulaj?) fizetőssé tette, de a 7.03 még free volt
ja azt nem is mondtam, hogy léteznek hozzá hosszú file-neves meg FAT32-es kiegészítések!
(bár ha jól emlékszem, ez a kettő pont nem fért össze egymással...)
[Szerkesztve] -
doc
nagyúr
ha azt a partíciót akarod használni DOS-ra, az is megoldható, csak az xp kőkorszaki primitív ''bootmanager''-ével kell megbeszélni a dolgot...
nem tudom, tud-e a dos olyan partícióról bootolni ami nem az első (vagy akár nem primary), ha igen, akkor viszonylag könnyű dolgod van: fogsz vmilyen DOS installt (pl. Caldera DR-DOS 7.03, istenkirály, novell hálózat, remekül működő multitask!!!!, 800K feletti szabad alapmemória, stb, és mindez ingyen!), felteszed a kis partíciódra, a c:\boot.ini-be meg felveszed, pl. d:\=''DOS'' (bár ez így fejből nem biztos, de a boot.ini-t megnézve szerintem rá fogsz jönni) -
doc
nagyúr
régebben mikor egyszerre 3 féle dos meg 2 féle vindóz volt a gépen, a System Commander nevű bootmanagert használtam, egyszer felteszed, aztán onnantól minden megy magától: ha új oprendszert teszel fel, újraindítás után szól hogy talált vmi érdekeset, akarod-e hogy betegye a menüjébe. nézz körül a neten, valahonnan biztos le lehet tölteni (én a 4-es verziót használtam kb. 6-8 évvel ezelőtt)
vagy felteszel egy Linuxot, ahhoz jár a grub vagy lilo -
Zoli bácsi
őstag
Hát, szerintem nem egyszerű dolog. A DOS, ha jól emléxem, fat16 fájlrendszert használ, amiből 2gb lehet a maximum. Tehát egy külön fat16-os partíció kell neki. Én valamikor csináltam egy dos-os flopyt, a rendszer, és a cd driver fájlok, és az emm366.exe, stb bőven elfért rajt, és ha dos kellett, flopyról indítottam. Létezik dos emulátor winxp alá, nevére sajnos nem emléxem, lehet az is jó lenne neked.
mod: emm386.exe volt az a fájl
[Szerkesztve] -
doc
nagyúr
utólag felbűvészkedni a DOS-t nem túl eCCerű, bár megoldható...
jobban jársz ha csinálsz mondjuk egy win98 bootfloppy-t, ha van FAT32-s partíciód, és a lemezről bootolva játszol
vagy felteszel egy PC-emulátort (pl. vmware), így nem kell újraindítgatni a gépet, és még hálózatot is tudsz csinálni, csak a vmware-hez havonta új reg.kódot kell kérni (ingyenes!)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Thinkpad X230 legenda: i7 CPU, IPS kijelző, 12 GB, dupla SSD, magyar villbill, webcam, fingerprint
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- AKCIÓ! "ÚJ" Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
- Motorola E40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest