- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
Aktív témák
-
stoorm
tag
Jó választás!!!
Nagyon remélem, hogy hosszabb távon is elégedett leszel ezzel a lappal, és nem gondolod majd - ''Milyen csúnyán átvertek! Na, ide se jövök többet...''
Sok Boldogságot! -
Sirpi
senior tag
Köszi szépen a tanácsokat.
Végül NF7-S lett belõle, és azért nem jelentkeztem eddig, mert alig lehet kapni... Proci: Barton 2500+, ram: 2x256MB DDR 400, és hasít 3200+-on feszemelés nélkül. Egyáltalán nem bántam meg tehát a dolgot, sõt. Amúgy terhelve 52 fok a proci (régi 1800+ palonimo picit több volt...)
Szóval én most :DD :)) :DD :)) :DD
S -
ZoCso
senior tag
válasz
Alvin_ti4200 #28 üzenetére
ABIT KV7. Az előzőeknél olcsóbb. A különbségből futja egy PCI RAID vezérlőre is.
Az én javaslatom az ''EPOX 8KRA2+''. Minden földi jóval föl van szerelve, akár 10 :DD IDE egységet is tud kezelni! Egyedül a SATA->PATA átalakító hiányzik:(( . -
stoorm
tag
A Tom-ot nem tekintem alapnak, csak ez jutott eszembe...
Másrészről sajnos már találkoztam olyan tesztekkel is, amely hasonló vas alatt ''indokolatlanul'' nagy eltéréseket mutatott.
''Belgyógyászhoz kellene mennem. Lehet hogy rosszmájú vagyok?''
Mindenesetre volt már negatív tapasztalatom is... -
törölt tag
tudod, bizonyos korokben egy ido ota nem illik pl a tom-ot referencianak venni ;]
azert egy anandtech vagy egy aceshardware sztem meg mindig biztosabb pont :)
meg ket aprosag:
-teszteredmenyek nem kepviselnek nezopontot, kezzelfoghato eredmenyeket kepviselnek, amig elhisszuk, hogy azt irtak le a tesztelok, amit mertek
-pontosan azert van leirva minden tesztkornyezet pontosan a tesztekben, hogy tudj mihez viszonyitani. sot, ha osszehasonlitasz ket tesztet azonos kornyezetben, akkor azt barmelyik oldal kovette is el, kb egyezo eredmenyeket kell produkaljon
tengermely tisztelettel,
&rew -
stoorm
tag
Ha tesztekről beszélünk, nem szabad csak egy oldalról megvizsgálni egy témakört! Ha komolyan érdekel egy dolog, 3-4 egymástól független tesztet kell összevetni, és ezek konklúziója adhatja a majdnem reális eredményt. Legalábbis én ezt az elvet vallom, és eddig mindig bejött!
Nem állítom, hogy a PH! tesztjei nem reálisak, csak azt, hogy egy véleményt, nézőpontot képviselnek. Ha megnéztek egy Tomshardware, egy Hardoc, egy Magyar PC (ez nem a reklám helye...) tesztet, nem biztos, hogy az eredmények egyeznek majd. Más környezet, más vas, más eredmények... Ez ilyen egyszerű!
Persze lehet hogy nincs igazam, de...
Egyébként a legjobb teszt mindig a saját tapasztalat marad. Kérdés az, hogy kinek mi jön be! -
fofi
csendes tag
UDMA BIOS: a RAID vezérlöd portjait úgy tudod vele használni, mint az alaplapi IDE portokat. Pl. nem csak vinyót, hanem CD-Rom-ot is tudsz rá aggatni.
-
echo001
aktív tag
tapasztalatt mondjuk en silicon grap.vezerlovel probaltam de a ket vezerlo kozott masoltam mindig crc-volt mas fajta kartyaval nem probaltam meg az nfoce ide vezerlese nem tetszett
mert szerintem lassu de ez bizonyitott is a kt 600 memoria kezelese nem lassabb annyival hogy eszrevedd... -
zso73
veterán
Hali!
Ez érdekes:Nekem is NF7-SL rev 2.0-m van.De ezen rajta van a SATA és a DD.Csak SATA-PATA átalakító nem volt hozzá!
Zso :) -
LordX
veterán
Egy NF7-SL-em van, csak annyival kevesebb az -S-től, hogy nincs bene a Seriller!, és 7000HUF-al olcsóbb volt... (olcsóbb volt, mint egy haveromnak a sima NF7, csak az 2 év garival volt)
Mivel nekem nem volt rá szükségem, rohadt jól jártam.. (Azóta tudom, hogy nem jött volna rosszul, az nForce2 IDE-kezelése miatt) -
törölt tag
hat... nforce2 eseten nem a dual memoriakezeles miatt gyorsabb. az nf2 single modban is veri a kt600-at memo iras/olvasas teren es ehhez kepest a dual-ban hajtott cumo alig gyorsabb. ha megkeresed itt a ph!-n azt a tesztet, amelyikben osszeeresztettek par kt600-as es nf2-es lapot, abban ez yol latszik. talan egy soltek v gigabyte lap dual kepesseg nelkul is gyonyoruen teljesitett. abban a cikkben szepen meg van fogalmazva, hogy a chipset nemtommi-elorejelzo kepessege sokkal jobb, mint a via-e :DD
-
JaniS
senior tag
Üdv!
Az általad említett RAID vezérlő megvásárlása a legolcsóbb módja annak, amit akarsz (ha kapni lehet). Azért tudd, hogy a KX7 a Tbred-eket rendben kezeli, de a Barton-okat nem mindegyik (alaplap revízió függő). Tehát ha a fejlesztés ilyen irányba mutat, akkor alaplapcsere.
JaniS -
fofi
csendes tag
A K7N2 Delta-ILSR-en a RAID-nek 2x SATA + 1x PATA portja van. elteszel rá egy UDMA BIOS-t és 2db PATA egységet tudsz használni a PATA porton.....
...., de mint írtam, a TE döntésed mit veszel. -
stoorm
tag
Úgy tudom, és minden teszt ezt bizonyítja, hogy a Dual Channel memóriakezelés 5-10%-kal növelheti a rendszer teljesítményét.
A külön átalakítóval pedig csak az a baj, hogy kissé hiánycikk legutóbbi infóim alapján. Ha ismét lehet kapni, és van is készlet belőle szépen, akkor ez egy jó pont a boltok, illetve nagykerek részére. -
stoorm
tag
Csak azért javasoltam ezt az Abit lapot (NF7-S), mert ehhez alapban jár ez a SATA átalakító (az S jelenti ezt!!!). A többihez (NF7, NF7-SL) nem jár!
Lehet külön is kapni ilyet, de aranyárban mérik, és úgy nem biztos, hogy megéri....
Az előző hozzászóláshoz pedig csak csatlakozni tudok, jelenleg tényleg ez az NVidia chipset a legjobb Athlon XP procikhoz. -
fofi
csendes tag
Szerintem olvass bele néhány független tesztbe!
Ugyanis a hozzászólásokból az derül ki, hogy mindenkinek megvan a saját favoritja. Szerintem a legtöbb lap jó, a lényeg, hogy nForce2 SPP chipset legyen rajta a Dual Channel memóriakezelés miatt.
Én pl. az MSI-t favorizálom (K7N2 Delta-ILSR). -
Sirpi
senior tag
Kösz szépen a válasz(oka)t.
Most már asszem, minden világos. Az zavart eddig, hogy nem voltam biztos benne, hogy SATA helyre tudok-e ''normál'' vinyót tenni, de ha ez tényleg nem gond, akkor mindenképp veszek új lapot.
Az NF7-S tényleg jól hangzik, bár az ASUS A7V600 se tünik rossznak. Az utolsó 2 lapom mondjuk Abit volt, egyiket se bántam meg. Holnap asszem, el is megyek bevásárolni :DD -
stoorm
tag
Szerintem jobban járnál egy új alaplappal, ha hosszabb távra tervezel!
A jelenlegi lapod csak a 333MHz-es (PC2700) memóriákat támogatja hivatalosan, és bárminemű későbbi bővítés igen nehézkes lenne.
Az NF7-S-en van 2 db SerialATA csatlakozó, amire SATA vinyókat tudsz csatlakoztatni. Plusz mellékelnek egy Serillel nevű átalakítót is, amivel PATA vinyót tudsz SATA csatlakozóra kötni. A 40GB-os vincsit így rá tudnád tolni, és minden működne flottul.
SZVSZ ez lenne a legjobb megoldás, de ez a te döntésed! -
Sirpi
senior tag
Na, ha már ennyi ötlet elhangzott, akkor felvetek én is egyet, kérdés, mit szóltok hozzá.
Eddig nem írtam, de a jelenlegi lapom Abit KX7 (nem Raides), benne egy XP1800+ procival (régi palonimo), 512 MB DDR 333Mhz rammal. Mint írtam, a cuccot lepasszolom a hugomnak, de még semmit nem vettem meg az újhoz.
Szóval igazából csak azért kéne új lap nekem, mert pillanatnyilag egy 40 gigás vinyóm a polcon pihen, mert nincs szabad IDE hely a számára, és nem biztos, hogy csak ezért megéri a teljes csere.
Szóval szerintetek szívok azzal, ha alaplap, RAM marad, keresek hozzá olcsón PCI-os RAID vezérlõt, és igy rakom be az új procit (2500-2800+ körülit)? A hugomnak meg az 1800+ alá vennék valami ECS lapot, mert az szinte ingyen van (úgyse akar tuningolni), meg vennék 266-os vagy 333-as ramot, és igy kicsit olcsóbban kijövök. Vélemény?
Ha lebeszéltek, akkor új lap lesz. De csak most döbbentem rá, hogy nem minden RAIDes lap kezel 8 eszközt, szóval nem akarok mellényúlni. Tudom, kicsit láma vagyok, de hát istenem...
S -
stoorm
tag
Csá!
Nekem egy Abit NF7-S alaplapom van, és csak ajánlani tudom mindenkinek! Olcsóbb, mint az AN7-es, és már bizonyított.
A tuning-szekciója pedig überbrutál, mint az közismert!
Ha megnézed a tuningteszteket, vagy akár a normál felhasználók véleményét, mind megegyeznek egy dologban: ez egy nagyon jól sikerült termék.
Egy próbát megér... -
Ati9500
senior tag
ezt honnan veszed nekem superul müxik....
-
Ati9500
senior tag
Én Abit AN7 ajánlom!
Ez nforce2 és qrva jó 27,000ft. -
klewy
aktív tag
Nézz el ide:
http://www.asus.com/products/mb/socketa/a7v600/overview.htm
Ha nem gond az angol,akkor itt mindent megtudsz a lapomról. -
klewy
aktív tag
Van rajta RAID.Via raid vezérlő.
-
klewy
aktív tag
Hi.
ASUS A7V600.Nekem ez van,nagyon meg vagyok vele elégedve,stabil lap.
Igaz hogy VIA-s,lassabb mint Nforce-os társak,de szerintem a SATA jól müxik,a hálót+hangot meg kikapcsolod.
Az árba amit írtál,belefér,én 3 év garit kaptam rá.Ja én 2500+Bartonnal használom 3200+-on soha nem fagy,így megy 2 hete. -
Sirpi
senior tag
Szóval XP 2800+ procit (vagy max. egy picit lassabbat, legalább 2600+) szándékozom venni a héten, meg 512MB DDR 400Mhz ramot hozzá. Egyelõre csak azt nem tudom, hogy milyen alaplapba lenne mindezt érdemes betenni.
Szempontok:
- ár kb. 20+áfa alatt
- RAID legyen rajta, mert 5 IDE egységem van
- SATA nem árt, de nem halok bele, ha nincs
- minél kevesebb integrált cucc (van már 100Mb-es hálókarim, meg SB Live 5.1-em külön)
Elkezdtem nézni a lehetõségeket, de rengeteg lapot árulnak, csomófajta chipkészlet, és nem vagyok teljesen up2date, szóval azért kérem a segítségeteket. Elõre is köszi.
S
Aktív témák
Hirdetés
- Mini PC
- Vigneau interaktív lokálblogja
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Goddess of Victory:Nikke
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Milyen okostelefont vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Hobby elektronika
- További aktív témák...
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Seasonic 520W
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS!Gigabyte B650M R7 7800X3D 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Corsair 4000D Airflow TG 750W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest