- IFA 2025: Tank, pók és egyéb furcsaságok az Oscal standján
- Google Pixel topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Milyen okostelefont vegyek?
- IFA 2025: Nem is látszik, hogy strapatelefon
- Kis méret, nagy változás a Motorolánál
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Kétmotoros tereproller, ami nem lett túl drága - Ausom L2 Max Dual
Új hozzászólás Aktív témák
-
Whynot?
aktív tag
Nekem Skoda octavia 2-m van, nem kompatibilis, de biztos ismeritek a gázpalackhoz adott "piros alátétet". Annak a közepébe betekertem egy félbevágott tollrugót, beejtettem szivargyújtóba és megy szépen. Roidmi 2S-em van. Azt kell mondjam, hogy az FM transmitter terén rosszabbra számítottam. Ha nem streamelek semmit, akkor van egy pici sípolás, de abban a pillanatban amikor valamit ráküldök, teljesen elcsöndesedik és nagyon jó minőségben ad. Viszont ugyanúgy mint a 25 ezres jabra kihangosítóm, ez sem full duplex, szóval ezen a téren csalódás. Végülis nem tragédia, mert a telefon és az aux in közti kábel megszüntetése volt a cél, erre nagyon jó választás volt.
-
Csorbi
addikt
Nem vagyok annyira betojva, mert ha nem lesz jó, veszek egy hozzá való átalakítót/elosztót.
-
Héten nekem is megérkezik
Hyundai Getz (2007)-be fog menni, remélem szépen működni fog -
air
nagyúr
Azt kell megnézni, hogy az alsó pont fel van-e hozva oldalt, két kis fülecskével. Ezen a képen jól látszik: link
Ha igen, akkor jó bele.
Nekem az Ignisben olyan az aljzat, hogy az alján van egy teljes műanyag gyűrű. Emiatt nem érhet le a középső része. Ha neked is ilyen, vagy hasonló, akkor nem fog működni benne, alapjáraton.
De ha esetleg egy tollrugóval meg tudod emelni a "meleg" pontot, a szigetelő gyűrű fölé, akkor már simán menni fog. -
Csorbi
addikt
Én is szemezek egy ilyennel, mégpedig a 2S változattal. Nem lenne célszerű csinálni egy összefoglalót, amibe összeírnánk, hogy ki milyen autó típusokban (a lehető legpontosabban definiálva) próbálta, és mit tapasztalt?
Én egy 2008-as KIA Cee'd SW-hez venném, bár a leírásban a KIA mint olyan fel van tüntetve, hogy nem kompatibilis, de vannak oldalak amik szerint jól megy vele, csak a 2-es Cee'd (2012-től) a problémás. -
D@nny
csendes tag
Sziasztok,
ma érkezett meg a roidmi 1-esem. A kérdésem az, hogy ha bedugva hagyom az autóban, akkor kikapcsol egy idő után? Igazából az izgat, hogy nem fogja-e lemeríteni az aksit ha néhány napig áll az autó...
Előre is köszi a válaszokat -
tlala
addikt
Az jutott eszembe erről, hogy ha valaki kicseréli a szivargyújtó aljzatot vagy beszerel, akkor érdemes olyat betenni, amelyikben két rugós lemez is van belül, ezzel kompatibilis ez az eszköz. Nekem régebbi kocsim van, szerencsére ilyen aljzattal - ahogy nézem manapság EU-ban a sima "cső" vagy hüvely forma a trendi, amely azt feltételezi, hogy a bele dugott eszköznek/dugónak van ilyen rugós érintkezője kívülről.
-
z0d1AK
nagyúr
Egy érdekességet vettem észre a Roidmi 2S kapcsán, ami aggaszt. Alapból transmitterként és kihangosítóként használom. Azonban mikor rádugom a telefont tölteni, akkor gyakrabban indul újra, ami zavaró. Tapasztalatok hasonlót?
-
sunone
aktív tag
Opel Zafira B
típusú gépkocsiban nincs gyári aljzat a kütyü csatlakozására.Az installációt úgy oldottam meg, hogy egy hagyományos szivargyújtó elosztót szétszedtem, és az egyik "lyuk" helyére beszereltem egy sülyesztett stack aljzatot.
A fórumtársak által említett lötyögés itt is fellépett, de egy vastagabb befőttesgumival át tudtam fogni a lengőaljzatba dugott roidmit,
s így kompletten ment is az egész egy alsó térképtartó zsebbe, nincs szem előtt a szett.Azóta is kíválóan működik.
-
Whynot?
aktív tag
Ez a kihangosító full duplex?
Lehet, hogy rosszul kérdezem, szóval beszélhet egyszerre a két fél anélkül, hogy az egyik hangja elveszne? -
air
nagyúr
Igen, képes.
[link]"Navigation Broadcast
Hear the Map on Your PhoneRoidmi 2s is also your navigation companion that broadcasts map navigation on your phone. When the navigation broadcast is on, music volume is automatically reduced. Safely navigate to your destination, hands-free."
-
twine
veterán
Sziasztok!
Szeretném kérdezni, hogy a 2S típus képes a Google térkép (navigáció) hangját is kihangosítani?
Logikusan azt gondolom igen, de tuti ami fix alapon inkább rákérdezek, hátha van olyan jó valamelyik topictárs, és kipróbálja
Köszönettel...
Üdv
T -
tlala
addikt
Megjött nekem is az ontopic bt transmitter/töltő.
Nekem tökéletesen ül a szivargyújtó aljzatban (Citroen Berlingo).
Meglepően jó minőségű a hangja, semmi súgás-búgás vagy recsegés.Minden forintját megérte.
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
Predator2 #69 üzenetére
Mit szeretnél pontosan?
Ez egy szivargyújtó töltő elosztó, egy csatiból csinál kettőt. Ennyit tud. Nincs benne Bluetooth és egyéb funkció, tehát nem is fogja látni így a telefonod.
[link]Ha az FM transmitter, kihangosítás, töltő dolog érdekel, akkor ez a kütyü nem tud ilyet. Ahhoz Roidmi 2S, vagy a többi verzió kell, attól függően, hogy pontosan mit szeretnél.
-
Predator2
addikt
Helló
Vettem egy Xiaomi ROIDMI Car Dual Cigarette Lighter Splitter-t.
Egy Sony Z1 compact-al szeretném meghajtani , de bluetooth-on keresztül nem látja a telefon.
Mi lehet a baj, és mit tudnék csinálni, hogy megjavuljon?
THX
-
z0d1AK
nagyúr
A múlt heti első tapasztalatok után már tudok több infót is mondani, mert hétvégén volt olyan 400 km táv, amelyen tesztelni tudtam a Roidmi 2S-t.
Ami sokaknál jelentkezik probléma, hogy nem illeszkedik tökéletesen a foglalatba, az nálam is megvan sajnos. Belecsusszan a szivargyújtóba kényelmesen, azonban egy kisebb döccenőnél egy pillanatra áram nélkül marad, ezzel pedig azonnal leáll a cucc és várni kell rá, illetve ilyenkor a zene sem indul el újra magától. Ezt én úgy oldottam meg, hogy egy kis celluxszal körbetekertem a kütyüt, így megáll benne és út közben sincs gond. Nem egy szép és elegáns megoldás, de más opció nem nagyon van.
A hangzása szép, pontosabban számomra megfelelő, nem jellemző recsegés, ropogás, vagy zúgás. A csillingelő hangok kicsit idegesítőek csatlakozáskor, vagy szám váltáskor, de ezt nem lehet kikapcsolni. Kihangosítás során Facebook Messenger hívás során elég halk, én is rosszul hallom a másik felet, meg ő is. Azonban sima GSM hívásnál ezt nem tapasztaltam, ott jól hall mindenki mindenkit.
9 ezer forintot nem biztos, hogy adnék érte most is, de 4300-at megért, így aki 15 dollárért megrendelheti és szemezget vele, szerintem az bátran tegye meg!
-
batabe
senior tag
én peugeot 307-nél egy tollrugóval hoztam fel a középső érintekzőt a gyűrű fölé.
és utána már egyből érintkezik.
-
air
nagyúr
Igen, sajna a gyári aljzat nem lesz jó, mert van az alján egy műanyag gyűrű.
De vettem 400Ft-ért egy utólag beépíthető aljzatot, ami szerintem jó lesz.
A váltó mellett kifúrom a műanyagot, az eredeti aljzatról meg viszek oda 20 centi kábelen áramot, meg testet.
Így lesz egy második aljzatom, ami mindig jól jöhet. -
z0d1AK
nagyúr
Nem látok ilyen opcióra utaló módot az alkalmazásban, nem hiszem hogy tud zenét is kezelni. Ha gondolod, ránézek majd valamelyik nap, ha lesz időm.
Egyébként akkor már lehetne opció egy microSD-re tenni zenét (feltéve, hogy kezeli a telefonod).Családban van egy Ignis, a jövő héten lehet, hogy meg tudom nézni, hogy működik-e benne, de azt nem tudom ígérni biztosra.
-
-
z0d1AK
nagyúr
Opel Astra H-ba raktam. Viszont délután mikor mentem is, akkor már kijött az a hiba, amit másoknál is olvastam. Lötyög a szivargyújtóban, ami azért zavaró, mert egy-egy döccenő után kikapcsol és utána nem csatlakozik vissza azonnal, szóval problémás. Valószínűleg megpróbálom körbetekerni szigetelőszalaggal felül, hátha azzal megfogható, hogy ne lötyögjön és akkor nem lenne vele gond.
(#56) air: Nem hiszem, hogy működni fog. USB-n tölteni tud. Mivel transmitter, nem tudnád miről vezérelni a zenét ha azt pendrive-ról nyomnád.
-
air
nagyúr
Sziasztok!
Ugye jól értelmezem a Music Player funkciót, hogy az USB portba dugott pendrive-ról is tud MP3-at közvetlenül a rádióra küldeni?
Nekem Ignisem van, azzal elvileg jó lehet, ugye?
Suzuki Alto van az inkompatibilitási listán. -
z0d1AK
nagyúr
Első körös élménybeszámoló!
Aug. 12-én rendeltem 15 dollárért a Roidmi 2S-t (BFQ02RM). Ma jött meg (13 nap volt összesen).
Minőségre tényleg szép. App könnyen használható, Play-ről töltöttem le. FM Transmitter első pár perces használat alapján jó, hangminősége nekem okés. Indítottam VoIP és GSM hívást is, mind a kettőt jól hallottam, a vonal túlsó felén lévő fél is megfelelően hallott. Nem visszhangzott és a motor zúgását sem hallotta. USB portokat nem próbáltam még.
Egy problémát kell még áthidalnom, hogy a zenélő telefon és a privát számom két külön készülék, de ez már a kütyütől független.
Ennyiért szerintem best buy. -
maroni
aktív tag
válasz
konigjanos #47 üzenetére
Ez a 2s ? Van rajta mikrofon?
-
konigjanos
senior tag
válasz
Mr.Csizmás #44 üzenetére
sehogy, nem működik kihangosítóként.
-
Drughi
addikt
Geekbuyingról megrendeltem a 2S verziót 15$-ért.
Valakinek van tapasztalata, hogy mennyi idő alatt ér ide? -
Mr.Csizmás
titán
üdv,
1gen roidminél hogy lehet beállítani, hogy automatikusan felvegye a bejövő hívást?
-
bugizozi
őstag
Sziasztok!
Jól látom, hogy az 1 és 2 verzió között nincs méretbeli különbség? [link]
Ha esetleg lötyögne a szivargyújtóban, akkor azt hogy lehet orvosolni? Befőttesgumit teszek rá?Köszönöm!
-
Whynot?
aktív tag
Sziasztok. Hát én vettem egyet 29 dollárért, Nem írták, hogy kinai vagy nem kínai verzió mint a többinél. Majd beszámolok róla, hogy milyen a kütyü ha megjön.
-
terra052
őstag
válasz
Predator2 #38 üzenetére
Csak találgatás, de nem lehet, hogy a frekvenciák? Rég volt már, de nálunk is volt ugye keleti meg nyugati URH sáv
A japánok is mintha a keletit használnák, lehet a kínaiak is, azt meg ugye szabhatjuk a mi autórádióinkkal
Fiatalabb topiklakók kedvéért egy kis wiki az OIRT-CCIR URH tartományokról. -
savi3
csendes tag
Most jött meg a kütyü a GearBest-ről, az 1. verzió.
Használhatatlan. Legalábbis iPhone-nal.
Az alap frekvencia FM 96.4 ami Magyarországon a Rádio1, ez pedig elnyomja a jelet, legalábbis nálam. Az iOS app, amivel elvileg be lehet állítani a frekvenciát, csak az újabb típusú Roidmi s2-vel működik (ez szépen bele is van írva az app-ba), de az app régebbi verzióját nem találtam (bár nem is értek annyira hozzá). Lehet, hogy Androiddal tök jól működik, de iPhone-on nem tudom használni... Van valakinek hasonló tapasztalata, vagy megoldási javaslata? -
Predator2
addikt
-
terra052
őstag
válasz
BigBlackDog #35 üzenetére
Akkor csak én állítgattam addig a V4A-ot, míg lehetetlen hangok nem jöttek a fülesből
Nem akartam csalódni a Roidmi-ban, de akkor ezt a 6$-os társai is tudják -
terra052
őstag
válasz
BigBlackDog #32 üzenetére
Azért sanszos, hogy már a telefon ront sokat a hangminőségen, cd-vel talán nem is jó összehasonlítani, nem?
-
beelink
csendes tag
válasz
BigBlackDog #32 üzenetére
Nekem az 1-es verzio van, a hangero volt az elso kisebb csalodas, jelentosen halkabb mint az atlag radio. A telefonon a bt maxra teve mar nincs annyira lemaradva, viszont igy teljesen kihallhato az alapzaj, ami radional alig van. Egy hosszabb utra vittem el, menet kozben az alapzaj mellett idonkent sistergett is. Allitottam a frekvenciat ut kozben, de kb mindegy volt. Aztan azt hittem a toltes miatt zajos, kihuzva a telefont a toltobol jobb is lett egy rovid idore, de aztan visszatert a sisterges is. Lehet hogy a rugos toldas miatt? Mar-mar gondolkoztam egy 2s verzio beszerzesen, ott azt igerik hogy fejlodott a transmitter, de ezek utan kerdeses. A szivargyujto kozvetlenul a radio alatt van egyebkent. Valakinek esetleg van otlete? Nalatok mennyire valt be?
-
BigBlackDog
veterán
Valaki próbálta már, van tapasztalat, vélemény? Én még ugyan csak rövid ideig próbáltam a sajátomat, de kicsit csalódtam. CD-ről ugyanazt a zenét hallgatva hallhatóan jobb a hangminőség, mint telefonról a roidmin keresztül. Ezt még valamennyire megértem, gondolom az FM transmitter a szűk keresztmetszet a technológia miatt (bár a rádióadások is jobb minőségben hallhatóak, mint a roidmin keresztül streamelt zene). Viszont a mikrofonnal nem sokat érek, alig érthető a másik oldalon, amit normál helyzetben beszélek, közelebb hajolni meg vezetés közben nem túl szerencsés.
Másnak mi a tapasztalata a 2S-el?
-
Kobe
veterán
Lassan megjohetne ez a szirszar, 1.5 hét szállitás után
-
Drughi
addikt
Sziasztok,
Pontosan mire is jó ez a kütyü?
Egy bt-s transzmitter ami egy usb-s töltő is egyben?
Iphone 5s-sel próbálta valaki?
-
beelink
csendes tag
+1 tollrugos mukodo roidmi
Halas koszonet az otletert, az orosz forum alapjan biztos nem alltam volna neki. A leirasod alapjan teljesen jol ment minden, kiveve hogy a csavar feje nalam egyben van egy lapkaval, ami miatt nem tudtam ala tenni szepen, de vegulis a csavar sima fejere pont raszorult a rugo vege. Volt orom amikor felvillant a kek feny
-
terra052
őstag
UK-ból innen.
De gyorsan rendelj, ha nem akarsz vámot fizetni -
Kobe
veterán
2s t honnan tudtatok rendelni ? Gesrbesten csak presale van ra, ill sehol mashol nem lsttam meg
-
batabe
senior tag
sziasztok,
az alábbi posztban bemutatott megoldást jelentem sikeresen megcsináltam, és máris működik a roidmi 2s a peugeot 307-ben:
- kiszedtem a szivargyújtó ajzatot
- a közepén a csavart kicsavartam
- egy mezei tollrugót levágtam kb 6-7 mm magasra
- majd a csavar alá befűztem, és csavarostól visszatekertem
- így már megoldódott a kontakt, kap a roidmi áramot és remekül működik.egyelőre zenelejátszásra használtam, spotify simán megy át androidon, nemsokára ipnone is tesztelem.
-
konigjanos
senior tag
-
batabe
senior tag
-
Kobe
veterán
Tovabbra is erdekelne h spotifyos zenelejatszas megy vele ?
-
batabe
senior tag
Sziasztok
Én most vettem 2s-t, de a régi Peugeot 307 és az új 208 aljzata sem jó. Nincs valami trükk, amivel házilag meg lehetne csinálni?
-
Kobe
veterán
válasz
konigjanos #1 üzenetére
msot akarnék rendelni egyet
Spotifyon keresztüli zene lejátszást támogatja ? Nem egyértelmű, hogy azt már tudja, vagy az cska a 2S ben megy majd (ami 30 dollárért kicsit combos)
-
beelink
csendes tag
Sziasztok,
Megerkezett de sajnos nem jo az automba, tud esetleg valaki kis meretu adaptert? Van neve a ket kulonbozo aljzatnak?
Udv
Laci -
terra052
őstag
válasz
konigjanos #1 üzenetére
Én most tervezem, még a szivargyújtó kompatibilitás lehet gond.
-
konigjanos
senior tag
Sikerült egyet beszereznem gearbest-ről, van már hozzá angolra fordított applikáció. Használja valaki rajtam kívül? Ha gyújtásra teszem az autót, rögtön csatlakozik a telefonhoz, és elindítja a zenelejátszást, elég jó minőségben sugározva fm hullámsávon.
Színe, sugárzási frekvenciája testreszabható.
Új hozzászólás Aktív témák
- Mégis mi értelme az Xbox PC-nek, ha limitálja a hardverválasztékot?
- IFA 2025: Véd, világít, vetít
- Formula-1
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Milyen házat vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen légkondit a lakásba?
- IFA 2025: Tank, pók és egyéb furcsaságok az Oscal standján
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Google Pixel topik
- További aktív témák...
- AKCIÓ! EZÜST! RITKASÁG! Surface Pro 11 Qualcomm Snapdragon X Elite 16GB 1000GB OLED 120Hz Gar!
- Honor 200 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
- KIÁRUSÍTÁS - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 docking station (akár 2x4K felbontás)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest