-
Mobilarena
Xiaomi Redmi Note 5 Global ( kódnév: whyred ) topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szokenesz
senior tag
válasz
hargitomi #20255 üzenetére
Bíztam benne, hogyha lefrissítem, akkor esetleg valamilyen okból Havoc alatt működne a kézi hálóválasztás.
Vissza lehet menni? ARB szintje nem emelkedett főverzió váltással?
Mondjuk jelenleg lényegtelen, a rommal nincs problémám, romolgatni meg úgyis legkorábban kedden érek rá, addig majd jön frissített TWRP. Kibírom cameraapi nélkül, melóban úgysincs mit fotózni -
crok
nagyúr
válasz
hargitomi #20212 üzenetére
Ha nem 3x3 lenne akkor itt van a 4x4 és az 5x5 is:
3x3
1 2 3
4 5 6
7 8 94x4
1 2 3 4
5 6 7 8
9 : ; <
= > ? @5x5
1 2 3 4 5
6 7 8 9 :
; < = > ?
@ A B C D
E F G H I -
-
-
KurtCobain
őstag
válasz
hargitomi #20116 üzenetére
Az ide linkelt beta-ban maradt 4-es.
Requirements:
1. Unlcoked Bootloader
2. Custom RecoveryProcedure:
1. Reboot to recovery and wipe cache, dalvik, data, system and vendor.
2. Flash MIUI Pie.
3. Flash Disable_Dm-Verity_ForceEncrypt_02.04.2019
4. reboot to recovery
5. repeat step 3*
6. Flash magisk
7. Reboot*step 4 & 5 are optional but i do it because sometimes Dm-verity zip doesn't work. so just be on safer side i reboot to recovery and flash it again. ALso Dm-Verity Zip won't work on encrypted device. Its only for device that are not encrypted. If you have encryoted device. do a complete wipe to decrypt. (decrypting will lead to wiping of all data on your mobile. No way to avoid this.)
-
-
-
ElDiabloo
senior tag
válasz
hargitomi #12437 üzenetére
A nyelvek nagy része is hiányzik, meg pár dolgot még észre vettem ami kikerült, szóval szerintem van esély hogy idővel visszaáll minden. Lehet nagy volt már a közösségi nyomás is, hogy végre jöjjön az új verzió. Ami biztos, hogy az alap nagyon jó, mert iszonyat gyors és fluid minden.
-
ktommy91
addikt
válasz
hargitomi #10790 üzenetére
Más is panaszkodott, nálam a 8.8.16-os EU-val minden ok. Kérek logcat log-ot és megnézem, hogy mi lehet.
-
jUUh
addikt
válasz
hargitomi #9685 üzenetére
Remélem, hogy sikerül majd belőle együttes erővel valami kerek-egészet összehozni.
Egyelőre még nem kerestem meg senki hivatalos admint, moderátort, mert nem tudtam, hogy milyen fogadtatásban fog részesülni az ötlet. A Próba topicban játszadoztam, jelenleg. Véleményem szerint egy kicsit ( nagyon
) reszelgetünk rajta, és ha a többség rábólint, akkor felkeresünk hivatalos személyt is.
Az még nem világos, hogy ebbe a Próba topicba telespammelhetem a saját szerkesztési hülyeségeimmel, mindenféle lelkiismeretfurdalás nélkül?
Csak mert így vakon kicsit zavaró szerkeszteni.
-
válasz
hargitomi #9408 üzenetére
Még csak bétának se béta csak ALFA......
kukucs ide viszont Mi MIX2S re már ott a Android MiUi PITE BÉTA
7.végén ki is próbálom mit mutat
-
-
-
madrac
senior tag
válasz
hargitomi #7945 üzenetére
Az anti értékét gondolom csak a gyári rom telepítések emelhetik, addig marad. Feltételezem, hogyha kiderül időközben, hogy a felrakott custom rom-ban volt firmware, akkor egy alacsonyabb anti-hoz tartozó gyári rom-ból még kimásolható a firmware és csak azt rárakva twrp alól, elmúlik a veszély. Csak hangosan gondolkodtam...
Mindenesetre mindegy is talán, mert ha az ember úgyse akar régebbi gyári MIUI verziókra visszamenni, akkor akár lehet anti4-en is simán. Nincs ezzel gond úgy gondolom, csak arra kell figyelni, hogy nehogy anti 3-as rom-ot telepítsen valamikor utána, mert tégla lesz. -
-
attip
újonc
válasz
hargitomi #7772 üzenetére
Igen, a program is ezt csinálja, csak szerintem sokkal emberbarátibb módon.
A Xiaomi ADB/Fastboot Tools használata:
- engedélyezed az USB Debugging-ot a Developer options-ban
- letöltöd a legfrissebb verziót (pl Xiaomi_ADB_Fastboot_Tools_2.2.4.zip) innen
- Windows alatt kicsomagolod és futtatod az exe-t
- a telefont csatlakoztatod a géphez
- a programban Options (bal felső sarok) -> Load Device (ADB)
- ha a Device info részen megjelenik a készülék, akkor katt a Debloater óriásgombra, ahol ott a lista az előre telepített applikaciókkal. Itt kipipálod amiket el akarsz távolítani, majd Uninstall legalól és vársz egy kicsit. -
Trailblazer
veterán
válasz
hargitomi #7453 üzenetére
Na ez az, hogy nekem kell figyelnem. Előbb-utóbb meg kéne azt is oldani, hogy a recovery-s romok figyelmeztessenek, amennyiben az ember hülyeséget készül tenni. Mert ahogy hírlik, fastbootnál már van jelzés.
-
Tonyk
veterán
válasz
hargitomi #7031 üzenetére
Köszönöm a válaszokat!
Custom romok felrakása adb-vel történik?
Van valakinek / valahol valami leírása ezekről (mondjuk szűz állapotból miként jutunk el miui-ról twrp kernelre, majd pl. linage, aosip, stb-re?juve600:
Igen azt vágom. A kérdés custom romokra vonatkozott.
Viszont custom rom felpakolása után, gondolom bármilyen MIUI alapú mehet vissza. Vagy rosszul gondolom? Elég utána figyelni a verzióra (miui x.y -ra miui x.y+1 legyen a verzó )
-
Carline
őstag
válasz
hargitomi #6922 üzenetére
Aki anti 3-on van annak a legutolsó anti 3 firmware kell ami vagy 8.7.5 vagy 9.5.17.0, akinek anit 4-es az akár a legfrissebb miui10 firmwaret is felteheti.
Goose-T
A build.prop átírásához illetve a camera2 api aktiváláshoz, de még a reklámblokkoló hosts fájlhoz sem szükséges root. Nyitott BL mindenképp kell, majd egy twrp-pe bootolás igen.
Onnan akár Totalcommanderrel be lehet másolni a hosts fájlt a /etc-be (engedélyek megadásával) és lehet pl. futtatni egy capera2api engedélyező szkriptet is. -
Trailblazer
veterán
válasz
hargitomi #6812 üzenetére
Ezzel a módszerrel root nélkül is agyon lehet ütni többek között ezt is. Véglegesen nem távolítja el, de legalább az adott user nem látja, nincs az applistában. Az imént távolítottam el így egy rakás bloatware-t, többek között a Google alkalmazást.
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
hargitomi #6337 üzenetére
Miert akarnek visszamenni...
Egyebkent itt van a bejelentes az anti-rollback -ról.
9.5.19.0 OEIMIFA full csomag: http://bit.ly/miuiv9-5-19-0-full
vzaza: mapszemuveg passz, viszont nappali fenyben a kontraszt valtoztatas miatt gyari rendszeren jol lathato a kijelzo tartalma.
-
juve600
nagyúr
válasz
hargitomi #6337 üzenetére
. Custom Romot flashelni sem biztos
hát ha nem akarnak több telefont eladni akkor hajrá
nagyon sokan a rom-olás miatt vesznek-vettek xiaomi telótnem értem............. feldobja OTA a frissítést ,de nem írják hogy ez mivel jár
nem lennék meglepődve ha kapnának pár pert a nyakukba,meg jól kibazilikáztak a sok béta teszterrel -
Pityu.
nagyúr
válasz
hargitomi #6327 üzenetére
Jó mondjuk sokszor én sem nyomogatom agyon,mert akkor tényleg simán lemeríthető lenne egy nap alatt,de ez most így tök jó teljesítmény,és most egy csepp hiányt sem éreztem az időben.Egyébként te is gyári globállal használod?Én is tudnék még finomítgatni beállítások értesítések ilyesmik anno állítgattam kicsit a többit alapon hagytam.
#schawo
Mondjuk se rádiót se nagyon zenét nem szoktam hallgatni a telefonomon,meg nagyon filmet se max néha youtubuzok,meg netezek vagy bluetoothon küldözgetek kisebb nagyobb fájlokat.Nagy ritkán használom a gps t is meg ritkán telefonálok,de lehet ha sokat telefonálnék más lenne.Szóval igen ki mire és hogyan használja.Én igényeimnek jelenleg frankó
-
-
-
Carline
őstag
válasz
hargitomi #6273 üzenetére
Valószínűleg nem a gyári recovery van fenn, hanem a TWRP.
Ez volt a szerencséd...Ha valaki véletlenül rányomott a frissítés keresésére akkor el tudja tüntetni a frissítési emlékeztetőt, ha az 'Alkalmazások kezelés' menüben a hárompontos opciókra kattint, ott kiválassza az 'Összes alkalmazás megjelenítés'-ét, majd a listában megkeresi a Frissítés appot és alul 'Az összes adat törlése'-vel törli az alkalmazás adatait.
-
ElDiabloo
senior tag
válasz
hargitomi #6012 üzenetére
Ha nem rakna fel xda-n mindenki kiszivárogtatott zárt buildeket akkor még nem is tudnánk erről, szóval elméletileg van idejük hivatalosan közölni a dolgokat. Csak így hamarabb kirobbant a dolog, mert visszaütött a jogosulatlan ROM pakolászás. Aki hivatalos béta tesztelő és "legálisan" teszi fel a napi zárt buildeket, azok valószínű kaptak is tájékoztatást. Nem tudom van-e köztünk ilyen tag, az megtudná erősíteni, hogy ők tudtak-e erről.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bittorrent topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Lenovo Legion és IdeaPad Y széria
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Elektromos autók - motorok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Forrmell.enn
- További aktív témák...
- Eladó Vagy Csere SAMSUNG GALAXY Z FOLD 4
- iPhone 15 Pro MAX 256 Gb vadonatúj állapotban 2027.02.07-ig hazai garanciával
- IPhone 16 Pro max Pitaka és gyári Apple tok
- Land Rover Explore R 4/64GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- IPhone 12 128GB gyári független új programozott akkuval
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Apple iPhone X, 256GB, Kártyafüggetlen
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Xiaomi 11 Lite 5G NE 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest