Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Upo

addikt

válasz Fater38 #10760 üzenetére

Nem azért hurrogjuk le mert szidják a kamerát, hanem azért mert kb. minden oldalon többször le van írva, hogy a kamerája gyenge, ennek ellenére folyamatosan jönnek elő a szekrényből hupákolni hogy miért nem vesz fel ilyen meg olyan videót. Pedig pár másodperc nézelődéssel lehet találni olyan beírást ami megmondja hogy a kamera átlag alatti benne. Érdekes, hogy megtalálták a topikot, mert jönnek fröcsögni. De ha megtalálta, és mindenhol írva vagyon hogy a kamera gyenge, akkor mi a hóbortos lóbránernek vette meg a telefont? Vagy esetleg vásárlás előtt nem járt utána? Az meg egyéni probléma, nehogy már a mi hibánk legyen akik megírjuk hogy gyenge a kamerája.
    Azt a z1c-s összevetést igazán nem is értem, debütáláskor kishíján 200.000-be került. Az meg hogy mennyi a technikai fejlődés, azt tán egy mostani 150-200e körüli készülékkel kéne nézni hogy jogosan hasonlítható legyen, nem? Nem pedig azon siránkozni hogy a xiaomi legolcsóbb telefonjai között levő készülék nem előzi meg a néhány éves csúcstelót.

A j5 2016 is sántít kicsit, a note4 most 50000, de amikor megjelent, akkor is 60000 volt. A j5 meg ha jól rémlik 80-90e, azért az másfélszer annyi. Ráadásul az a hardver... Snapdragon 410, 2 giga rammal, ilyen olcsó komponensek mellé befért árban a jobb kamera. Azzal a hardverrel párban kb. a Redmi 3A volt (bár még az is erősebb a J5-nél), kicsit több mint 30e-ért, azaz féláron, sőt akkori áron majdnem harmadáért. Akkor meg már megint nem jót hasonlítunk egymáshoz.
    Igen, meg lehet venni a J5-öt, telefon ajánló topikokban is rendszeresen előkerül. Ott is az a végkifejlet, hogy ha a kamera fontos akkor J5, ha minden más, beleértve a teljesítményt, használhatóságot, akkor a note4. Nekem a teljesítmény/üzemidő többet ért mint a kamera, utánanéztem, ezt választottam.

Ha más hasonló paraméterekkel rendelkező telefont kell keresni, akkor ott a Moto Z Play. Annak azért jobb a kamerája. Megvan a megoldás, menjetek, vegyetek azt helyette. Ja, nem! Azért is minimum 2 db note4 árát kell ott hagyni. Hát, én tanácstalan vagyok... :N

Fikázz meg, én most is azt mondom, hogy akit nem zavar a gyenge kamera, az aligha talál manapság jobb készüléket ennél. Akinek számít, az vagy vegyen gyengébbet jobb kamerával, vagy nyúljon bele rendesen a zsebébe a nyavicskolás helyett.
    Oszt jóccakát.

Blogom: https://logout.hu/blog/upo/index.html | "Az átlagember alvásigénye még 5 perc"

• crok

Topikgazda

válasz Fater38 #10760 üzenetére

Most akkor mutatok valamit:

- GSMArena link emitten'

- GSMArena review, kamera szekció ehun'vanni.

- Aztán a felsorolásod összehasonlításba rendezve

- Aztán a felsorolásod képek alapján összehasonlításba rendezve

- Aztán a felsorolásod videok alapján összehasonlításba rendezve

Majd itt a kép/video mintáknál bal oldalon lehet mozgatni hogy a kép mely részére milyen felbontásban és milyen fényviszonyok mellett vagy kíváncsi a készülékek által készített képekre/videokra.

És ezek után ( mert szerintem ez totál minimum hogy megnézed vásárlás előtt.. nem? Ha már kézben nem teszed, mondjuk MediaMarktban, Auchanban.. bárhol..) a készülékek árait is figyelembe (ár/érték arány) ha mégis ezt választotta és megvette az ember és mégse tetszik akkor szerintem (magától!) rosszul döntött.. Attól, hogy a kacsa nem tud úszni még nem a víz tehet róla, nem? Vagy nem? Csak míg ezt leírtam 3x volt igazam, nem? De. NÉGY! : D

..és akkor még olyanról nem beszéltünk, hogy internal memory-ba ment vagy SD kártyára.. ha SD kártyára akkor van-e az a kártya valós Class10-es minimum.. mert ha nincs akkor.. és ha custom ROM.. és mekkora az írási buffer.. milyen CPU governor, milyen CPU sebességek, milyen felskálázással.. lehet rögzítéskor a CPU fel se pörög a Custom ROM-al annyira hogy feldolgozza az adathalmot.. és akkor kimarad majd a két I-Frame közt a delta..et cetera.. et cetera.. ezer kérdésem is lehetne ezer okkal hogy miért lassú, miért ez vagy az.

Új hozzászólás Aktív témák