- Mobil flották
- Magisk
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
- Realme GT 2 - aláírjuk
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- One mobilszolgáltatások
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
-
Mobilarena
Először is szeretnénk mindenkit üdvözölni a topikunkban. Igyekszünk rövidre fogni a következőket és remélem sok kérdésre tudunk válaszolni ezzel a kis összefoglalóval. Jó fórumozást mindenkinek és hosszú aksiidőt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
vadkörte
addikt
válasz
eladogeppc #9988 üzenetére
"Sötétben laggol a camera vagy nem?"
Nem vettem észre, bár sötétben nem sokat használom a kamerát."Illetve Slow Motion van-e ?"
A gyári kamera app-pal van. -
vadkörte
addikt
válasz
Sequadon #9886 üzenetére
Kaposvári Xiaomi szervizes??? Nofene. Ez érdekesen hangzik (csak mert kaposvári vagyok)
Srácok, az Ipaky tokkal mekkora esélyem van, hogy felemelgeti a telefonról a 2,5D védőüveget?
16-án indulok horvátba, addigra nincs az a csájanai tok/kijelzővédő ami ideérne, az Ipaky-t meg meg tudom venni EuStock-ról. Mellette meg berendelek, valami normálisabb 3D üveget, és/vagy sima védőfóliát és megjön amikor megjön. -
vadkörte
addikt
válasz
education #9872 üzenetére
"Ez egy reklam, amit en nem kertem es ez a szoftverben benne van alapbol?"
Biztosan nincs benne, legalábbis én az elmúlt ~2 hétben, nem találkoztam vele.Mit ajánl? Az ajánlott appok hgyártója azonos? Ha igen telepítettél tőle valamit? Sima ikon törlésre nem reagálnak, vagy visszajönnek?
-
vadkörte
addikt
válasz
Kolondrum #9681 üzenetére
Symbian S60, majd S60 touch után az android 2.3.6 Galaxy ACE a "sokk" nagyobb volt, mint az EMUI 1.6, majd a Miui v5. De tény, hogy meg kellett birkózni vele.
Bevallom elfogult vagyok a MIUI-val, de ezen "otthon érzem" magam. A tabletemen stock droid van és kényelmetlen. Hiányoznak a MIUI megszokott nüanszai. -
vadkörte
addikt
válasz
Pakliman #9665 üzenetére
Ezt a r... MIUI-t meg kell szokni. 2014 óta használok MIUI-t. Az első 2 hét rémálom volt (súlyosbítva azzal, hogy AZ a MIUI nem tudott magyarul!!!) viszont kapott egy esélyt és azóta köszünöm, de nekem más NEM kell. A stock android sterilitásától a hideg ráz, a Touchwiztől a meg falnak tudnék rohanni.
Mondjuk a belakása tényleg nem csak annyi, hogy kiveszem, bekapcsolom és öröm meg bódottág. Viszont, ha egyszer belövöd és nem baszogatod a "kezed alá dolgozik".(#9675) Melorin:
Egyszer valamikor rég megcsináltam, azóta békén hagy.(#9658) macii97:
Alapból elégedett vagyok ezzel a lappal, csak a szilikon tok pereme felemeli
Akliról nem tudok rendelni
ad1 nem is tudok regisztálni a visszaigazoló SMS- sosem érkezik meg
ad2 az a piactér nekem egy logikátlan őskáosz -
vadkörte
addikt
válasz
kelly416 #9636 üzenetére
Full cover, de nem levegős. Egészen pontosan EZ.
Nem egyszerű pontosan (= alul felül pontos legye, ne ferde, a kamera és a szenzor kivágás is jó helyre essen, és az alsó gombkivágáson is átjusson a fény) feltenni, de nem lehetetlen.
Csak ez sem 2,5D - értsd nem hajlik le oldalra, egyáltalán létezik ilyen? - ezért a tok képes elemelni a széleit. Van, hogy több mm-t is.
Vehetek másik tokot. -
vadkörte
addikt
Ma végre megérkezett az üvegem is.
Full cover és nem is volt olcsó (viszont ideért 5 nap alatt) de ez sem hajlik le a kijelző pereménél. Hosszabb távon asszem bajban leszek a szöszökkel.
Sikerült a jobb alsó sarkát kb. 0,2mm-rel eltolni. Így a tok szépen felemeli a peremet.Vehetem le és próbálkozhatok újra. Talán sikerül.
(#9618) regener:
Nálam is volt ilyen.Én nem foglalkozttam vele.
-
vadkörte
addikt
válasz
Melorin #9493 üzenetére
Ez lehet akár hálózatfüggő is. Pl. ha vezetékes számot hívok, van, hogy maximumon is alig hallom a másik felet. Mobil vonalon előfordul, hogy nem bírom annyira lehalkítani, hogy ne üvöltsön, de mondjuk úgy 10-ből 1-2 alkalommal.
(#9495) tsabeekaa:
"Aki romolgatni akar/szeretne, az inkább nyissa a bootloadaert, rakja fel a twrp-t, és tiszta telepítéssel csinálja. Tapasztalatom szerint, sok problémától menti meg magát."Ezt a saját káromon tanultam meg a Redmi 1S-en...
-
vadkörte
addikt
A vásárlás után, mihelyst Wi-Fi-t kapott a telefon lefrissült 8.5.4 GS-re. Nem, csináltam semmiféle factory reset-et utána, pedig a főverziós frissítésnél több, mint ajánlott. Az eddigi legkomolyabb hiba, amibe belefutottam, az az volt, hogy beragadt egy nem fogadott hívásról az értesítés az állapotsávon. Egy restart-tól ez is elmúlt...
-
vadkörte
addikt
válasz
Simba86 #9250 üzenetére
Vigasztal, hogy 2006-ban a SonyEriscsson Z600-amat ~1 órát tartott rávenni, hogy áljon át a HRVip-re. Majd itthon ugyanennyit, hogy álljon vissza a VodafoneHU-ra... Ha 09.16-án megúszom a határ túloldalán és 09.30-án a határ innenső oldalán egy restart-tal, szerintem boldog ember leszek.
Közben meg ez (meg egy Xiaomi YiCAM) lesz a photoapparat két héten keresztül, meg a kiegésztő navi OSMAnd+-szal. Offline módban (mobilnet nélkül)... -
vadkörte
addikt
Én egy ilyen vettem. A képpel ellentétben a hátlapi kivágás egyrészes.
Mindegy belefér. Az ára tükrözi a minőséget, van némi öntési sorja, amit majd lefaragok sniccerrel, de legalább védi valami a telefont és ideért 1 hét alatt. Valóban Spanyolországból jött. Mellette a fogása is jobb lett (tok nélkül nagyon filigrán)
-
vadkörte
addikt
válasz
TheProb #9224 üzenetére
Egy egy évvel ezelőtti leejtéstől hogy a bánatba jönne elő MOST sw hiba?
Ahogy már írták: factory reset, ha nem segít recovery-ből full wipe, ha ez sem segít ROM csere, lehetőleg olyanra, mihet nem kell GAPPS-sot flash-elni. Mert képel rábarmolni valami nem rávalót, akkor meg azért nyavajogna.
Amúgy meg elhajtani a bánatba! -
vadkörte
addikt
Akkor vagy visszazárták, vagy valóban lock-olt. Azt mondjuk nem értem, hogy került rá MiAccount...
Az MiAccount/Fiókbiztonságnál ír egy e-mail címet, ha az nem a Tiéd, az cinkes. Ha a Tiéd, akkor Te vagy a hunyó.
Nincsenek dobverő ujjaim, de nekem ha normálisan odaérintem egyből beveszi. Akkor téveszt, ha nagyon ferdén, vagy részlegesen érintem hozzá.
Mondjuk, ha nagyon problémásak a pici ujjaid, íme a megoldás.(#9207) guftabi96:
Melyikre gondosz, mert az 5-ből 4 képen biztosan templom van? -
vadkörte
addikt
De kell. Mivel dev ROM-ot először TWRP-vel tudsz telepíteni. (később a frissítéseket már lehet a telefon update-ével is)
(#9184) NakonXipan:
Nézd meg kérlek, hogy van-e Fejlesztői beállítások menüpontod a Beállítások/Rendszer és eszköz pontnál. Ha van akkor nézd meg a Fejelsztői beállítások/Mi Unlock állapot mit ad. Nyitott, vagy zárt? Ha nyitott, akkor mókolták (eleve nem is lehetne rajt aktív MiAccount!!!) ezesetben nem ártana az egész ROM-ot újrahúzni. (ha nyitott és másik ROM-ot tervezel rátelepíteni, azt minél előbb tedd meg)ui.:
starr Redmi 4X mod-jai mennyire használhatóak nálunk? -
vadkörte
addikt
Látszik, hogy nem high-end eszközzel készültek, de szerintem vállalhatóak. Egy (családi) kirándulás emlékképeinek a rögzítésére pont megfelel. Ha nem tetszik a minőség, le kell méretezni ~8MP-re és tolni rá 15-25%-os unsharp mask-ot, fácséra meg elég a hosszabbik oldalán fHD felbontás. Nagyítatni 8MP-ből is simán lehet akár A/3-as méretet is.
(egy fotóklubos kiállításra nemrég kb. 6MP méretből lett 70x100cm nyomtatva, súlyosbítva, hogy egy ócska mobillal készült (nagyon belépő Samu) ~1,5m-ről nézve nem voltak vállalhatatlanok, ekkora képeket meg nem 30cm-ről nézünk)
Amúgy meg az élményeket gyűjtsük, ne a képeket.
Fotóztam már végig kirándulást. Kép az van dögivel, de semmi sem maradt meg magából az élményből. Pedig Rab igazi "pofánverés" volt. -
vadkörte
addikt
Ígéretemhez híven teszteltem ma este a GPS-t.
Jelenleg 8.5.4-es Global Stable ROM fut a telefonon. A GPS nem kapott sok segítséget. A-GPS adatokat nem töltöttem le neki és nincs mobilnet sem neki.
Kb. 30s alatt pozícionált, a térképet végig követte. Minden probléma, vagy fennakadás nélkül tette a dolgát. -
vadkörte
addikt
válasz
guftabi96 #8885 üzenetére
"Illetve lehet valahogy változtatni, hogy az ikonoknál egy sorban hány ikon lehessen?"
Ez szerintem launcher függő. Ha a hauncher tudja, akkor meg tudod változtatni. (Nova pl. tudja)A kamerákban egyetértünk. A MIUI kicsit túlszűr. A moddolt Google Camera jobbnak tűnik, a Better Camera meg olyan, amilyen (szintén unlock)
-
vadkörte
addikt
Persze, hogy megvan. Arra azért vigyáztam, hogy ne vágjak bele, ott ahol nem kellene. Volt egy kitörhető BlueMobilos SIM-em, annak a keretén belül feljelöltem a vágás helyét és nyissz... Ha mini to nano-ról lett volna szó, annak már nem álltam volna neki.
(#8865) vargalex:
Alin nem vagyok otthon, de ezen előbb utóbb változtatni kell...(#8867) ht42:
Meg is van a kis huncutt. Egyelőre jegelődött... Meglátom hiányolja-e valami.(#8869) kovesli:
8.5.4-es Global stable-t használok, azon a gyári MIUI, bár használható, de úgy vettem észre, hogy a Google Camera, látványosan jobb képeket produkál. (igaz nálam a slow motion nem akar menni vele, hiába vettem le a felbontást, a gyárival megy)
A gyári MIUI Camera-t, az A Better Camera-t és a Google Camera-t telepítettem. -
vadkörte
addikt
válasz
vargalex #8859 üzenetére
Már rajta vagyok a "project". Fehér és arany annyi van, mit a szemét. Fekete, na az nincs.
Majd szeptemberben rendelek.(#8862) kovesli:
"A google camera neve a CardBoard app?"
Nem a Google Camera neve, az, hogy Camera. Mókolással tehető fel, a módját ~1500-2000 hsz-sal ezelőtt írta Kinsiinoo. -
vadkörte
addikt
válasz
Departed #8853 üzenetére
Elég rég volt, hogy telefonvásárláson kellett gondolkodnom. Akkor is volt már micro SIM, de nem volt ennyire elterjedve. Viszont azt hiszem sikerült "kinyírnom" a SIM tálcát. Kicsit megnyomorodott a lyukacska felőli vége, lyuk, meg kitágult. Nem tudtam, hogy kell kivenni így próbálkoztam valahogy. Na úgy nem kellett volna... Nemigen kell(ene) kiszednem mostanában.
(#8854) ht42:
Ha root-olt akkor jegelés? Ha nem rootolt, letiltás? Egyébként ő mi? Nagy Testvér mindent látó szeme? -
vadkörte
addikt
Mit akarsz szabályozni tűzfallal? Ha az applikációk nethozzáférést, arra a telefon is képes, ha a jogosultságkezelését, arra szintén.
(#8841) Departed:
Örülj, hogy nem este 10-kor döbbensz rá, mint én, hogy a telefonba micro SIM megy, neked meg nem kitörhető mini SIM-ed van. Jó dolog a papírvágó olló.(#8842) KamuMazsola:
Semmi gond, úgyis ráfért egy tisztítás(#8846) mateglaj:
Ugye ezt is fastboot-ban kell telepíteni? -
vadkörte
addikt
válasz
KamuMazsola #8826 üzenetére
Na jó, ezt a mondatot talán nem ivás közben kellett volna olvasni... Most nyalhatom le a monitort. -
vadkörte
addikt
Végülis vettél 3 középkategóriás telefont, 1 felsőbb kategóriás áráért. Annyira nagyon rosszul nem jártál.
"Nem volt könnyű átállni-megszokni de meg érte."
A MIUI-t szokni kell. "Kicsit" más a logikája, de van benne és ha megismered, megszereted. 2014 januárban telepítettem először a Huawei G700 telefonomra. MIUI-t, 3 hónap EMUI után, bár azt is szerettem, de hajtott a kiváncsiság. Az első pár hét hajtépés volt, de megszerettem. A MIUI sem tökéletes, vannak hülyeségei, nyűgjei. De itt legalább nem érzem azt, mint a samuk TW-énél, hogy szívem szerint a falhoz kenném és tökmindegy, hogy 30E-es belépő, vagy S7 az alany.Ja, üdv a klubban!
-
vadkörte
addikt
válasz
z0d1@Ku$ #8802 üzenetére
ROM-oltam régen eleget én is.Ismerem az érzést. Nem nagyképűségből mondom, de mióta MIUI-t használok, valahogy nincs kedvem ROM-olni. Olyan "itthon vagyok" érzésem van ezt használva. Néha 1-1 téma belefér, most egy dark témát használok. Az egyetlen hátránya, hogy a tárcsázóban a gombfeliratok ciril betűsek.
-
vadkörte
addikt
válasz
z0d1@Ku$ #8798 üzenetére
Nem lehet módosítani az ikonméretet. Ha a gyári app drawler nélküli launcher alapvetően megfelel, ne launcher-t hanem ikonpack-ot, vagy témát cserélj. Vannak kissebb ikonokkal operáló témák. Ha nem kínai dev, vagy stabe ROM van a telefonodon, akkor szerencsér(d)re kimaradsz a cukormáz túladagolás nagy részéből.
-
vadkörte
addikt
válasz
csemeteim #8782 üzenetére
Régebben - talán még V5 idején - volt egy Transfer nevű appja, de kivették. A Play tele van ilyen app-okkal, ha a TC-es megoldás nem vállna be. Én a ShareIt nevűt használom. Egyszerű, mint a huzalszeg telefon telefon mellett, PC telefon irányba is tud küldeni. Lényeg, hogy a küldő eszköz hotspot-ként funkcionál és ehhez csatlakozik a fogadó fél.
(#8787) Tailor21:
Nem lehetséges, hogy belefutottál egy működőképes, de gyári hibás példányba? Tedd vissza az eredeti ROM-ot, lock-old a loadert (ha mókoltad) és gariztasd! Vagy elfogadod, hogy ez van és nem használod hotspot-ként.Saját dolog:
Végül sikerült mind a BL nyitást elvégezni, a TWRP is felment (még egy régebbi 3.0.valahányas, amit az egyik Logout-os bejegyzésben linkeltek) A Lazyflasher is felkúszott, de a root-tal megszívtam. Hiába telepítettem a leírt módom a Magisk-et, a managger nem jelent meg, csak apk telepítés után. Néhány app-om, pl. AdAway, Seeder nem működött a root jogosultság megadása után sem, a Root Explorer pedig belefagyott az indulásba. Az AdAway-ből telepítettem egy frissebb verziót - értelem szerűen nem Play Áruházból, de megbízható(nak tűnő?) forrásból- azóta OK, teszi a dolgát. A Seeder, superuser bináris frissítése után nyivákol, lehet nem tetszik neki a Magisk és csak a SuperSU-val működik helyesen. Lényegtelen, mert a telefon nem lag-ol, szóval megvagyok a Seeder nélkül is (azért a Redmi 1S-sel csodákat tud művelni
)
Megy a Google Camera is, bár a slow motion-nál FC-ol. Ha azt nem erőltetem, OK.
GPS navigációs teszt talán ma belefér.Minenkinek köszönöm a segítséget! Természetesen megpróbálok minél hasznossabb tagja maradni a topiknak!
-
vadkörte
addikt
válasz
micafighter #8685 üzenetére
Nem a feloldó kódot nem kaptam meg, hanem az ellenőrző kódot. Ezt végül egy 3. telefonszámmal sikerült megszerezni (ezúton is hálásan köszönöm kedves édesapámnak
)
2014 január óta MIUI-t használok. Azóta van MiAccount-om és az adott telefon is meg a szám is hozzá volt rendelve.
Egyébként ~30 perccel a sikeres ellenőrzőkód szerzés után próbaképp ránéztem az MiUnlock-kal és láss csodát megkaptam az engedélyt.
Az unlock-ot holozis_HUN leírása alapján kb. 1 pers alatt elvégeztem, a TWRP van még vissza, de a céges gép valamiért nem látja fastboot módban a telefont. (lehet akár cable error is, egy vacak önfelcsévélő USB kábelt használok "utikábelnek" a célnak megfelel)
Az MiPCSuite sem hajlandó csatlakozni hozzá, otthon probléma nélkül kezeli a Redmi 1S-t is meg a Note 4-et is.Majd befejezem otthon. Mindenképp maradok MIUI-n, a két zip-et ugye TWRP-ből kell telepíteni? (lazyflasher és a Magsik)
A leírásod viszont minednképp hasznosnak érzem és szerintem se lenne haszontalan betenni az összefoglalóba.
-
vadkörte
addikt
válasz
aprilis1 #8674 üzenetére
Neked Global-od van, a tok, viszont ránézésre nagyon nem az. Reklamáld meg!
Más.
A t&@>#m televan már a Xiaomi bootloder zárásával. Elhiszem, hogy ezzel nekünk felhasználóknak akarnak jót (nem olyan egyszerű kókányolt webshopos ROM-okat feltenni) de az már kicsit túlzás, hogy lassan 5. napja nem tudom megkérni az a k****a engedélyt a nyitásra!
Olyan Isten nincs, hogy megkapjam az az szájbatekert visszaigazoló kódot, pedig már 2 másik telefonszámra is megkértem.
Késő éjjel kaptam egy kódot, pár másodperc alatt - de azt meg nem fogadta el, mondván az adott IP-ről már túl sok kérés érkezett. Tehetek én róla b+, hogy a voda NAT--ot IP-ket oszt ki??? A munkahelyemről szintén hiába kértem többszöt is az engedélyt, egyik számra sem érkezett semmi!!!Hogy rohadna rá a műanyag lakat arra a görényre, aki ezt a baromságot kitalálta!
-
vadkörte
addikt
Pont olyan, mint az akkuoptimalizáló. Egy ideig Galaxy Ace-en használtam (~2 hét) Ki nem találod mi zabálta legjobban az akkut...
Gyerekek, ha a "híresen szar memóriakezelésű" MIUI a MIUI 8 felülettel az 1GB-os Redmi 1S-en flottul megy - azért ez sem haragszik meg, ha havonta legalább 1x újraindítják - akkor a 3GB-on vajon miért ne tenné? A RAM azért van, hogy használják!
-
vadkörte
addikt
válasz
macii97 #8555 üzenetére
8.2.valahányas Global Stabe ROM-mal jön elvileg. Annyi a dolgod, hogy kibontod, beállítod (átköltözöl rá) ha felajánlja a 8.5.4-es Global Stable frissítését eldöntöd, hogy élsz-e vele. (én éltem, így 6.0-ról 7.0-ra frissült a droid) Részemről, eddig semmi hátrányát nem éreztem (kopp-koppp-kopp...) Majd átadod anyukádnak (vigyázz, csúszós, nálam alig 1 óra kellett az első zakóhoz!) majd megtanítod használni.
Ha nem volt még MIUI ROM-os telefon a közeletekben, épp elég lesz megismerni és megszokni.
-
vadkörte
addikt
EuStock-nál jelenleg 49.9E a 3/32-es szürke. Ha délig leadod a rendelést másnap a kezedben a doboz, szomszédból jön, se vám, se ÁFA.
A beszédhangszóróval nekem semmi problémám. Mintha mellettem állnának. Hátránynak mondanám, hogy a vékonysága miatt figyelni kell rá. Hajlamos csúszkálni az ember kezében. Az alsó lyukak közül az egyik hangszóró, a másik alatt a beszédmikrofon van. Így tehát monó.(#8545) iff:
A fekete gyönyörű szép, harmonikus, de igazad van, mocsok módon gyűjti a zsírt, győzöm törölgetni (a szilikontok még utazik) -
vadkörte
addikt
válasz
trebrona #8534 üzenetére
Hiába kérek engedélyt egy darab SMS sem érkezik meg. Holott a kétlépcsős azonosítás aktiválásához küldött SMS pár másodperc alatt megérkezett.
Az unlock-ra meg nem ROM-olás, miatt van szükségem, hanem mert olyan app-okat is használtam eddig és ez után is használni akarok, amik a teljes funkcionalitáshoz, igénylik a root jogosultságot.(#8535) Thrawn:
A legutolsóval is próbáltam, nem csak az 1.1-el. -
vadkörte
addikt
válasz
juve600 #8504 üzenetére
A Redmi 1S-t eltávolítottam, a Note 4-et is mert Unknown eszközként látta a Cloud. Majd újra hozzáadtam (bejelentkeztem) most látja, Note 4-ként, a telefonon is így szerepel (érdekes módon előtte is) de az MiUnlock szerint még mindig nincs kompatibilis eszközöm. Töröltem, hátla beragadt a logban valami, próbálom a régi 1.1-el, de az Istenért sem akarja... (Your device isn't supported by Mi Unlock) -
vadkörte
addikt
A vásárlás napjától kezdve küzdök a bootloader unlock-kal. Már nem is számolom mennyi kérelmet küldtem, de SMS még nem ért ide. Ami fura, mert a kétlépcsős azonosítás aktiválásához szükséges megerősítő kód, cirka 15-35s alatt megtalált.
Az MiUnlock program a lenti képet dobja a fiókom ellenőrzése után. Eszerint, szerinte nincs olyan eszközöm, ami feloldható lenne??? WTF????
Az lehet probléma, hogy nem egy eszköz van az adott fiókhoz társítva, hanem a Note 4 mellett van egy Redmi 1S is? (ha kell ezt törlöm (leválasztom) és a későbbiekben újra hozzáadom) Már nagyon kezd tele lenni ezzel a bootloaderzárással a hócipőm!ui.:
A telefon eleddig hibátlanul működik. Semmi olyan anomáliába nem futottam bele, amit itt tárgyaltok. -
vadkörte
addikt
válasz
Melorin #8418 üzenetére
Bocs. Rövidítettem.
FR = factory reset.
Mint írtam nem csináltam se előtte se utána (a francnak se hiányzott, vagy 90 app újratelepítése, beállítsa...)
Facrory reset akkor ajánlott, ha pl. stable-ről váltasz dev-re, vagy MIUI-ról egyéb custom OS-re és viszont. Stable és dev frissítéseknél nem muszáj. -
vadkörte
addikt
válasz
Melorin #8396 üzenetére
És (#8400) trouble-nek is.
Pénteken - 08. 18. - kibontottam, kigyönyörködtem magam, majd jött a költözés. A MiMover-rel nem akart összejönni, pedig MIUI 8-ról 8-ra ment volna. Igy FR után a lementett apk-ból telepítettem, majd egy backupból a beállítások (nem minden, van amit újra el kell végezni, pl. fiókok hozzáadása) után belaktam. Este kapott wifit, az appok frissítése közben letöltötte a 8.5.4-es global stable-t éa telepítette is. Ezt is csak akkor vettem észre, amikor kérte az ujraindítást.
Semmi gubanc nem volt, se a telepítéssel, se azóta, pedig Android 6-ról lépett 7-re, tehát android főverzió váltás volt. Nem csináltam semmiféle wipe-ot, csak a szemetet töröltem le a beépített cleaner-rel.
A GPS mindenféle +segedelem nélkül is gyors és pontos (a 3-5m nekem elég pontos), a kihangosító kihangosít és hangos(!), a hangminőség akármilyen irányba és ~ból kifogástalan (olyan, mintha a másik fél mellettem állna) a rendszer gyors, pörgős.(#8400) trouble:
Backup-ra én elég régóta a MIUI saját belsó backup-ját használom, de az app-okat nem mentem le vele. Egy alkalommal ez miatt rogyott össze egy friss telepítés (lehetett egyedi hiba is) az appok-hoz simán lementem az apk-ikat (pl. Total Commander-rel). Nem mondom, hogy ez a legjobb, de nálam bevált.(#8410) nzsolt24:
Alapértelmezetten - out of the box - ezen sincs kijelzőzár csak a simogatós. Neked kell definiálni.
Ha eltároltál biometrikus azonosítót, mellé KELL valamilyen egyéb is - pl. minta, PIN, stb... - ha nem Te akarod feloldani a biometrikus azonosítóval, akkor a kódot (mintát, stb...) kéri.
Állítsd be az értesítési LED-et, hogy jelezzen, mivel RGB, így értesítéstípusonként tudsz színt megadni. (pl. SMS fehér, e-mail kék, hívás pink, stb...)(#8411) Jamboo529:
Ha 8.2.10-zel jön (sanszos), akkor max a 8.5.4-re frissít (Global Stable) miután kap netet.MIUI 9 csak a dev-ben van. ha megelégszel a MIUI 8-cal és nem akarsz a dev-ekkel soglalkozni, akkor hagyd, használható ez is.
Vagy belövöd azt a fiókot is (nincs 1db GMail fiókra limitálva a fiókszám). Aztán, hogy melyikből veszi a telefon a névjegyeket, Te eldöntöd.(#8416) igali:
Azért nem tapasztaltál nagy változást, mert "csak" android főverzió váltás volt, a MIUI 8 maradt. -
vadkörte
addikt
Aki feloldott a bootloader lock-ot:
Kinek mennyi idő alatt érkezett meg a feloldó kód SMS-e? Már a másodikat kérem 2 napa alatt és semmi SMS nem érkezik.
-
vadkörte
addikt
Voda HomeNet-em van. Kb 20 perc alatt kapta le az éjjel. Úgy, hogy mellette 20-24 app frissítését is töltötte és telepítette. Nem rossz. De vannak benne érdekességek.
Első benyomások a telefonról:
Ez egy angolna! Muszáj rá tokot venni.
A 8.5-ös Stable-lel egyelőre tökéletesen működik minden funkció.
Ami nem tetszik, az az, hogy a kapcsolatoknál a rendezési sorrendet vezetéknévre állítva is néha visszaáll utónévre.
A MiMover-es költözés egy wipe-pal fejeződött be, mert nem vitt át minden normálisan. (MIUI 8-ról MIUI 8-ra) Apk-ból feltelepítettem a szükséges appokat majd backup-ból visszaállítottam amit kellett. Ez eleve gyorsabb is volt és az ment át amit szerettem volna. (a fiókbeállítások sajnos nem)Szerintem jól megleszünk eymással.
A bootloader nyitással küzdök még, de éjjel már nem volt humorom hozzá. -
vadkörte
addikt
Én mihelys megkaptam a GLS-től az értesítést, hogy "lefoglalták" a szállítást (tehát még nem kapták meg a csomagot?) és a következő munkanapon kiszállítják, már meg is változtattam a címet. Lehet ennek köszönhető ez a fényen túli gyorsaság?
(#8092) Departed:
"Amúgy azért módosítottam a célponton hogy kártyával tudjak fizetni. Ha már van lehetőség részemről kihasználom."
Dettó -
vadkörte
addikt
válasz
Kolondrum #8066 üzenetére
Ez MIUI "jellemző". A "Security/Data usage"-nál kell állítani valamit (bocs china dev-et használok morelocal-lal félig hungrisolva) de, hogy pontosan mit - lehet, hogy csak az adott kártya adatforgalmi limitjét (ha valóban korlátlan, beállítasz valami nagy méretet) - azt fejből nem vágom. Mobilnetet jelenleg nem is használok, annyira kicsi adatkeretem van a flottacsomagban, a másodlagos SIM-re meg nem kell net, mivel az a tarcsitelefoné (hagyjuk a részleteket, bonyolult
).
ui.:
A tegnap rendelt telefon, reggel 8-tól a csomagponton vár rám...Hosszú lesz a nap.
(#8076) Janusz001:
Pedig hasznos funkció. -
vadkörte
addikt
Ugye a Xiaomi.eu-ról letölthető HMNote4X_7.8.10_7.0 az nekünk való, mert belenézve nem találok semmit, amiből ki tudnám deríteni, hogy mido-e?
-
vadkörte
addikt
válasz
lumpy95 #7941 üzenetére
Esetleg lehet, hogy tágabb az USB csatlakozó (bármelyik oldalon) és nem 100-as a kontaktus. Próbáld ki másik fejjel, esetleg másik USB kábellel (pl. az 1S-em a gyári kábelével nem tudtam tölteni, most egy Huawei, egy Lenovo, meg egy kábeldobos univerzális vacakkal töltöm (utóbbival a legstabilabb
))
-
vadkörte
addikt
Rendelés leadva. Ez is olyan, mint a foghúzás, jobb minél előbb túllenni rajt. Mellesleg, ha valami gebasz lenne a telefonnal, had ne a horvát utam előtt 1 nappal érjen utol az agyérgörcs, így még lesz 3 hetem tesztelni, tanulni, belakni...
Ha minden jól megy és a GLS is úgy akarja akár már holnaptól klubtag lehetek. -
vadkörte
addikt
Lassan meg kellene rendelnem...
-
vadkörte
addikt
válasz
tothandras80 #7782 üzenetére
Megoszthatnál pár módosítatlan képet - célszerűen valami felhőtárhelyre feltötlve - mert lehet, hogy nem a kamera minőségével van gond, "csak" a felhasználói elvárások magasak.
(Nem kötekedni akarok, kiváncsi vagyok. Én is ilyen telefont fogok venni és a szeptemberi két hetes horvát "túrára" nem akarom a D7000-t cipelni.) -
vadkörte
addikt
válasz
kelly416 #7710 üzenetére
Ilyen appjaim nekem is akadnak. Pl. szintén a szülin-app. (évek óta nem használtam, de megvan, elfér, enni nem kér)
(#7698) crok:
Ez tiszta sor.Bár szokatlan lehet, de nem szertek mindig on-line lenni (telefonon)
(#7736) juve600:
A Te dolgod, semmi közöm hozzá, de ennek mi értelme?(#7744) Fulár:
Egy régi megállapításom. A MIUI az MIUI. Lehet szeretni és lehet utálni, köztes állapot nem nagyon van. -
vadkörte
addikt
válasz
Kinsiinoo #7659 üzenetére
Csak egy példa. Redmi 1S-emen az utolsó elérhető eu-s stable instabil bughalom volt. A 7.6.8-as china dev-vel atomstabil.
Az üzemideje parádés - persze önmagához képest - az meg, hogy ha sokat van melegen és néha eldobja a hálózatot, mindegyikre jellemző volt. Csak nem mindegy, hogy havonta 1, vagy naponta 4x teszi.
(#7661) Oldman2:
Az utolsó rész nem kellett volna. Amúgy köszönöm. -
vadkörte
addikt
válasz
Henker2 #7639 üzenetére
"Ez is stabil Global ROM?"
Nem. Dev, vagyis developer = fejlesztői. Állítólag nem minden készülék kapta meg, itt a topikban is volt aki igen, volt aki nem. Keress vissza, előtted pár10 (~50-60) hsz-sal linkelte valaki.(#7648) Oldman2:
Kaposváron csak depó van, ez nem tudom csomagpont is-e egyben. Ha nem az, akkor szívtam...
Olyan bizonytalan vagyok... vagy mégsem???Lehet, felfújom a pofám és még a héten megrendelem
-
vadkörte
addikt
+ (#7434) zeon.hu és (#7435) zodo
EUStock válasza:
"Sajnos a futárszolgálatnál nem vehető igénybe kártyás fizetés, mert a kényelmi szolgáltatás a vevőnek is komolyabb költséget jelentene, így a szolgáltatást nem kértük.
Előre utalással lehetne még megoldani a fizetést, amennyiben ez megfelelő lenne."Hitelkártyáról elméletileg lehetséges utalni - legalábbis a netbank nem tiltakozik - de ennek a mikéntjét még leegyeztetnem a bankommal. A pluhm által jelzett metódust nem ismerem, Kaposváron elméletileg csak a sofőröknél lehet átvenni - és feladni - a csomagokat.
-
vadkörte
addikt
válasz
Fr@nkieWilde #7546 üzenetére
"Szerintem használható, de ahhoz, hogy egy klasszikusabb márka (Sony, LG, Samsung stb. )működését hozza, a beállításokban több mindent kell beállítani."
Pár napja vette meg egy laikus barátom élete első androidos - és második "okos" - telefonját. Egy Sony Xperia L1-et. Mivel fingja sincs, hogy mit, hogyan kellen ebeállítani, így engem kért meg, hogy lőjjem neki be. (mindezt úgy, hogy a szolgáltatónál pár dolgot beállítottak már)
A sajátom egyelőre egy Redmi 1S (tudom elég régi, a története is megvan miért ezt használom, ha minden igaz hamarosan egy Note 4 váltja (illetve nem váltja, csak nem ez lesz az elsődleges)) és semmivel sem tartott a Redmi első indítás utáni belakása, beállítása, mint a Sony-é, pár napja.
Mindegyik rendszernek megvannak a sajátosságai, ezt kell kiismerni. Ennyi. -
vadkörte
addikt
válasz
Rekureku #7469 üzenetére
Arról, hogy a kínai sufniGSM az általa eladott telefonra egy összetaknyolt ROM-ot tesz, ami tele van maleware-rel meg backdoor talán nem a gyártó tehet. Ha gyári ROM-ot telepítesz rá, elég kicsi az esélye a backdoor-nak.
A Redmi 1S-emen china dev ROM van, kiszórtam egy marák számomra felesleges pálcikabetűs szart, azóta jól megvagyunk egymással. -
vadkörte
addikt
Biztos volt már, de az mivel ez ciklikusan elő fog jönni, amíg a készülék kapható, az ajánlott boltokról össze lehetne írni egy listát?
(A kiváncsiság oka, hogy az EUStock, sajnos nem fogad el bankkártyát...
Így kereshetek alternatív beszerzési forrást, egyelőre az EDigital, a PureMobile és a MobileStock forgalmazza értelmes áron a 3/32 verziót)
-
vadkörte
addikt
Vigyázz, mert ezzel magát az applikációt törlöd, nem csak az ikonját!
(#7361) kovesli:
Ha nincs szükséged valamelyik programra, de nem akarod törölni (csak elrejteni) akkor javaslom a jegelést. Ehhez viszont root jogosultság szükséges (pláne ha rendszer app-ot, akarsz jegelni).(#7362) kovesli:
Pl. on-line back-up (képes visszaállítani a teljes telepítést, ha szükséges) én pl. a kontaktlistám - google melletti - biztonsági mentésére használom. Emellett elfér itt az összes bejövő üzenetem (~3-4000 db évekre visszamenően) hívásnaplók, jegyzetek, stb... De enélkül bizonyos Xiaomi programok, funkciók nem is működnek megfelelően. -
vadkörte
addikt
válasz
Fr@nkieWilde #7355 üzenetére
Elvileg mindened megmarad.
Amúgy egyáltalán nem volt haszontalan regelni. A MiAccount kb. olyan, mint az AppleID. Elég hasznos "találmány".Ha, használtál volna valaha bármilyen MIUI-t futtató, vagy Xiaomi telefont, akkor nem tartanád feleslegesnek.
-
vadkörte
addikt
válasz
Flashget #6309 üzenetére
Ismerem a Xiaomi-t, van tőlünk pár dolgom. (Piston3, 10A power bank, MiBand, YiCam, Redmi 1S) A Mi2 óta követem őket, MIUI-t több, mint 3 éve használok (előtte pár hétig EMUI, azelőtt TW és CM) és úgy érzem megtaláltam benne azt amit kerestem.
Köszönöm a válaszokat és a megerősítést. Én is úgy érzem, hogy elég lesz a 3/32-es.
-
vadkörte
addikt
Üdv topiklakók!
Lassan elérkezik az elhatározási pont. Ahonnan már nem lehet visszafordulni.
Ideje lecserélnem a lassan 3,5 éves Huawei G700-am. Elég volt, bár nagyon szerettem, de számomra eljárt felette az idő. A tartaléknak vett Xiaomi Redmi 1S, meg csodás telefon, teljes mértékben pozitív csalódás, hisz a minennapokban is tökéletes társ lett, pedig "csak" tartaléknak vettem.
A Xiaomi biztos és a Redmi Note 4X is erőteljesen csábít.
De.
Mindennapi általános használatra kell (telefon, üzenetkezelés, határidősnapló, navigálás, emlékképek készítése (fotózásra van jobb cuccom) stb...) elég lehet a 3/32-es verzió? A 4/64 csábító, de 60E alatt szeretnék maradni és magyar garral. Lesz épp elég kiadásom a következő hónapokban.
Amúgy megéri még a Note 4X, vagy jobba ha várok a Note 5 6 7-re x hónapot (évet???) és a büdös életben nem veszek semmit.
Mik az általános tapasztalatok a típussal? Kicsit megijesztett a pixelhibás kijelző és a hanyag összszerelés lehetősége.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ez a fő topikja a kiváló akkumulátor idővel rendelkező Redmi Note 4 készüléknek. Minden felhasználót várunk szeretettel aktív topikunkban! Kérdés előtt kérünk mindenkit, hogy olvassa el az összefoglalót!
-SOS segítségnyújtás
-OFF témák, baráti beszélgetés
-PH-n maradjon mindenki, ez a fő hely a telefonnak!!
- Apple iPhone 12 Mini 64Gb, Szép Állapotban, Akku:91% 12 hónap Garancia, Fekete Színben
- Apple iPhone 13 Mini 128Gb, Újszerű Állapotban, Akku:100%, 12 hónap Garancia, Fekete Színben
- Apple iPhone 13 Pro 256Gb, Újszerű állapotban, Akku:90%, 12 hónap Garancia, Kék Színben
- Apple iPhone 15 128Gb, Akku:90%, 24 hónap Garancia, Fekete Színben, Kártyafüggetlen
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB ,Akku 100% 26 Töltés, 2026.02.26-ig Apple Garancia Makulátlan állapotú
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- Bomba ár! HP ProBook 440 G7 - i5-10GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Gar
- Új! Targus - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 HDMI-vel. Saját töltő nélkül 2 monitorral (120Hz)
- Xiaomi Redmi A3 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- LG 48C3 - 48" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest