- Külföldi SIM-ek itthon
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Nem nyílnak a Foldok?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
-
Mobilarena
Először is szeretnénk mindenkit üdvözölni a topikunkban. Igyekszünk rövidre fogni a következőket és remélem sok kérdésre tudunk válaszolni ezzel a kis összefoglalóval. Jó fórumozást mindenkinek és hosszú aksiidőt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
crok
Topikgazda
válasz
Petrónius #31810 üzenetére
Elképzelni nem tudom mit csinálsz vagy csináltál, mert az OrangeFox (főleg az R9) még szerintem senkinél nem csinált ilyet. Telegramon se hallottam/olvastam még ilyesmit, de TWRP-vel se csinált még ilyet egyik telefon se (legalábbis se ezen a fórumon, se Telegram csoportokban, se a miui.hu fóumon ilyet nem olvastam még senkitől).
A folyamatos fastboot-ba lépés általában amiatt van mert nem tud elindulni se készülék a /system és a /boot alapján és ez egy "vész mód". Nem formáztál /system-et vagy /boot-ot vagy nyomkodtál már össze mindenfélét? Nem telepítettél pl. TWRP-t img file-ból (tehát recovery-t) véletlen a /boot helyére?
Szerintem vegyél egy nagy levegőt, olvasd el a leírásokat mégegyszer és kezdj neki hideg fejjel újból - ez szerintem pebkac lesz.
Oh, látom szerkesztetted. A magyar nyelv nem tudom miért ilyen, honnan és mikor töltötted le az OrangeFox-ot meg melyiket? A /data /system /boot az úgy jól is van csak a /vendor pl. hiányzik (a "csomagtartó" egy félrefordítés, az a "/boot", megnézem miért kerülhetett bele ez a fordításba, mert a fordítást részben én csináltam, a 8.3-ban még tökéletesen hibátlan volt, de ez akkor valami automata google translate baromság lesz).
-
crok
Topikgazda
válasz
Petrónius #31804 üzenetére
Mi került pontosan a mentésbe, volt-e bármilyen hibaüzenet visszaállításkor, volt-e mentés és visszaállítás pl. ez EFS-re, firmware-re? Ezeket ki kell hagyni, visszaállításkor nem fog triviálisan menni. Valamint visszaállítás után cache és Dalvik/ART cache wipe és utána restart. Az OrangeFox-al azért járnál jobban mert elég sok pluszt ad.
-
crok
Topikgazda
válasz
Petrónius #31762 üzenetére
Megint azt mondom hogy a megfelelő topikban tedd fel a kérdést.
Bár hogy őszinte legyek a Google nem véletlen szedte le azt az appot Play-ből, ha az egyetlen filekezelő lenne se használnám hogy őszinte legyek. Trükkökkel került vissza a többi appjuk is amiket szintén töröltek. -
crok
Topikgazda
válasz
Petrónius #31744 üzenetére
Normálisan működőt (ami mellesleg official is) Oreo-n láttam utoljára.
Aztán a támogatás. Ugye nincs official Pie-ra az eredeti fejlesztőtől, az unofficial-al (RiRu Core + EdXposed) meg nem megy minden modul mert át kell(ene) írni őket hogy menjen. Szóval kérdés, hogy a modul amit használni akarsz vajon egyáltalán megy-e ezzel (egy lista a működőkről itt). Biztos van köztük hasznos de nekem egyik se az.
A linkelt XDA thread (a lista) első post-ja végén van egy instrukció:
Xposed Not Installed Bug?
Getting Xposed not installed Just Soft Reboot Inside Xposed Manager App
Nem tudom ezt próbáltad-e már. -
crok
Topikgazda
válasz
Petrónius #31733 üzenetére
Igen, beszeltuk, mert regi root lib call-t hasznal ..
En inkabb azt furcsallom hogy ez nem jott elo nalad eddig, mert pl. Oreo Treble mar tobb mint egy eve van, Pie es felette meg mar minden Treble lesz. SuperSU-t eppen ezert hasznal egyre kevesebb ember, foleg Nougat vagy alatta, de mar a Magisk is lemegy kompatibilitasban akar 4.X-ig is.. ha csak es kizarolag root kell (ennyit ad a SuperSU) akkor ne tegyel fel modulokat es tedd core-only modba, az pont ennyit tud. De a regi appokon ez nem segit. Frissitsd vagy szolj a fejlesztojenek. -
crok
Topikgazda
válasz
Petrónius #31705 üzenetére
MIUI beépített
Viccelek.. mondjuk az se rossz.Ha csak SuperSU-val működik akkor egy borzasztórégi root hívást használhat, nem tudom milyen app ez és mikori de ha tetszik akkor a fejlesztőjének érdemes lenne írni. Ja, meg nem tudom milyen ROM-od van.. mert Pie alatt a hívásrögzítőkkel sok a gond a jogosultságok miatt (rosszak a felvételek, meg eleve levettek egy csomó hívásrögzítőt Play-ből).
Amúgy app keresésre/kérésre/ajánlásra ajánlom az Android szoftver kibeszélő topikot, olvass vissza pl. [itt] és [itt] hogy mit ajánl az internet népe (meg persze használd a topik keresőjét ha nem pont jól lőttem be neked ( :
Én ezt pl. ingyen szereztem mikor ingyenes volt
https://play.google.com/store/apps/details?id=vr.audio.voicerecorderpro
Ezt is:
https://play.google.com/store/apps/details?id=jp.snowlife01.android.voicerecorderpro
Szinte csak jókat írnak róluk, magasak az értékelések is. -
crok
Topikgazda
válasz
Petrónius #31664 üzenetére
Meglátod, meglátjuk ( :
Más: a global weekly dev ROM eheti full changelog-jában már meg se emílitik a Redmi Note 4-et : D Tényleg kezd ez egyre kínosabb lenni.. eddig legalább annyit írtak, hogy delayed, mostmár még az se.. kínai azóta is jön ugye folyamatosan.
-
crok
Topikgazda
válasz
Petrónius #31658 üzenetére
Igen, akkor be volt állítva hogy a firmware partíciót is mentetted és vissza is akartad állítani. Könnyebb lett volna ha mondod mikor kérdezem mert nem ment volna el egy csomó időd ezzel ( : A 255-ös visszatérési érték a hibásan lefutott tar parancs volt mikor a firmware-t vagy valamelyik másik partíciót akartad visszaállítani, gyanítom írhatta is hogy "nincs elég hely" pedig csak nemigen volt mount-olva RW-re.
Tedd vissza úgy a mentést, hogy előtte (mintha egy ROM-ot telepítenél) wipe-olj mindent ahogy egy clean installnál csinálnád, majd TWRP-ben állítsd vissza a /data, /system, /boot valamint a /vendor partíciókat.. nem kell firmware, nem kell az EFS, nem kell más. Utána restart - kicsit sok idő lesz mert az ART cache-t le kell generálnia. Utána ott lesz a mentett RR.
-
-
-
Petrónius
aktív tag
válasz
Petrónius #31633 üzenetére
Sziasztok
Olyan nagy baj nem lehetett mert a fastboot rom visszaírta az efs-t (legalábbis látszólag).
Viszont regisztrálnom kellene ahhoz hogy tovább lépjek. Egyszer már regisztráltam a készüléket de nem emlékszem a regisztrációs adatokra. Szeretném ezt kikerülni. Viszont e nélkül nem enged tovább, így semmit nem tudok csinálni, még egy TWRP-t sem felrakni. Van olyan fastboot rom amivel ez elkerülhető? -
crok
Topikgazda
válasz
Petrónius #31631 üzenetére
Milyen rendszer van most rajta? Valami MIUI vagy valami nem-MIUI?
Ha valamilyen MIUI (mondjuk XIaomi.EU vagy Global stable / developer)
akkor mennie kell a tárcsázóban beütütt *#*#717717#*#*-nek,
utána egy toast értesítés szokott lenni hogy bekapcsolta a diag portot.
Bootloader nyitott amúgy? Gondolom igen. Hogy sikerült egyáltalán az EFS-t eltolni?Itt van az eddig kiadott összes MIUI Global stable ROM linkje
http://en.miui.com/forum.php?mod=viewthread&tid=1144337
Benne van a bootloader nyitásának menete is ha esetleg kéne.
Itt meg a hivatalos ROM letöltőoldala a telefonnak:
http://en.miui.com/download-321.html
Innen tölthető a MiFlash:
http://api.en.miui.com/url/MiFlashTool
Itt meg hogy hogy kell flash-elni MiFlash-el fastboot ROM-ot:
http://en.miui.com/a-234.html
A fastboot ROM egy .tgz file ami tar amit gzip-el csomagoltak még.
Ahhoz hogy MiFlash-el flash-elni lehessen ki kell csomagolni
(erre némi leírás van a Logout Blogomban, keress arra, hogy "A .tgz az egy ősi formátum")
A kicsomagolt fastboot ROM legyen olyan könyvtárszerkezet alatt amiben nincs a könyvtárnevekben sehol se space és legyen minél rövidebb a path. Tedd mondjuk a C: gyökérbe egy MiFlash nevű könyvtárba..
Utána mókolhatod az EFS-t a leírás szerint.
Utána - mivel teljes fastboot ROM ment fel - ha custom ROM-ot akarsz feltenni akkor kezdd elölről a custom ROM mókát, jöhet a TWRP vagy más custom recovery, majd ROM, majd ha kell akkorlazyflasher megMagisk ha kell root is.. etc.. etc.. minden le van írva az összefoglalóban meg az abból linkelt leírásokban. -
crok
Topikgazda
válasz
Petrónius #31626 üzenetére
Most idemásolom 1:1 neked teljesben ami a Logout blogomon van:
Mentés és visszaállítás: http://en.miui.com/thread-545300-1-1.html
Ebben a leírásban még a tool-ok és a nyers Mido QCN file is fent van.Vagy egy másik leírás teljes újrageneráláshoz:
http://www.androidbrick.com/ultimate-guide-qualcomm-snapdragon-xiaomi-mi5-imei-and-baseband-repair-fix/
http://www.androidbrick.com/ultimate-guide-qualcomm-snapdragon-imei-baseband-repair-fix-part-2/
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ez a fő topikja a kiváló akkumulátor idővel rendelkező Redmi Note 4 készüléknek. Minden felhasználót várunk szeretettel aktív topikunkban! Kérdés előtt kérünk mindenkit, hogy olvassa el az összefoglalót!
-SOS segítségnyújtás
-OFF témák, baráti beszélgetés
-PH-n maradjon mindenki, ez a fő hely a telefonnak!!
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- FOTÓS beárazás
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- BestBuy topik
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Külföldi SIM-ek itthon
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Ingatlanos topic!
- További aktív témák...
- Eladó Vagy Csere SAMSUNG GALAXY Z FOLD 4
- iPhone 15 Pro MAX 256 Gb vadonatúj állapotban 2027.02.07-ig hazai garanciával
- IPhone 16 Pro max Pitaka és gyári Apple tok
- Land Rover Explore R 4/64GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- IPhone 12 128GB gyári független új programozott akkuval
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 docking station (L13899-001)
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
- Samsung Galaxy A26 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest