- iPhone topik
- MediaTek lapka köré épülne a Galaxy S25 FE?
- Mobil flották
- HMD Fusion - öltöztetnéd megint
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Nem állnak jól az Apple Watch számai
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Yettel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
vargalex
félisten
válasz
fluttershy #32 üzenetére
Persze, én évek óta azt használok. Először D-Link DIR-860L-en, majd Asus RT-AC57U-n és kb. 2 éve Asus RT-AC65P-n. Igaz, ezek nem ARM, hanem MIPS SoC-ok.
-
fluttershy
tag
A kernel rész igaz. Sőt, az a kernel főverzió amivel piacra kerül a telefon általában végig szokta kísérni a telefont a frissítéseiben is. Egyetlen alkalommal láttam olyat (mi a1 lineageos rom) hogy a telefon soc-ja kapott új kernelt viszont a gyártó (xiaomi) nem bajlódott vele hogy kiadja frissítésben mert too much effort, de az orosz developer srácnak aki az official lineageos portot csinálgatta, nem jelentett porblémát, rászánta az idejét és energiáját és egyedül belereszelte a romba. Végtelenül tisztelem érte.
Általánosságban a mediatek mostohábban bánik a custom rom fejlesztő devekkel, tinkerkedőkkel, vagyis régen így volt, még egy egyszerű bootloader nyitással is meg kellett szenvedni. Lehet hogy azóta fejlődtek de én nehezen hiszem el. Meg a belinkelt benchmarkos csalós dolog is meg főleg az ahogyan ezt a dolgot lereagálták a lebukás után a nyilvánosság felé, pont nem a tipikus "jócég" képét alakította ki bennem.
Persze a snapdragon se isten, nekik is van még bőven hova fejlődni; de sajnos melyik cégnek nem?
Nem tudtam hogy routerekben is van már mtk chipsettel szerelt, ezzel újat mondtál. OpenWRT feltelepült rá? -
vargalex
félisten
Erre annyit reagálnék, hogy lehet, hogy a Mediatek csak 2 évig ad támogatást, de Qualqomm SOC esetén is leragadnak a third party ROM-ok a gyári ROM-ban használt kernel verziónál. Tehát ott sincs további támogatás...
Egyébként nem tudom, hogy milyen closed source-ra gondolsz, hiszen az MTK driverek (én mondjuk leginkább OpenWrt vonalon találkoztam velük) egy jó ideje a mainline kernel részei... De lehet, hogy nem minden. A closed source a BroadCom-ra jellemző... -
vlevi
nagyúr
trebrona
Én csak azt mondtam, hogy én nem latom előnyét annak, hogy telefonnal fizessek bankkártya helyett.
A sima otp bankkártyám számat nem adom meg sehol, semmilyen alkalmazásnak. -
trebrona
nagyúr
válasz
aprokaroka87 #27 üzenetére
Ámen.
-
aprokaroka87
nagyúr
miui 12 vel kapcsolatos infó.
-
törölt tag
Sziasztok!
Aki DIGI SIM kártyát használ azoktól kérdezem hogy nekik megjön-e az SMS ha beállítom a Facebookon mint kétlépcsős azonosítás? (Nekem nem jön meg az SMS)
Írtam a DIGI Mobil fórumra is de érdemi választ nem kaptam a kérdésemre.....
-
Pityu.
nagyúr
válasz
aprokaroka87 #16 üzenetére
Én egy időben mindig a százalékokat figyeltem az akku jelnél aztán kikapcsoltam,sokkal jobban is tettem
-
Pityu.
nagyúr
válasz
aprokaroka87 #13 üzenetére
Nekem is volt már az összes féle képernyő idő de leginkább 5 és 6,5-óra között max 7 de nagyon max.
Ez most csak egy hasonlat volt
Én amúgy a francián belül is a renaultot szeretem,azon belül is a sajátom az összes többi bármilyen márkájú nem érdekel,mert az enyém a legjobb a világon
Miért nem vezetsz már?
-
aprokaroka87
nagyúr
mindeközben, a mai napot arra szántam hogy megnézzem hogy teljesit az akkumlátor.
Leginkább ph! app, Opera böngésző, néha facebook lite ment, meg pár app telepités, youtube vagy zenehallgatás nem volt.
kb 16-17 óráig közepesnél kicsit gyengébb fényerőn, majd lentebb vettem.BT, WIFI, GPS lekapcsolva, automatikus szinkronizálást a Tasker kapcsolja be oránként 5 perce.
Ezt a hsz-t már a Meizu m6-ról írom, miután elkészült az utolsó screenshot, ment a töltöre.
-
Pityu.
nagyúr
válasz
aprokaroka87 #9 üzenetére
Hát engem ez a része valószínű nem nagyon érint de biztos jó lesz
nekem sokszor az amd vs intel jut eszembe erről a dologról
-
aprokaroka87
nagyúr
Én se értem hogy minek 4 modell a redmi szériából.
Ami viszont feltünt a Mediatek Dimensity 1000 kapcsán, a hardveres av1 kódek támogatás.
Qualcomm 865 esetében ilyet nem olvasok a speckók közt, ami kicsit fura, mert azt gondolnám hogy a Qualcomm adoptálja elöször az új videó kódek-et.
Ha minden igaz 4k@60fps decoding lesz a támogatott.
Kérdés hogy a Qualcomm ezt mikor teszi majd bele.
-
Pityu.
nagyúr
válasz
aprokaroka87 #7 üzenetére
Ja várjál csak lehet igazad van,nekem a fejemben a redmi note 8 pro járkált
szóval ha ennyiféle verzió lesz mint most akkor igen az biztos snapdragonos lesz mert gondolom lesz redmi note 9 pro is megint,bár most sem értem egy modellből minek ennyi változat.
Úgy látom te is az MTK utálók csoportját erősíted,régi elmúlt dolgok miatt
-
Pityu.
nagyúr
válasz
aprokaroka87 #4 üzenetére
Én azt olvastam egy csomó helyen,hogy a redmi note 9 folytatja az új hagyományokat és MTK chipes lesz nem snapdragonos.Mondjuk ha jól belegondol az ember akkor csak úgy kéne folytatni,bár autó gyártónál is volt ilyen,hogy kiadott egy más nevű modellt aztán forgalmazta vagy 6 évig aztán vissza tért az eredeti névhez.Szerintem ha elindultak az MTK úton nem kéne ilyen hirtelen befejezni már csak támogatás ilyesmi végett sem.
-
aprokaroka87
nagyúr
Üdv jónapot!
Az interneten fel lelhető Redmi Note 9 irományok mennyire valósak szerintetek?
Pl hogy Snapdragon 675, Android 9 ( ami kicsit már fura ), nfc-ről semmi írás.
-
trebrona
nagyúr
Ide jöhetnek a Redmi Note 7 topik lakóinak és érdeklődők kötetlen beszélgetései.
Lévén OFF topik, bármi lehet a téma, és még OFF gombot sem kell nyomkodni.Természetesen az Alapelvek itt is betartandóak!
Új hozzászólás Aktív témák
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eredeti Lenovo USB-C 65W töltő
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi 10 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf Gamer laptop! R5 3550H / GTX 1650 / 8GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest