- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- One mobilszolgáltatások
- 65 órányi zenét ígér az Audio-Technica új TWS fülese
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- iPhone topik
- Csíkszélességben verné az Exynos 2600 a Snapdragon 8 Elite 2-t
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
-
Mobilarena
Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gabesz87
veterán
Köszi az összefoglalót!
Linux/Python ismeret hiányában ezt a bonyolult műveletet kihagyom. YT videót láttam arról, hogy CN verzióra simán felmegy a global (EU) fw. Szóval akkor ilyet volna érdemes venni inkább. Sima Play áruházas Mi wifi app-ból beállítható akár kínai, akár EU fw-el!?
Még annyi, hogy CN verzióshoz jó árú beszerzési forrást esetleg tudnál/tudnátok ajánlani?
Köszönöm még egyszer. -
tlala
addikt
-
siemensfun
tag
Akkor leírom nálam hogy van a hálózat:
DHCP-t és mindent az AX3600 intézz a hálózaton. Így müködik tovább is a helyi hálózatom, ha az ONT nem jó. Az IPTV-t nem tudom közvetlen az ONT-be dugni, mert messze van és még plusz kábelt oda nem szeretnék kiépíteni. Két IPTV boxom van, ezért nem elegendő egy csatlakozás. Ezért kötöttem össze még egy kábellel a AX3600-on az IPTV-t engedélyező portot és a switch-et, ami azért jó így bárhol ráköthetem a helyi hálózatra a boxokat lesz adás.
Az AX3600-on 1 wan port és 3 LAN port van. Így is vannak számozva: WAN, LAN1, LAN2, LAN3
WAN: ide kötöm a ONT-t, csak wan port, semmi másra nem jó
LAN1: itt kötöm össze a helyi hálózattal
LAN2: ezen keresztül meg engedélyezve van az IPTV 8sajnos az AX3660 jelenleg csak az egyik portján engedi)
LAN3: jelenleg nem használomKésőbiekben ha lesz rá Openwrt akkor nem kell külön kábel az IPTV-nek hanem mehet ugyanazon porton.
Eddig ADSL és UPC 500-as netem volt egy Tplink AC900-as routerrel. De ahogy nemrég hozzánk is elérkezett az optika 1000/1000, akkor kicsinek bizonyult a hálózat ezért fejlesztenem kellett. Kicseréltem minden kábelt CAT6-ra és AX3600-ra. Minden helységbe húztam egy CAT6-os kábelt és helységenként van elosztva switch-kel ahova kell. Ez kevesebb kábel így és jobban bövíthető. Ezt a felállást kicsit jövőállónak találom.
Az AX3600 simán erölködés nélkül kihajtja a 1000-es netet.
-
siemensfun
tag
Ami nálam bevált T-s routerhez.
Ha IPTV-d van akkor csak a 227-es firmwareval müködik jelenleg, ha nincsen akkor bármelyik jó.Elsőnek a telekomos cuccon állitsd a következőket:
1, kapcsold ki a DHCP-t
2, rontsd el a PPPOE felhasználónevet ( pl töröld ki a ".hu"-t, így már a telekom nem tud kapcsolatot létesíteni)
3, kapcsold be a PPPOEPassthrough opciót (általában ugyanott van ahol a PPPOE beállítások)Ezeket pedig a AX3600-on: (döltek csak IPTV esetén kellenek)
1, kösd össze sima LAN kábellel a T router LAN1-es és a AX3600 WAN portját
2, kösd össze a AX3600 LAN1 portját a hálózat többi részével
3, CSAK HA IPTV VAN: kösd össze a AX3600 LAN2 portját a hálózattal
4, Lépj be az AX3600-ba, majd Common settings->Internet settings-> Internet settings:
5, PPPOE-t kiválasztani, majd a felhasználónevet és a jelszót beírni (telekomnál a felhasználó neved a @t-online.hu -ra végződik), Automatic configuration kipipálva majd mentés gomb
6, CSAK IPTV ESETÉN: ugyanezen az oldalon lejjebb IPTV network switch-et kapcsold be
7, Válaszd ki a LAN2 portot és mentés gombJelenleg ezekkel a beállításokkal müködik nálam. A két kábel azért kell, mert az IPTV álltal használt porton semmi mást nem enged. Valószinüleg a késöbb javítva lesz és elég lesz egy kábel is.
-
bnj
csendes tag
próbáltam sysupgrade-del az általad javasolt herélt verziót (miwifi_r3600_all_6510e_3.0.22_INT+SSH+MI.zip), de a sysupgrade nem szerette a .bin fájlt:
root@XiaoQiang:/tmp# sysupgrade -v r3600-raw-img.bin
Image metadata not found
/tmp/r3600-raw-img.bin is not a valid FIT image
Image check 'platform_check_image' failed.Valakinek valami tippje esetleg? Azért szeretnék egy ssh képes verziót felrakni, mert nem működik a default jelszó, amit generál nekem az oded.dev oldalon lévő python script. Így mg gőzöm nincs hogy tudnék fw frissítés után belépni hogy újra engedélyezzem az ssh-t...
-
bnj
csendes tag
Igen, bdata-ban minden stimmelt, kétszer ellenőriztem le.
ssh-val hogy rakom fel? gondolom scp-vel átpakolom a bin-t, de aztán melyik paranccsal, hogyan tovább? (bocs a lamer kérdésért)
Illetve resetelésre elég a hardveres reset gomb?
Csirkeláb ügyben részben adok igazat, lehet h nem kínai volt, mert a Google Translate se akarta felismerni, de határozottan csirkeláb
Próbálkoztam mindkét Chinese, Japanese, Korean választásával is, de egyiknek se ismerte fel. A státusz sorban viszont határozottan 3.0.22-nek mondta magát, szóval határozottan meg vagyok zavarodva, ezt a részt ezennel elengedném, csak működjön
-
karicsek
aktív tag
Én kb egy hete kínai routeremre, felraktam a 3.0.22 -es firmware-t. Resetel-tem, aztán automatikusan Germany régiot ajánlott fel, amit elfogadtam. Innentől a mobilos mi wifi tökéletesen működik, ami előtte nem volt elmondható. Aztán a Mi Home app-ban is megjelent a router. Ugyan sokra nem használható, mert kinai betükkel van. A sbességeket én nem méregettem, mert elég változó a szerverek függvényében.
-
DonJoee
tag
"Első üzembehelyezésnél" (avagy "Factory reset" után) más-más országot megadva más teljesítményszinteket állít be a router. Ez egyrészt kötelező neki, másrészt ki is mértem (4 vagy 5 factory resetnél tartok, legalább 3 féle teljesítményszint volt már ugyanazon a csatornán mérve, tehát tuti nem csak két országkódot váltogat... lehet, hogy hármat
) . De pl. más csatornákat is (mondjuk 2.4GHz-en Európában 1-13, USA, Kanada, Mexikó stb. 1-11, Japán 1-14 csatorna engedélyezett, ezeket sem lehet csak két állással lekezelni egy "globál" verziónál). Csak az international firmware nem tartalmaz minden országot, legalábbis Hong Kong, Kína stb. nincs benne.
A "legmegengedőbb" ország Hong Kong lenne, utána Ausztrália, Új-Zéland, Malajzia stb. Ezeknél 2.4GHz-en 20 dBm helyett 30-36 a megengedett. A routernek ország kiválasztás alkalmával be kell állítania az adott országban megengedett teljesítményszintet, csatornákat, különben illegális a cucc. Ha megfigyeled, országot a későbbiekben már nem is lehet módosítani, csak Factory Reset-kor.
Legalábbis ez így van az INT firmware-eknél. A kínainál -gondolom- telibex*rják és vagy "CN" van, vagy "*a", "X1" vagy egyéb "mágikus kódok", vagy semmi. Megy minden, ami a csövön kifér.
Na, mindegy, vagy kínai vagy OpenWRT fw lesz ebből, már látom. Ha elkészül... -
-
törölt tag
Nekem erre frissített: 1.0.424
(tegnap, mikor beüzemeltem)Magyar nyelven: (googlé fordító)
Támogatja a több Xiaomi AIoT AX3600 vagy Xiaomi AX1800 routert, hogy hálós hálózatot hozzanak létre, és az egész ház lefedi a WiFi6-ot. Amikor az eszköz több útválasztó között mozog, automatikusan vált, zökkenőmentesen barangol, és játék közben nem szakítja meg a kapcsolatot Támogatja a nagysebességű hálózatot, maximálisan 2402Mbps vezeték nélküli sebességgel vagy 1000Mbps vezetékes sebességgel két Xiaomi AIoT router AX3600 között A két Xiaomi AIoT router AX3600 csoportos hálós hálózata után a fő útvonal és az alvonalak továbbra is támogatják a 160 MHz-es dinamikus overband funkciót A Mesh után támogatni tudja a kétfrekvenciás integrációt vagy az 5G, 2,4G frekvenciaosztásos használatot Megjegyzés: Ha korábban beállította az újraindítási tervet és az egészségügyi módot, akkor ezt a frissítést követően vissza kell állítania. A Mesh funkció első beállításakor frissítenie kell az útválasztót és az alkalmazást a legújabb verzióra. A felhasználói élmény biztosítása érdekében ajánlott legfeljebb 4 egység hálózatba kapcsolása. Folytatjuk az AX3600 Xiaomi AIoT router teljesítményének optimalizálását. A Mi router jobb hálózati élményt nyújt Önnek, köszönjük hosszú távú támogatását.
-
Rick4
félisten
Benne van, de utána mitől gyógyul meg, és miért kezd el hibátlanul dolgozni anélkül, hogy csináltam volna a routerrel bármit is? Be tudom kapcsolni, de bekapcsolás után szerintem restartol a wifi háló, mint minden más beállítás után is, mert eltűnik a wifi jel. Be be tudok állítani jelszót, wpa2-3 kódolást is.
-
Rick4
félisten
És akkor jönnék most én, mert itt is volt meglepi.
Tegnap este semmi jó nem volt a tévében, ágyba kerültünk fél 9 körül, na mondom előveszem a yoga notit, amúgyis havi 1x van bekapcsolva, ez melózós gép, viszem magammal, ha mennem kell, tehát nem itthon használom. Cseréltem benne ramot, kétsávos wifi kártyát, nem rossz kis szerkezet.Bekapcsolom, elindítok egy youtube- zenét, 1 perc után megakad, a kép közepén teker... Mi a bánat. Mérek sebességet, 135Mbit. Annyi elég kell legyen. Megint elindítom, megakad. Fellépek a padláson felrakott airlive routerre, azzal stabil 2 mbit, de nem akad a youtube. Mi a franc van???
Na kérem szépen, a router először látta az eszközt, és tuti, hogy ilyenkor próbálgatja, ez vagy a beamforming funkció része, vagy más, de végigtesztelhette, mit tud, mit nem... Egyszer csak fogta magát, fellépett 5GHz-re, és onnantól minden jó volt, mértem 350Mbit körül is, ami a 433-as sebességrátához képest rendben van...
Szóval nem mindig van az, hogy xar a router. -
Benny21
csendes tag
Persze volt reset utána régió választást nem ajánlott fel. Csak a csirkelábas ÁSZF volt és már ment is a router. Később visszatértem a global fw-t. Akkor még nem volt reset tehát 0 konfig. Ekkor entem a beállításokhoz. Érdekes dolgot láttam... Régió Szingapúr és jelszintet egyből gyengéket mertem... Kínai verzió újra reset megint kínai ÁSZF, A mobil appal meg hiába próbáltam kínai régiót csak követelte h német régiót akar mert ott a router. Ok mondom legyen neked. Oda engedte is szépen de egy csatlakoztatott eszközt sem mutatott. Beállítások sem működtek az appban. Csak a routert látta és ennyi. Jelszint viszont az egekben volt nem csak beltérben de az udvaron kertben is. Viszont hiányoztak a mobil app adta beállítások. Pl : a led fények kikapcsolása. Openwrt fórumot olvasgatva úgy értelmeztem van valami alap config is ami csak SSH eléréssel lenne módosítható. Még nem értem el odáig, hogy komolyabban rámenjek erre. Így inkább egyenlőre visszatértem globálra. Még egyszer leírom de korábban már írtam. Alapból globál az enyém! Nem kínai. De bőven jobb a jelszint kínai fw el. Mobil app viszont használhatatlan lett... Egyenlőre gyári globálra visszatértem.
-
Benny21
csendes tag
Ne haragudj de 1 m-ről csak 5ghz-hez kapcsolódik. Másik app - 47dbm-et mutat de szintén nem tudok átcsatlakotni 2.4-re. Gondolom valami plusz beállítás kérdése. A házban teljes mindkét sáv lefedettsége. Viszont terasz és udvar keleti irányból gyenge. Abban az irányban van jeltovábbitó (szintén xiaomi) így már okés a 2,4 kint is. (azért a legtöbb okos eszköz 2.4-en megy és ezért van szükség a minél nagyobb stabil jelre, pl xiaomi izzók a teraszon)
-
Rick4
félisten
Dual mode-ban megy, majd levált 2.4-re, amikor olyan kedve lesz, de az egész házban elég jól elvan 5GHz-en, az utcán is megy, ahol eddig semmi se volt sok sok routerrel, és ott is megy még 60-80 Mbit-tel, szóval nincs vele gond. A 2.4-en is tuti kitereki a max sebességet, nem hinném, hogy problémázik vele.
Oneplus 8 pro, de szerintem az előző 7T pro is tudta ugyanezt a sebességet, de nem méricskélem, csak rémlik, hogy elég közel volt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- MasterDeeJay: H110-es lapban 10.gen Comet Lake működhet?
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Linux kezdőknek
- BestBuy topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Apple MacBook
- Anime filmek és sorozatok
- E-roller topik
- Fotók, videók mobillal
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! 16GB (2x8) G.Skill Trident Z RGB 4266MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900KF 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Dell Alienware M17 R3 Gamer notebook - i7 10750H 16GB DDR4 1TB SSD RTX 2070 8GB WIN10
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged