Hirdetés
- Ultrásodik a Redmi K80 Pro
- MWC 2025: Előrendelhető a Nothing Phone (3a)
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iOS alkalmazások
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Donki Hóte #239 üzenetére
Nem kell hozzá Pegasus... De nem folytatom.
-
válasz
Donki Hóte #233 üzenetére
Miutan mas kinai telefonnal is tapasztaltam minosegi problemat, nem is egyel, nincs okom feltetelezni, hogy az altalanositasom rossz.
Termeszetesen, meg emlitest sem tettunk a kinai telefonok jelentette kiberbiztonsagi kockazatokrol sem.
-
válasz
Donki Hóte #225 üzenetére
Ami azt jelenti, hogy...?
-
törölt tag
válasz
Donki Hóte #225 üzenetére
Xiaomi 14?
-
osonte
őstag
válasz
Donki Hóte #201 üzenetére
Köszi a tanácsot, először a gyorsabb módszerrel próbálkozok, de az is lehet semmit nem kell csinálni.
Majd kiderül. -
válasz
Donki Hóte #165 üzenetére
Igenytelen.
-
Karavik
veterán
válasz
Donki Hóte #171 üzenetére
Nem szűnt meg a custom ROM-olgatás viszont a HyperOS bevezetésével Xiaomi szigorított a bootloader nyitási procedúrán ami ahhoz kell, hogy custom ROM-ra tudjanak váltani a userek:
Most már kínai piacos Xiaomi 14-en gyakorlatilag esélytelen, hogy hivatalos módszerrel bootloader-t nyisson bárki is Kínán kívül (kitaláltak rá nemhivatalos fizetős módszert).
Globál piacos Xiaomi 14-en pedig Xiaomi community-n keresztül lehet igényelni bootloader nyitási kérelmet. A kérelem elbírálása community-n szerezhető pontokhoz és aktivitáshoz kötött. Én megkaptam az engedélyt egyből (lásd lejjebb) mert engem már jó ismernek -
TpS
őstag
válasz
Amit Karavik kolléga írt, erre vonatkozik: [link]
Szokták xiaomi EU romnak is nevezni a globált, de xiaomi.eu egy főzött rom. -
Hobbbyt
őstag
válasz
Félreértetted. A gyári xiaomi OS-ben nincs angol/kínai szöveg. A custom ROM-okban van, de arról meg nem a Xiaomi tehet.
A custom romok használata sem kötelező, semmi baj nincs a gyári rommal...
Én nagyjából a Galaxy S4 óta nem szórakozok ilyenekkel, annak idején ott bejött a Knox ami eléggé megnehezítette a dolgot, de nem isn agyon volt már igényem rá. -
Karavik
veterán
válasz
Ami nincs lefordítva a Xiaomi.EU romba az olyan feature, amit a hivatalos global ROM nem tartalmaz (globál ROM-ból származik a fordítás)
Ilyen apróságok beleférnek egy custom ROM-nál cserébe több funkciót és nagyobb felhasználói szabadságot ad. Mindennek van előnye és hátránya csak egyéni preferencia kérdése kinek mi fontosabb.
Én pl. azért tértem vissza Xiaomi.eu hyperOS-ről a hivatalos hyperOS EU ROM-ra mert nyitott bootloader mellett pár app nem működik többé pl Telekom TV GO app. Így a felvételeket nem tudtam távolról indítani/kezelni ami számomra fontos.
-
TpS
őstag
válasz
A globál romból veszik át a fordítást, mert vagyula és a miui.hu már nem fordít, ezért ami nincs a globálban, az angol.
-
nozs23
addikt
válasz
Donki Hóte #70 üzenetére
Hol irtam, hogy gyengebb?
-
janeszgol
félisten
válasz
Donki Hóte #20 üzenetére
Oké, tök gáz a párásodás. Megkockáztatom, hogy emiatt használhatatlan a készülék.
Itt lett volna az alkalom, hogy a Xiaomi lelépje a Samsungot (tavaly csak fej-fej volt), erre beüt ez.
Amúgy ne feledjük el, hogy ha nem is párásodás, de szériahiba volt az AF elalvása a Galaxy S8, Galaxy S10e telefonoknál. Talán az S10 Lite-ot nem érintette a dolog, meg a sima S10-et. Ez ugyanúgy használhatatlanná tette a készüléket, mégsem írt róla a kutya se.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Az idei Xiaomi csúcsszéria egyelőre legkisebb darabja sokat tud, nagyon kézkomfortos és már a HyperOS dolgozik rajta, de becsúszott néhány baki.
- Samsung Galaxy A04S /// Újszerű // 27%-os ÁFÁS számla + 1 Év Garancia
- Huawei Nova 10 /// 8+128 GB // 27%-os Áfás számla
- Független Xiaomi 14 512 GB fehér telefon még 25 hónap garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro - 128 GB, ezüst + bőrtok - kártyafüggetlen
- Samsung A53 5G 128GB / normál állapotban / 12 hónap jótállással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest