Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Steve1207

veterán

válasz kr1sz #138344 üzenetére

Az utóbbi hetekben máshol is belefutottam, hogy telekomos hálózaton több szolgáltatás nem az igazi és teljesen alja sebességet nyújt, akár stream, akár nagyobb letöltések, de nem csak idehaza, külföldi fórumokon is volt ilyen témázás német és cseh fórumokon pl. Itt rá se néztem a telekom csoportban mi zajlik. Nekem voda alatt minden úgy működik, de elmondás alapján ez nem a szimpla "szokásos" ingadozás vagy lassúság, azért egy 10gb-os patch pár perc alatt lent van. És most még szezon sincs, hogy az xbox lehaljon és az okozná, inkább a telekom gondja.

Első triviális megoldásként, ami esélyesen nem használ, de nézd meg wifin csatlakoztatva. Esélyesen nem segít semmit egyébként, ha igen, akkor pl régi utp-t használsz.

Ha semmi változás, akkor egy szimpla DNS cserét érdemes megpróbálni. Első tesztnek csak a boxon állítsd, nem kell routerben se matatni:

Tutorial, amit egyből bedobott, hogy lásd miről van szó. Használhatod a googlet és cloudflaret is: [link]
    Google:
    8.8.8.8
    8.8.4.4
    Cloudflare:
    1.1.1.1
    1.0.0.1

Ha így nem oldja meg dobd vissza autora az xboxon és menj egy kört direktben router oldalról. Ott is hasonlóak a lépések, semmi extra bonyolultság, internet beállításoknál az auto dns-t átváltod manuálra és ugyanígy megadod az egyiket. Közben azért legyen meg xbox és router oldali újraindítás, ne kavarjon be egyik se véletlen. Port forwardingot hanyagolnám, alapvetően nem az fogja megoldani a sebességproblémát, ha baja lenne. Ha a fentebbi nem segít egyik variációban se, akkor meg várni a telekomra, hátha, esetleg ügyfélszolgálatot felhívni, hogy valami teljes újraindítást csináljanak (anno upc-nél ezer éve kértem ilyet egyszer, minden szépen újraindult központi oldalról, azon kívül sose kellett ilyennel szüttyögni.)

Új hozzászólás Aktív témák