Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hivatalos,hétfőtől bezárják az iskolákat,digitális távoktatásban tervezik tovább folytatni a tanévet
Március 16-tól új oktatási munkarend lép életbe, tantermen kívüli digitális munkarend lesz. Az igazgatónak és a tanároknak is folytatniuk kell a tanítást vagy otthonról, vagy az iskolából. Lehet, hogy ez a rendszer döcögni fog, de a tanítást folytatni kellHonor Magic 6 Pro 5G 512GB//HP Victus 16+Rog Ally RC71L//Korábbi hsz-eim #97246720 név alatt...
-
Def26
félisten
válasz l.skywalker #33293 üzenetére
tökömet már, mosta sulit bezárják de ovi bölcsi marad?
Fanboy Status: PS4:On, Xbox:On, apple:On, samsung:Off, Microsoft:Off, Audi :On,
-
Wesder
félisten
Mi is lefujtuk a hazautat. Hazamegyek, és nem engednek vissza, akkor bukom a munkàm.
I guess it's easy to see the world the way I do. The emptiness is a promise, the sin is just the proof.
-
válasz mike1334 #33292 üzenetére
De basszus, ez Hollandia. Itt lehet fagyasztott zsemlét is venni, amit otthon megsütsz. 8-12 van egy zacskóban és sokkal olcsóbb, mint a friss. Németeknél is van ilyen.
Mondjuk 2 zsemle/nap, az is kemény. Nekem reggelire kell 3, hogy kibirjam ebédszünetig.Are you Baby Shark? No, i'm a motherf*cking hardstyle fish!
-
l.skywalker
félisten
Csak hasraütés szerűen mondtam, de a lényeg, hogy nincs olyan ország a földön, amelyik meglévő egészségügyi kapacitása elbírná egy új vírus terhelését, ezért kell nagyon figyelni.
Nekem anyám decemberben kapott tüdőgyulladást, faterom láncdohányos tüdőbajos és él még a két nagymamám is, mindkettő 80 felett. Én miattuk mondom, hogy inkább zárjon be minden a francba.
Nem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. A félelem a kis halál, mely teljes megsemmisüléshez vezet. Szembenézek félelmemmel.
-
Def26
félisten
válasz l.skywalker #33293 üzenetére
1600 gép van, mintha ezt olvastam volna valahol.
-
l.skywalker
félisten
válasz icemad #33291 üzenetére
Igen, nálunk is ezzel indokolják, hogy nem veszélyeztetett korosztály az iskolás korú gyerek és hogy a szülők sem tudnának mit kezdeni vele, ha otthon kéne hagyni a gyereket.
Mindkét oldal érvei érthetőek, de önmagában a vírus terjedésében fontos szerintem, hogy leredukálják a találkozási pontokat. "A" hazajön vírusosan, átadja a gyerekének. "A" gyereke a szünetben szájon nyálazza "B" lányát, aki hazamegy és homlokon csókolja a nagymamát. Ez egy iskolában előfordul mondjuk 10x és 2 hét múlva 4ezer nyugdíjas vár 500 lélegeztetőgépre.
Nem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. A félelem a kis halál, mely teljes megsemmisüléshez vezet. Szembenézek félelmemmel.
-
Tegnap jól elkiabáltam a holland helyzetet, a franc a pofámat... Ma már ezek is meghülyültek. Délelőtt 10kor mentem a Lidlbe, venni pár cuccot. Már az gyanús volt, hogy parkolóhely nem volt pénteken délelőtt. (a kb 60 helyből.) Bemegyek, rahedli ember, mindegyik csak ténfereg, áru meg sehol... Üresek voltak a polcok.
A gyerekeknek a sulit nyitva tartják itt is, egyrészt ők nem veszélyeztetettek, másrészt, akkor valamelyik szülőnek otthon kellene maradni. Az meg nem fér bele a gazdaságba. Szerintem ebben van ráció, szerintem nem hülyeség. Feleségem is már csak most hétvégén dolgozik, hétfőn bezár a hotel "felújítás" miatt...
Most már kezdek én is parázni, de nem is a vírus miatt, hanem a sok hülye miatt, akik miatt nincs kaja a boltban. A franc tudja, mit csinál 60 zsemlével az okos... Pár nap alatt megromlik. (értsd jól... Rárohad)[ Szerkesztve ]
Are you Baby Shark? No, i'm a motherf*cking hardstyle fish!
-
Madoc
veterán
válasz sugarforce #33280 üzenetére
Az egész városban ez van mind a 4 oviban.
Dad by day, gamer by night. Jelenlegi konzoljaim: Xbox Series X, Xbox One X - Playstation 5 Standard- Nintendo Switch
-
l.skywalker
félisten
válasz sugarforce #33282 üzenetére
És még a hatoslottót is kihúzzák
-
Bogyi007
veterán
válasz Remiel #33272 üzenetére
"Én benne lennék, hogy itthon se vonjanak eü és nyugdíj járulékot, meg lehetne oldani biztosításból, de ilyet ugye nem lehet."
Inkább ne, ugyanis brutális összegek hárulnának a lakosságra. Leírom bár nem volna annyira publikus, Apámnak egy kis vegyesboltot üzemeltet aminek két dolgozója van, valamint még ő tartozik oda jelenléti ív szerint munkaerőként. Így fizetett februárra 319e forint járulékot összesen a Nav felé.
Ez áll: Szja magánszemélytől levonásból, Szociális hozzájárulásból (összegre ez a legnagyobb, kb egyharmada a végösszegnek), Magánszemély nyugdíjalap levonásból, Magánszemély Egészségbiztosítási és Munkaerőpiaci járulékának levonásából, Egyéni vállalkozó nyugdíjalapjából, Egyéni vállalkozó Egészségbiztosítási és Munkaerőpiaci járulékának levonásából és Szakképzési hozzájárulásból.Viszonyításként annyit jegyeznék meg, hogy egy magánember akinek nincs állása annak havi 7710 forintot kell fizetnie jelenleg havonta a NAV felé ha akar egészségügyi ellátást...
[ Szerkesztve ]
Xbox GT: Hun Bogyi007; PSN ID: Bogyi007 - TCL 55C735 és 55C645 tévékhez is felhasználható beállítások: https://youtu.be/IgyOiQz8Fzo?si=Zv-LkNcsh7JQ7fE9 valamint https://youtu.be/8nBzpLA-sZw?si=QNRPJ4k8yxtFdzUi
-
sugarforce
addikt
válasz l.skywalker #33281 üzenetére
Kozjegyzo jelenleteben?
-
l.skywalker
félisten
válasz sugarforce #33280 üzenetére
A jelenlétire ráírja, hogy bent voltak 'oszt csókolom
Mondjuk nálunk skarlát járvány volt az oviban, voltak vagy 6-an mind a három csoportban, mi már akkor sem mentünk meg most sem
-
-
-
Def26
félisten
válasz F_Peter #33275 üzenetére
Amikor asszony terhes volt, mondta a doki, hogy meg tudják állapítani a különféle veleszületett betegségeket. Kétféle mód volt. Egyik, hogy mintát vesznek a magzatvízből, másik pedig, hogy anyukától vesznek vért, majd ebből szűrik ki a baba dns -ét.
Elsőt támogatja a magyar állam, ez vetélés kockázatával jár (családbarát kormány) 20.000ft. Második dns vizsgálatos módszert ami jóval pontosabb eredményt ad, pedig nem támogatta az állam, ezt a mintát svájcba kell kiküldeni, ára 280.000ft.
A dokink akkor annyit mondott csak, hogy szakember lenne, technika nincs sajnos. Ha ezt az összeget (mi a drágábbikat választottuk) mindenki itthon költötte volna el, már rég meg lenne a technika. Hát ilyen ez.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
-
Remiel
őstag
válasz icemad #33269 üzenetére
De nem is kb 550 eurot keresel havonta, csak az arányok miatt, nem másért.
Én benne lennék, hogy itthon se vonjanak eü és nyugdíj járulékot, meg lehetne oldani biztosításból, de ilyet ugye nem lehet.
Na de mind1 ez már gigantikus off
"Never stop dreaming" - Freddy Krueger - ELADÓ ASUS ROG STRIX SCAR III G531GU-AL001 gamer laptop(15,6'' FHD/Core i7/16GB/512 GB SSD/1TB HDD/GTX1660Ti 6GB
-
Beniii06
addikt
Azért ilyet ne írjunk pol-topikon kívül, de annyit én is hozzá tennék:
Most is csak annyit hallani a tv-ből, hogy X milliárd kiesés lesz a foci csapatoknak, mert zárt kapuk mögött kell rúgni a labdát, de érted, ha közben elhalálozik az a "tömegnyi" nézőtábor, akik kijárnak meccsekre, akkor hosszabb távon is elesnek a jegybevételtől, az már nem számít.
"Got any other secret weapons?"
-
Wesder
félisten
Volt egy olyan felvetésem hogy szàndékosan balfaszkodjàk el, hisz ha nincs nyugdíjas, akkor a nyugdíjrendszerrel sincs gond. Kàsler is megmondta, hogy addig nem volt fertőzött, amíg nem teszteltek.
[ Szerkesztve ]
I guess it's easy to see the world the way I do. The emptiness is a promise, the sin is just the proof.
-
válasz Remiel #33267 üzenetére
Oké, ezt elhiszem. Azért a fizetni való nagyon nem egyforma... Több, mint 5 éve élünk Hollandiában,de az egyszerűség miatt számoljunk 5 évvel. Ez alatt kifizettem 5x12x300 eurót. Az 18000 euró. (egy aránylag jó autó ára, vagy egy kisebb lakás valamelyik kisvárosban) És ebben nincs benne semmilyen kezelés,csak egy igazolás, hogy van ilyened, és dolgozhatsz. Ha otthon szeretnél ilyen egészségügyi ellátást, akkor kifizetnél ennyit?
-
Def26
félisten
válasz bulikavagyok #33264 üzenetére
"Dél Koreában naponta nagyjából 15 ezer diagnosztikai tesztet képesek elvégezni koronavírusra. A mai napig nagyjából 196 ezer tesztet végeztek ténylegesen el az országban. Kojang városágban például olyan közúti tesztelőállomásokat is felállítottak, ahol gyorsan letesztelik az autóval áthajtókat."
Gyűlölöm az országunk vezetőit!
[ Szerkesztve ]
-
Remiel
őstag
válasz icemad #33263 üzenetére
Hollandiában minden orvosi beavatkozásért fizetni kell, még akkor is, ha van biztosításod. Nem olyan jó a rendszer, mint otthon
Hát ja, vegyünk egy fiktív példát.
Emberünknek fáj a bal bokája hónapokig, bejelentkezett az ortopédiára, laza 4 hónap elteltével be is jutott, mert ennyi volt mikorra időpontot kapott. Röntgen, majd az orvos: nem látok semmi különöset, a kora miatt kicsit kopottak az izületek viszlát. Mindezt ingyen, csak ki kellett várni.
Most jegyezném meg, emberünk születési rendellenességgel él, ortopéd cipőt hord, de teljesen járóképes, csak hát a lába nem szabvány.
Telik múlik az idő, a bal láb még fáj és mivel nem terheli a jobb is elkezd fájni. Ennek már fele sem tréfa, irány egy magán ortopéd orvos, 15 perc/20,000 Ft. Itt megtudhatja, hogy a kicsit kopott izületek azt jelenti, hogy már nem nagyon vannak, de az orvos becsületes és közli ő ehhez nagyon kevés, itthon van 2 azaz kettő ortopéd sebész, aki ehhez hozzá tud szólni.
Egyiknél 8 hónap a várakozás, a másik most jött haza külföldről, még nincs teli 3 hét.
Hajrá, egy vizsgálat 27.000 de mivel az orvos lelkiismeretes és úgy néz ki fel is keltette az érdeklődését a probléma (mert mint kiderült, igen összetett) így másfél óráig vizsgálja emberünket, majd közli ideiglenesen szteroid injekció, de sajnos a legvége vagy tolókocsi vagy amputáció. Az injekciót felírja, hogy a beteg vegye meg, de már TB alapon adja be a kórházban, mivel csak műtőben lehet röntgen alatt. Ez bevallottan csak tűzoltás, vagy csökkenti a fájdalmat vagy nem, két hónap múlva majd kontroll... 27.000 és hogy utána mi lesz az még a fenesetudja.
Szóval emberünk aki 55 éves, mindig fizette a járulékait, van biztosítása, ezt kapta ezért: nem látok semmi különöset... a pénzéért pedig normális ellátást (vagy legalábbis részben, de az első legalább őszinte volt) és egy olyan kilátást a jövőre, ami konkrétan milliókba kerül ha rászánja magát, mert a csodás TB biztosítása egy kb kalózkapitányok által preferált falábbal egyenértékű eszközt fedez.
De ettől az esettől függetlenül nekem még nem volt olyan orvosi ellátásom ami ne került volna pénzbe, kivéve ha náthával a körzetihez mentem, vagy mondjuk kellett egy vérvizsgálat...
Ez egyébként honnan terjedt el, hogy külföldön jó az egészségügy?
Én eddig 2 helyen jártam kórházban, Ausztria és Görögország, igaz csak 1-1 napig voltam benn, de pl Bécsben minden helyben volt, ahogy toltak a folyosón, volt CT, MRI, meg a franc tudja mi még itthon meg egy ultrahang 2-3 hónap akkor is ha akkora vese vagy epeköved van, hogy lábra is alig tudsz állni a fájdalomtól, hogy a nőgyógyászati dolgokról vagy fogorvosról ne is beszéljek, ott aztán kötelező szinte a maszek rendelés
[ Szerkesztve ]
"Never stop dreaming" - Freddy Krueger - ELADÓ ASUS ROG STRIX SCAR III G531GU-AL001 gamer laptop(15,6'' FHD/Core i7/16GB/512 GB SSD/1TB HDD/GTX1660Ti 6GB
-
válasz Beniii06 #33265 üzenetére
Hollandiában 300 eurót fizetek havonta eü biztosítást, csak azért, hogy dolgozhassak. Enélkül nem kapok állást. És ebben semmilyen kezelés nincs benne. Feleségem bokatörését félrekezelték, amikor leesett a lépcsőn, ráadásul a nővér ordított vele, hogy mit keres a sürgősségin háziorvosi beutaló nélkül! (este tízkor...)
Egy röntgen 70 eurótól indul, egy vérkép 160. Egy alap fogászati gyökérkezelés 650. Ahhoz is kell panoráma röntgen, 80 euró.
Megjártam én is az otthoni egészségügyet Hodkin Limphoma-val, hidd el, hogy hatalmas a különbség.
Otthon túlterheltek, de értenek hozzá. Itt meg olyan a kórház, mint egy luxus hotel, de tele van hozzá nem értő orvossal. A háziorvos még rosszabb, kb afrikai varázsló szintjén van. Ha eltört a lábad, ha fáj a torkod, ha vakbeled perforált, ha szemölcsöd van... Mindenre paracetamol-t ad. Hát dugja fel magának. Más "gyógyszert" nem is ismernek...
Itt is 2 nap, mire adnak időpontot a háziorvosnál. Ebben nincs különbség. Kórház még rosszabb, ott jó esetben csak pár hónap.
Kint, ha fizetsz érte, akkor ellátnak, ez igaz, de az isten pénze sem elég rá. (persze, ha van időd kívárni, míg sorra kerülsz.)Ez egyébként honnan terjedt el, hogy külföldön jó az egészségügy?
-
Beniii06
addikt
"Nem olyan jó a rendszer, mint otthon."
Ilyet is ritkán olvasni, holnap teszteljük. Az első 10-20 ember aki kap sorszámot reggel 7:00-kor az bemehet államilag támogatottal(azt mondani sem kell, hogy 20 percen belül nincs sorszám), a többi pedig jöjjön vissza délután magánrendelésbe vagy másnap/egy hét múlva(még akkor is ha van aktív TB-je, mert sorszám nélkül nincs ellátás). Ja és a protekciósok, előtted, sorszám nélkül mindig beférnek/behívják őket, akinek sorszáma van pl 10 az délig sorra kerül talán, de ha a doktornak/doktornőnek el kell menni máshová, közlik, hogy a 12-es sorszám után már nem hívnak be senkit és te meg ott ültél délig a 13-as sorszámmal pl. "Majd jöjjön vissza holnap", de ezt is csak 11 után közlik.
Ez szerinted a jó rendszer?Egyedül a fekete autó ami pontos, de ha már az jön érted, értékelni sem tudod a szolgáltatást.
Kint legalább ha fizetsz érte, akkor el is látnak, itt ha bent tartanak, neked kell mindent vinni(kézmosó, wc papír ilyeneket is), de ha beleáll a szög a lábadba, elmész tetanusz oltásra, akkor közli az orvos, hogy csak ez az egy adagja volt és jó lenne, ha elmennél a gyógyszertárba és hoznál neki helyette másikat saját pénzen, mert ha jön egy súlyosabb eset nem lesz neki mit beadni.
-
nagyúr
Igen, így ahogy mondod, sokkal jobban veszélyeztetett ország. De ettől függetlenül óriási különbség van a tesztelési gyakorlatban - amit igazából nem indokol semmi.
"Hollandiában sem hiszem, hogy több ezer tesztet elvégeztek volna már" - találtam egy ilyen holland cikket ami szerint csak Észak-Brabant régió kórházaiban 1097 kórházi dolgozót és 200 beteget vizsgáltak meg március 6 és 8 között. Na ehhez képest hol járunk mi magyarok?! Szerintem még 1000 teszten sincs túl ez az ország.
[ Szerkesztve ]
Élni és élni hagyni
-
válasz bulikavagyok #33261 üzenetére
Ebben lehet valami, de azt se felejtsük el, hogy Hollandia egy kis ország, ahhoz képest jelentős áruforgalommal. Most itt a hajó és kamion forgalomra gondolok. Magyarországon közel sincs annyi kamion és hajó mozgás, mint itt. Hollandiában sem hiszem, hogy több ezer tesztet elvégeztek volna már, mert itt baszott drága, ezért az emberek többsége nem is megy orvoshoz, ezért van ennyi fertőzött. (azt ne felejtsük el, hogy Hollandiában minden orvosi beavatkozásért fizetni kell, még akkor is, ha van biztosításod. Nem olyan jó a rendszer, mint otthon.)
-
Carlos Padre
veterán
válasz bulikavagyok #33261 üzenetére
Ez sosem fog kiderülni szerintem. El lesz sumákolva ez is, mint minden.
Genyó vagyok, ha hülye vagy megmondom.
-
nagyúr
válasz icemad #33251 üzenetére
8-10 fertőzött - hivatalosan. Csakhogy itthon alig tesztelnek valakit- úgy kell kikönyörögni egy tesztet. 600+ tesztből találtak ennyi fertőzött embert, Hollandiában meg gondolom elvégeztek több ezer (tízezer) tesztet. Szval szerintem itthon is több száz fertőzött lehet már.
[ Szerkesztve ]
Élni és élni hagyni
-
l.skywalker
félisten
válasz Beniii06 #33258 üzenetére
Nem, nem önkéntes alapon. Hétvégén itt volt egy barátom Kongóból, azt kérte az igazgató, hogy aki külföldről érkezett emberrel találkozott, maradjon otthon 2 hétre. Nekünk kapóra jött, mert az egyik osztálytárs nagyobb testvérének egyik osztálytársáék a hétvégén Olaszországban voltak...
-
Beniii06
addikt
válasz l.skywalker #33256 üzenetére
Önkéntes alapon? Mert ha nem az könnyen az intézményvezető állásába kerülhet.
-
mike1334
veterán
válasz icemad #33249 üzenetére
Nem hiszem. Itt ez van érvényben: az összehangolt védekezés érdekében köznevelési intézményben rendkívüli szünetet az intézményvezető, a jegyző, valamint az Oktatási Hivatal nem rendelhet el.
Országosról meg nem hallottam....unless the law provides otherwise. Guarantees not guaranteed!
-
Remiel
őstag
válasz icemad #33251 üzenetére
tegnap akartam venni zöldséget, paprika, paradicsom, répa ilyesmi, még délelőtt voltam a Lidlben minden televolt, késő délután úgy nézett ki minden polc, mintha valaki porszívóval végigment volna rajtuk, gondoltam hazaérek megnézem már a híradót, hogy mégis mi a fasz van, statárium vagy mi a fene történt. aztán gondoltam veszek valami húst, hát rá kellett jöjjek, amit a pánikba esett nép nem szeret, az a csirkeszárny, meg a máj, a többit betárazták gondolom otthon... nem is mentem tovább, kivettem valamit a mélyhűtőből otthon
[ Szerkesztve ]
-
válasz MunezXBK #33250 üzenetére
Kb hetente 3x nézem az RTL híradót, nem kicsit vannak elszállva. Hány ember fertőzött otthon? 8-10? Itt több, mint 500. Mégsem látom a holland híradóban, hogy mindmeghalunk... Mondjuk az is benne lehet, hogy Magyarországon a legnagyobb baj a Facebook... Ami ott megy, az észvesztő. Nekem is van olyan ismerősöm, akiről azt gondoltam, hogy normális felnőtt ember, most meg kiderült, hogy a közelében sincs...
-
-
válasz st3v3np3t3r #33245 üzenetére
Hollandiában élek, itt eléggé nagy a fertőzés veszély. Feleségem hotel manager, sógorom kamion mosóban dolgozik, mindkét helyen bőven vannak külföldiek. Itt Hollandiában nemrég volt a karnevál, pár ezer ember volt relatív kis helyen. Mi is kint voltunk. Melóhelyen is dolgozik pár német és belga. Ezen kívül járok boltba, és piacra is. Szóval eléggé nagy a kör. Tömegközlekedést nem használtam már vagy 8 éve, azt kizárnám.
Érdekes, hogy itt nincs akkora pánik, mint Magyarországon, pedig sokkal több itt a fertőzött ember. (sajnos 5 haláleset is volt) Itt minden működik, iskolák is nyitva. Áru is van minden boltban. Én is azt gondolom, hogy a média kicsit felfújta az egészet.Are you Baby Shark? No, i'm a motherf*cking hardstyle fish!
-
-
nagyúr
-
Köszönöm mindenkinek. Úgy néz ki megmaradok. Nem vagyok koronás.
-
Wesder
félisten
Soros invesztàlt az Acti/Blizzard-ba. Addig vegyetek CoD-ot, amíg nem bannoljàk nàlunk.
-
Carlos Padre
veterán
válasz philoxenia #33227 üzenetére
-
nagyúr
-
válasz csuvicsuva #33232 üzenetére
Köszi. Én nem aggódom nagyon, de az asszony belémbeszéli. Sajnos ez van. Érdekes, hogy én sem foglalkoztam az egész vírus témával, csak amikor már beteg lettem. Hívtam a háziorvost, hívtam a főnökömet, mindkettő azt mondta maradjak otthon. Bánja a franc, csak az zavar, hogy nem tudom biztosan mi van.
Meghalni nem fogok, mert az ördögnek sem kellek, ez már biztos.[ Szerkesztve ]
-
válasz Wesder #33230 üzenetére
F@sz tudja, az orvosok sem tudják. Feleségem hotel manager, ott is van pár külföldi, sógorom kamion mosóban dolgozik, én meg államilag támogatott nyelvsuliba járok, ahol én vagyok az egyetlen fehér ember... Lázam van, köhögök, meg k*rva gyenge vagyok, pedig 2x 50 kilós cementes zsák eddig nem okozott gondot.
-
válasz l.skywalker #33224 üzenetére
Ezen a héten otthon leszek én is, mert valószínűleg elkaptam...
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz Carlos Padre #33225 üzenetére
[ Szerkesztve ]
Menczer érvelési stílusához nekem is jogom van...
-
l.skywalker
félisten
válasz Carlos Padre #33225 üzenetére
Idehaza az olajat és a tésztát. De csak a nagyobb boltokban.
-
Carlos Padre
veterán
válasz l.skywalker #33224 üzenetére
Thumbs up.
Itt Angliában volt egy kis pánik és felvásárolták az összes vécépapírt.
-
l.skywalker
félisten
A Keresztapá írta ma, aki kórházigazgató és szorosan együtt dolgozik az egészségügyi szaktárcával:
"A koronavírussal képben vagyok, és leszek, mert minden belső információ is eljut hozzám.Komolyan kell venni. Az elkövetkező hetekben válsághelyzet várható itt is.A teendő:napi legalább 5x kézmosás, hazamenetel után azonnal és nagyon alaposan szappannal,szellőztetés minden vendég után és naponta 3x,tömegrendezvények, szorosabb kontaktusok kerülése,náthás ember ne menjen az öregek közé,az öregeket ne puszilgassuk most,sok vitamin, főleg D vitamin!
Az öregekkel nagyon gondosan kell bánni, és minden rizikót kerülni, 80 év felett kb. 20% a halálozás!"Nem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. A félelem a kis halál, mely teljes megsemmisüléshez vezet. Szembenézek félelmemmel.
-
válasz EmThor #33213 üzenetére
Szerintem az 1 TB jobban megéri. Igazából mindkét verzióval jól jársz. Kérdés, hogy mikor tervezed a generáció váltást. Ha még idén, akkor inkább 1 tb. Ha csak évek múlva, akkor lehet, hogy most jobb az 500 GB. És amikor gépet váltasz, akkor veszel új ssd-t is. Ki tudja, lehet akkor már 8 TB lesz 30 ezer alatt. Én úgy tippelem, hogy az új generációnál már jelentősen megnő a játékok mérete is, minimum a duplájára. Most sem ritka a 100+ GB-os játék.
-
EmThor
addikt
Hali
Külső SSD akarok venni, néztem Samsung T5 készre szerelt 500gb 37e Ft, viszont 40e-ért pedig kapok Samsung belső 1tb 860 qvo ssd-t (36e) plusz külső rack-et (2.5", 4e ft)... Vagy elég egy belső Samsung 500tb 860 Evo így az olcsóbb és gyorsabb SSD egyben és egyszerre úgyis csak pár játék elég rajta? Szóval tanácsot szeretnék kérni mik a tapasztalatok , jobb a készre szerelt vagy annyiért kapok több tárhelyet, vagy olcsóbb gyorsabbat vegyem kisebb tárhellyel? Köszönöm !
Gaming is staying up until 3am to earn a trophy that isn't real....but is! "Elisabet Sobeck, Alpha Prime!"
-
akooos
veterán
-
mike1334
veterán
Van egy anime, ami 1996 körül játszódik Japánban, és a játéktermi verekedős játékokról szól...megnéztem a második évadát, kedvet kaptam hozzá, gyorsan leszedtem a mortal kombat 11 trialt.. kiderült, hogy még mindig béna vagyok hozzá....ahogy egy éve, az első évad után is az voltam...remélem lesz harmadik évad és jövőre is rájövök, hogy semmi gyakorlás után még mindig béna vagyok...
Mondjuk az FPS se ment, de azzal már nincs gond..de ez......unless the law provides otherwise. Guarantees not guaranteed!
-
törölt tag
63DYF-MYH3M-2RG9K-K77MR-HCX4Z
faszom
-
F_Peter
őstag
válasz l.skywalker #33204 üzenetére
Vagy magányos bombázók, akik csak geekekre vágynak. 😀
-
válasz l.skywalker #33202 üzenetére
Én is blokkolom az ilyeneket , csak az értelmét nem látom, hogy egy kamu profil minek jelöl meg. Kb az email címem tudja meg maximum, meg esetleg az elért eredményeimet, de mit kezd vele?
-
Sziasztok. Mostanában random emberek jelöltek xboxon, ráadásul olyanok, akik még semmilyen játékkal nem játszottak. Ez kinek, mire jó? Nálatok nincs ilyen?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- itt sincs warez!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest