Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• spyduck

nagyúr

válasz Pakura #1816 üzenetére

az enyém meg abit volt! az mind1!
    ami kell: (1)x800xt bios (nem márkás, tudod a noname fajta) amúgy nekem minden megvan, érted amúgy hogy kell csinálni amit leírtam? mert ha gondolod segíthetek!
    Meg el tudom küldeni a progikat msn-en ha esetleg nem tudod megszerezni!
    Nekem megvan a (gigaflash, jó x800xt pe bios, ami x800xt órajelekkel megy (kicsit átmoddoltam))stb....

• spyduck

nagyúr

válasz Pakura #1814 üzenetére

Első kérdésem az lenne, hogy az ATI kártyád VIVO-s-e? Mert csak akkor lehet aktiváni a +4 pipelint! Nagyon is sokat számít at a +4 pipelin (kb 20%-al gyorsabb persze ha felrakod még plusszba XT órajelekre pl: 500/500)
    először is rakd fel az ATI tray tools-t és abban nézd meg, hogy hány pipeline van ha 12 akkor rossz lett a mod!
    Én amikor régen moddolni akratam nem sikerült és azt mondták reménytelen! Ekkor láttam egy fórumtárs írását-->ő egy angol oldalról olvasta, hogy lehet moddolni minden létező x800pro vivio kártyát és bevált! Nagyon bonyorult de bevált!

így kell:

Üdv Kollegák!!

Sikerült végre a mod!!! De nem egészen azzal az eljárással amit a linkekben írtak...Ott hibádzik egykét dolog...
    Szal akkor leírom mi lehet az egyik lehetséges eljárás...hátha valakinek hasonló problámája van mint nekem..
    Tehát, ha csak flashrom-al operáltok az nem hoz változást, átírja ugyan a biost de nem nyúl a pipe-okhoz... Ezért venni kell egy gigabyte flash utility nevezetű programot, illetve egy gigabyte biost (ha valakinek szüksége van rá az keressen meg, nekem már megvan)
    Utána csinálni kell 2 bootolható floppy-t, egyiken a gigflash a máskon egy flashrom progival
    célszerű ezeket egy könyvtárban elhelyezni, legyen ez most BIOS, ide másoljuk a felrakni kívánt bios-okat is.
    Aztán jöhet a bootolás a gigabyte lemezzel rajta a gigabyte biossal, ha ez megvan akkor a következőt kell látni:

A:\
    Utána:
    A:\cd bios -----> A:\Bios\ -----> A:\Bios\gvf11 -P -F x800xt.f1
    Ha lefutott és semmi hiba, utána lemezt csere és jöhet a referencia vagy a tetszőleges bios, amit előtte rabittal meg lehet szerkeszteni..

Szóval:
    A:\cd bios -----> A:\Bios\ -------> flashrom -P -F 0 'tetszőleges bios neve' -r

Ha ez is lefutott, utána restart és örülhetünk a +4 pipe-nak...

• spyduck

nagyúr

válasz Pakura #1810 üzenetére

Szerintem fölösleges ráragasztani az IceQ kártyákon elég jó hűtés van! Amúgy meg a hűtőodákon kéne legyen öntapadós ''izé''!

Új hozzászólás Aktív témák